Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 27, 2009

Aku Kecewa.....

Aku kecewa la semlm.... dah cantikkkk dah g dating ngan syg aku nak tgk wayang... nak tgk cite ni...
tapi... smpi je kat panggung wayang, syg aku nak tgk cite Ninja Assassin... tp aku nak tgk twiligt... last2 syg aku pun beralah la... ok.. tgk cite twilight... aku pun beratur la nak beli tiket... aku no 2 dlm barisan.. sekali, syg aku mai bisik:

"syg tgk sorang ye... nanti kite dtg amik... nak kene pegi kilang dorang call kata blackout pulak.. "

pastu aku pun ape lg, terus ilang mood... terus rasa frust sgt.. aku x jadi nak tgk wayang.. ape kes nak tgk sorang2.. terus aku pun ikut syg aku skali... eeeeeeeee... x suker arr... tp nak wat cane?? dah tu salah satu tanggungjawab syg aku kan.. kene la jugak... sib baik la aku ni isteri yang memahami... tp tarik muker jugak la... nak wat cane kan?? dah xcited nak tgk, tetiba last2 minute plak kensel...

xpe la... xde rezeki lg nak tgk... nanti2 pun bleh g tgk lg... kan??? kalau x sempat pun, tunggu la dua tiga bulan, kluar la kat astro.... hehhehehehhe...

oh ye... aku tgh menghapdet blog ni kat kpg... hari ni kan hari raya... SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA pada semua pembaca2 blog aku ni... (ader ke??) semoga berbahagia di hari raya ini... jaga diet ye u ollsss... heehehehhe... tp rasanya di hari raya ni, hentam saja la... makan puas2.. nanti lepas raya diet balik k..

ok la... ada org tgh tunggu turn nak guna ini lappy... nanti senang2 aku story lg ye...



Apa Kata Hati?~ raya ke hari ni? nape x rasa cam raya ekk??? huhuhuhuhuhuhu

Thursday, November 26, 2009

Kesudahan Baju itu....

Iyer... kesudahan nasib si baju itu adalah di tangan org lain... hahahhaha... setelah berhari2 aku memujuk hati utk pakai jugak baju yg aku dah kecewa tgk hasilnyer tu, finally, aku x dpt jugak nak menerima kehadirannya.. dan member aku telah sgt berkenan dgn baru itu dan beliau mengoffer dirinye untuk memiliki si baju itu.. makanya, dgn senang hati, aku pun menyerahkan kepada pemilik baru.. semoga kau bahagia dengan pemilik baru wahai baju....



Apa Kata Hati?~ ayat feeling sedih la pulokkk.... tp xpe.. akan ku carik kain material yg sama jugak, tp corak lain dan akan ku hantar ke toilor ku jugak walaupun mahal.. tp kompom beliau leh wat mcm yg aku nak... no more tailor KAMDAR...

Tuesday, November 24, 2009

Benci!! Benci!! Benci!!

BENCI!! BENCI!! BENCI!!!

korang ingat lg x cite psl baju yg aku try tempah kat tailor kamdar tu?? ingat kan?? semlm dah terlanjur pegi ke BJ complex tu, aku pun pegi la amik baju tu... (geram punya psl, sebulan aku x p amik baju tu... )..

tapi, aku sgt sgt sgt kecewa... lain yg aku soh buat, lain yg dia buat.... bodo punya tailor... aku soh dia buat design yg aku bagi tu ala2 chantek la di mata aku.. tp yg dia buat, cam nyonya yg nak meniaga sayur pulak... tension... tension... dah la kat ketiak besarrr.. bleh nampak abih t*t*k...

smpi je umah, aku try pakai, tau apa syg aku komen??

"hahahahahha.. nampak t*t*k syg lg besar la... rugi ja kain tu.. tu la sapa soh p tempah kat tailor yg x ntah apa2 ntah tu?? kan dah frust??"

begitulah sedikit sebyk bebelan en syg aku tu... huh!! tension tul... memang sure aku PANGKAH tailor nih... x mo p dah... gerammmm gerammmm gerammmm...





Apa Kata Hati?~ anyway... aku jatuh chinta sama itu puntianak!!!

Friday, November 20, 2009

BZ nyer minggu nih...

Sorry semua yang jenguk2 ke blog aku nih... aku x sempat nak update cite baru la... crita tu ada.. tp masa nak menghapdet tu yg xde... nanti senang2 aku berkongsi crita kat sini lg yer.... muah... luv u ollssss....





Apa Kata Hati?~ sabar yer...

Monday, November 16, 2009

Aku menjadi reporter!!

Cam best je tajuk tu kan??? kununnnn....

apa2 pun, memang aku telah menjadi seorg reporter x bertauliah pada hari sabtu yg lepas... sepatutnyer, hari sabtu kene dtg keje.. sbb kene kemas2 brg2 opis nak pindah.. tp disebabkan dok cekcur sgt kat dinner mlm sblm nye tu, makanya berat je mata nak bangun pepagi tu... TETAPI.....

dekat2 kul 8 tu, syg aku terima satu panggilan hangit... eh x... panggilan kecemasan dari member dia, mengatakan yg sorang driver depa dah xciden dan tersepit di tmpt duduk pemandu.. alamak, beliau terus melompat ala2 ninja turun dari katil terus ke bilik air... aku pun terlompat sama la... tekejut... terus aku pun celapak ikut sama... dgn berbekalkan kamera di tangan, smpi je kat tmpt kejadian kat jalan baru nak ke balik pulau tu, terus aku pun memulakan tugas... snap sana.. snap sini... (tp utk entry hari nih, aku lupa pulak nak bwk kamera.. so, xde la gambar2 kejadian).. pemandu tu dah xde... x tau la sape yg dah bwk p spital.. teruk jugak beb keadaan lori tersebut... nak tgk gambar? ada dlm paper Metro hari ni...

2 org reporter yg bertauliah telah bersama2 aku mengambil gambar dan dorang menginterview aku dlm bahasa cina... adoiiii... skali lagi mereka terkena... hehehehehe... aku pun crita la apa yg aku tau jer.. tp nape dlm paper hari ni xde plak muka aku??? hmmmm... xpe la...

aku jenguk dan jenguk lagi dlm lori bahagian pemandu tu ala2 CSI Miami la kan nak carik apa2 bahan bukti yg ada.. tetapi aku ternampak titisan darah kat stereng tu makanya, aku terus mengundurkan diri dan dok jejauh jer... hahahahhahahhah.... lama jugak la baru la en bomba dtg sembur jalan sbb minyak dah melimpah kan... abih sembur2 tu, dorang balik... syg aku ngan sorang member dia pulak kene jadik polis trafik jaga jalan sbb ianya betul2 selepas selekoh yg merbahaya...

lama jugak lepas tu, barulah polis trafik dtg mengawal lalu lintas... pastu dekat2 kul 12 baru la lori tarik dtg... makanya bersambung pulak tugas aku merakam gambar semasa lori dialihkan... best la u ollsss... rasa cam reporter sgt... hahahahahhah... abih2 semua urusan kat situ, kami berdua terus gi makan tghari dan terus balik ke umah sambung tido....

ooppss::: lupa nak citer, hari jumaat sblm pegi dinner, kat umah kak janzz, aku telah menjumpai alat penimbang berat... dgn berdebar2 aku pun naik atas penimbang tu dan ....... yehuuuuuu... berat aku dah turun 2kg dlm masa seminggu je aku elak makan nasik.... best nyerrr... best nyerrrr....




Apa Kata Hati?~ Sekian, laporan untuk hari sabtu.... hehehhehehe

Thursday, November 12, 2009

Popia Basah Punya Criter...

Ptg semlm nih, terasa2 sgt nak makan popia basah... lepas keje, syg aku dtg amik, terus aku suarakan niat aku nak pegi pasar malam... dia pun ok je... (ok pulak, slalu malas je nak pegi.. maybe pasar mlm yg aku ajak pegi ni org x ramai sgt kot...)

Berjalan la kami berdua kat pasar malam tu dah nak smpi ujung baru terjumpa popia nih.. aku pun beli la satu set ada 4 bijik... pastu syg aku pulak dia nak koteow goreng...


Smpi je umah terus je makan.. tp........ sosnye amatlah pedassssss..... sgt2.... smpi mengalirkan air mata la aku nak menghabiskan sebijik popia tu... pastu try skett koteow goreng tu, nampak sedappp tp rasanya.... hmmmmmm..... sesuap je kot aku makan... xde rasa ok.... sib baik la sate yg aku beli tu boleh tahan jugak rasa kuahnya walaupun syg aku kata "ni bukan sate daging ni... ni daging panggang jer"... hehehehheheheh.... pastu x sempat nak makan yg lain lg, terus aku membuat pecutan 100 meter ke toilet... sakit perut..... dari mula tido semlm terbangun pagi ni, ntah brapa kali ntah aku berulang alik ke toilet... letih k...

bukan la aku nak memperlecehkan peniaga dan jugak makanan di pasar malam nih.. tp, dah nama meniaga makanan tu, buat la elok2... tahulah makanan kat pasar malam tu boleh dikatakan murah2 jugak.. jgn la buat sekadar melepas batuk di tangga... apa la salahnya kalau kata ko nak meniaga koteow goreng, buat la bagi betul2 ada rasa... jgn la sekadar bagi sekadar NAMPAK je mcm koteow goreng... frust suami i tau...




Apa Kata Hati?~ perut aku yg sensitif atau makanan tu yg .............

Monday, November 9, 2009

Alhamdulillah.... Permohonan Dah berjaya.....

Alhamdulillah.... permohonan aku mengikuti kursus bahasa kat sini dah berjaya... insyaallah.. semester akan dtg ni aku masuk kelas dengan para pelajar antarabangsa la... syok nya.... syok nya.....






Apa Kata Hati?~ syok nye rasa nak jadi student balik.... ini sebagai persediaan utk aku melanjutkan pengajian tahun dpn.. insyaallah....
Thanks to kak EJ kerana telah memberitahu ttg signature nih... aku dah berjaya... thanks jugak kepada Ceera kerana telah berkongsi cara nak buat signature nih.... thanks... thanks.. thanks... sukaaaaa....





Apa Kata Hati?~ huhuhuhuhuhu...

Friday, November 6, 2009

Demi memenuhi permintaan cik jarum menjarum sekalian....

Tgk tajukkkk......... ahahahahhah.... best kan???

Ok la.. demi nak memenuhi permintaan cik kak cik kak jarum sekalian, aku sambung la cite yg sbnrnya malas aku nak cite, tp disebabkan ada permintaan, maka aku cite la...

Kesahnye gini, ada la sorang hamba Allah ni, dok mai bercerita ttg cinta.. eh no... no.. no... bukan cinta.. tp kerja... time tu dah nak balik ni... aku dok kemas2 dah.. tp dia dok bercerita jugak lg.. pot pet.. pot pet.. pot pet.. aku pun layan je la sambil2 kemas meja ni ha...

kesahnye psl dia ni, aku letak A la ye... marahkan si B.. tp x brani nak ckp dpn2.. walaupun si A ni lebih tinggi pangkatnye dari si B.. yg dia tau, dok bercerita kat org tu org ni pasai si B wat keje x betoi.. dan kesah ptg tu, dia crita yg si B ni dah MARAHkan si C sbb kehilangan sesuatu yg penting. dan crita tu x abih kat situ saja... dia rawit (paham x apa maksud ni?? sila cari dlm kamus dewan ye...) dgn kesah2 lain skali.. nak bagi lagi gedebommmm la cite asal tu kan... sambil2 tu , aku mengiyakan la apa2 yg aku tau kebenarannya, yg mana aku x pasti tu aku just angguk angguk je la...


tp kesah dia ni panjang sgt... smpi aku dah berdiri dpn pintu bilik dah, dia x abih crita lg.. last2 aku kata 'ok la.. sy nak balik dah ni..' dia pun berhenti la bercerita.. tp masih menunjukkan rasa x puas hati kat si B td...

keesokkan nye, aku lalu la dpn si C ni td... dah nama kawan sekerja kan.. kalau dah tau kengkawan dilanda musibah, kita just nak be kind la kan.. nak express my sympathize la kat dia kan... sbb boleh dikatakan 80% org dlm opis aku ni pernah kene ngan si B nih... x puas hati ngan cara si B ni...

asalnye si C ni tegur aku.. then, aku pun kata la kat dia

'eh, i dgr u kene marah.. sabar je la ye.. kita keje ni mcm ni la.. kene sabar byk.. '

then si C ni terkejut, dia kata

'ha? kene marah? dgn sapa?'

aku jawab lagi

'i dgr cite dgn si B, i dgr psl hilang sesuatu tu..'

si C sambung,

'eh xde la.. i x kene marah pun.. sape crita?? sesuatu tu x hilang, cuma misplaced saja'

aku pun jawab lg..

'si A crita.. sungguh2 dia crita kat i.. tp kalau xde apa2 ok la... biar la... '
aku pun blah..

dlm hati aku dah cuak.. ape hal pulak nih?? sia2 ja aku nak simpati2 kat org... ceh...

dok tgh sibuk wat keje, si A dtg kat aku.. sambil2 menunjukkan riak muka yg cam hampeh, dia berkata
'u p tanya kat si C ka? jgn la dok BAWAK MULUT lagi ye.. i x mau la nanti crita ni tersebar merata.. i x kata si B marah kan si C.. i crita yg i marah sebelum tu.. bla bla bla'

dlm hati aku
'c*lak* betul... dah jadi mcm ni baru hg nak mai bgtau kat aku crita betul.. yg hg mula2 dok crita baekkkk punya tambah tu, x hengat pulak... bila dah terbukak cite mcm ni hg dok mai warning2 aku pulak soh jgn BWK MULUT.. kalau aku x bwk mulut, xkan aku nak tinggal mulut aku kat sini, cacat la aku..'

then, aku jawab kat dia
'a'aa... tp bukan sy tanya, dia tegur dulu, then sy tgk muka dia muram, sy ingat psl dia susah hati kene marah. i just nak sabarkan dia je... mana ada bawak2 mulut pulak..'

dia blah...

dok dlm 10 minit, dia mai lagi kat aku,

'u jgn dok BAWAK MULUT kat org lain dah ye crita ni.. i x mau nanti semua org tau dan crita ni kembali kat si B.. dia x tau apa2 psl crita ni'

dlm hati aku lagi
'what the hell r u talking about???!!!' (yg ni telah diterjemahkan ke dlm bahasa yg agak lembut la... ekceli yg terbit dihati ptg tu agak terlebih sudah la jugak.. huhuhuhu)

dan kali ke3 si A ni dtg remind lg kat aku benda yg sama aku pun jawab balik
'SI A, KALAU SY NI JENIS YG DOK BAWAK MULUT CAMTU, DAH LAMA CRITA LAIN SBLM NI PUN DAH MELETUPPP KAT LUAR TU.. BUKAN CRITA NI SAJA.. LAGIPUN, SY NI CUMA NAK BERBAHASA, DAH SY TAU KWN2 SATU OPIS KENE MRAH, TGK MUKA PUN MURAM JA, JUST NAK SHAREKAN SIMPATI JE.. TU JE..' (intonasi dan volume suara aku agak tegas dan kuat jugak la.. tp bukan la menengking.. )

terus si A td, tarik muka dan berlalu pergi...

ha kau... skg ni aku dah x mcm dulu, kalau x puas hati bleh je dok diam, kalau dah x puas hati lagi, nangis je yg aku tau.. skg ni, x puas hati je aku sound direct... ye la kan.. kalau dah pandai2 nak tambah2 crita, nak reka2 crita, kene la brani tanggung risiko.. ni crita mau kasik panas, tp bila terbongkar, takutttttttttt... kecut abih bijik2 bila jadi mcm ni... blah la...

terus aku malas nak layan lg si A ni.. next time kalau dok mai hemoi2 nak crita kat aku lagi, sorry, i byk keje.. malas nak layan org mcm ni...

Apa Kata Hati?~ buang masa aku ja kan layan org mcm ni????

Thursday, November 5, 2009

Cite Semlm...

Ramai yang bertanya kat aku ape kes semlm kan?? nape aku leh ngantuk sgt sgt sgt pagi ni...

Kesahnyer gini...

semlm, dlm kebizian aku wat keje, dlm kul 4 ptg camtu, my mom call, dia ckp, nanti lepas keje terus balik umah dia jap, bawak dia g klinik.. aku tanya la nape, dia kata dia jatuh moto, x leh berjalan.. kaki bengkak... Ya Allah... aku pun siapkan keje, call syg aku bgtau dia dtg amik aku lepas keje terus balik tgk mak.. dia pun ok jer..

Tetiba hujan amat lebat ptg semlm.. sib baik la atas bridge x sesak.. syg aku memandu dgn sgt berhemah.. huhuhuhu... tp kete sgt byk la kat jalan.. dah sah2 lepas keje kan... kul 6.30 camtu smpi la umah mak... dia hanya mengesot (paham ke ape ni?) xleh berjalan dtg bukak pintu.. pastu terus la bawak dier gi klinik.

Smpi kat klinik, aku turun dulu g daftarkan my mom. then, amik wheel chair terus ke kereta.. ooppss lupa cite, parking xde, so, syg aku tunggu dlm kete la... smpi kat kete, rupa2nya ada seorang lelaki ikut aku dgn membawa payung memayungi aku ngan mak aku.. dia ikut smpi dlm klinik dan dia tolong angkat wheel chair tu masa lalu longkang... bagus nye lelaki itu.. nak tahu siapakah org itu? beliau ialah seorang lelaki cina, berumur 40an gitu.. sedangkan yg sebangsa ngan aku ni dok menjamu selera dgn lahapnye kat kedai mamak sebelah tu.. huh!!

ooppss.. of kos la aku ckp 'terima kasih' kat lelaki tersebut atas bantuan beliau.. rupanya beliau sedang menunggu isteri beliau mengambil ubat.. baikknye org itu.. terharu aku.. huhuhuhu..

Dr. ckp, kaki my mom terseliuh dan urat2 dah blocking dgn darah beku.. dia kasik petua, amik kunyit idup, tumbuk kasi hancur, pastu campur ngan air suam skett, sapu kat bengkak tu.. khasiatnye utk melegakan bengkak dan melancarkan kembali perjalanan darah.. jgn sapu minyak angin ke, minyak gamat ke atau bandage sbb itu hanya akan memudaratkan lagi.. tido malam pun selesa, x sakit sgt... begitulah petua Dr tersebut.. jgn guna halia sbb panas, lg melompat x leh tido dan x leh duduk...

then, lepas amik ubat, terus balik umah... syg aku g amik kunyit kat blkg umah, dan my mom tumbuk sendiri.. aku pulak, prepare dinner... selesai semua, aku relax jap, siap2kan apa2 yg patut utk my mom, then, kami pun bertolak balik... waktu tu 11 mlm.. hari masih hujan.. syg aku pun bawak kete dgn keadaan yg sgt romantika di amor... 80km/j je... sambil2 bercerita ttg cinta... smpi la kat tol juru... sedang dok menunggu amik duit baki, tetiba dummmm.... kete kami dilanggar dari belakang...

syg aku ape lg.. terus turun la.. mamat yg bwk kete kat blkg tu pun ape lg, dia dok kata 'sorry bang, x nampak.. hujan...' pastu syg aku pun apa lg, 'xkan x nampak?? kete punya la besar camni, dgn di tempat yg cerah bleh x nampak ke?? bla bla bla..' then, xnak mengganggu pengguna lain, kami pun ketepi la... bukan calar je u ollsss, pecah jugak bumper blkg tu... tp xde la serius sgt.. cumanya sakit la mata ngan hati..

lepas beliau itu bayar tol, dia pun dtg la benti blkg kete.. rupanya kete sama jenis gak ngan kete aku.. so, dia faham la brapa kos kalau nak tukar bumper kete jenis tu kan.. tp, bila dia kluar dr kete je, aku terus mcm kesian je tgk dia.. dah la kecik je orgnye, dia kluar je terus dtg kat kete aku dan dia tunduk ja tgk bumper kete aku yg pecah tu.. sambil tu dia dok kata 'sorry bang.. sy betul2 x nampak.. hujan..' dia x tgk pun muka syg aku..

terus aku masuk kete semula.. malas la nak masuk campur.. x lama lepas tu, syg aku masuk kete.. dia kata "kesian pulak tgk budak tu.. terketaq2.." pstu syg aku tanya dia nak kemana dia kata nak ke BM je.. then, syg aku tanya nak kira cane ni? then, dia kata, dlm wallet dia ada x smpi RM100 pun.. then, syg aku malas la nak bertekak dah, dia just amik RM50 je... memang la x berbaloi dan x bleh nak tukar bumper pun dgn jumlah tu, tp nak wat cane, sian pulakkk...

beliau itu kasik dia nye name card, oooo.. keje ngan kerajaan gak, pegawai jugak.. kat kl... beliau itu siap pesan, kalau ke kl, ada masalah ape2 call la dia... then, abih la...

on the way atas bridge plak, manager syg aku call.. dia kata kilang dorang blackout.. dia kene pegi la pulak.. (sape kata keje supervisor kilang senang????) masa syg aku tgh dok menyelesaikan masalah, aku tido je dlm kete.. letih betul.. then, kul 2am br settle.. terus blk.. smpi umah, aku terus g mandi, dan siap2 nak tido..

tetiba..

si ninie, koceng aku tu, dia dok wat gatal ape ntah, dlm aku dok kibas2 tilam, dia pun dtg terkam tangan aku... berdarah byk jari aku... terluka la... huh... dugaan sungguh... letak minyak ubat, terus aku dummmm tido... kul 3am...

kul 6.30 pg... alarm berbunyikkkk... alahaiiiiii... rasa malas nye nak bangun.. nak bukak mata pun rasa x larat.. tp aku gagahkan diri jugak la bangtun.. tp tgk jam kul 7... hahahhahahha... siap2 semua kul 8.40 aku smpi opis... uhuhuhu... sib baik bos xde.. tp kalau ade pun, aku just say sorry dan ckp yg benar je la.. mintak maaf la dtg lmbat.. tp bukan slalu pun aku lambat...

Gitu le kesahnye semlm.. (sorry semua... xde gambar.. malas nak snap... )


Apa Kata Hati?~ ekceli, ada lg satu kisah sblm kisah balik umah my mom tu.. kisah kat opis.. ada org telah terkantoi dgn cerita rekaan sendiri pastu nak warning2 org... tp aku malas la nak story kat sini dan malas la nak layan... sungguh budak2.. walaupun dah tua... huhuhuhuhu...

Monday, November 2, 2009

Tempah Baju..

tiga minggu lepas, aku ngan member2 opis nih pegi ke Kamdar kat Kompleks Bukit Jambul... asalnye, member aku yg nak beli kain nak wat baju.. tp aku pulak yg terbeli kain dan tgk ada tailor kat kamdar tu.. saja la nak try tempah baju kat situ.. sbb aku tgk harga utk blouse cuma RM40 je... ok la tu.. murah... tp baju kurung mahal sikit la... RM60... tp x sure la baju kurung cane...

Aku pun tempah la wat blouse.. dia kata lambat sikit, 3 minggu.. aku pun ok la... x kisah sgt sbb x urgent pun nak pakai baju tu... cukup 3 minggu, eh, kurang dua hari, aku pegi la.. mana la tau kot2 dah siap kan.. rupa2nya, dia x jahit lagi... bukan takat jahit, dia x potong pun lg kain tu... dia tgk resit dia kata lusa baru leh amik.. dia kata dia potong pun blum lg...

korang rasa tension x??? boleh bayangkan x hasil keje dia tu nanti mcm mana?? lusa dah nak amik baju, tp esok tu baru nak potong??? aku dah cuak sgt2 dah... terus aku blah camtu ja... dah la bukan org malaysia yg wat keje tu... slow pulak tu.. ahhhh... tension sgt2...

aku cite kat syg aku, dia kata nape x amik balik je kain tu?? hmm... x terpikir pulak time tu.. dah sakit hati la katakan... xpe.. xpe.. hari ni kiranya dah lewat sehari, aku nak tgk nanti cane la hasil blouse aku tu... tp blouse ke?? sbbnye sgt simple aku soh dia buat... x kisah la kan... tp aku nak apa yg aku ckp kat dia, dia buat mcm tu jugak.. x mau dia pandai2 kasik design dia sendiri pulak...

Tapi aku pasti, SEKALI NI JA LA AKU TEMPAH KAT KAMDAR TU!!!! xkan aku pegi lagi.... kompom!!!

Apa Kata Hati?~ service sgt slow.. PR pun xdak.. yg keje tukang potong kain ja belagak cam tokey kamdar... apatah lg yg tukang jahit, dah rasa mcm dia owner kedai jahit tu kot!!!.. best lagi nagoya...