Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Monday, September 20, 2010

"Tokey kedai ke?"

Tajuk entry sgt persoalan kan?? hehhehe... 

kesahnye gini... hari ape ntah.. hmmm... kalau x silap jumaat lepas.. ptg nye, lepas syg aku blk keje, we ollss pegi ke sg petani... sbb nak 'bikin' kete skett... kerja2 pembikinan tu memakan masa lebih kurang 2 jam... dan nak dijadikan cite, hujan lebat la pulak.... makanya, kami tidak dpt kluarkan kete dr kedai tu akibat dr hujan yg dpt mengakibatkan pembikinan yg baru dilakukan pada kereta aku akan menjadi bencana... (fuhhh... ayat cam wartawan la.. )

makanya, kami terpaksa la menunggu sehingga hujan reda... sesambil tu, berjalan2 la menengok2 setiap inci barang2 yg di displaykan dlm kedai tu... letih berjalan2, duduk kat sofa sambil baca majalah dan tgk tv... sedang aku membuat aktiviti mengabihkan masa tu, dtg la satu famili ni yg terdiri dr mak, bapak, anak pompuan dan anak lelaki... si mak dan si anak pompuan duduk sama dgn aku kat sofa tu... aku pun wat x tau je la... 

tetiba si mak ni tanya aku:

"dok mana?"

aku jawab:

"penang.."

si mak tu berkata:

"oooo... jauh nooo.... "

aku: senyum jerr... 

si mak bertanya lg:

"hmmm... cik ni tokey kedai ke?"

aku: sambil kerut kening

"xlah makcik..." aku terus sambung membaca majalah sambil menahan ketawa.. 

si mak berkata lg:

"oooooo.... ingatkan tokey kedai... "


baru aku sedar yg sejak dr mula, dorang dok tgk aku masa aku dok jenjalan tgk2 brg2 dlm kedai tu, dorang dok senyum2 dah kat aku... tp aku ni mcm sombong skett kan, aku senyum gitu2 je la... xde la mcm peramah sgt... rupa2nya, dorang ingat aku tokey kedai tu... hehheheh... 

makcik tu silap kot judge aku ni... dr segi pakaian, dan rupa paras aku, dia ingat aku bini tokey kedai tu... hahhahahha... tergelak syg aku bila cite kat dia... 

sayer ada ucapan utk makcik tu sekeluarga:

"makcik, sy ni melayu.. bukan cina..." 

sekian... 


(harap maaf, gambar2 akan saya kurangkan mengepos ke dlm entry.. atas sebab2 yg harus di elakkan... )




 Apa Kata Hati?~ hehehhehehheh... lawak la makcik tu...

Lamanya x update....

Lama sungguh la aku x update... bkn apa, cite tu bykkk.. tp malas nak menaip... eh, malas nak bercerita kot yg sbnrnya.... almaklumla... blog aku ni semua org pun bleh baca.... dan yg membaca tu pulak kengkadang menambah2 cite utk menyedapkan lg cite.... tp sedapp ke?? 

Sblm aku membebel lebih byk tanpa ada apa2 manafaat, baiklah aku teruskan bercerita tentang cerita yang mmg aku nak cerita kat sini kali ni... Tentang raya.... hehheheh... org lain bercerita ttg raya, aku pun nak cerita la jugak.... 

Tahun lepas kan kami suami isteri x blk beraya kat mana2 kpg pun disebabkan syg aku tu x bleh bercuti.... tp tahun ni, awal2 lg aku dah soh dia apply cuti raya... x kira, tahun ni nak gak beraya... makanya, mlm raya pun blk lah umah mak aku... yehaaaa... first day raya kat umah mak sayer... best ooo... tp adik beradik yg lain yg dah berkahwin semuanya first day raya kat umah mertua... alamakkk, aku yg tersilap perhitungan ke?? hmmm... xpe la.. yg penting --> raya... 

ptg raya pertama tu, eh, lewat petang sbnrnya, terus bertolak ke umah mertua sayer pulak yer.. kat kuala kedah... di atas highway, kete adalah super duper byk yer kengkawan... sehingga memakan masa hampir 2 jam 30 minit utk smpi ke umah mak mertua ku... selalunya dlm 1 jam 30 minit dah smpi... (sbb bleh merempit di atas highway..) smpi2 aje terus beraya dan terus aku bermandi manda.. melekit lorr bdn ni... ye la.. dr pagi kot dgn mekap dan baju raya tu... lepas tu, terus gedebommm... tidooo.... 

(sorry.. gambar raya xde... sbb berada dlm hp anak sedara sayer yg beliau belum bermurah hati nak send gambo2 tu... hehehhe)

then, hari raya kedua, beraya ke rumah sedara mara syg sayer dan ptg nye, terus blk umah mak mertua ku semula... relax2 jap... mkn2 jap... (eh, mkn lg??).. pastu dlm kul 7.30 gitu, kami bertolak blk ke penang semula.... sbbnye, raya ke-3, suami sayer telah mula bekerja.... huhuhuhu... tp xpe... sy happy... sbb sy dpt beraya jugak... walaupun sepasang lg baju rayer x sempat pakai pun... hehehhe... 

walaupun hari raya kami tahun ni adalah sgt simple... tp sayer sgt heppi... dpt beraya bersama2 kedua2 keluarga... 




 Apa Kata Hati?~ Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir batin...