Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 31, 2011

Skip cite...

cite yg nk diskipkan adalah cite psl 'berkampung di emergency ward'.. tp now, aku nk cite satu cite terbaru dan terpaksa aku skipkan cite berkampung tu dulu sbb eksited sgt nak cite psl cite ni... hehehhe...

.... selepas abih cite berkampung di emergency ward tu, weekend lepas, hari sabtu pepagi bute bangun kemas2 beg, bersiap dan terus bertolak blk alor setar semula... bcoz, my bro in law bgtau, my mom in law dh bleh blk umah.. maknanya dh ada perkembangan positive la.. bila smpi umah my MIL, terus jenguk dia dlm bilik.. dia still terbaring sama mcm di hospital jugak, cumanya, dia dh byk kali sedar, dan dah boleh jugak kenal org yg dtg jenguk dier.. dan... dah boleh menelan bubur.. tp tiup yg melalui hidung tu masih ada.. utk kasik susu...

yg ada kat umah MIL masa tu ialah my SIL dr ipoh - separuh family, my BIL n my nephew.. sesambil menjenguk2 my MIL, sesambil tu aku menjenguk ke dapur tgk my SIL ngan anak dier masak. Aku tolong potong bwg je... muahahahhahahha... bkn xnk tlg, tp mcm malas je aku nak campur tangan memasak sama.. biar la dorang berdua je yg memasak.. sekali sekala rasa la air tangan org ipoh pulak... (adakah itu satu alasan??? hehehheheh)

lepas lunch, my BIL ngan anak2 sedara lelaki pegi mencari buah pelam muda... perrrgggghhh... dpt la 7 bijik.. my SIL pulak buat 'garam belacan'... fuhhhhh... mmmmggggg teranggggkaaatttt... aku ni ape lg, dh mmg 'hantu' pun mencicah buah pelam... kiranya my SIL kene ulang buat 'garam belacan' tu sepiring lg la.. sbb permintaan terlalu tinggi... hehehehe...

(intro yg dh melalut sedikit..... hehehhe)

haaa... ni baru masuk cite yg nak dicitekan sbnrnye nih... kiranya, mlm tu adalah turn aku ngan syg aku la jaga my MIL.. setelah byk sgt aktiviti memakan dan menyembangkan diri, lepas mandi manda settle semua, dlm kul 9 tu mata aku dh layu... aku baring je kat tepi my MIL tu.. then, aku soh syg aku jaga mak dier dulu.. aku pesan, nnt kalau dia ngantuk, kejut je aku pulak.. kita take turn.. syg aku ok jer.. aku pun tido la x hengat dunia... dlm kul 1 pg camtu, syg aku kejut, dia kata nak g toilet.. aku pun bangun la jaga my MIL pulak.. ooppss lupa nak cite nape perlu berjaga.. sbbnyer, tanpa sedar, my MIL akan tarik tiub yg kat idung dier tu.. pastu satu hal pulak nak kene masukkan semula... sakit ooo... (aku rasa2 la sakitt... hehehhe)

lepas syg aku g toilet, dia kata dia nak lelapkan mata jap, after 1 hour dia soh kejutkan dia.. aku ok jer.. sbb dh betul2 tido sblm tu.. bila dah terjaga tu sure la mata pun cerah jerrr... aku tengok keliling, semua org pun dh tido.. bergelimpangan mcm kene tsunami je gayanya... penuh kat ruang tamu tu.. lepas syg aku lelap mata sebelah aku, kiranya aku di tgh2, sebelah kanan aku my MIL, dan sblh kiri aku my syg.. tetiba aku terperasan yg keadaan sgt senyap sunyi... even bunyi cengerik or bunyi mengeruh pun xde... mcm agak ajaib.. tetiba........ aku terdengar bunyi  'huuuuuuuuuuuuuuuuu'... bunyi tangisan yg sgt sayuuuuu.... terus aku lihat sekeliling kot2 ade sape2 yg mengigau... tp xde.. semua org pun tido lena selena lenanya...

aku dh cuakkkk.... cuakkk gilerrrr... dh la sorang2 berjaga.. walopun syg aku ade kat sebelah, tp mcm menyeremmm kannn la... tp aku buat2 x dgr.. sambil2 aku membaca ayat kursi... lepas tu je, mcm petik jari je, terdengar semua lelaki dlm umah tu yg tgh tido semuanya  - berdengkur... eh eh.. mcm magic je... then, perasaan cuak aku pun ilang... aku kasik chance smpi kul 3.30 pg, dh x tahan dh nak g toilet, aku kejut jugak syg aku, then, terus berlari ke toilet.. utk makluman, toilet kat umah my MIL adalah di luar umah.. tp sib baik kluar pintu dapur terus masuk pintu toilet... aku dah terlupa sekejap akan bunyi tu sbb x tahan sgt2 nak 'berbisnes'.. muahahahha...

lepas abih 'berbisnes' terus aku sambung tido semula... smpi le subuh baru bangun.. masa sarapan, aku pun bukak la cite... then, my BIL kata before dia tido tu, dlm kul doblas tghmlm camtu, dia dh nampak bayangan putih lalu kat luar tingkap bilik dier tido tu.. so, kalau aku dgr bunyi tangisan tu, kompom la itu langsuir.. sbb dia dh nampak dulu... wahhhhhh..... speechless...!!!




 Apa Kata Hati?~ adik aku kata, anggap tu 'rezeki' sbb dpt peluang mendgr tangisan langsuir.... erkk!! rezeki ke???

Monday, October 17, 2011

Tempat Baru...

Rasa mcm lama je aku x update blog... cite tu ade.. tp masa nak mengarang tu yg xde.. hari ni baru free skett.. Hari ni jugak merupakan hari pertama aku kat tempat @ office baru.. yippieee... ade le sikit rasa sayu nak tinggalkan office lama, ekceli bkn sayu sbb nak tinggalkan office lama tu, tp nak tinggalkan kengkawan kat sana tu... hmmm... tp life must go on.. 

Berpisah tempat keje bkn bermakna hubungan silaturrahim yg terjalin pun terpisah... no no no no... insyaallah, keikhlasan dlm persahabatan akan kekal selama2nya.. kat office baru ni dpt kengkawan baru lg... dulu aku ada sorang ja bos.. now aku ada 3 boss... yippieee... harap2 aku bleh berkhidmat dgn cemerlang di sini... aminnn... 




 Apa Kata Hati?~ welcome to here... hehehehheh

Monday, October 3, 2011

Menduga Kejujuran..

ok... kali ni nak cite ttg MENDUGA KEJUJURAN... bkn kejujuran pasangan yer kawan2... tp menduga kejujuran jurutol... hahahhahah... mmg xde keje aku kan?? 

kesahnyer begini... di suatu hari yg agak weng2... aku sbg co-pilot kpd suamiku... tugas aku apabila nak dekat ngan tol adalah menyediakan duit tol... kejadian ni berlaku di tol jambatan pulau pinang.. aku kira2 duit singgit2 yg dok ada tu ada RM8... makanya, terdetik di hati nak try kasik RM8 tu kat jurutol dan nk tgk, dia pulangkan semula ke x yg baki seringgit tu... dgn persetujuan si pilot, makanya kami pun menghulurkan wang sebanyak RM8 kepada jurutol tersebut.. 

Tetapi, agak mengejutkan, wang baki RM1  yg sengaja diberi lebih tu, TIDAK DIPULANGKAN.. dan lg mengejutkan ialah si jurutol itu berkopiah putih dan nampak muka sgt suci... xkan la dia x kira duit yg customer kasik kan? dan xkan dier x tau kira yg duit singgit2 tu ada lapan keping?? 

Tapi, utk tidak memalukan si jurutol tersebut, kami gerak je kete mcm tiada apa2 yg berlaku... dan di situ, telah terbukti bahawa luaran seseorg itu tidak menggambarkan sifat dalaman yg sebenar.. luarannye nampak mcm 'tak mungkin la abg ni x jujur'... tapi sebaliknyaa.... 

Cuma kawan2 fikir, itu baru kami sorang.. yg saja2 bagi duit terlebih... x mustahil ada ramai lg yg kasik duit terlebih tapi x menyedarinya... dan berapa org kah yg dpt duit balance dan kira on the spot duit balance tu betul atau tidak??  sape untung disini?  dan berapa org kah yg sanggup utk berhenti selepas tol dan jalan blk kat jurutol sbb nak pulangkan or nak dptkan baki duit syiling yg x betul? hehehhehehe... xkan punya la kan.. 

oleh yg demikian, bagi pengguna yg membayar cash, pastikan, anda pasti berapa jumlah duit yg dikeluarkan utk membayar tol, dan bila dpt duit balance tu, jeling2 la sekejap tgk balance tu betul atau tidak.. tp jgn la pulak dok kira duit balance tu smpi menyebabkan jem pat lima kilometer kt blkg... ok... 

sekian saja pesanan khidmat masyarakat oleh sayer... hehehheheh





 Apa Kata Hati?~ sama-sama kita berhati2 dan menjadi pengguna yg peka dan bijak...