Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 23, 2012

Twilight Saga - Breaking Dawn Part 2

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

jeritan histeria...

Td during lunch hour, aku g tgk cite neh... sorang2 ok... gigih neh p tgk sengsorang.. mmg best... bg aku mmg best... tp pada permulaan cite ni, mcm besa... byk nye scene romen2... hahhahahahha.... buleh bikin gue malu tau... (tetiba kan... ) tp lepas tu mmg keterujaan tu bertambah... bertambah dan bertambah... xmo cite byk2 kat sini... sape nak tau betapa bestnye cite ni, p tgk sendiri ye... hehehhehe... bagi aku la.. dlm semua filem Twilight ni, Breaking Dawn Part 2 ni la paling best... TERBAEK skali... 






Renesmee (anak Bella ngan Edward) adalah super comel... cuteee je...




 Apa Kata Hati?~ terserlah sifat keibuan si Bella... hehehheh... Edward pun sgt la hensemnyaaa.... cool mcm besa....  nak p tgk lg skali... or maybe 2 kali... perhaps 3 kali... hehhehehhe... 

Thursday, November 22, 2012

Novel Fav...

lama x update kan?? byk kali sbnrnya nak update, tp bila klik 'new post' je, pastu blur... sbb rasa mcm byk sgt yg nak share.. tp x tershare... hehehhe

kali ni nak share psl minat membaca novel yang aku miliki... koleksi novel2 aku rasanya kalau bukak booth tu ada la kot penuh satu meja novel2 yg aku ada.. tu blom lg yg memember pinjam tp buat harta sendiri lg... huhuhuhu... 

tp now, aku dah terjatuh cinta ngan novel2 fixi.... novel fixi pertama yg aku beli ialah PECAH... 



Aku beli masa student2 kat opis aku ni buat jualan jumble sale... aku takut nak beli byk sbb aku x pernah baca lg novel fixi nih.. jadinya aku beli satu dulu... n know what? aku rasa rugiiiiiiiiiiiiii giler sbb aku x beli dua tiga buah... haiyoooo... harga dia ok je..x le mahal sgt.. x le murah sgt.. berpatutan.. apa yg best, cara olahan cerita tu lain drpd novel2 biasa ni... novel2 biasa ni boleh buat si pembaca terawang2an dan terpengaruh dgn cite yg lebih kepada imaginasi penulis.. tapi novel fixi ni kurang skett bunga2 cinta tp lebih kepada penceritaan yg simple dan 'dekat' di hati... bagi aku la... novel fixi mmg terbaek la setakat ni...  2 hari sudah aku ke Popular nak cari novel fixi... memula tu dh rasa kecewa sbb x nampak pun kelibat novel fixi kat situ... tunduk2 sket kat rak paling bawah, tetiba ternampak beberapa buah buku fixi... yeayyyy... jadinya aku sambar lg 2 buah buku fixi... on the way ke kaunter bayaran, ternampak novel Suamiku Vampire.. terus amik satu... so now, aku tgh layan LICIK... so far, mmg best.... x sabar nak sambung ngan BISIK dan last skali Suamiku Vampire... yehuuuu.... 


antara koleksi novel fixi yg ada... 


 Apa Kata Hati?~ esok nak layan Twilight - fav movie aku... layan sengsorang pun jadik.. during lunch hour.. yehuuuu....

Friday, September 21, 2012

Pengalaman Melahirkan... Part 4 - final

sambungan terakhir ye...

pastu nurse dtg, bwk baby... senyum x putus2 di bibir aku... x putus2 jugak aku ucapkan syukur... dok rasa mcm x percaya aku dh ada anak... baby dh kluar... hehehhe.. tp aku masih belum bleh menyusukan baby.. xtau la nape... nurse x kasik pun.. baby pun tido aje... pastu nurse soh aku bangun sendiri dan p kencing... oopps.. sblm tu, tiub kencing pun dibuang.. ngilu okkk... sgt ngilu... pastu berjalan la slow2 sbb masih dok rasa mcm lantai x rata... g kencing... ngilu jugak.. tp dah boleh kencing... pastu terus tukar ke wad 1st class yg memula masuk tu... 

aku dok tunggu2 rasa la jugak, bila la perut nak sakit... sbb ada sorang pompuan dlm wad yg sebelum tu pun baru lepas operation jugak.. tp dia asyik dok jerit sakit... aku pun cuakkkk aje.. dok tunggu masa la bila pulak aku nak rasa sakit... tpkan, alhamdulillah, smpi ke hari ni, sikittt pun x rasa sakit tempat bedah tu... syukurrrr alhamdulillah sgt2... 

mula menyusukan baby... baby aku dh pandai nyot2 time tu... fast learner betul la baby... tp sbb aku xde pengalaman, puting luka... sakitttt sgt masa baby menyusu.. tp teruskan jugak... dok wad smpi 4 hari.. pastu blk umah... yeayyyyy.... 

selamat sudah semuanya... now dah 5 bulan lebih dh usia baby... alhamdulillah.... ramai dok tanya, serik x melahirkan? masa hari pertama melahirkan smpilah usia baby 4 bulan aku masih kata, 'baby xde adik dh kot..'.. hahahhahha... mcm serik la pulak nak melalui lg sakit tu... tp now, rasa mcm, rinduuuuu pulak ngandung.... hehheheh... insyaallah, maybe kalau ada rezeki after 3 yrs kot, bleh la nak plan adik kat baby neh... aku kata mungkin ye... x pasti lg... tp aku masih teringat2 lg kata2 en husband masa aku tgk menggila sakit dlm labour room tu 'sabar syg... sakit sekali niiiiii saja... lepas ni xyah sakit dh... tahan sat na...'... hehheheh... x sanggup dia tgk aku sakit teruk gitu... hehehhehe... 

Mengandung dan Melahirkan anak adalah suatu moment yg terindah dan x ternilai walopun sakit x terkata.... 


beberapa jam selepas dilahirkan... 


4 hari selepas dilahirkan.. 


gambar terkini baby 5 months... 

sorry ye.. gambar2 sebulan hingga 4 bulan tu malas pulak nak upload... hehehhe... 




 Apa Kata Hati?~ Alhamdulillah... syukur....

Pengalaman Melahirkan.... Part 3

ok, sambung lg...

sepanjang masa dlm labour room tu, perut ngan dada penuh di pasang wayar yg dok pantau degupan jantung baby... dan kene terbaring saja.. dan bila terbaring gitu, masa contraction dtg adalah sgt sgt sakit... kalau mengiring kurang la sikit sakit tu, tp bunyi mesin tu pulak stop... time tu en husband dh ada di sebelah.. dia la dok tukang betulkan badan... betulkan baju... kain... time tu pun aku dh merayu2 soh dia ckp kat Dr mintak Dr bedahkan aje.. x tertahan dh sakit... tp dia soh aku sabar.... pk nk tgk wajah baby.. pk betapa sonoknye nak pegang baby.. nk kiss baby...

tahu x? aku berterusan dok sakit gitu sampailah Dr pakar shift malam smpi... time tu kul 7... dan tetiba je aku berkata di dlm hati, 'WOW, HENSEMNYE DR NEH.. STYLO LG..' pastu sambung tahan sakit gigil2...

pastu Dr tu dtg tanya keadaan aku cane? pastu aku ckp benda yg sama dr start aku masuk wad, masuk labour room ape tu , 'Dr, tlg la bedah sy, sy dh x tahan sakit neh'..

pastu aku dgr Dr tu marahkan team Dr ngan nurse yg ada situ, katanya dh tahu epi x jalan, nape x pk alternatif lain? nape biarkan pesakit sakit lama2 mcm ni? pesakit kat bilik sebelah pun epi x jalan jugak... aku sempat lg tgk muka2 yg kene marah tu... semua kecut.... fuhhh.. garang jugak Dr pakar neh... tp bila ckp ngan pesakit, sgt lembut ok... pastu dia soh cucuk ubat tahan sakit kat aku... dorang pun cucuk la kat bonts... tp still.... x hilang walau sesaat sakit tu... pastu Dr tu ckp kat aku, progress bukaan adalah sgt teruk, after 10 hrs dlm labour room (itu x termasuk masa dlm wad, if campur lebih kurang 15 hrs) bukaan baru 5cm!!! yesss... tiga suku mati dh aku rasa sakit tu tp bukaan baru 5cm... pastu Dr kata tunggu lg 1 jam, kalau x bukak jugak at least 7cm, baru proceed bedah.. aku angguk je... pastu kul 8 dorang mai check, dan bukaan masih 5cm, dan Dr terus kata proceed bedah... aku rasa sgt bersyukur... rasa mcm cepat la sikit tolak p bilik bedah... rasa sgt teruja nak kene bedah... hahhahahhah... boleh gitu...

tpkan, proses nak ke bilik bedah pun amik masa jugak rupanya.. igtkan terus tolak je... dorang sediakan tu.. sediakan ni.. tp masa tu en husband dh kene dok luar... kene sign borang tu, borang neh... dlm terketar2 tu sign la jugak... pastu dorang tolak keluar dr labour room dan nak pegi ke OT... masa kat luar tu aku tgk mak aku dtg nangis2 kata 'mak ada ni.. mak ada ni'... aku terdaya senyum aje... owh.. mak dh ada rupanya... tp en husband aku dh x nmpk.. sbb aku rasa mcm nak angkat jari pun x larat dh... ye la.. x mkn.. x minum sepanjang 15jam tu... mmg lemah giler la...

masuk je bilik OT... aku rasa mcm, wow.. byknye lampu... hehehhe... tgk sekumpulan Dr dah siap berpakaian seragam nak membedah... mcm dok tgk dlm tv tu... pastu proses nak cucuk bius.. memula Dr pakar bius tu kata nak bius seluruh badan.. tp tetiba dia kata sbb td dh cucuk epi, so, dia akan bius separuh badan je... kedudukan sama mcm nak cucuk epi td... duduk sambil tunduk peluk bantal... sama jugak.. x rasa langsung jarum masuk tu... dok rasa contraction ja.. pastu dia soh baring.. dan.. terasa mcm magic.. tetiba aku rasa ringan... tetiba sakit hilang... x rasa langsung... aku rasa aku dok senyum2... pastu Dr tu tanya, sakit lg x? aku kata x sakit dah.. dia soh aku angkat kaki, pastu aku kata la.. dh angkat.. pastu dia senyum dan kata ok.. dorang dh tutup dgn kain buat halangan antara muka ngan perut dan bhgn bawah smpi kaki.. tp kot lampu yg byk2 tu aku bleh nampak la perut aku... pastu aku nampak mcm Dr leretkan something mcm pisau kat perut aku, pastu tanya, rasa x? aku kata rasa, pastu dia tanya, sakit x? pastu kata x... semua tu dlm msa x sampi 2 minit... pastu Dr pakar bius tu kata, 'ok, boleh mula.. ubat bius dh jalan'... pastu baru aku nampak dorang sapu iodin.. pastu aku xmo tgk dh apa yg dorang buat kat perut aku... mmg terasa mereka tgk 'bekerja' tp yg best tu, aku x rasa sakit langsung... dua2 tangan mmg x bleh gerak langsung dh.. dorang letak ape ntah.. pakar bius tu dok tepi kepala aku, dia dok sembang2 x kasik aku tido.. bila aku diam je, dorang sembang2 lg.. 

tetiba dorang kata, dorang akan tekan dada aku sikit, dan mungkin terasa la sikit, tp relax... pastu aku rasa dorang tekan kuat gilerrr... dorang kata nak tarik baby kluar... pastu x boleh.. then, tekan sekali lag.. terus aku rasa mcm BLOOOPPPP kosong perut aku... hahhaha... pakar bius tu kata, 'yeayyy baby dh kluar'... aku pun mcm terkulat2.. 'ha?? baby dh kluar...' pastu dorang sembang2 mcm happy2 je dok tgk tekaan sape betul ttg berat baby... menang kat pakar bius tu.. hehhehe... pastu dorang tgh proses jahit perut.. kene cucuk 2 kali ubat ape ntah katanya nak kecutkan rahim.. sakit cucuk tu... pastu aku mcm nak terpejam dh.. tetiba dorang tunjuk baby... soh ckp baby ape... aku pun mcm percaya x percaya kata 'wahhh.. gegirl..'.. pastu terus dorang bwk baby p mana ntah dan teruskan proses aku.. lama jugak.. rasa mcm 1/2 jam lebih gak kot.. pastu baru tolak aku kluar... masa dh kluar tu pun aku mcm separuh sedar... nampak mak... nampak asben.. tp x bleh ckp ape dah.. rasa nak tido sgt2... pastu dorang pindahkan ke wad mana ntah, mcm xde org je... pastu aku terus x sedar... 

esok pagi tu baru sedar.. tgk baby ade kat sebelah.. pastu rasa dahaga yg amattt sgt.. tgk en husband pun dah ada sebelah.. terus mintak air kat dia.. fuhhh... lega... pastu tanya en husband, mana baby.. pastu dia kata nurse bwk baby p mana ntah.. pastu en husband kiss dan kata 'terima kasih syg... baby comel sgt'... hehehhe... 

sambung lg ye....



Apa Kata Hati?~ tungguuuuu....

Pengalaman Melahirkan... Part 2

ok.. sambungan...

Dh masuk wad, igtkan bleh relax2 nak tido dulu ke sementara nak tunggu cerah Dr dtg... rupa2nya nan hadoooo.... sakit bertambah2 kerap... perut mengeras2 rasa mcm nak pecah... sampai menggigil2 aku dok pegang katil baby kat sebelah... ada sorang pompuan chinese kat sebelah aku tgk aku mcm cuakkk aje... walopun time tu masih awal pagi, belum subuh pun, tp dia terjaga... dia blom sakit, tp dia kene tahan di wad sebulan awal sbb ada masalah uri di bawah.. 

masa masuk wad tu pun ada sorang pompuan melayu... tgh sakit jugak... aku dgr mengerang2 dia dok tahan sakit... bertambah2 la cuaknya aku.... en husband? dh kene halau balik... eh eh... x... x.. bkn kene halau... tp diminta oleh nurse untuk balik sbb x bleh tunggu... siang baru dtg semula... tp kejap2 en husband sms... ok ke? dh nak beranak ke? haiyoooo... sabo la... tgh sakit nehhhh.... tp dlm tgh sakit tu aku punya la dok merayu nak mintak bedah aje... rasa x tertahan dh... tp en husband soh sabar... dia kata kalau boleh try la normal... ecewahhhhh mcm la dia yg menanggung... tp ye la.. niat di dlm hati pun nak beranak normal... xmo la bedah2... mak takut nokkk.... pisau2 bagai... tp cer bygkan la betapa sakitnye contraction tu, hinggakan aku lebih rela pisau membelah perutku berbanding menahan sakit tu... huhuhuhu... hilang dh takut2 ke pisau tu... hehheh... 

memang kerap sakit tu dtg... x tipu oke... rasanya smpi x sempat nak bernapas... tetiba dtg lg contraction tu... kerasssssss perut neh... pastu hilang x smpi seminit dtg pulakkkk... terus aku panggil nurse... tanya Dr lambat lg ka nak dtg? sy dh x tahan dh ni... pastu dorang dtg check bwh... baru bukak 2 cm.... what??? baru 2cm??? Ya Allah ampunkan dosa2 ku.... tetiba je teringat dosa byk... keh keh keh keh... pastu dok teringat la mcm2... selamat ke idak ke aku neh.... dpt tgk baby ke idak ke aku neh... tp last2 skali berdoa semoga dipermudahkan dan semoga semua selamat... 

kul 9pg, Dr pakar dtg bersama sekumpulan Dr2 pelatih kot... sgt menenangkan tgk muka Dr tu... beliau seorang lelaki yg agak berusia tp muka dia manis dan tenang aje... masa dia check aku, aku terus ckp kat dia, 

aku: 'Dr, tlg la... sy dh x tahan sgt2 dh ni... tlg la bedah sy cepat... dh x sanggup dh ni..'.. 

dlm dok ckp tu pun tetiba contraction dtg bertalu2... menggigil2... Dr tu pun muka dh cuak... terus dia soh check jarak contraction.. dan mmg adalah sgt kerap... tp bukaan adalah baru 2cm... then 

Dr:  'ini anak pertama, dah tunggu lama pun nak dpt baby ni, awk try cara normal dulu ye... kalau x boleh jugak baru bedah.. kalau sakit sgt ni, sy bg ubat tahan sakit, nak x?'

dh dia ckp gitu, aku pun ok la... angguk je... then, terus siap2 tolak masuk labour room... dlm perjalanan ke labour room tu, 

nurse: 'akak, betul ke akak nak amik epi ni?'... 
aku pun: 'eh, ubat tahan sakit yg Dr ckp td tu epidural ke?' 
nurse: 'aha kak, epidural la tu... byk kesan sampingan nnt kak... betul ke akak dh pk masak2 neh'
aku: 'xpe la dik, x tahan sgt dh sakit neh, kesan sampingan epidural tu akak pk kemudian'
nurse: diam je.... 

Masuk je dlm labour room tu, terus dorang pasang wayar tu.. wayar nih, pastu cucuk lg tangan sebelah kiri pulak... maknanya kiri kanan la tangan dh tercucuk dan tertusuk dgn jarum yg utk drip tu... aku relakan aje.. sbb sakit terlampau... nurse kat situ mcm ok jugak la... dlm dok siap2kan aku tu dorang ajar cara bernafas kasik kurang sakit... pastu dorang ckp, 'anak first, mmg sakit sgt2.. sabar ye'... hmmmmm

dok dlm 1/2 jam, Dr pakar bius pun dtg... dia pun ckp la mcm mana cara2 dia nak cucuk epi tu... pastu katanya akan ada kesan nnt... sakit belakang... pastu soh sign borang ape ntah.. aku sign aje la.. dlm terketar2 sakit tu sign pun dh jd lain mcm je... pastu aku kene duduk, pegang bantal dan tunduk.. dia nak cucuk masukkan tiub... dlm masa tu pun dok sakit gak lg... tetiba je dia ckp dh bleh barign semula.. eh eh, dh siap ke? nape cepat nye? pastu x sakit walopun sikit... dok rasa sakit contraction tu je lebih... pastu dia tembak ubat masuk ikut tiub dia kata nnt rasa sejuk je... mmg aku rasa sejuk kat belakang aku.. tp bila smpi kt pinggang, terus hilang... dan u know what? sikit pun x kurang rasa sakit contraction tu... sikittttt pun x kurang.... pastu Dr pakar bius tu tanya, dh hilang ke sakit? aku kata, sikit pun tidak... malah contraction tu makin sakit... dia tambah dos... still sama... x kurang langsung... 

kejap2 dorang check bukaan... kejap2 check bukaan... check bukaan semasa sakit dan semasa contraction dtg adalah super duper sakit okeh.... dan tiub kencing pun dipasangkan... ngilu ye adik2... tp yg best x rasa nak terkencing langsung walopun sakit adalah tahap nak terberak bkn hanya nak terkencing... hehhehe dan eh lupa pulak... sblm cucuk epi tu, Dr pecahkan air ketuban aku... owh... begitu rasanya air ketuban pecah..... hehehheh... 

to be continue lg....



 Apa Kata Hati?~ sabo lg ye....

Pengalaman Melahirkan.... part 1

ok... entry kali ni aku byr hutang dulu la ye.... entry kali ni nak menceritakan pengalaman aku bersalin buat pertama tama kalinyer dlm sejarah hidup aku...

Aku bersalin pada minggu ke 38... minggu tu aku mmg dok pulun settlekan keje mana patut sbb next week tu aku nak start bercuti.. kononnye nak cuti awai seminggu la.. nak relax2 menantikan saat melahirkan.. ye la.. kene pulak time2 dh meleret sarat gitu keje pun byk pulak yg nak kene siapkan... mmg letih gilers laa... tambahan pulak, lif kat umah tu pulak buat hal... tgh2 sarat gitu aku kene menapak naik tangga ke tingkat 14... fuhhhh... memang dugaan yg sgt mencabar kesabaran... tp nk wat cane? terpaksa la jugak, xkan nak tido kat parking pulak kan??

8 April 2012 - maternity photoshoot.... 2 jam photoshoot untuk kenang2an...

9 April 2012 - anniversary ke 7.... alhamdulillah.. syukur... udah 7 tahun melayari bahtera rumahtangga dgn pelbagai asam garam yg mewarnai kehidupan...

10 April 2012 - dok kat opis pulun wat keje... tp badan mmg rasa letihhhh sesgt... semua org pun blk on time sbb esok tu cuti umum sempena Pertabalan Yang Di Pertuan Agong.. ada la dua tiga org kakak dlm opis ni dok gurau2 katanya aku x dtg keje dh nnt neh.. cuti terus... aku senyum2 aje... dlm hati dok kata 'baby.. nnt dulu, jgn check out lg.. mommy byk keje lg neh'

11 April 2012 - seawal 6 pg aku dh terbangun... (ye la.. awal la tu.. kalau idak time2 cuti gitu sure bgn lambat punyer..).. aku bangun dan duduk di sofa sambil terkedip2 mata sengsowang... sbb aku rasa sakit sgt perut aku neh... sekejap dtg.. sekejap pergi... aku dh suspennnnn... suspennnn.... dlm kul 8 gitu, aku sms kat member aku, tanya dia, sakit contraction tu cane?? hahahhahah... giler ahhh... pepagi limun gitu leh sms org tanya sakit cane... pastu member aku ckp, rekod masa sakit... jarak sakit tu menentukan masa nak bersalin... aku pun gigih la dok rekod masa... tp jauh2 lg la antara setiap kali sakit tu... tghari tu, siap bleh kluar lunch lg... dlm dok sakit2 tu... blk je dr lunch terus tido.. tetiba je rasa umah bergegar... kuat giler.. igtkan pening kepala.. bukak fb tgk2 mmg ada gempa bumi... duduk jap kat balcony, pastu g sambung tido...

12 April 2012 - kul 2 pagi.... aku terus terbangun dr tido dan x buleh nak tido dh... rasa perut mengeras dh semakin kerap... tgk masa 5 minit sekali dh... nak baring pun x buleh dh.. hubby terjaga, dok tanya nape x tido.. ckp sakit, muka dia dh cuak, dia tanya dh smpi masa ke? nak g spital ke? aku kata blom... relax dulu... tp makin lama makin kerap lg sakit tu dtg... rasanya kurang dr 5 minit setiap contraction tu... aku dh x bleh duduk... jalan mundar mandir dh dlm umah... pastu rasa nak terkencing, g bilik air tgk2 dh kluar darah... apa lg, terus panic... ckp kat hubby, dia terus ajak g spital... makanya, dlm kul 3 am tu terus g spital bersalin... hujan pulak time tu... hubby pulak tersalah jalan g ikut jalan jauh pulak... aku yg sakit dia pulak yg terlebih panic...

smpi je kat Hospital Bersalin Pulau Pinang, terus kene g check dulu ngan amik darah ape sumer.. tp time tu ada sorang kat dlm tgh check.. tunggu la aku kat luar sambil menahan contraction yg kerap sgt tu... siap suami pompuan yg kat dlm tu tgk aku sambil muka dia kerut2... hahahha... sbb bini dia relax jaa... tp aku mcm agak teruk jugak menahan sakit time tu...  elok pompuan tu kluar untuk masuk wad, aku pulak masuk... terus baring dan check bukaan... baru 1cm ko....!!! haiyo... aku dh cuak... baru 1cm sakit dh mcm nak mati?? kalau 10 cm cane la sakitnye??... dh abeh check, kene amik butiran peribadi, amik darah, dan terus duduk atas wheel chair,nurse tolak masuk wad... 

to be continue.......



 Apa Kata Hati?~ sabar ye....

Tuesday, July 31, 2012

Touching....


Ekceli.. aku nak cite psl pengalaman bersalin ari tu.. yela.. aku tahu… kebanyakkan wanita mmg dh mempunyai pengalaman bersalin, tp aku nak cite jugak.. sbb pengalaman bersalin antara seorg wanita dgn wanita lain x sama… tp aku ‘hutang’ dulu entry tu ye… sbb rasa mcm panjang benor yg nak diceritakan.. tunggu la ada masa yg betul2 terluang baru aku buat entry tu ye…

Ok.. berbalik pada tajuk entry kali ni  iaitu ‘touching’… nak cite la skett… semenjak dua menjak menjadi seorg mama neh, perasaan halus aku tu semakin menebal pulak.. eh eh.. bukan perasaan halus tu dh jadi tebal.. tp makin halus rasanya… cepat sgt tersentuh.. especially bila tgk dlm fb kalau ada kengkawan yg dok post gambar2 psl baby yg sakit… baby yg lapar… budak2 kene dera.. dan yg seumpamanya… terus serta merta air mata nak mengalir… terus teringat baby kat umah… bersyukurrr sgt yg baby aku tu lahir dlm keadaan persekitaran yg sempurna dan sihat… Alhamdulillah…

Nak bantu wang ringgit, x la berapa berkemampuan.. yang boleh, aku berdoa akan kesejahteraan baby2 tu semua… semoga penderitaan mereka diringankan.. marilah kita sama2 berdoa akan kesejahteraan semua baby2 dan anak2 kecil di seluruh dunia ni termasuk anak2 kita.. semoga doa semua ibu2 di dunia ni diperkenankan oleh Allah S.W.T. Aminnnn… 




 Apa Kata Hati?~ mudah-mudahan....

Wednesday, July 11, 2012

Ku Kembali....

humangaihhhh.... lamanyer aku x update blog neh... bz ler ngan baby.. hehehhe... hari ni, 1st day dtg keje lepas abeh cuti 3 bulan... huhuhu... blom pun smpi waktu lunch, dh rindu kat baby... teringat2 je kat dier... hadoi hadoi hadoiii... tabahlah wahai hati... 

eh eh... td mcm byk benda yg nak diceritakan.. tp tetiba blur pulak... hmmm cane neh? maknanya, kene stop kat sini dulu la... tunggu mood mengarang mai pulak baru kontiniu k... 




 Apa Kata Hati?~

Thursday, April 26, 2012

Peristiwa Ke-3 & Teristimewa..

Peristiwa Ke-3 dalam bulan April dan merupakan yang terindah dan teristimewa ialah: kelahiran PUTERI SARA AMANDA BINTI AHMAD DZAHIR.... puteri sulung kami yang dinanti2 sejak sekian lama... 6 tahun ooo tunggu kehadiran si kecil neh... inilah sbbnya aku katakan peristiwa yg terindah dan teristimewa... bermula pada 3 April - besday syg aku... pastu 9 April - anniversary kawin kami dan 12 April - kelahiran puteri sulung kami.... best kan aturan peristiwa dlm bulan April?? hehheheh... 

Alhamdulillah... walaupun bertarung nyawa agak lama dlm labour room, 10 jam tapi, nasib tidak menyebelahi aku kerana x dpt nak melahirkan secara normal... bukaan selepas 10 jam sakit terhenti setakat 5cm jer.. akhirnya terpaksa dibedah utk keselamatan kedua2 ibu dan baby.. tepat jam 9.30 malam, lahirlah puteri kami... Syukur sgt... 

Aku dok rasa mcm x percaya lg bila tgk si kecil neh... x percaya yg aku dh ada anak... hehhehehe... dok ingat after 6 yrs waiting, dh xde rezeki kami dh nak menimang anak sendiri.. tp tu la.. kuasa Allah... Dia Maha Mengetahui... 




 Apa Kata Hati?~ Syukur... Alhamdulillah... Anugerah x ternilai...

Monday, April 9, 2012

Peristiwa Ke-2.....


Yeay!!! Alhamdulillah.. Syukur.... Hari ni adalah merupakan hari ulangtahun ke-7 pernikahan aku dan suamiku yang tercinta.... Tidak putus2 ku panjatkan kesyukuran pada Yang Maha Esa atas sebuah perjalanan yang sungguh indah selama 7 tahun ni... Dan harapannya keindahan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat... aminnn... 

Tunggukan Peristiwa Ke-3 dan terakhir dan terrrrristimewa....... 





 Apa Kata Hati?~ Alhamdulillah... Syukur....

Wednesday, April 4, 2012

lift... tangga... sabotaj... tgkt 14... arrrgggghhhh....


hah.... tajuk cam pening jerrr.... tp sbnrnya x pening... cumanya kecewa - upset - tensyen - nak marah - semua ada.... 

Ape cer?? kesahnye gini... last week, hari Rabu, aku nak turun lif nk dtg keje neh, tekan2 tgk, lif xde - gelap je - rosak la tu... terpaksa la aku turun tangga... dari tingkat 14 tu... aku pun turun la slow2... mmg x bleh laju pun... smpi aje kat bwh nun, aku pegi la tgk kat lif, rupa2nya mmg rosak... ok la.. dok ingat ptg tu blk keje lif dh ok la.. slalu jugak lif kat apartment aku dok tu rosak (atau dirosakkan?? ntah lerrr..)

Petang nye tu, tgk2 masih mcm tu jugak... rosak lg... tgk2 ada notis kata lif disabotaj, ada org curi moto lif beserta kad lif anggaran kerugian adalah RM30k... aku pun mcm, WHAT????? xpe.. ingat dlm esok camtu ok la kan.. xkan la dorang nak dok diam jer.. panjat le tangga pulak nak naik tingkat 14... smpi kat tgkat 5 dimana office management ada, aku pun dgn termengah2 singgah la kat opis management... tanya mcm mana progress lif tu? sbb tgk siap dorang tampal salinan report dari syarikat lif dgn salinan report polis.. then, mcm2 la dorang bg alasan.. nak tunggu insurans la.. amik masa sebulan la.. tp depa suruh syarikat tu buat dulu then syarikat tu kata amik masa 2 atau 3 hari.. aku pun ckp la elok2 soh dorang push buat cepat skett.. aku ni dh la sarat, naik turun tangga dari/ke tingkat 14 adalah satu perbuatan yg sgt hazab.. tp yg membolehkan mereka2 kat opis management tu dikategorikan dlm kategori yg hampeh lg menghampehkan ialah dorang siap bleh kasik idea kat aku katanya 'u naik tangga slow2 arr.. satu tingkat satu tingkat u berhenti.. jgn naik laju2'.. APAKAH???? ingat aku bodo? tp masalahnyer, kalau dh tiap2 hari, mau terberanak awai aku mcm neh... ok xpe... aku kasik chance, sbb dorang kata 2 atau 3 hari... 

Tgk notis terbaru, katanya hari Isnin dh bleh beroperasi lif tu... tgk2 masih mcm tuuuuuu jugak... jadinya aku amik cuti kecemasan hari tu.. x daya aku nak turun naik tangga lg.. sakit seluruh badan aku smpi nak tido pun sakit.. dgn harapan esoknye tu (hari selasa) dh ok... TAPI... sampaikan ke hari ni, dok mcm tuuuuuu jugak... apartment tu ada 15 tgkt... kerja2 pembaikan haruslah dibuat di tgkt 16 iaitu bumbung dan dh sah2 dgr dr umah aku.. tp satu apa kerja pembaikan pun aku x dgr... tu yg buat aku hangin... kalau bab duit, dorang sanggup bukak meja dpn lif dok dlm keadaan panas tunggu penduduk blk keje nak kutip duit maintenance ngan duit kad lif.. tp bila lif rosak, sekoq pun muka org management tu x nampak.. kalau idak, berkeliaran je kat parking ground floor tu... ada saja la depa punya meeting... 

Semlm blk keje, aku sudah kasik satu surat cinta kat depa... dgn kata2 'jika terjadi apa2 terhadap aku atau kandungan aku, dengan tidak teragak2 aku akan saman ampa semua'. Cuba la bygkan, kalau kata emergency dh nak bersalin ke, ape ke, mcm mana kah itu? dr tingkat 14 nak turun dlm keadaan kecemasan.. kene apa2 jd di pertengahan jalan, sapa nak tanggung??? 

Kawasan apartment tu dh ok.. selesa.. pemandangan cantik.. rumah pun ok.. tuan rumah pun ok.. tp management pulak yg hampeh.. hmmm... nampaknye terpaksa cari umah atas tanah jugak laaaa.... hmmm.. 





 Apa Kata Hati?~ x daya aku.....

Tuesday, April 3, 2012

April - 3 peristiwa...

PERISTIWA PERTAMA


(pinjam kat pakcik Google je.. nmpk sedap kannn??)

Selamat Hari Lahir kepada suamiku yang tercinta dan tersyg... 3 April... Tp tiada hadiah pada peristiwa pertama kerana 'hadiah' nye adalah pada peristiwa ke 3... 

Nak cite skett.. semlm, aku wat donno je... mcm xde tanda2 eksited nak wish ke hape ke kat dia... tp dlm diam2 aku dh sediakan surprise kat dia... dah kul 11 lebih gitu, dia buat2 belek hp... dan tetiba buat2 tanya maxis bg x free call ngan free sms kat dia? aku tanya la blk, 'nape?'.. dia kta 'besday ai..'... aku pun jwb dgn tiada perasaan 'ooooo... ntah.. dpt la kot'... pastu aku jeling2 tgk muka dia, nampak cam frust je... xpe... aku tgk je dia main game.... pastu dh boring agaknya main game, kul 11.45 mcm tu rasanya, dia tukar pulak, bukak laptop nak main poker dlm fb.... dia on je laptop tu, terus dia jerit2 keriangan... hehehhe... aku dh buat kad + besday wish kat dia dan letak sbg wallpaper... sukaaaa diaaaa..... hehehheheh.... tetiba beliau berkata 'xpe... syg senyum pun dh cukup utk kite..'... (ayat ni menjawab wishing dlm kad yg aku buat tu ekceli... ) owhhh.. tacing... tacing.... Luv him soooooo much much... soooo deep deep... sooooo hard hard...

PERISTIWA KEDUA 

........... TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU................. (mana leh cite la ni kan?? sbb blom happen lg..)




 Apa Kata Hati?~ tiada kata dpt menggambarkan perasaan... Syukur Alhamdulillah... dikurniakan dia  sbg peneman hidupku...

Tuesday, March 13, 2012

Sekadar Luahan... Bukan Merungut...


Aku agak stress skett dr yesterday smpi la today.. walopun today agak lapang jugak la dr yesterday tp masih terasa lg keletihan semlm tu.. Paham? ke x paham ape yg aku ckp neh? 

camni.... 

Aku ni, semenjak aku menjadi pekerja di universiti ni, x pernah sekali pun aku cuti masa cuti sekolah.. Ni le masalah aku rasanya, sbb terlalu pkkan keje, dan terlalu pk kan logik dan rasional nak utamakan hal kehidupan sendiri berbanding kerjaya.. Mmg selama ni aku pentingkan dan dahulukan kerjaya dari kehidupan peribadi aku.. aku pk, biarlah org yg ada nak pegi bercuti masa cuti sekolah ni, dan aku akan kerja supaya office xde la kekosongan sgt.. tp aku terlupa kejap yg org yg ada anak tu lg ramai dari org yg xde anak mcm aku.. hehehhe.. jadinya, ......... (buat la kesimpulan sendiri)

Sblm2 neh, aku x kisah sgt walau 98% staf dlm opis bercuti dan tinggal aku sorang dua ja dgn staf lain kat opis... sbb ye la.. badan single mingle mmg la x terasa letih sgt... tp now, dgn keadaan yg sarat mcm ni, mmg aku cepat rasa letih dan stress.. maunye x stress, kejap2 ada org nak jumpa kat kaunter - kene jalan pegi sana.. pastu kejap2 ada benda yg diperlukan dari bilik big boss - kene jalan lg.. pastu kejap2 ada nak faks - kene jalan lg... kiranya semlm, aku terlalu byk sgt kene jalan sana sini... (alangkah bagusnye kalau aku pun bleh buat mcm org lain, bila ada org perlukan apa2 just tunjuk je kat staf lain utk buat.. best kan? tp org lain yg dok buat mcm tu kat aku.. huhuhuhuhu)

Semlm jugak la check up biweekly yg terakhir, kul 7.30 aku dh masuk ofis, prepare ape patut utk seminar kul 10.30, tinggal note kat bos, terus pegi klinik. settle check up dlm kul 9:00 terus blk opis.. dh kelam kabut nak pastikan semua preparation utk seminar tu telah disediakan (kalau idak, nnt aku jugak yg dipersalahkan..).. gedebuk gedebak kul 11 settle urusan pendaftaran seminar semua... masuk blk opis, sambugn keje2 kat workstation sendiri pulak.. tp, dgn kehadiran bos yg 'sorang' tu, ada saja benda urgent yg dia soh buat... semua benda pun terketaq2 soh buat la la tu jugak... ok fine.. tanpa berbunyi walau sepatah kata, aku siapkan dgn seberapa segera.. in the mean time, call pun bykkkk masuk.. 3 line phone yg nak kene cover.. sekejap2 ada call masuk... sekejap2 ada call masuk.. haiyaaa.. tensyen oooo.... 

pastu kene uruskan surat2 masuk pejabat big boss pulak.. punya lama aku spend time kat dlm bilik tu, xde pulak yg nak mencari apa2 kat situ.. elok je aku mai blk kat tmpt aku, adeeeeeee je yg org nak dr bilik big boss.. kene jalan lg p balik p balik ke sana... 

akhir sekali, dah siap2 nak balik, kul 5.09 minit petang, ada call masuk dr bos yg 'sorang' tu... bagi keje soh settle la la tu jugak... yg ni kemuncak stress... y u call me at 5.09 pm dan kasik keje time seminit lg waktu keje tamat? last2 kul 6 pm jugak aku balik... kaki aku toksah ckp la.. bengkak la jawabnye.... berjalan byk... (kalau bleh nampak, rasanya kepala aku pun bengkak jugak sbb stress... huh)

persoalannya: ada ke 'org2' tu nampak yg aku bekerja dan buat keje sbnrnya dlm opis ni? bukan aku dok saja tau... 




 Apa Kata Hati?~ dugaannnn.......

Wednesday, February 29, 2012

Perkembangan Terkini

Yesss.... memang tgh berkembang... hehehheheh.... hari ni check up routine.. now dh 32 weeks dh... alhamdulillah, seperti biasa, urine ok, hb (x check pun, donno y), pressure ok.. cuma, berat je naik terlebih pulak... almost 3kg... aku syak la, sbb dorang tukar penimbang ari neh... dan penimbang tu telah membuat sedikit pengeliruan pengiraan.. sbb tu mcm tu... Masuk jumpa Dr pun, Dr heran, dia soh timbang semula, dan hasilnye sama... sbb penimbang dlm bilik Dr pun sama mcm yg kat luar tu... so, mmg penimbang tu yg salah.. (padahal........) hehehhehe.. tp Dr kata ok.. since previous record, ada yg berat statik, dan slalunye naik 1kg je...  yg penting, aku healthy... 

Pastu, nak cite lg, kalau check up kat Dr ni, mesti tetiap kali check up ade je kata2 Dr ni yg bg aku rasa mcm nak kene heart attack... ada skali tu, kata baby besar dr umo kandungan (aku g scan semula kat klinik panel, Dr kata ok je.. normal) - fine.. lega..... pastu kata x rasa kepala baby (scan pulak - ada, kalau xde cane aku dok rasa dia gerak aktif? kennn??) - fine.. lega... today pulak, kata x dgr degupan jantung baby, merata dia cari.. last2 jumpa.. cute je degupan as usual) - fine.. lega.... apa la Dr nih.. x bleh ke sekali aku p tu, dia just ckp OK je... hish... dan.. ooppsss... kepala baby dah ke bawah... huhuhuhuhu.... 

Now, selang 2 hari kene g klinik - check BP, Urine ngan jantung baby... haiyooo.. jenuh la nak mengulang ke klinik tu... xpe.. xpe... tp bukan ke kalau kene check dua hari skali ni org yg dh nak due? ish.. kompius jap... Wahai babyku yg ku sayangi, jgn lah kau kluar lg ye syg... dok dulu kat dlm tu sebulan je lg ye... p/s: i luv u... hehehhehe.. 

Perasaan aku? 

Hmmm... jujur ku akui, yg aku sgt happy now.. rasa mcm x sabar nak tgk baby dan pangku baby dan susui baby dan kiss baby dan peluk baby dan dan dan dan dan lain2 lg dan... dah kurang rasanya mimpi2 ngeri psl episiotomi yg aku citekan dulu neh.. rasanya persediaan mental aku semakin diperkemaskan... tp blom cukup mantap lg... masih ada la sket2 rasa ngeri2 tu... tp setelah bersembang dgn seseorg member yg baru bersalin, pengalaman ikhlas dia, alhamdulillah, byk membantu kemantapan persediaan mental aku.. insyaallah, aku boleh hadapi saat2 bertarung nyawa nnt... insyaallah... 

harap2 Allah permudahkan segala urusanku nnt, dan selamatkanlah perjalanan hingga ke akhirnya.. aminnn... 




 Apa Kata Hati?~ doakan utk aku juga ye kwn2... semoga Allah mendgr doa2 ikhlas dr kita semua... aminn...

Tuesday, February 21, 2012

Seribu Satu Makna

entry kali ni xmo tulis banyak2... ce tgk je gambar kat bwh ni.... dan tafsirkan sendiri... aku sukaaa sgt gambar neh.... sgt sgt suka... 







Apa Kata Hati?~ suwittttt kan???

Sunday, February 19, 2012

Main Game Pun Stress!!!

Start hari Khamis minggu lepas lif kat umah aku neh dh wt hal... ekceli management dh kasik makluman kata nak tutup lif tu pada hari Jumaat dan Sabtu dari kul 10 pg - 3.00 ptg je untuk proses-proses memasang ape bende ntah... kiranya mcm penduduk apartment ni je yg ada access card je bleh guna lif tu... kalau org luar xde ditemani oleh penduduk mmg xkan boleh naik lif ni... haaaaa... gitu leee... tp apa kes hari Khamis dh tutup lif tu?? aku neh balik keje dok simpan le isi perut yg dok merengkam dlm perut neh konon nak membuang kat toilet umah sendiri... lebih shannnnn gituuu kannn... tp smpi2 je kat bwh tu, jiran aku dok tersengih2 dh kat bwh tu.. dia kata lif rosak, dr kul 2 td dia dok kat bwh tu tunggu lif ok... x larat nak panjat tangga tingkat 14 katanya... alamakkkk... aku pun kompom2 xdaya nak panjat tangga ke tingkat 14 gak la.. ngan perut cenggini... masa perut kosong dulu pun termengah2 jugak smpi umah... tambah le kalau perut cenggini... lg la x daya... aku sms kat En. Syg aku, dia kat atas umah, dia kata jgn panjat tangga... bahaya.. tunggu je lif tu ok.. maybe kejap lg ok la tu... 

tunggu punya tunggu, perut aku ni dah x tertahan2 lg... last2 aku start kete semula dan terus pecut ke tesco... seb baik la jarak umah aku ngan tesco tu sejemputtt je... dan dh rezeki, dpt parking pun betul2 pintu masuk ke tesco... terus menuju toilet... fuhhhhh... lega.... selesai je terus kembali ke umah... lif x ok lg... tunggu lg kat bwh tuuu... lebih kurang kul 7 lebih, baru lif ok... tu pun berebut2 la semua pakat nak naikkk... 

tetiba mlm tu, En. Syg aku blk dr beli dinner, dia termengah2... rupa2nya lif rosak kembali... hadoooiiii... pagi jumaat tu nak pegi keje pun aku kene turun tangga... sakit betis ni tau... aleh2 smpi ke hari ni lif x ok.. mmg aku x keluar umah langsung la weekend ni... nk turun tu aku rasa sanggup la lg guna tangga, tp nak naikkk.. x sanggup rasanya... harap2 esok lif dh ok.. kalau x ok jugak, maka management akan terima la surat berjela2 dr aku.... 

eh, sbnrnya nak cite psl main game kan??? termelalut psl lif pulakk... dh nama pun x kluar umah kan? makanya, boring la jugakkkk... layan la tgk En. Syg aku main game... kebetulan time tu dia layan game Crash Bandicoot... game ni pun aku yg pilih sbrnya.. kengkonon aku nak main.. tp x main pun.. dok tgk dia main, nampak cam senang dan syok.. aku pun mintak nak mainnn... ok la.. En. Syg aku p ke dpn main game dlm fb... tetiba dlm dok layan game tu, ade la kot dlm 15 minit, aku dok jerit2... bodo la.. itu la.. ini la.. last2 En Syg aku masuk bilik terus tutup plug ngan lampu... dia tarik aku soh p tido.. dia kata 'apa la syg neh, main game pun nak stress ke?? org main game nak ilangkan stress.. dh g tidok'... haiyooooo.... dgn muka masam dan ada air mata yg bergenang, aku pun p la landing... hahahahahha... pastu kene gelakkkk... 

beliau ni la Crash Bandicoot


Aku mmg tidak ditakdirkan utk bermain game2 tu semuaaa... ye la.. slalunye, aku layan game menari je.. 2 in 1... main game + bersenam... mmg best.. berpeluh2... tp now since dh x bleh menari2 bagai... main la crash.. tp tu la... x bleh lompat pun aku stress... kene fire ngan laser pun aku stresss... last2 p tidok jugak yg x stress... hehehhehe... bila teringat blk kejadian semlm tu, terus tergelakkk... stress sbb main game!!! 




Apa Kata Hati?~ ntah hape hape...

Wednesday, February 15, 2012

yeay!!!


yeayyyyyy!!!! happy gilos nehhh... akhirnya, berakhir jugak penderitaan, pen'stress'an, pen'tensyen'an dan mcm2 pen lg laaa... siap sudah semua assignment yg menghantui malam2 ku... 

malam ni dh bleh rehat dan tido dgn ketengan minda yg maksimum... yeayyyy!!!! 

alhamdulillah.... 






 Apa Kata Hati?~ tetiba ternampak kat lilypie ticker tu, baby dh 30 weeks now.. +- 70 hari je lg... berdebar2 dup dap dup dap ku rasakan nehh.... moga2 dipermudahkan sehingga ke akhirnya.. aminnn...

Monday, February 13, 2012

Rosak Otak!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.... 

Setelah bercuti dari bekerja selama 2 minggu (eh dlm 2 minggu ade ke entry baru ek? lupe pulak... ) hari ni baru masuk office.... seawal jam 7.30 pagi aku dh tercongok kat Subaidah sarapan roti canai sowang2... hahahhaha.... 

tpkan, tetiba dlm aku dok layan sarapan sowang2 tu, tetiba ada owg tegur aku.. nama dier Ros... katanya dia suka baca blog jumie ngan blog aku... wahhhh... tetiba rasa nak tersedak roti canai pulak... 1st time ade reader yg dtg tegur nehh... bangga sekejap... thanks ros kerana sudi membaca walopun dlm diam... heheheh... thanks juge pd korang2 yg lain yg sudi membaca blog aku yg x seberapa neh... 

topik hari ni 'ROSAK OTAK'

ape kes plak neh? gini kesahnye.... aku kasik lokasi, korang yg kat area sini bleh terus bayangkan lokasi tersebut dan sure bleh paham punye la k... lokasinye: traffic lite KampungKu... dari arah Recsam ke arah Batu Uban.... ok.. ce bygkan  ye... dh buleh bygkan?? 

kesahnye gini... traffic lite tu ada 3 lane.... lane kanan sekali adalah utk ke kanan sahaja.. (sbb nape aku mention SAHAJA di situ? sbbnye arrow yg terpaparkan kat jalan raya itu adalah ke kanan sahaja)... lane tgh utk terus dan lane kiri sekali for sure utk ke kiri dan jugak terus ( kalau x silap la.. sbb jarang belok ke kiri)... jadinye, kalau dh terbentang besar arrow ke kanan tu, haruslah utk ke kanan sahaja.. tp masalahnye, yg nak terus pun ramaiiiiiiii sgt dok beratur kat lane kanan tu... xke namanya ROSAK OTAK tu??? dh sah2 org kata KE KANAN SAHAJA tp yg terus pun nyibuk je nk dok lane tu jugak... dh la isyarat ke kanan tu cepat sgt.. rasanya x smpi satu minit kot.. lepas dlm 4 or 5 bijik kete je sekali jalan ( tu pun kalau kete yg dpn tu x lembab la...).. bila ditambah dgn yg nak terus pun ramai, jd mengganggu... boleh lepas 4 or 5 bijik kete, jadinya lepas sebijik dua je... hangin jugak aku pepagi mcm neh... ingat nak cepat? awat, org laen x ingat nak cepat jugak ke?? semua org pun pepagi dgn satu tujuan utama, nak smpi ke tmpt keje on time... kalau dh rasa lambat, len kali kluar awaiiii... jgn dok kacau lane org laen... mmg ROSAK OTAK betul org2 mcm neh... x kesah la kalo pun lampu isyarat ketiga2 lane tu jalan serentak... 

korang tau ape yg aku slalu lakukan bila jadi gini? dlm dok beratur ramai2 tu kan, aku x pernah kasik signal nak ke kanan, ye la.. dh mmg lane tu utk ke kanan, bakpe nak kasik signal ke kanan lg kan?? dh tau mmg nak ke kanan... dlm byk2 kete yg tgh Q tu, yg dpn aku semua pakat p terus, then, yg blkg aku pun nak p terus jugak... aku buat mcm nak p terus, tetiba smpi kat garisan tu aku benti.... ye la.. sbb nak belok ke kanan dh merah, yg terus masih hijau... so, yg kt blkg aku tu, x sempat nak masuk semula lane tgh, nak mencelah pun dia dh rapat ngan bonts kete aku, so, nak x tak, dia kene beratur jugak la kat blkg aku sambil melihat kete yg kat lane tgh tu jalan terus... haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... baru padan ngan muka diaaa... dok la lg lane kanan... konon nye nak cepat bleh p terus, tp, lg lambat dr org yg beratur panjang kat lane tgh.... sape yg rugi??? org yg ROSAK OTAK jugak yg rugiii... 

pengajaran di sini, jgn la terlalu nak pentingkan diri sendiri di atas jalan raya... sbb yg rugi adalah diri anda sendiri... beraturlah elok2 walopun panjang kerana xde rugi tang mana pun kalau anda beratur di laluan yg betul... sekian, bebelan di pagi hari isnin.... 




 Apa Kata Hati?~ ngantuk pulak mata nehhh....

Tuesday, February 7, 2012

~~xtau tajuk~~

Entry kali ni mmg xtau nak boh tajuk apa... sbb mcm byk ja nak bercerita dlm satu entry nih... maklumla... lama benor x hapdet... xde masa + bz + malas.... heehheheh

Dimulakan dgn cite terkini, iaitu skg ni musim exam dan kelas... minggu intensif utk pelajar jarak jauh cam aku neh... jadual agak lapang sbnrnya dari pandangan mata kasar, tp yg sebenar2nya adalah pack dr segi nak pulun study utk exam... ce bayangkan, start intensif hari ahad, daftar kehadiran la, desa (hostel) la... dh abih separuh hari... pastu dh start kene baca utk exam hari selasa, abih exam selasa baca pulak utk exam hari rabu, abih exam hari rabu baca pulak utk exam hari khamis... dan ketiga2 paper yg berturut2 tu adalah paper major yg mmg agak susah jugak laa... ce bygkan lagi, dpt study pun masa intensif ni je... hari2 biasa tu nan hadooo le nak membaca betoi2... gitu2 je... pastu cuti, ingat tu nak buat assignment, tetiba blur xtau nak start dr mana... ni first time jadi blur gini... sbb tajuk susah? xde la susah sgt, maybe sbb mencari bahan tu yg susah... ye la.. nak smpi 20 muka surat, bahan yg dpt setelah ditokok tambah perasa la hapa la bleh la dpt 2 muka... lg 18 muka surat tu nak buat ape??? hmmm... 

esok ada lg 2 paper.. tghari dan ptg... lusa pun ada lg.. dan diakhiri pada hari sabtu malam... pastu tunggu bulan 6 pulak la... final examm.. hmmm.. insyaallah, final exam di hujung waktu berpantang nnt... harap2 tu dlm waktu berpantang nnt bleh la study awaiii.... kalau bolehhhh..... 

sesekali terpk jugak, mcm nak tarik diri jeee... dgn keadaan yg memboyot gini, perasaan mudah tersentuh, jiwa dan raga tu sgt fragile... mmg mencabar sgt2... tp memikirkan dh nak ujung2 tahun pengajian yg kedua dh... rugi pulakkkk.... insyaallah, struggle skett lg dlm 2 tahun lg dh bleh grad... sabarrrr je la dulu kan... org kata apa tu 'bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian'... sbb nak bersenang2 kemudian la sanggup ku hadapi jua kesusahan masa kini... 

Baby? alhamdulillah... perkembangan baby baik2 saja... sekarang dh 7 bulan.. sat ja kannn... insyaallah lg 2 bulan lebih uweeekkkk la dia kat dunia ni... x sabar nak tunggu... at the same time, rasa takut pun ada, kecut perut pun ada, seronok pun ada... mcm2 perasaan ada... tp apa2 pun, aku selalu doa agar segalanya dipermudahkan olehNya... aminnn... 

Hmmm... ada lg nak cite... tp kalau cite semua dlm satu entry ni, jenuh nak baca... dh la malas nak letak gambar... kalau ada yg sudi membaca tu, terima kasih diucapkan... kalau malas nak baca pun xpe... x paksa... hehehhehe... nnt la, next entry aku cite kesah selanjutnye ye... daaaaa..... 



Apa Kata Hati?~ mcm2 perkara berlegar2 di minda... ingin diluahkan, takut sensitif... kalau x diluahkan, terbuku di hati... macam2....

Monday, January 16, 2012

Chocolate Banana Cake

(tq en google pinjam gambar ni)

Semlm kul 9 lebih tetiba teringinnnnnn sgt nak mkn kek coklat pisang nih.... sgt sgt sgt teringin nih... en syg aku blk keje kul 9.30 camtu, terus kitorang pegi ke Tesco (King's bakery) nak carik kek nih... sib baik la bakery tu masih bukak.... alhamdulillah... beli 2 slices... satu utk aku, satu utk en syg aku.... 

Suapan pertama ke mulut... emmmmmmmmmmmmm.... yummm yummmm... sedappnyerrrrr.... terasa mcm best giler dpt mkn kek nih... muahahhahahah... sepotong aku mkn sorang2 je... nyenyen pun x bleh tumpang... (giler kejam..) hahahha... 

Dh dpt mkn kek, happy jerrr.... Alhamdulillah... seb baik la teringin yg senang di cari... harap2 tu smpi ke akhirnya la jgn dok teringin yg susah2 nak cari... 




Apa Kata Hati?~ yummm yumm..

Thursday, January 12, 2012

Roti John


Umum yg kita ketahui, Roti John ada satu jenis je kan... yg standard tu... ianya menggunakan roti hotdog, pastu dilapisi oleh campuran ayam + rempah2 (lebih kurang mcm isi murtabak), pastu diletak telur mata kerbau kat atas dan dihiasi dengan jaluran sos cili dan mayonis... kan? 

Tapi, pagi ni, semasa sarapan kat Nasi Kandar Subaidah, aku pun order la Roti John, tetiba pelayan tu tanya, nk roti john Malaysia ka? Hong kong ka? USA ka? atau apa ka? terus aku terkebil2 dgn my frens... cane tu? Pastu pelayan tu terus bwk menu mai dan tunjuk gambar2 roti2 john tu... aku tgk mcm berfancy2 bagai nih.. last2 kami order roti john malaysia je... (dgn harapan dia mai mcm gambar kat atas ni la.. yg stendet tu).. apabila mai.... rupa2nya xde rupa john pun... rupa johan ade leee... hehehhehehhe.... dier dtg dlm keadaan roti hotdog yg dibakar pastu letak telur mata kerbau kat atas pastu boh sos ngan mayonis... tu je... no inti ayam tu semua.... hmmm... agak mengecewakan di situ.. sbb dok terliur dr awal pg nak mkn roti john yg stended tu... tetiba lain pulak yg dtg... tp xpe la.. ngap jugakkk... asal kenyang... 

bila tanya rupa2nya yg ade ayam tu Roti John Hong Kong... hehhehehhe.... gitu pulakkkk.... Malaysia no ayam, Hong Kong got ayamm... hehehhehehhe 




Apa Kata Hati?~ gitu rupanyaaa....

Wednesday, January 4, 2012

Mimpi Ngeriku...


Of kos la ai seeps wif you my hubby... kalau x seeps wif yuo nak seeps wif sape lg kan??? hehehheheh.... 


eh, kata mimpi ngeri... tp intro bleh plak gelak2... ekceli gelak2 dlm kengerian nih... al-kesahnyer... dalam keterujaan menanti kelahiran permata hati yg dinanti2kan sekian lama nih, terselit jugak 'mimpi ngeri' yang menghantui aku setiap hari dan setiap malam...

nk tau kes ape?? kes EPISIOTOMI.... semlm adalah kemuncak kepada kengerian... aku mimpi aku dlm labour room... sakit nak bersalin tu ok je... (hmm.. Dr hensem.. pakai spec bingkai hitam, tetiba anak aku kluar dia tunjuk pakai spec berbingkai hitam jugak.. hmmm... gitooo).. tp masa kene jahit episiotomi tu yg paling ngeri sekali... sampaikan aku terjaga, bangun terduduk atas katil sambil termenung.... terkejut syg aku yg tgh dok layan cite Rasuk kat lappy... dia sampai tanya aku 'ngigau ke?'... aku ckp x... tp aku still termenung sambil terduduk gitu... betapa ngeri nye kurasakan... terus aku x bleh tido... ntah kul bape lepas tu baru aku tertido.. rasanya berjam2 jugak la... 

ni semua gara2 boleh dikatakan semua feedback yg aku dpt dr kengkawan mengatakan part jahit episiotomi la yg paling sakit sekali berbanding sakit nak beranak... fuyoooo... dan aku amat stress dgn statement itu... yesss.... sgt sgt stress ok... 

Tp alhamdulillah, pagi ni, aku bercerita dengan my BFF kat KL (yg dh ada pengalaman 5x kelahiran) tenang la skett perasaan aku ni... insyaallah, harap2 ketenangan ini akan berlarutan dan berterusan hingga selamat semuanya nanti... aminn... 





 Apa Kata Hati?~ kdg2 aku rasa lg byk bertanya pengalaman dan membaca pengalaman org, lg stress pulak aku rasa... tp, lain org lain rasanya kannn....