Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 27, 2010

Dikala hujan yang melebat di pagi hari.... sejukkkkk terasaa.... sampai kat office, pekena ni dulu...... 






mee sup panas2..... 


perrrggggghhhhhh.... mmg syiokkk habis lah..... 






Apa Kata Hati?~ now dah bleh wat keje......

Saturday, October 23, 2010

Kompilasi Novel Hadiah Birthday

Cite ni dah lama... bulan Ogos ari tu.. br skg aku rasa nak share ngan kengkawan semua... huhuhuhu...




Haaaaa..... ni la antara hadiah birthday yang aku dapat daripada suami kesayangan aku.... beliau sgt tahu yg isteri dier ni sgt suker baca novel, dan dia hadiahkan kompilasi novel ni utk aku.... 

sukerrrrr sgt tau... 3 in 1... teballl novel nih... penulis nye ialah Aina Emir... setakat entry ni ditulis aku baru abih baca novel yang first... ada dua lg... hehheheheh... speed membaca novel aku skg ni dah x laju... sbbnye dah terpaksa membahagi masa utk membuat assignment... bila rasa2 boring baru aku baca novel.... 






 Apa Kata Hati?~ besttt sgttt... thanks syg....

Thursday, October 21, 2010

Wajah baru... entry pun baru...

Hari ini, aku rasa mcm nak menulis.... ttg apa?? ttg tanggungjawab dan ttg amanah dalam konteks kita sebagai pekerja..... (tajuk x bleh blah.. mcm nak tulis tesis pun ada... huhuhuhu..)

Dahulunya aku bila dtg keje:

scan kedatangan - masuk bilik - on pc - check email - check myspace/friendster/tagged - kluar minum - masuk office - wat keje - kluar lunch - masuk office - check myspace/friendster/tagged - wat keje - blk. 

in between tu (8 to 5) ada saja nak pegi post office la.. nak pegi bank la.. nak pegi situ la.. nak pegi sini la... 

Sekarang.. setelah aku mengenal apa erti tanggungjawab dan amanah:

buka office - on lampu/ekon - scan kedatangan - masuk bilik - on pc - check email notes - online fb (online sahaja) - wat keje sesambil reply comment fb (if x byk sgt keje) - lunch (kdg2 kluar, kdg2 x) - masuk office wat keje sambil reply comment fb - wat keje - balik.

in between tu (8 to 5) kerusi aku ni kalau la besi, dah lebur dah.. asyik dok menampung kepanasan bontss aku je... alhamdulillah, aku dah jarangggggg sgt dah kluar waktu keje. Minum pagi pun x kluar.. sbb nye, kluar umah awai, singgah beli kueh dan mkn la sambil wat keje... jimat masa, jimat tenaga, jimat segala2nya... 

Tujuan aku buat perbandingan tu, bkn sbb nak kata aku baik sgt ikut peraturan... aku suka jugak langgar peraturan.. kdg2 aku kluar jugak.. tp... hanya jika ada perkara yg betul2 penting sahaja... kalau setakat nak p cucuk duit, nak p byr bil.. yg tu semua lunch hr pun bleh buat... x ganggu keje... 

Senang cite, kita diambil bekerja dan dibayar gaji untuk bekerja mengikut masa yang ditetapkan.. kita diberi masa rehat yang berbayar, so, gunakanlah sepenuhnya masa tu utk uruskan hal2 personal kita... kalau sekali dua kita curi masa bekerja kita utk uruskan hal2 peribadi, boleh diterima lg la.. tp kalau selalu??? apa kesannya?? sekali dua, boleh lah rakan sekerja kita cover tmpt kita.. tp kalau selalu?? kene la fikir jugak tanggungjawab dan keje kawan kita... jgn hanya fikir kawan kita cover keje kita masa kita kluar tu senang je... just jawab telefon.. amik msg.. tp.. pernah x kita fikir keje dia pulak? tidakkah kita menyusahkan kawan kita bila kita dok ganggu dgn keje kita?? 

Di sini, aku nak luahkan sikit, x salah kalau kita nak kluar waktu bekerja jika benar2 ada keperluan, tp berpada2lah... jgn smpi menyusahkan org sekeliling... dan jgn smpi prestasi kerja kita pun merudum.. bila prestasi keje merudum, markah SKT dpt sikit, org2 atasan buat2 x nmpk kewujudan kita, jgn la pulak kita nak melenting.... lebih elok kiranya kita amik cermin panjang dan cerminlah diri sendiri dulu... dan... sebelum keluar tu, settlekan dulu kerja2 yg menanti.. temujanji yang dibuat.. baru la namanya TAK MENYUSAHKAN ORANG LAIN.... 

bersama-samalah kita memperbaiki diri kita... sbb xde sorang pun yg perfect... bleh duduk buat keje 100% dari mula masuk keje smpi blk... robot pun bleh rosak kalau keje non-stop.. yang penting, kita fahamkan tanggungjawab yg telah diberikan dan amanah yg kita pikul kerana semua ini akan dihitung dan dihisab di akhirat nanti... 





 Apa Kata Hati?~ ingatan dari aku - Hamba Allah yang tidak sempurna tetapi mencari keredhaan....

Sunday, October 3, 2010

Dinner @ Nando's

syg aku minum cafe latte

aku dihari terakhir makan sepuas2nya kerana esoknye dah kene control mkn...

u olllsss tgk ayam tu? dia nangis kan?? kan?? kan?? ada air mata tu kat bwh mata dia...

sib baik botol ni besarrr sgt... kalau idak ada yg bekenan nak bwk blk.. hhahhahaha

ni minuman aku... sparkling apple... sedapppp sgt... 


syg aku yg dah terganggu fiusnya sbb makanan lambat sgt smpi... 


Lokasi: Nando's Jusco Perda
Masa: 6 petang 






 Apa Kata Hati?~ alamakkkk.... lupa pulak nak snap gambar makanan yg kami mkn... hehheh... smpi je makanan terus ngappp... lama tunggu.... lapar perutt...

Tolong pilih dan pilih skali...

Cite ni dah lama... rasanya bulan lepas kot... hmmm... sblm raya kot?? eh, selepas raya kot?? hmmm... ntah la.. dah lupa tarikh kejadian ni... disbbkan xde mood nak mengarang, makanya terperammmm aje la cite nih... 

Skg, we ollsss suka jenjalan kat Sunway Carnival Mall... ntah la nape, tp sukerrr p situ... satu sbb ada outlet Esprit yg bykkkk pilihan baju yg sgt sepadan dgn jiwa aku dan yg penting, size aku ader k... hehehhe... 

jalan punya jalan, sekali, dlm aku dok syok menengok2 kasut kat clarks, dan tetiba terbekenan sepasang kasut nih, toleh2 blkg nak tanya syg aku, tgk2 beliau xde... ish... geram toi la.. mana p plak... jenguk2 kat kedai sebelah, rupa2nya beliau tgh menengok2 jam tangan.... beliau berkata nak membeli jam tangan utk dirinya.... dan aku dgn rela hati dan hepi sekali mengoffer diri utk memilih jam tangan utk beliau... pilih punya pilih..... 


Tadaaaa...... ni la hasilnye.... eh? nape tetiba jadi dua??? hahahhahah... lepas aku pilih yg syg aku punya, aku pilih lah utk diri aku sama.... hahhahhahaha.... bijak x?? bijak x?? dgn alasan, adiah anniversary yg blum berjumpa... makanya, syg aku pun 'iye' je la.... 

* alamak.. sorry la... gambar lupa nak rotate... kira boleh la ye... hehhehe




 Apa Kata Hati?~ thanks syg....