Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 30, 2011

Urut-Urut Kaki

hmmm... lama kan x update?? ekceli, bykkkk cite yg nak dicitekan.. tp disbbkan kekangan masa, makanya cite2 semua terperam aje.. rasanya dah elok jadi pekasam kot... hehehhe... 

okeh, kali ni nk cite psl urut2 kaki @ reflexology... korang perasan x? especially yg dok kat penang island nih... bykkkkkkkkkkk sgt premis2 yg menawarkan khidmat urutan kaki @reflexology nih... smpi kan aku tertanya2 : betul ke dorang ni offer servis reflexology? atau servis ....... tutttttt....? hmmm.. ntah lerrr... 


walau bagaimanapun, masa lepas pindah umah ari tu, lebih kurang dua bulan sudah, kaki aku yg dah second hand (sbb pernah terseliuh teruk sbb salah landing main badminton pastu x pegi urut, urat dah masuk angin..) nih, kembali membengkak... agaknya sbb byk sgt jalan kot...  pastu dah settle semua urusan pindah umah, aku pun ajak mr hubby g teman urut kaki... lokasinya kat tesco xtra sg dua... 

itu merupakan pengalaman pertama aku mengurut kaki... aku pulak mcm tamak, terus amik 1 jam urutan kaki... memula tu mcm geli pun ada... best pun ada.. lega pun ada... sakit pun bykkk... hehehhehe... bila dia urut kat certain urat kaki tu, aku rasa sakitttt sgt... yg sakit sikit2 tu ok je.. aku tahan je walaupun muka berkerut2... tp ada satu urat tu, sakittttt sgttt... aku terus ckp kat dia, 'sakit'... then, dia kata 'ooo.. sakit ka??'... selalunya, tukang urut akan kurangkan tekanan kat tempat yg diurut yg pelanggan kata sakit tu kan, tp yg ni tak... dia lg tekan dan urut lama2 kat urat tu... bila aku tarik kaki, dia tarik blk... smpi nak terkeluar air mata aku dok tahan sakit... pastu bila dia nmpk kedudukan badan aku dah beralih, dia pun urut kat bahagian kaki yg lain pulak... 

dah abih urut kat kaki, dia urut2 badan pulak.. tp bukan mcm urutan badan yg biasa2 tu la.. yg ni yg dia lipat2 tangan, kaki then tekan kasik letup2 tu... ha.. mcm tu je... yg ni mmg best.... mmg lega rasa badan yg sengal2 tu.... 

setelah siap, aku pun byr... RM30 jeee.... sgt berbaloiii... tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...... selepas dari itu, pergelangan kaki aku ni bengkak ajeee... x surut2... kalau surut pun masa tido je... kalau byk jalan sikit, or masa kat office (kan kaki dok tergantung je)... pergelangan kaki akan bengkak... dan terasa ngilu kat situ... gout??? bukannnn.... sbb dah g jumpa Dr... dia kata bkn gout... 

ada sekali tu, aku bandage dgn halia.... pastu tido... tgh2 tido yg lena diulit intan tuh, dgn terkocoh2 aku tanggalkan bandage tu... fuhhhhh... xtahannnn... nyut2 rasa kat pergelangan kaki tu... org kata urat tu dah masuk angin dulu nih... so, susah nak baik dah skg... 

hmmmm... what to do????  




 Apa Kata Hati?~  owhhh... buruks sudah kaki ku..... ada petua x??

Wednesday, June 8, 2011

cite lepas subuh....

lepas subuh td, aku g hantar syg aku g keje.. balik tu, masa nak naik lif, tetiba je sekor anak kucing hitam ikut kaki aku.... dia ikut masuk lif... aku soh dia kluar sbb mcm tetiba jugak ada sekor lg kucing (dewasa) pun dtg kat lif tu... tapi, dia berhenti betul2 depan lif... dia x masuk pun dlm lif... tp yg si kecik hitam nih, dok buat manja2 kat kaki aku... aku soh dia kluar pun dia x mo kluar... 



dah lama sikit tu, aku pun biarkan je la .. smpi je lif kat tingkat aku, aku kluar lif, dia pun ikut sama... dia dok bersulam dgn langkah kaki aku pulak... smpikan aku nak jalan pun susah... takut pulak aku terpijak dia... pastu aku call syg aku.. bgtau kucing ni dok ikut... beliau soh aku bwk anak kucing tu turun balik... takut tuan dier dok cari... elok aku nak tekan button lif, tetiba syg aku call soh kasik anak kucing tu mkn ngan minum susu dulu... kot2 dier lapar... ok la.. aku pun jalan la slow2 ke umah... tp aku x kasik dier masuk.. aku soh dier tunggu je kat luar... 

kucing aku kat dlm nih, dok marah2 si kecik tu... siap dok cakar2 lg... pelik jugak aku, sbb kucing aku nih, walaupun dier ni x suka berkawan ngan kucing lain, tp dier x pernah pun nak marah2 dan cakar2 gitu... tp xpe.. aku kasik gak dier mkn ngan minum susu... then, aku g mandi n siap2 nak g keje... 

elok je aku kluar nak g keje, tgk2 kucing tu dah xde... ishhh... pelik dan hairan jadiknya... mana pulak dier pergi... smpi kat bwh pun, masih x nampak kelibat anak kucing hitam tu... hmmm... 

tetiba td, syg aku call, dia tanya mcm mana anak kucing tu... aku ckp dah xde.. xtau dier g mana.. terus syg aku tanya "BETUL KE ANAK KUCING TU?? ATAU.....????? " alamakkkk..... x terpk pulak ke situ... tetiba je berdebar2 jantung nih.. rasa cam takut pulak.. sib baek x terpk time tu.. kalau idak, mau aku x g keje... takut nak kluar umah... hehhehehehhehe.... (alasannnn...)




 Apa Kata Hati?~kucing ke ape ekk?? nnt blk nk try cari dier...

Sunday, June 5, 2011

Buah Belimbing Agen Pembunuh!!!!

Haaaaa.... Korang semua tahu x yang buah belimbing tu salah satu agen pembunuh?? hmmm... kalau dah tahu xpe la... maybe aku yg terlambat tahu... tp bg yg belum tahu, ni aku nak share ngan korang semua.... 

Tgkkan ke rupa buah ni dan rasa buah ni... mmg sgt 'gentle'... sweet... kiranya xde pulak ada 'rupa pembunuh'... tp, bak kata omputih, don't judge a book by it's cover... begitu le yg dpt dikatakan ttg buah ni... TAPI..... ianya bukan agen pembunuh utk semua org.... no no nehi nehi.... buah ni menjadi musuh hanya kepada PESAKIT BUAH PINGGANG SAHAJA..... 

Mana aku tau cite nih? ini bukan sekadar cite aje... tp fakta yang aku ketahui apabila menontong satu rancangan di Astro AFC iaitu Dining With Death.. 

Untuk maklumat lanjut korang bleh google ataupun baca kat link nih http://medicine.com.my/wp/?p=3338 dan http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/4/22/nation/20080422191030&sec=nation






 Apa Kata Hati?~ hati hati yer....

Friday, June 3, 2011

Ronda-Ronda...

Semlm lepas dinner.. my luv hubby kata nak bwk aku ronda2.... katanya nak ronda2 kat seberang... aku ok jerrr... ronda punya ronda tetiba smpi kat sini.... 


(jauh benor meronda nye...)

kitorang smpi dlm kul 9.30 malam camtu... dh lama rasanya aku dok ajak my luv hubby p night safari nih... tp ada saja aral yg melintang... ada kes denggi la... itu la.. ini la... so, membantutkan hajat... tetiba mlm semlm tertunai jugak hasrat nak ke night safari tu... tiket masuk adalah RM16 utk seorg dewasa... utk kanak2 pulak RM10... ok la kan harga tu... 

bleh tahan ramai jugak pengunjung... tp idak le bersesak2... relax2 saja.... masuk je, terus tunggu tren (betul ke tren?).. dok kejap je x sempat panas bonts pun lg dah bleh naik... kami amik tempat dpn skali... wahhh... excited aku mcm budak2 kecik kat barisan blkg pulak... hahahhah... ye la.. aku kan ke suka ngan binatang2 nih (kecuali ular...).. so, agak excited la nak tgk binatang2 ni waktu mlm... 

tren pun bergerak perlahan2 sambil driver nye jadi tourist guide... tp aku x paham apa yg dia ckp walaupun dia ckp dlm Bahasa Melayu... hehehheh... 

setelah abih satu pusingan.. kami pun kluar... kat entrance tu ada jual fridge magnetic... cantik2 oooo.... aku beli la jugak... siap bleh tulis nama lg kat mana2 yg buleh - free of charge!!  kul 12 tgh mlm kami smpi umah... (cam cinderella pulak... )

pendek kata MEMANG BEST!!!! aku sukaa... 





 Apa Kata Hati?~ thanks syg bwk kite g sana.... nnt nak pegi lg ye..... x puas rasanya tgk hidupan2 kat situ....

Thursday, June 2, 2011

..... Nak Boleh??.......

sudah berulangkali aku memujuk..... berulangkali jugak aku merayu.... dengan lenggok bahasa dan lenggok badan yang menggoda... tapi permintaanku yg satu itu tetap DITOLAK jugakkk.... kecewa sekejap... tp kemudiannya, aku memujuk rayu kembali.... berpuluh2 kali dah rasanya aku memujuk rayu tetapi tetap ditolak...

TETAPI...... untuk kesekian kalinya aku memujuk rayu akhirnya..... perkataan YES!!!!  muncul juaaa.... yeahaaaaaaa..... TETAPI..... dengan satu syarat..... aku kene berjanji sesuatu... tp janji itu tidak boleh dinyatakan di sini... dan akhirnya kata sepakat telah dimeterai..... nak tau pe kebende yg aku mintak tu???


sebuah ELECTRIC OVEN..... huhuhuhuhuhu.... 

tapi kalau x dpt yg tu ... yg ni pun buleh jerrr...... (dgn nada yg sedih...)

butterfly oven...... hehehhehe... 

Ni semua gara2 menggediknye rasa di hati nak buat ni..... 


my feveretttt...... 


"OK... NNT KITA P BELI K... " itu le kata2 keramat my luv hubby.... hehehhe... luv u la... 
terus muka aku jadik camni.... 




(nk tau nape permintaan aku bertahun2 x ditunaikan???) tungguuuuu........ 




 Apa Kata Hati?~ tq syggg...... muahhh... muahhh... alhamdulillah, tercapai jugak hajat bertahun2... hehehhehe....

Wednesday, June 1, 2011

Nak P ke X???

Nak p ka x??? Nak p ka x???


minggu ni kat PISA... masuk free ja... tp nak ngambik pass tu sblm kul 4 kat PISA... masalahnye, time tu keje lg... dan org mesti ramai yg dok berbaris nak amik pass tu.. silap2 x pegi semayang jumaat pun ada sbb nak berbaris awai nak amik pass tu...

tp kalau dpt tempat jauh cane?? sure x puas nak tgk kan??? rasa cam tgk kat umah lg selesa... dah la bleh tgk dekat2... siap bleh baring2 mkn keropok lg sambil tgk maharaja lawak... hmmmm... 

Nak p ka x?? nak p ka x??  

ni semua sbb nak tgk dorang ni buat persembahan secara langsung la nih... teringin kotttt.... 






APA PUN X BLEH!! APA PUN X BLEH!!






 Apa Kata Hati?~ chaiyok chaiyok kumpulan Jambu.... Muka legend tp hati Kiutttt.....