Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 29, 2010

Di suatu petang yg dingin.....

Scene: di dalam kete...... 
Pelakon: Si Suami & Si Isteri

Si suami: syg.. singgah kedai jap beli mee goreng boleh?? 

Si isteri: boleh.. no problem.. 

Si suami: syg tlg turun belikan boleh??

Si isteri: boleh... no problem.. demi cintaku padamu... hehehhehe

Si suami: thanks syg.. i lap u la... 

Si isteri pun pegi la membeli mee goreng.. tp makcik mee tu kata x ready lg.. so, si isteri ni terlihat la satu gerai jual cucur udang.. dia tahu yg suaminya sgt suka makan cucur udang.. dia pun beli la... dgn rasa yg berbunga2 hepi dan riang si isteri pun masuk dlm kete dan berkata..... 

Si isteri: mee goreng xde la syg... kite belikan cucur udang kat syg.. syg suka cucur udang kan?? kan?? kan??

Si suami: hmmm... tp kite lg suka makan cucur udang yg syg buatkan.. dah lama syg x buat cucur udang kat kite.... (dgn nada yg sgt rendah beserta muncungan yg agak ke dpn..)

Si isteri: eh, ye ke?? bukan ke baru je buat?? 

Si suami: cuba ingat balik.. bila?? tahun bila?? 

Si isteri: hmmm... (cuba mengingati dgn gigih sekali..) oooooooohhhhh... bulan.... hmmm.. bulan.... erkk... dah beberapa bulan la syg... kite x buatkan... sorry.. x perasannn... ok la.. mlm ni kite masakkan special utk syg.. syg ckp je nak makan apa.. kite masakkan.. ckp la.. 

Si suami: nak makan asam pedas ikan pari..... 

Si isteri: haaaa... buleh... buleh.. nanti kite masakkan ye... jgn majuk lg yer... 

TADAAAAA.......... inilah hasilnyer..... 








 Apa Kata Hati?~ baru ku ingat dah lama aku x masakkan feveret suamiku itu... patut la gas aku setong bleh tahan hampir setahun..... huhuhuhuhuhuhuhu.... 

Monday, April 26, 2010

Yesss.... dah kembali!!!!!

yesss... mood menulis blog telah mariiiiiii.... ni pun gara2 td la naik lif umah aku nih... geram ngan 3 org lelaki yg perasan hensem dan perasan yg depa tu baguih sgt...!!! padahal x layak dok dlm masyarakat yg terdiri dari manusia ciptaan Tuhan yg normal..

mesti korang tertanya2 nape lah aku bebel camtu kan?? whatt?? x tanya pun??? hmmm... hmmm... xpe... x tanya pun aku nak cite gak...

Td.. waktu balik dr klinik (bukan aku x sihat yer.. tp syg aku.. akhirnya beliau nak jugak p klinik.. sbb dah x tahan sakit.. ) naik la lif... semasa menunggu tu, ada la 3 orang lelaki perasan hensem dok berdiri penuh dpn pintu lif tu.. elok je lif terbuka, dorang masuk dulu.. yg bodoh xdak makhluk dah ni, depa masuk terus ke belakang lif dan biar je pintu lif tu nak tertutup sedangkan org dok masuk lif.. bodo ka x bodo namanya tu?? kalau rasa x mo tlg tekan butang 'buka' lif tu, jgn dok masuk awai2.. masuk last skali... ni x, pantang terbuka pintu lif tu, depa kelam kabut masuk dulu... dah tu buat bodo (yg dah sememangnya bodo) x reti nak tahan pintu lif tu... geram betoiii... xdak kesedaran sivik langsung... !!!

nak kata muda, dah rupa bapak budak... xkan la benda simple camtu pun x reti nak pikiaq kan??? hampeh tul la depa 3 ekoq tu.. !! mcm la bleh patah jari kalau tlg tekan button tu...

Nasihat aku kat para2 penduduk di alam ini, yg mana dok umah bertingkat2 yg ada lif ni, kalau naik lif tu, dan kalau korang tu org pertama masuk lif tu, tekan la button utk tahan pintu lif kasik bukak tu... bukan susah pun... tekan dan tunggu jerrr... barulah namanya hidup bermasyarakat.. bertamadun...

sekian bebelan utk malam ini...




Apa Kata Hati?~ budi yg baik di balas baik juga.....

Sunday, April 18, 2010

Kemalasan Melanda

Sekarang merupakan masa M.A.L.A.S aku.... malas sgt rasanya nak update blog... nak tukar layout blog pun sekerat jalan ja... ni la payahnya bila penyakit ni dtg tanpa amaran... tetiba je jadi malas nak update...

nanti bila penyakit malas ni dah sembuh, aku akan kembali menulis dgn crita2 yg aku rasa nak crita k...

bagi kengkaawan yg rajin jenguk2 blog aku nih, aku ucapkan terima kasih.. rajin2 la ziarah blog aku nih ye...





Apa Kata Hati?~ ...............

Saturday, April 3, 2010

Dance With My Father...

yerrr... aku suka sgt lagu ni... korang try la dgr lagu ni... sure layannnn....








Apa Kata Hati?~