Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 29, 2012

Perkembangan Terkini

Yesss.... memang tgh berkembang... hehehheheh.... hari ni check up routine.. now dh 32 weeks dh... alhamdulillah, seperti biasa, urine ok, hb (x check pun, donno y), pressure ok.. cuma, berat je naik terlebih pulak... almost 3kg... aku syak la, sbb dorang tukar penimbang ari neh... dan penimbang tu telah membuat sedikit pengeliruan pengiraan.. sbb tu mcm tu... Masuk jumpa Dr pun, Dr heran, dia soh timbang semula, dan hasilnye sama... sbb penimbang dlm bilik Dr pun sama mcm yg kat luar tu... so, mmg penimbang tu yg salah.. (padahal........) hehehhehe.. tp Dr kata ok.. since previous record, ada yg berat statik, dan slalunye naik 1kg je...  yg penting, aku healthy... 

Pastu, nak cite lg, kalau check up kat Dr ni, mesti tetiap kali check up ade je kata2 Dr ni yg bg aku rasa mcm nak kene heart attack... ada skali tu, kata baby besar dr umo kandungan (aku g scan semula kat klinik panel, Dr kata ok je.. normal) - fine.. lega..... pastu kata x rasa kepala baby (scan pulak - ada, kalau xde cane aku dok rasa dia gerak aktif? kennn??) - fine.. lega... today pulak, kata x dgr degupan jantung baby, merata dia cari.. last2 jumpa.. cute je degupan as usual) - fine.. lega.... apa la Dr nih.. x bleh ke sekali aku p tu, dia just ckp OK je... hish... dan.. ooppsss... kepala baby dah ke bawah... huhuhuhuhu.... 

Now, selang 2 hari kene g klinik - check BP, Urine ngan jantung baby... haiyooo.. jenuh la nak mengulang ke klinik tu... xpe.. xpe... tp bukan ke kalau kene check dua hari skali ni org yg dh nak due? ish.. kompius jap... Wahai babyku yg ku sayangi, jgn lah kau kluar lg ye syg... dok dulu kat dlm tu sebulan je lg ye... p/s: i luv u... hehehhehe.. 

Perasaan aku? 

Hmmm... jujur ku akui, yg aku sgt happy now.. rasa mcm x sabar nak tgk baby dan pangku baby dan susui baby dan kiss baby dan peluk baby dan dan dan dan dan lain2 lg dan... dah kurang rasanya mimpi2 ngeri psl episiotomi yg aku citekan dulu neh.. rasanya persediaan mental aku semakin diperkemaskan... tp blom cukup mantap lg... masih ada la sket2 rasa ngeri2 tu... tp setelah bersembang dgn seseorg member yg baru bersalin, pengalaman ikhlas dia, alhamdulillah, byk membantu kemantapan persediaan mental aku.. insyaallah, aku boleh hadapi saat2 bertarung nyawa nnt... insyaallah... 

harap2 Allah permudahkan segala urusanku nnt, dan selamatkanlah perjalanan hingga ke akhirnya.. aminnn... 




 Apa Kata Hati?~ doakan utk aku juga ye kwn2... semoga Allah mendgr doa2 ikhlas dr kita semua... aminn...

Tuesday, February 21, 2012

Seribu Satu Makna

entry kali ni xmo tulis banyak2... ce tgk je gambar kat bwh ni.... dan tafsirkan sendiri... aku sukaaa sgt gambar neh.... sgt sgt suka... 







Apa Kata Hati?~ suwittttt kan???

Sunday, February 19, 2012

Main Game Pun Stress!!!

Start hari Khamis minggu lepas lif kat umah aku neh dh wt hal... ekceli management dh kasik makluman kata nak tutup lif tu pada hari Jumaat dan Sabtu dari kul 10 pg - 3.00 ptg je untuk proses-proses memasang ape bende ntah... kiranya mcm penduduk apartment ni je yg ada access card je bleh guna lif tu... kalau org luar xde ditemani oleh penduduk mmg xkan boleh naik lif ni... haaaaa... gitu leee... tp apa kes hari Khamis dh tutup lif tu?? aku neh balik keje dok simpan le isi perut yg dok merengkam dlm perut neh konon nak membuang kat toilet umah sendiri... lebih shannnnn gituuu kannn... tp smpi2 je kat bwh tu, jiran aku dok tersengih2 dh kat bwh tu.. dia kata lif rosak, dr kul 2 td dia dok kat bwh tu tunggu lif ok... x larat nak panjat tangga tingkat 14 katanya... alamakkkk... aku pun kompom2 xdaya nak panjat tangga ke tingkat 14 gak la.. ngan perut cenggini... masa perut kosong dulu pun termengah2 jugak smpi umah... tambah le kalau perut cenggini... lg la x daya... aku sms kat En. Syg aku, dia kat atas umah, dia kata jgn panjat tangga... bahaya.. tunggu je lif tu ok.. maybe kejap lg ok la tu... 

tunggu punya tunggu, perut aku ni dah x tertahan2 lg... last2 aku start kete semula dan terus pecut ke tesco... seb baik la jarak umah aku ngan tesco tu sejemputtt je... dan dh rezeki, dpt parking pun betul2 pintu masuk ke tesco... terus menuju toilet... fuhhhhh... lega.... selesai je terus kembali ke umah... lif x ok lg... tunggu lg kat bwh tuuu... lebih kurang kul 7 lebih, baru lif ok... tu pun berebut2 la semua pakat nak naikkk... 

tetiba mlm tu, En. Syg aku blk dr beli dinner, dia termengah2... rupa2nya lif rosak kembali... hadoooiiii... pagi jumaat tu nak pegi keje pun aku kene turun tangga... sakit betis ni tau... aleh2 smpi ke hari ni lif x ok.. mmg aku x keluar umah langsung la weekend ni... nk turun tu aku rasa sanggup la lg guna tangga, tp nak naikkk.. x sanggup rasanya... harap2 esok lif dh ok.. kalau x ok jugak, maka management akan terima la surat berjela2 dr aku.... 

eh, sbnrnya nak cite psl main game kan??? termelalut psl lif pulakk... dh nama pun x kluar umah kan? makanya, boring la jugakkkk... layan la tgk En. Syg aku main game... kebetulan time tu dia layan game Crash Bandicoot... game ni pun aku yg pilih sbrnya.. kengkonon aku nak main.. tp x main pun.. dok tgk dia main, nampak cam senang dan syok.. aku pun mintak nak mainnn... ok la.. En. Syg aku p ke dpn main game dlm fb... tetiba dlm dok layan game tu, ade la kot dlm 15 minit, aku dok jerit2... bodo la.. itu la.. ini la.. last2 En Syg aku masuk bilik terus tutup plug ngan lampu... dia tarik aku soh p tido.. dia kata 'apa la syg neh, main game pun nak stress ke?? org main game nak ilangkan stress.. dh g tidok'... haiyooooo.... dgn muka masam dan ada air mata yg bergenang, aku pun p la landing... hahahahahha... pastu kene gelakkkk... 

beliau ni la Crash Bandicoot


Aku mmg tidak ditakdirkan utk bermain game2 tu semuaaa... ye la.. slalunye, aku layan game menari je.. 2 in 1... main game + bersenam... mmg best.. berpeluh2... tp now since dh x bleh menari2 bagai... main la crash.. tp tu la... x bleh lompat pun aku stress... kene fire ngan laser pun aku stresss... last2 p tidok jugak yg x stress... hehehhehe... bila teringat blk kejadian semlm tu, terus tergelakkk... stress sbb main game!!! 




Apa Kata Hati?~ ntah hape hape...

Wednesday, February 15, 2012

yeay!!!


yeayyyyyy!!!! happy gilos nehhh... akhirnya, berakhir jugak penderitaan, pen'stress'an, pen'tensyen'an dan mcm2 pen lg laaa... siap sudah semua assignment yg menghantui malam2 ku... 

malam ni dh bleh rehat dan tido dgn ketengan minda yg maksimum... yeayyyy!!!! 

alhamdulillah.... 






 Apa Kata Hati?~ tetiba ternampak kat lilypie ticker tu, baby dh 30 weeks now.. +- 70 hari je lg... berdebar2 dup dap dup dap ku rasakan nehh.... moga2 dipermudahkan sehingga ke akhirnya.. aminnn...

Monday, February 13, 2012

Rosak Otak!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.... 

Setelah bercuti dari bekerja selama 2 minggu (eh dlm 2 minggu ade ke entry baru ek? lupe pulak... ) hari ni baru masuk office.... seawal jam 7.30 pagi aku dh tercongok kat Subaidah sarapan roti canai sowang2... hahahhaha.... 

tpkan, tetiba dlm aku dok layan sarapan sowang2 tu, tetiba ada owg tegur aku.. nama dier Ros... katanya dia suka baca blog jumie ngan blog aku... wahhhh... tetiba rasa nak tersedak roti canai pulak... 1st time ade reader yg dtg tegur nehh... bangga sekejap... thanks ros kerana sudi membaca walopun dlm diam... heheheh... thanks juge pd korang2 yg lain yg sudi membaca blog aku yg x seberapa neh... 

topik hari ni 'ROSAK OTAK'

ape kes plak neh? gini kesahnye.... aku kasik lokasi, korang yg kat area sini bleh terus bayangkan lokasi tersebut dan sure bleh paham punye la k... lokasinye: traffic lite KampungKu... dari arah Recsam ke arah Batu Uban.... ok.. ce bygkan  ye... dh buleh bygkan?? 

kesahnye gini... traffic lite tu ada 3 lane.... lane kanan sekali adalah utk ke kanan sahaja.. (sbb nape aku mention SAHAJA di situ? sbbnye arrow yg terpaparkan kat jalan raya itu adalah ke kanan sahaja)... lane tgh utk terus dan lane kiri sekali for sure utk ke kiri dan jugak terus ( kalau x silap la.. sbb jarang belok ke kiri)... jadinye, kalau dh terbentang besar arrow ke kanan tu, haruslah utk ke kanan sahaja.. tp masalahnye, yg nak terus pun ramaiiiiiiii sgt dok beratur kat lane kanan tu... xke namanya ROSAK OTAK tu??? dh sah2 org kata KE KANAN SAHAJA tp yg terus pun nyibuk je nk dok lane tu jugak... dh la isyarat ke kanan tu cepat sgt.. rasanya x smpi satu minit kot.. lepas dlm 4 or 5 bijik kete je sekali jalan ( tu pun kalau kete yg dpn tu x lembab la...).. bila ditambah dgn yg nak terus pun ramai, jd mengganggu... boleh lepas 4 or 5 bijik kete, jadinya lepas sebijik dua je... hangin jugak aku pepagi mcm neh... ingat nak cepat? awat, org laen x ingat nak cepat jugak ke?? semua org pun pepagi dgn satu tujuan utama, nak smpi ke tmpt keje on time... kalau dh rasa lambat, len kali kluar awaiiii... jgn dok kacau lane org laen... mmg ROSAK OTAK betul org2 mcm neh... x kesah la kalo pun lampu isyarat ketiga2 lane tu jalan serentak... 

korang tau ape yg aku slalu lakukan bila jadi gini? dlm dok beratur ramai2 tu kan, aku x pernah kasik signal nak ke kanan, ye la.. dh mmg lane tu utk ke kanan, bakpe nak kasik signal ke kanan lg kan?? dh tau mmg nak ke kanan... dlm byk2 kete yg tgh Q tu, yg dpn aku semua pakat p terus, then, yg blkg aku pun nak p terus jugak... aku buat mcm nak p terus, tetiba smpi kat garisan tu aku benti.... ye la.. sbb nak belok ke kanan dh merah, yg terus masih hijau... so, yg kt blkg aku tu, x sempat nak masuk semula lane tgh, nak mencelah pun dia dh rapat ngan bonts kete aku, so, nak x tak, dia kene beratur jugak la kat blkg aku sambil melihat kete yg kat lane tgh tu jalan terus... haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... baru padan ngan muka diaaa... dok la lg lane kanan... konon nye nak cepat bleh p terus, tp, lg lambat dr org yg beratur panjang kat lane tgh.... sape yg rugi??? org yg ROSAK OTAK jugak yg rugiii... 

pengajaran di sini, jgn la terlalu nak pentingkan diri sendiri di atas jalan raya... sbb yg rugi adalah diri anda sendiri... beraturlah elok2 walopun panjang kerana xde rugi tang mana pun kalau anda beratur di laluan yg betul... sekian, bebelan di pagi hari isnin.... 




 Apa Kata Hati?~ ngantuk pulak mata nehhh....

Tuesday, February 7, 2012

~~xtau tajuk~~

Entry kali ni mmg xtau nak boh tajuk apa... sbb mcm byk ja nak bercerita dlm satu entry nih... maklumla... lama benor x hapdet... xde masa + bz + malas.... heehheheh

Dimulakan dgn cite terkini, iaitu skg ni musim exam dan kelas... minggu intensif utk pelajar jarak jauh cam aku neh... jadual agak lapang sbnrnya dari pandangan mata kasar, tp yg sebenar2nya adalah pack dr segi nak pulun study utk exam... ce bayangkan, start intensif hari ahad, daftar kehadiran la, desa (hostel) la... dh abih separuh hari... pastu dh start kene baca utk exam hari selasa, abih exam selasa baca pulak utk exam hari rabu, abih exam hari rabu baca pulak utk exam hari khamis... dan ketiga2 paper yg berturut2 tu adalah paper major yg mmg agak susah jugak laa... ce bygkan lagi, dpt study pun masa intensif ni je... hari2 biasa tu nan hadooo le nak membaca betoi2... gitu2 je... pastu cuti, ingat tu nak buat assignment, tetiba blur xtau nak start dr mana... ni first time jadi blur gini... sbb tajuk susah? xde la susah sgt, maybe sbb mencari bahan tu yg susah... ye la.. nak smpi 20 muka surat, bahan yg dpt setelah ditokok tambah perasa la hapa la bleh la dpt 2 muka... lg 18 muka surat tu nak buat ape??? hmmm... 

esok ada lg 2 paper.. tghari dan ptg... lusa pun ada lg.. dan diakhiri pada hari sabtu malam... pastu tunggu bulan 6 pulak la... final examm.. hmmm.. insyaallah, final exam di hujung waktu berpantang nnt... harap2 tu dlm waktu berpantang nnt bleh la study awaiii.... kalau bolehhhh..... 

sesekali terpk jugak, mcm nak tarik diri jeee... dgn keadaan yg memboyot gini, perasaan mudah tersentuh, jiwa dan raga tu sgt fragile... mmg mencabar sgt2... tp memikirkan dh nak ujung2 tahun pengajian yg kedua dh... rugi pulakkkk.... insyaallah, struggle skett lg dlm 2 tahun lg dh bleh grad... sabarrrr je la dulu kan... org kata apa tu 'bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian'... sbb nak bersenang2 kemudian la sanggup ku hadapi jua kesusahan masa kini... 

Baby? alhamdulillah... perkembangan baby baik2 saja... sekarang dh 7 bulan.. sat ja kannn... insyaallah lg 2 bulan lebih uweeekkkk la dia kat dunia ni... x sabar nak tunggu... at the same time, rasa takut pun ada, kecut perut pun ada, seronok pun ada... mcm2 perasaan ada... tp apa2 pun, aku selalu doa agar segalanya dipermudahkan olehNya... aminnn... 

Hmmm... ada lg nak cite... tp kalau cite semua dlm satu entry ni, jenuh nak baca... dh la malas nak letak gambar... kalau ada yg sudi membaca tu, terima kasih diucapkan... kalau malas nak baca pun xpe... x paksa... hehehhehe... nnt la, next entry aku cite kesah selanjutnye ye... daaaaa..... 



Apa Kata Hati?~ mcm2 perkara berlegar2 di minda... ingin diluahkan, takut sensitif... kalau x diluahkan, terbuku di hati... macam2....