Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 30, 2008

Handbag corner...

Aku ada nak buat iklan sikit nih... Aku tolong kakak ku menjual hasil kerja tangan dia sendiri... iaitu beg tangan!!.. beg2 ini adalah 99% buatan tangan... that's why harga nyer tinggi sikit berbaloi dengan kualiti dan kreativiti yang dihasilkan.. setakat ini aku telah memiliki dua buah beg buatan tangan ini.. silalah menjamu mata dan jika berminat bolehlah kasik komen di sini ok.. sesetengah org kata harganya mahal tapi diingatkan disini kesemua beg2 ini buatan tangan ye... xde org lain yg pakai beg seumpama ini kerana semuanya special edition... setiap design diciptakan satu jer... kecuali la ada tempahan lain nak sama jugak... baru la ada...


Untuk pengetahuan korang semua, kalau yg dah terjual pun, boleh ditempah.. saiz pun boleh request nak size cane, dan kaler aper.. ikut kesukaan hati sendiri.. jgn malu2.. silalah membuat tempahan anda sekarang...

Apa Kata Hati?~ sila oooo sila menjamu mata dan buatlah tempahan sekarang....

AKU SUDAH KEMBALI!!!!!

Yeahhhh.... aku sudah kembali ke arena blogging.... pekabo semua kengkawan?? harap sihat sejahtera hendaknya... dikesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua kengkawan blogger.... Semoga tahun baru membawa hala tuju dan harapan baru... aminnnn

Apa Kata Hati?~ nantikan entry seterusnyer....

Thursday, December 25, 2008

Selamat Bercuti Panjang...

yehaaaa..... di saat entry nih ke udara, aku dah pun bercuti panjang... yehaaa... Bermula 25 Disember 2008 aku akan bercuti dan akan kembali pada 30 Disember 2008.... (panjang ke cuti aku tu??) dan sepanjang peninggalan aku tu, aku xakan kluarkan sebarang entry untuk tatapan semua.. aku nak berehatttt....

Di sini aku ingin mengucapkan Selamat Bercuti Panjang kepada kengkawan yg bercuti panjang hingga ke tahun hadapan 2009... dan pada yg x bercuti, selamat bekerja.... Hingga berjumpa lagi nanti -- rindui aku ye...!!!

Apa Kata Hati?~ cuti cuti malaysia.......

Wednesday, December 24, 2008

Toilet..

Meh sini aku nak cite psl toilet skett... huhuhuhu... aku nih, bab2 nak masuk toilet awam nih agak cerewet skett... walau mcm mana aku dok tahan nak membuang pun kalau tandas tu x chantek/ x bersih aku xkan masuk... sanggup aku tahan smpi kluar peluh jantan betina semua la...
Kalau bersih cenggini baru best skett kan... alkisahnyer, ada satu pagi tuh, aku hantar syg aku g keje, tp masa on the way tuh perut aku dah meragam sgt2... bukan kata peluh jantan ke betina ke yg kluar, smpikan peluh x tau jantina pun dah kluar... lepas syg aku turun je dr kete, terus aku memecut parking dpn pintu toilet stesen minyak shell kat jelutong tuh.. time tuh baru je lagi stesen tu beroperasi... dah tentu la masih bersih lg kan...

Masuk jer, aku intai2 tgk2 memang bersih dan teruslah aku menunaikan hajat... tetiba aku kehairanan kenapa aku nampak toilet bowl kat cermin kat dinding tuh kosong?? sepatutnye aku mesti lah nampak diri aku sendiri kan?? aku sentuh2 la skett cermin tuh, rupa2nya, ada dah tangan yg gatal p koyak tinted kat cermin tuh... maknanya, memang sah2 nampak owg sebelah la kalau ada dan kalau ada org masuk time tu dah sah2 nampak aku dlm toilet tuh.... memang mcm menunaikan hajat kat tempat terbuka je.. sib baik la dinding tu dia buat dari batu bata.. kalau buat dr cermin kaca tu jugak, makanya, aku menunaikan hajat dlm 'akuarium' la pagi tuh.... huhuhuhu...

Otomatik aku terbantut terus hajat diperut.. tp dah terlaksana jugak la... huhuhu.. cumanya, aku sgt2 geram ngan keadaan itu.. apa la salah tinted tu yg p koyak tu nape kan?? nape la gatal sgt tangan tu kan?? sib baik la time tu baru pukul 4.30 pagi...so, xde la org nak menunaikan hajat sgt... kalau idak, mau biru muka aku tahan malu.... start hari tuh, aku x masuk dah toilet tuh.. dan pagi td, waktu syg aku g keje, dia pulak x tahan nak membuang, dia g toilet aku intai la... bukan aku intai syg aku, tp aku intai toilet pompuan... sib baik dorang dah tukar dah cermin tu kepada plywood.... ape le kekdahnye letak dinding pemisah yg dibuat dr cermin dan di tinted kat toilet awam kan?? kalau toilet kat umah sendiri tu xpe arr....

Apa Kata Hati?~ aku benci vandalisme........!! nyusahkan org ramai...

Monday, December 22, 2008

Holding Hands...


Para2 isteri semua, senantiasa lah memegang tangan suami dan para2 suami biasakanlah memegang tangan isteri kerana bila suami dan isteri saling bersalaman dan berpegangan tangan, akan gugurlah dosa2 kecil melalui celah2 jari....


Apa Kata Hati?~ suker pegang tangan syg aku slalu.... terasa kasih syg bercambah2...

Selamat Pagi Isnin Semua!!!

Wahhh... tajuk aku ceria jer hari nih kan... ye la... aku rasa bersemangat pulak nak dtg keje pagi Isnin nih.. x tau la nape... agaknya sbb dah cukup rehat kot.. weekend ari tuh aku x jenguk langsung blog aku dan jugak blog kengkawan semua... ni kira cuti rehat sungguh nih... huhuhuhuhu....

Meh aku nak cite skett aktiviti aku sepanjang minggu... bermula ngan Jumaat malam... aku g dinner anjuran satu pusat pentadbiran kat USM nih.. dinner nih wat kat Hotel Gurney.. meriah la jugak.. tp yg mengecewakan ialah makanan nye... bagi aku dan teman2 semeja lain semua sependapat - x sedap langsung.. aku x tau nape, mungkin sbb byk sgt kot.. tp dah nama hotel, kene cekap la kan.. ari tu yg aku dtg bengkel kat situ ok je food dia... kali nih je aku rasa sgt2 kecewa..

Hari Sabtu pulak, syg aku keje pagi.. aku bangun tido dgn semangat nak mengemas umah... hehehhe... sungguh2 aku kemas umah, ubah itu, aleh ini, sapu situ, mob sini dan semua2 la... sambil2 ngemas kat dapur aku masak lunch utk hari tu skali.. siap masak n ngemas2 semua jer, syg aku pun balik... langkah kanan owg tua2 kata kan... terus hidangkan makanan dan makan sesama... best gitu..

ptg tu, aku balik kpg sat, umah mak aku.. mak aku call nak mintak tlg 'proses' almari baju aku yg kat umah tuh, dah diserang anai2... smpi je umah mak, terus aku ngan syg aku proses almari aku tuh... hehheheh... bagai yg disangka, byk khazanah lama aku dlm tuh... surat2 cinta dulu2... gambar2 peminat dan bf dulu2... hehehehhe... byk sungguh.. tp satu aku salute kat syg aku nih, dia xde jeles2.. dia relax jer... even ada satu frame gambar aku ngan bekas tunangan aku dulu, dia siap bawak balik ke umah kami kat penang nih.. memula nya aku nak bakar je semua, lgpun dah xde makna apa2 pun utk aku kan, tp dia kata, "ala.. frame tuh boleh guna lg tuh, letak la gambar kita pulak nanti" aku pulak yg terkedu.. kalau aku kat tmpt dia, mau aku baling masuk api dah frame tuh.. nak letak gambar aku ngan syg aku pun aku sanggup beli frame lain.. hahahhaha...

Dok punggah2 semua baju2 lama yg dah diserang anai2 tuh, terjumpa satu album gambar masa aku kat ITM Manjung dulu... dlm tu byk gambar2 kenangan dari mula masuk situ smpi final semester la... wah.. terimbau balik kenangan lama2... xpe, next entry aku masukkan gambar2 tu semua.. hari nih aku nak cite je dulu k... syg aku pun syok je dok tgk gambar2 aku dedulu tuh.. tetiba dia kata "syg, kurus la dulu.. leh x dptkan badan camni balik??" Ya Allah... terjeling jap aku kat syg aku tuh.. dia jugak yg ckp slalu yg dia x nak aku kurus mcm dulu tp la ni dia nak soh kurus cam dulu pulak.. ish.. pening aku.. tp aku jwb dgn nada yg tension "nanti la.." sensitif isu nih tau.. bila syg aku dok tgk baju2 lama aku dia dok gelak, sbbnye dah sah2 aku x muat dah... huhuhuhuhu... menangis aku dlm hati.. tension.. tp sygnye, semua baju2 tu masuk ke api jer.. semuanya kene bakar sbb dah dinoda oleh sang anai2 yg durjana.. huh!!

Hari Ahad pulak hari bermalas malasan.. disebabkan hari sabtu tuh lepas proses almari aku tuh, mlm tu jugak kami balik penang semula.. niat memula tuh hari ahad nak kemas bilik baju, nak susun atur semula.. tapi, disebabkan balik dah lambat, pastu tido pun dah lambat, makanya, hari ahad tu bangun pun lambat.. dua2 org bangun lambat.. hehehhe... bangun je dah boleh dikategorikan tengahari, siap2 terus kluar ronda2 pastu lapar pegi makan.. pastu balik umah, sambung bermalas malasan kat umah.. bahagia gitu boleh malas2..

Apa Kata Hati?~ gitulah citer weekend.. nanti aku sambung cite psl kenangan dolu2 tu k... tungguuuuu....

Friday, December 19, 2008

Tag dari Jumie Samsudin

Aku telah di tag oleh Cik Jumie malatop... dan beginilah tatacara membuatnye... hehehhe


1. Do you think you're hot?

OF COURSE - YES I DO!!

2. Upload your favorite picture of you
3. Why do you like that picture?
Coz i'm really proud of my skin.. no jerawat anymore... (kengkawan yg kenal aku masa belajar dulu tahulah betapa teruk nye muka aku berjerawat time tuh..)

4. When was the last time you ate pizza?
Hmmm... some time ago.. hahahha... my syg x brapa bagi aku makan pizza.. takut badan aku makin naik.. huhuhuhuhu..

5. The last song you listened to?
Patience - Gun N Roses

6. What are you doing right now?
Trying so hard to complete this task!

7. What name would you prefer besides yours?
DZAHIR... always besides my name - Ju-Dzahir....

People to tag
1. Cek Lala
2. Pn. Jiela
3. Sesiapa yang terbaca tag ini dipersilakan membuatnye sbb secara otomatik aku meng tag korang2 yg baca tag nih... huhuhuhuhu


8. Who is number one?
Technician kimia yg semakin hari semakin malatop!!!

9. Number 3 is having a relationship with?
Their special someone

10. Who is number 2?
She is my close friend who's trying to get 'anak dara' figure back.. heheheh



Apa Kata Hati?~ hah!! siap pun... silakan korang pulak yg membuatnye yekk.. tq...

Wednesday, December 17, 2008

My Fav Sport

Korang nak tau ape sukan kegemaran aku??? ni ha....

TOMOI / MUAY THAI... Aku pun x tau nape aku suka sgt sukan nih.. yg pasti aku sgt teruja melihatkan ketangkasan dan kekuatan kaki tangan dan badan dorang2 nih... rata2nya juara2 tomoi nih x perlu berbadan besar pun, kecik2 je dorang nih tp bak kata pepatah kecik2 cili padi... pompuan pun ada tau, tp pompuan nye game aku x bape suka, sbb x bape menarik..

Syg aku pun hairan, aku nih lembik je, x ganas pun, tp suka sukan yg agak ganas dan lasak nih.. Pelik jugak aku ngan diri aku, tp yg pasti seni dan gaya persembahan tomoi ni sgt best di pandangan mata aku.. setiap kali dorang hayunkan kaki nak mentomoikan lawan, setiap kali tuh aku kan berkata 'wahh.....' heheheh

Apa Kata Hati?~ selalu bertomoi ngan syg aku.. huhuhuhuhuhuhuhuhu

Akulah.... WONDER WOMEN...

Sementara menunggu utk tugasan seterusnya, aku jenjalan jap jenguk2 blog kengkawan.. then, masuk ke blog Pujangga Asmara nih dan terberkenan kat kuiz nih... hehehehhe... Akulah Wonder Women... hehehheheh... ada gaya x??


Your results:
You are Wonder Woman
























Wonder Woman
100%
Green Lantern
85%
Superman
80%
Robin
80%
Supergirl
60%
Spider-Man
55%
Hulk
55%
Iron Man
55%
The Flash
45%
Catwoman
45%
Batman
40%
You are a beautiful princess
with great strength of character.


Click here to take the Superhero Personality Quiz



Apa Kata Hati?~ sila hubungi talian bebas tol 1800 ratus ratus ratus ratus dan buat temujanji utk bantuan saya -Wonder Women... hehehehehheheheh

ISU MINYAK

Bunyi mcm serius je topik aku nih... tp idok le serius or berat pun... benda nih berlaku kat aku masa pagi raya aidiladha hari tuh... aku ngan syg aku balik kpg aku pepagi raya tuh.. kul 5 a.m kami kuar umah.. then, terus isi minyak kat satu stesen minyak kat bukit gambir nih.. aku isi RM50.. customer memang x ramai... boleh dikatakan xde pun... aku je yg isi minyak time tuh.. aku bayar cash kat kaunter..

Bila minyak tu stop.. slalunye, aku x brapa tgk kat meter tuh.. tp pagi tu terteleng pulak aku nengok kat meter kat pump tuh.. tgk2 minyak stop kat RM49.60... aku pun mcm terheran la sat.. nape dia benti dah sedangkan masih ada 40 sen lg... aku terus panggil mat bangla / nepal yg jaga pump tu pagi tu.. yg dok kat luar tu dia mai tgk, dia kasik isyarat kat yg jaga kaunter, then yg jaga kaunter mcm bagi isyarat xde mende.. aku x puas hati arr..

Aku ckp kat mamat tuh, x boleh la mcm nih... ini satu penipuan terang2an... dia pun p kat kaunter, ntah la apa yg dorang bincangkan, tetiba yg jaga kaunter tuh kasik resit dan kasik balik balance 40 sen...

Aku masuk dlm kete balik, syg aku tanya, ape kes.. aku cite arr balik dan dia kata 'ala.. 40 sen je syg.. biarkanlah..' aku pun kata la.. ini bukan kesah 40 sen tuh... memang la boleh biarkan je, tp masalahnye mereka telah menipu pelanggan.. ini baru kita sorang yg terpandang hal ini, katakanlah 10 org yg isi minyak jadi mcm nih tp dorang wat x tau or x perasan, dah dia untung RM4... dah lepas dia makan tengahari dah..

Aku bukan lah nak kedekut 40 sen tuh... kalau mintak kat aku pun insyaallah aku kasik.. tp jgn la menipu cam ni kan.. kalau ada niat utk menipu, 5 sen pun aku berkira....

Apa Kata Hati?~ kekadang kene perhati dan teliti jugak..

Tuesday, December 16, 2008

Dpt Award....

Aku dapat award lagi.... yehuuu... kali nih dari Dazz yg chomel... sgt sedapp ini award.. (bukan aku makan yek.. tp gambar burger yg sgt sedapp)... thanks dazz....


Apa Kata Hati?~ terharu sbb dihargai kenkawan alam maya... walau tidak bersua tp persahabatan tetap terjalin.... thanks all...

Monday, December 15, 2008

Adoilaaaaa....

Adoilaaaaa...!!!! itu yg termampu aku ckp skg nih... BZ sgt la lately nih... byk benda yg dtg tiba2.. i mean kerja la.. tp ye la kan... dah nama pun keje, kalau abih keje maknanya aku dah xde keje.. otomatik la aku makan gaji buta jer... tp keje aku nih, xde nampak nak surut pun... tp ada satu keje tuh, dari hari ke sehari x dpt lg aku nak buat, sbb asyik dok mai keje baru jer.. huhuhuhuhuhu... letih gak.. tp mcm mana letih pun, kene buat jugak... dan aku masih mampu tersenyum lebar lg...

Byk gak benda yg berlaku yg nak aku ceritakan kat korang2 nih, tp nanti la yek... aku xde masa nak mengarang lagi nih... bila aku senang2 skett nanti aku cite kat korang k... ada cite best, ada cite sedih.. byk yg sedih la kot... xpe.. nanti aku cite k... now aku nak sambung keje aku jap...

Apa Kata Hati?~ kerja kerja kerja.. selagi belum tutup mata, kerja kerja kerja...



Pada hari Jumaat lepas, sekitar jam 10 pagi, aku, boss aku dan beberapa org lagi telah menyertai aktiviti kitar semula... sebulan sekali pasti akan ada aktiviti ini.. dan yg hadir x ramai... cuma 5 org jer... hehehhehe.... tgk la gambar2 semasa aktiviti berlangsung... gambar aku xde dlm tu sbb aku tukang amik gambar... at the same time wat keje gak tau....

Apa Kata Hati?~ best jugak aktiviti nih... let's green the earth!!

Friday, December 12, 2008

SELAMAT CUTI HUJUNG MINGGU

Selamat bercuti hujung minggu... walaupun hari nih aku rasa sgt sakit hati terhadap seseorang tapi aku xnak mood x best ni akan merosakkan ketenganan cuti hujung minggu aku nanti.... sok2 hari senin sambung balik sakit ati tuh... wah wah wah...

Kepada rakan2 blogger sekalian, enjoy your holiday!!!

Apa Kata Hati?~ whatever la mangkuk.... (tujukan pd seseorg...)

Thursday, December 11, 2008

Penghargaan Buat Sahabat Sekalian...


Kad ini aku buatkan khas untuk sahabat-sahabat blogger yang selalu singgah di blog aku sama ada sesaja jenjalan, tertumpang lalu atau sengaja menjengah. Dengan seikhlas hati aku aku ucapkan terima kasih sbb sudi menjadi sahabat maya dan nyata aku... Sudi-sudikanlah mengambil kad ini dan menampal di blog tuan2 dan puan2 sekalian. Amik jgn x amik yek.. nanti aku akan terkecik ati....


Apa Kata Hati?~ Friends forever...

Wednesday, December 10, 2008

Dpt Kad Raya...


Terima kasih diucapkan pada Pujangga Asmara kerana telah berbesar hati memberi kad ucapan yg sgt comel ini.... Selamat Hari Raya Aidiladha....


Apa Kata Hati?~ thanks

Cite Hari Raya Korban [2]


Ni gambar2 pada hari raya tersebut sebelum acara korban dijalankan... enjoy viewing....

Apa Kata Hati?~ Syukur Alhamdulillah... masih adakah peluang untukku mendengar takbir raya pada Hari Raya tahun dpn???

Cite Hari Raya Korban [1]


Gambar 1-3 : Watak utama pada hari raya korban tahun ini.. Cik Lembu...

Gambar 4-5 : Acara akad dan wakil oleh saudara abg aku dan tok imam @ tukang sembelih korban.

Gambar 6 : Acara merebahkan cik lembu..

Gambar 7 - 9 : Acara melapah cik lembu..

Gambar 10 : Tempat kejadian tumpah darah..

Gambar 11-13 & 15-16 : Acara melapah cik lembu lagi..

Gambar 14 : Cik Tonah (anak sedara ku) amat tertarik dan amat khusyuk sekali melihat cik lembu yg telah dilapah..

Gambar 17 - 20 : Gambar saat melapah isi perut cik lembu...

Gambar 21 - 22 : Gambar hero pada hari tersebut...

Gambar 23 - 25 : Acara menimbang daging cik lembu tersebut untuk di bahagi2kan kepada jiran tetangga...

Pada petangnya, aku telah ditugaskan untuk memasak untuk family members yg bertungkus lumus bergotong royong dlm acara korban ini, dan semasa memotong daging, anak sedara aku bertanya 'ju-are (nama panggilan manja aku), kita dok potong daging nih, dia rasa sakit x??' pastu jawab adik aku, 'mana dia nak rasa sakit dah, dia dah hepi kat syurga nun...'...


Apa Kata Hati?~ first time aku melihat proses ini seumur hidupku.. tp kat acara menyembelih tuh aku x sampai hati nak tgk.... tapi tok imam tu ckp, 'sebelum darah lembu tu menitis mencecah ke tanah, darah tu dah sampai ke syurga...'.. subhanallah.....

Limau Purut 3 Serangkai......


Tgk nih!! ni la yg dinamakan 'Limau Purut 3 serangkai, buta perut xdak akai'.... punya la byk parking utk moto disediakan tp kat bontot kete aku jugak yg menjadi pilihan hati dia... suka2 hati dia parking blkg kete aku pastu p kunci pulak tengkok moto tuh... bodo ka x bodo?? aku tolak p jauh dr kete aku tp dok blkg kete lain pulak la... nak wat cane kan? terpaksa la sbb aku tolak sejauh yg aku mampu jer... tp aku sgt geram dgn itu worang... hampeh!!!

Apa Kata Hati?~ utk korang2 yg guna moto, tlg la jgn dok parking mcm ni k.....

Friday, December 5, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA....



DIKESEMPATAN INI SAYA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.. Kepada yang nak balik kpg tuh, drive safely.. saya balik kpg malam raya... huhuhuhu... dan kepada blogger yg tinggal berdekatan area Parit Buntar, jemputlah datang beraya di rumah... Seekor lembu bakal dikorbankan pada Hari Raya nanti... Jika ada tersalah silap, terkasar bahasa mohon ampun... kita jumpa lagi selepas Aidiladha...


Apa Kata Hati?~ lallalalallalallalalalla

Thursday, December 4, 2008

Persoalan demi Persoalan bermain di mindaku..

Panjangnye tajuk entry aku nih.... tp ye la... mcm2 persoalan bermain dlm benak fikiran aku nih... dan yg paling utama dok berlegar2 ialah, apa menu utk dimasak sehari2??... hehehehheh... dulu masa umah jauh, aku xla susah2 nak pkkan sgt menu setiap hari... sbb smpi umah pun dah kul 6 lebih, cari bahan la, masak2 ape semua, jadinya makan kul 8 or 9 malam.... tu badan pun mencanak naik... skg nih umah dah dekat sgt kat Bukit Gambir nun sejemput ja, 5.30 pun dah smpi umah, sgt byk masa kat umah, so, syg aku pun suggest aku masak hari2.. bila dah jemu/maleh je baru makan kat luar...

Ini lah masalahnye pulak.... x tau nak atur menu pulak.... setiap hari menu berlainan hinggalah skg nih aku dah x tau nak masak ape... hehehehhe... then, aku mula lah terpk, cane la mak2 kita kan? dorang dah la surirumah sepenuh masa.. hari2 boleh pun masak utk anak2 dan suami.. cane la dorang carik idea nak atur menu sehari2an kan??? pelik tul la bagi aku... aku nih smpi ketandusan idea...

Aku ada la tanya syg aku psl soklan nih... jawapan dia senang jer, 'ni lah keistimewaan ibu.. selera anak dan suami dia dah kat ujung jari jer.. dia pusing2 je sbnrnya makanan feveret anak suami dia...' betul jugak kan... tp apa2 pun, air tangan ibu memang best arrr... walaupun hanya sayur belacan dan ikan goreng, tp tetap licin...

Apa Kata Hati?~ rindu masakan mak slalu..... huhuhuhu...

Pesta Pulau Pinang 2008

Ha..... tahun ni aku pecah rekod.... x pernah2 dibuat aku ngan syg aku tu rajin dok pegi pesta pulau pinang byk kali... tapi kali nih setakat semlm, baru 4 hari pesta bermula aku ngan syg aku dah 2 kali pegi pesta... jenjalan... syg aku hari2 la pegi sbb tugas.. tapi yg amat mengejutkan aku dan menggembirakan aku ialah, pesta kali nih x ramai org.... kalau tidak nak jalan pun asyik berlaga bahu, tapi kali nih siap boleh berlari2 pun x kene manusia sekeliling... dan aku kasihankan para peniaga, ramai yg menongkat dagu je menunggu pelanggan singgah..

Tujuan aku pegi pesta semlm pun sbb nak survey tikar buluh utk boss aku.... hehehehhe... murah lah harga kat pesta berbanding kat luar... mungkin sbb kekurangan pelanggan maka para peniaga pun menurunkan harga... sbb selalunya minggu terakhir pesta baru dorang berlumba2 turunkan harga... memula pesta nih harga still tinggi lagi... tapi tahun ni berbeza.....

Aku jenjalan pun x semua... sbb aku nih jenis yg malas nak jenjalan kat tempat cenggitu... tujuan aku nak survey tikar je, lepas survey, nak balik je la keje aku... aku ngan syg aku nih pelik skett, kalau tiada tujuan, kami xkan jenjalan.. 'window shopping' tu xde dlm agenda kami... hehheheheheh....

Aku tersinggah kat satu gerai lukisan.... dan aku leka dok tgk dua org brader nih tgh lukis potret... sgt kagum.. mcm senang je dorang tu lukis... hmm... situ je la yg aku singgah lama skett pun... 10 minit kot aku dok terpacak je dpn brader2 tu dok melukis... hehehheh... (lama ke tu??)
Ooppss... aku lupa nak cite... makanan kat situ mahal... very the mahal... bayangkan lah, kacang tanah rebus, satu cone tuh RM2!! boleh kira je bape bijik kacang je dlm tuh... previous years aku ingat lagi, satu cone tuh cuma RM1 je... xpun RM1.50.... memang la x byk beza, tp mcm x berbaloi la utk pengunjung luar yg dtg yg bawak anak2 dtg berhibur... kalau mcm aku nih, beli satu cone ok la.. mcm yg ramai kaum kerabat tu cane?? tapi xleh salahkan jugak para peniaga tu, sbbnye mengikut maklumat yg aku terima, sewa gerai tahun ni pun telah dinaikkan agak byk... so, lu pikirlah sendiri.... hehehehhehe


Apa Kata Hati?~ Boleh layan je la... bagi aku boring, xde mende pun... g tesco lg best... hahhahahha...

Wednesday, December 3, 2008

!@#$%^&*()

Tulung... tulung... help... help.... aku dah xde idea nak tulis ape dah nih... tp mcm x best ja biarkan diari aku nih kesepian.... mcm2 berlaku tp mcm xdak mood nak menulis... hmmm... tunggulah mood aku sampai nanti aku hapdet k.... diharap bersabar....

Apa Kata Hati?~ penyakit kemalasan sudah melanda kembali....

Monday, December 1, 2008

Bahasa Indonesia..

Tadi aku telah ditugaskan untuk membuat dan mengfax surat ke Indonesia.. ada kes student nih.. setelah beberapa kali mencuba, fax x dpt dihantar.. mungkin talian sibuk.. makanya, aku mengambil keputusan untuk menelifon sendiri ke Indonesia memaklumkan tentang perkara tersebut yang agak URGENT.. sedikit sebyk intipati perbualan berbunyik begini:

Penyambut Talian (PT): Selamat Siang

Aku: Selamat siang.. boleh saya bercakap dengan Dr. Yusnar...?

PT: oh.. Ibu.. ini panggilan dari mana ya?

Aku: dari Universiti Sains Malaysia, Malaysia..

PT: oh ya... dari Malaysia ya... (intonasi yg sgt hepi).. Pak Yusnar xxxxxxxxxxx disini... Pak Yusnar xxxxxx di Jakarta.. Ada apa ibu cari Pak Yusnar?

Aku: (menjelaskan tujuan aku menelifon..)

PT: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx....

Aku: (terdiam)

PT: ibu... ibu masih di talian??

Aku: ya ya... ada...

PT: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx... ibu mau nggak?

Aku: mau ape?

PT: mobile nombor nya...

Aku: oooo... ok.. boleh

PT: 681...........

Aku: ok... terima kasih ya...

PT: iya... terima kasih...

utk makluman tuan/puan, yg aku tulis 'xxxxxxx' tu ialah ayat yg aku x faham langsung... dan terkulat2 aku cuba nak mentafsir apakah yg si PT tu katakan... hehheheh.. kesian pulak kat diri aku sendiri.. makanya, aku mintak bantuan encik MOH aka otromen MOH salah sorang pelajar PhD dari Indonesia yang belajar di sini... pada mulanya, beliau menggelakkan diri aku sbb aku x faham, tp dia tolong jugak... dan akhirnya selesai lah keje aku dgn bantuan oleh MOH.... hehehehhe... MOH kata org tu ckp laju, tu psl la aku x faham... hahhahhahah

Tambahan: kat dialog yg aku x faham tuh rupanya, si PT tu kata bos dia tu xde kat opis.. outstation ke Jakarta.. minggu dpn baru balik.. pastu dia tanya aku dah ada ke nombor hp bos dia tuh pastu dia tanya lg aku nak ke nombor hp bos dia tu.... hahahahha... simple je kan.. tp aku yg x faham...

Apa Kata Hati?~ pengalaman... cane la aku nak bercuti ke sana?? sedangkan aku x faham bahasa mereka??... hmmm....

Award dari Dotblogspot....


Aku dpt award.... ye ha... lihatlah dunia... hehheheh... award yg sgt cool ini aku dpt dari Dotblogspot.... terima kasih kepada beliau yg sudi memberi kan award ini.... Aku amat menghargainya....

Apa Kata Hati?~ Cool.....

Friday, November 28, 2008

Dinner..

Tadaaa.... Ni la rupe nye burger roti banggali buatan syg aku nih... Ntah apa la mimpi syg aku semlm, bila terdgr jer mamak roti tu dok ting ting ting ketuk kasik isyarat dia dah dtg, terus syg aku ajak aku turun beli roti... aku mcm biasa suka roti banggali nih, makan begitu saja pun sedapp.. apatah lagi kalau disapu mentega dan kaya...


Disebabkan aku tersgt letih semlm nih, bukan letih apa, letih sbb selsema teruk sgt, makanya, syg aku mengofferkan diri masak utk aku.. dia buatkan burger roti banggali... emmm... sedapp jugak... utk dia pulak big mac dlm versi roti banggali... hahahahha.... Thanks syg... ni yg buat lg sayang nih....


Apa Kata Hati?~ sesekali bermanja.....

Thursday, November 27, 2008

Blog Sumber Maklumat...

Di kesempatan ini aku nak kasik berpuluh2 malah beratus2 kredit untuk blog AKU SAPE kerana melalui blog ini lah aku dpt byk maklumat terkini untuk edit dan create mcm2 benda... U ols pun kalau rajin2 tuh singgah2 dan jenguk2lah blog nih... x rugi tau...


Apa Kata Hati?~ Ini bukan entry bodek k.... cuma meluahkan rasa penghargaan dan terima kasih jer...

Kucing.....

Tadi aku g teman syg aku lunch.. waktu jalan nak balik tuh, terjumpa la kucing dua beranak nih tgh tido... sgt cumel... si anak tuh sebijik fotostat si ibu... putih semua.. xde corak lain... tgk la.. siap pandai posing lg tuh... aku sgt geram akan kucing2 ini... cumel kan??? dan syg aku siap offer 'bawak la balik umah bela...'... heheheh tp aku xnak.. sbb kucing ni dah la berbulu kaler putih, bersih pulak tuh, x comot, maknanya, tuan kantin tu punya kucing la... mau dia hambat aku ngan senduk kalau aku kidnap anak kucing dia balik umah....

Apa Kata Hati?~ xnak arr.. nanti Abu marah... abu dan pok pok tetap di hati....

Kembar Sgt Seiras

SEE.... kan aku dah kata kembar yg sgt seiras... kembar kat kain jer la... hahahhahah... ianya tidak disengajakan kerana tiada calling2 dibuat sblm memakai kain tersebut... thanks to mak labu yg tolong mengambik gambar ini... huhuhuhuhuhuu...

Apa Kata Hati?~ ha cak......

Wednesday, November 26, 2008

Cuba Teka Siapa Ini?

Cuba teka siapakah ini??? beliau nih bekerja satu opis ngan aku... beliau nih sedang memegang title mak labu.... heheheheheh.... maaf kerana wajah beliau terpaksa dilindungi atas sebab2 yg harus dielakkan....


Apa Kata Hati?~ teka jgn x teka....

Survey..

Dua tiga hari nih aku dok buat survey, dan hari ni aku rasa aku dah dpt result la... Hasil yang aku dapat ialah: ramai blogger terdiri dari wanita berbanding lelaki.. hmmm.. nape ekk?? adakah kerana wanita nih kreatif? byk masa terluang? bijak membahagi masa? atau apakah ianya?

p/s: aku selsema, sakit kepala, sakit kerongkong.. otomatik jari pun sakit makanya malas nak wat entry panjang2...


Apa Kata Hati?~ Apa kata survey??

Tuesday, November 25, 2008

Mahal Giloss...

Dua tiga hari yang lepas, syg aku ajak g makan nasik kandar kat sebelah Nasik Kandar Line Clear tuh... nama kedai tuh Nasi Kandar Yasmeen kot kalau x silap... aku amik ayam kicap ngan telur sotong (2 ketul) jer, dan syg aku pun amik ayam kicap tuh ngan sotong.. boleh tahan la rasa masakan dier... tp yg x tahan tuh, harga makanan yg pada aku yg slalu gak makan kat luar nih amat la mahal nyer... dua org kami makan menu ciput camtu harganya RM22.00...... termasuk teh o suam ngan nescafe ais.. masa nak bayar aku jenguk2 kat bil tuh tgk nasik aku harganya RM9.40 dan nasik syg aku pun RM9.60.... mahal giler... kalau makan kat Pelita pun x macam tu harganya....

Mcm la sblm nih aku x pernah pegi makan nasik kandar... dan aku boleh agak2 bape harga lauk yg aku ambil... tp kali nih melampaui jangkaan aku... cekik darah tul... dulu mahal sbb minyak naik, skg nih minyak dah turun tp harga barang dan makanan dok camtu gak?? ape kess??

Apa Kata Hati?~ Bijak berbelanja... yg mahal x yah dok p dah....

Monday, November 24, 2008

Weekend Outing

Hari sabtu lepas, seperti kebiasaan, outing ngan kengkawan syg aku.. actually, pagi sabtu tu, aku ngan syg aku bawak mak aku, anak sedara dan adik aku sorang pegi kenduri kat kpg aku kat Selama, Perak.. Aku nak la buat 'ketupat' skett psl kenduri tu, aku smpi sana baru pukul 12 tghari, tp tetamu yg datang boleh dikira dgn jari.. mak aku ckp, kenduri kat sana memang mcm tu, slalu dalam kul 2 atau 3 camtu dah abih dah.. x macam kat sini, smpi kul 6 petang pun ada lg... tp bagi aku kalau kul 12 pun dah xde org, something wrong somewhere la kan... rupa2nya memang ada, tuan rumah tu jenis yg x bergaul ngan jiran tetangga... dah la baru pindah situ, xnak bercampur pulak... kat kampung nih, kalau x bercampur ngan jiran tetangga, alamatnya mcm ni la... kenduri pun xde org dtg...

masa dok tgh makan tuh, pengantin lelaki pun sampai, pastu masuk dlm umah, posing2 pastu terus pegi makan beradap... tp jujur ku katakan, kalau aku la kat tmpat ngantin tuh, sure aku nangis dah.... mcm sandign berdua jer dpn sanak saudara... baik wat kenduri tuk sanak saudara jer... hmmm... food pun sekadar boleh tahan jer.. sib baik la aku dah makan nasik goreng kat umah mak sblm pegi kenduri tuh.. kalau idak mau tension lapar perut...

lepas makan, aku ngan mak pegi jenguk tok kat dlm rumah... dgr cite tok dah nyanyuk... x kenal org dah... memang betul, masa masuk tu, mak salam dan tanya kenal x sape nih? tok ckp kenal.. tp dia sebut nama org lain... maknanya dia dah x kenal.. dah tu dok asyik cite hal2 dulu2 masa dia muda2 dulu... aku pun jadi sedih, dia dah x kenal aku... kalau idak dulu nih, kalau balik kpg, aku suka bermanja ngan dia, suka makan masakan dia... sedapp.. tp skg, aku pun dia x kenal dah... asyik dok sebut fauziah jer... fauziah mana pun x tau... mak lang aku pun x tau sape fauziah tuh... ni la tok aku...



Malam tu jugak lepas makan mlm kat umah mak aku, terus balik penang... singgah kat umah member syg aku jap kat butterworth pastu terus g lepak2 tmpt biasa kat QB Mall smpi kul 2 pagi... pastu balik tido... best nyer... Hari Ahad, xde mende pun, aku ngemas umah jer sbb syg aku keje....



Apa Kata Hati?~ suker benor le aku menepekkan gambo aku kat sini.... tp dah nama pun blog aku kan, suker aku la yekkk... hehehheheheh

Tag 1 dari Jumie Samsudin

* Starting time: 8.47 am (tugasan pertama di hari Isnin)

* Name: Azura Jaapar

* Sisters: 4

* Brothers: 1

* Shoe size: 6 or 7

* Height: 159 cm

* Where do u live: Bukit Gambir, Gelugor, Penang

* Have u ever been on a plane: Nope... takutttt

* Swam in the ocean: YES

* Fallen asleep at school: YES

* Broken someone's heart: Dolu dolu pernah arr.... skg nih dah baik... hehehhe

* Fell off your chair: alhamdulillah, blum lg... ini menandakan yg aku budak baik.. dok dendiam je kat kerusi tuh... bukan cam cik jumie... hehhehehe

* Sat by the phone all night waiting for someone to call: Tak pernah lah....

* Saved emails: yg penting jer... yg x penting delete terus..

* What is your room like: Like me!

* What's right beside u: nasik goreng yg dibuat sendiri pagi tadi..

* What is the last thing u ate: Strepsil... sakit tekak arr..

* Ever had...Chicken pox: kecik2 dulu la.. x ingat umur bape..

* Stiches: Not yet.

* Broken nose: Never.

* Do u believe in love at first sight: OH YES!!

* Like picnics: YES!!

* Who was/were... The last person u danced with: My Syg Hubby..

* Last made u smile: -My Syg Hubby..

* Today did u...Talk to someone u like: Yes.

* Kissed anyone: YES. My Syg Hubby

* Get sick: tekak...

* Miss someone:MY ABU & POK POK... dah hantar balik kpg.. so, umah sunyi la xdak depa tu....

* Who do u really hate: org yg bukan dlm senarai org yg aku suka..!!

* Do u like your hand-writting: Dah tentu la.. kalau aku x suka, sape lg yg suka kan?? hehehhehe.. anugerah Tuhan tuh.. boleh gak menulis, kalau Dia x kasik menulis cane??

* Are your toe nails painted: -YES!! Black (henna)

* Whose bed other than yours would u rather sleep in: I can sleep anywhere.

* What color shirt are u wearing now: cokelat

* Are u a friendly person: VERY MUCH.

* Do u have any pets: Yes.. Abu & Pok Pok (koceng yg ke 12 & 13 yg aku bela semenjak 2005)

* Do u sleep with the TV on: No. pembaziran tuh..

* What are u doing right now: working so hard to finish this task.

* Can u handle the truth: Not really good at it.

* Are u closer to your mother or father: MOTHER

* Do u eat healthy: NO. Because I live in Penang - syurga makanan...

* If u're having a bad day, who are u most likely to go to:My Syg Hubby

* Are u loud or quiet most of the time: LOUD!

* Are u confident: Yes

* 5 things I was doing 10 years ago
-Baru grad
-Baru bercinta ngan Mohd Yusri (my x-fiancee)
-Budak baik dan bendul..
-Blum byk pengalaman hidup lg..
-xde byk benda yg berlaku...

* 5 things I would do if I were a billionaire: (hmmm... 5 je ke??)
- Nak berhenti kerja USM
- Nak membantu org2 yg kurang upaya, org2 tua yg tidak dipedulikan anak2 & anak2 yatim...
- Nak bina sebuah banglo canggih kasik mak bapak dok skali
- Nak p Mekah
- Nak set up bisnes spare parts & aksesori kete pelbagai model...

* 5 of my bad habits
- cepat marah
- berdendam selagi sakit hati x settle
- cepat kasihankan org yg buat muka welfare..
- suker korek gigi.. (x senonoh kan??)
- x de dah kot....

* 5 places I've lived/living
- Sg. Bakau
- Manjung
- Teluk Kumbar
- Bukit Gambir

* I am tagging
- Cek Lala
- Jentayutiara
- Mebby17
- Ina Peace
- Shazyla

Selamat menjawab.

Apa Kata Hati?~ huh... penat nak menjawab..... ada lg satu neh..

Friday, November 21, 2008

Aku Dilukai...


See..... aku dilukai lagi oleh Cik Abu.... si koceng kesayangan aku tuh... sakit tau... dia nak panjat sinki dlm bilik air, tp dia tergelincir dan terus mencakar lengan aku nih.. yg amat ngeri, kulit aku yg tertanggal tuh pun aku dpt tgk terlekat kat sinki tuh.... pedih x tau nak cite arr.. tp first time aku x jentik telinga dia... ehhehehhehe.... jentik2 manja ajer pun... sakit tau.. dah la minyak gamat xde kat umah, smpi kat opis baru kak zie tlg letakkan minyak tuh... cedera lg tangan aku nih... hmmm...

Apa Kata Hati?~ xpe... xpe... sakit pun ku tahan jua... nak marah pun x guna, bukannya dia paham bahasa.. kalau aku pandai marah dlm bahasa kucing ok la kot kan... hehehhehe
Undergoing MyBlogLog Verification

Padah Merayau2....

Munyik tuh mcm suspen je kan?? tapi sbnrnya x pun.... hehehheheh.... rutin aku pepagi bila smpi je opis ialah check email rasmi dulu... kot2 ada boss tinggalkan keje or pesanan penaja je.. settlekan yg tu dulu, pastu aku akan meronda blog... ronda sana, ronda sini, tup tup pepagi nih aku ronda blog cek lala dan nah.... aku ditag oleh beliau... dan tag kali nih mcm best pulak... hehheheheh... ala2 promosi diri sendirik pun ada... tp lantak la kan... yg penting aku hepi....

Tag nye berbunyi gini:

Sesiapa yang di tag kene menulis 10 perkara tentang org yg meng tag dia...

Aku telah ditag oleh Cek Lala... maknanya aku kene tulis 10 perkara tentang beliau yg Hotz nih......


1) seorang wanita, isteri, ibu, anak dan yg seumpamanya...

2) berhati lembut tapi kengkadang agak ganaz
3) suker gelak tahap petir sabung menyabung
4) berdikari
5) sgt suka membantu aku dlm hal2 blogging nih (tok guru aku nih)
6) sgt suker memasak (tp aku jer yg x merasa lagik masakan beliau)
7) sgt syg family beliau
8) ada dua org anak yg chomel2..
9) tabah mengharungi dugaan hidup
10) suker tersenyum.....


Then, org yg kene tag kene tulis 10 perkara tentang beliau..


maknanya aku kene tulis 10 perkara tentang diri aku la...

1) Friendly
2) seorang wanita, isteri, menantu, anak dan seumpamanya
3) Belum diberi peluang untuk menjadi seorang ibu
4) moody dan agak baran (tp terkawal la..)
5) bersuara kecik ala2 chibi maruko chan (kata sorang student tu la..)
6) berbadan gempal mengikut kretiria yg ditetapkan oleh suami tersyg..
7) seorang setiausaha kepada Timbalan Dekan
8) suka memasak dan mencuba resipi baru (bila x menjadik suka marah2 dan nangis.. huhuhuhu)
9) soft hearted tp at the same time sgt keras hati.
10) kelakar, suka ketawa, sering tersenyum dan suka wat lawak bengong..

At the end, choose 10 people to be tagged
1) Cik Jumies
2) Jiela
3) Kak EJ
4) Mama Chupan
5) Ibu Daniel
6) Ezza
7) Dr. Sal
8) Fazzlies
9) Aireen
10) Ina Peace

Sila lah menjawab tag tersebut ye kengkawan....


Apa Kata Hati?~ lalalallalallalalalla... dah siap tugasan di pagi Jumaat nan indah nih....

Thursday, November 20, 2008

Xde Mood la hari nih!!!

Aku rasa mcm nak cerita sesuatu tapi xde mood pulak nak bercerita psl benda yg aku nak cerita td tuh.... ditambah pulak ngan mengantuk yang teramat sgt nih dan jugak runsing memikirkan hal dalaman yang berlaku di office aku nih... aduhhh.... mcm2 perkara smpikan mood aku nak bekerja pun xde... kalau idak, aku nih berkobar2 je nak mai office nak bekerja, tp since perkara nih terjadi, aku dah jd xde hati dah nak wat keje.... hmmm...


bila dah mood keboringan tuh dtg, aku pun merayau2 la dari satu blog ke satu blog, dari satu website ke satu website... dan nah, aku terpana pada satu website nih... People.com... dan article yg paling menarik perhatian aku ialah Sexiest Man Alive 2008... wahhh menarik gitu... antara yang tersenarai ialah:


Beliau nih nama dia Hugh Jackman.. Beliau nih di senarai pertama... ingat2 lupa muka dia ekk?? dia ni la Logan/Wolverine dlm cite X-Men tuh.... ha.. kan dah ingat...


Beliau nih pulak namanya Daniel Craig.. Hero James Bond yg baru.. Hero pertama yang berambut blonde.. beliau nih di tempat ke2..


Beliau nih namanya John Hamm.. Seorang pelakon yang agak terkenal.. beliau byk melakonkan drama berbanding filem.. (kalau x silap la.. tp beliau nih aku x brapa nak kenal.. sorry..) beliau di tempat ke3




Beliau nih di tangga ke 4.. sape yg x kenal?? hero masa kini yg menjadi kegilaan gadis2 remaja... beliau ialah Zac Efron pemegang watak utama dalam High School Musical..


DAN...........




Ditempat yang ke15...... David Beckham.... aku pun x tau nape beliau nih dok kat tempat ke15.. menurut sumber, beliau nih tersenarai disebabkan oleh beliau menjadi model seluar dalam lelaki berjenama Armani.. tu kot sbb org nampak dia seksi.... hehehheheheheh....

(tambahan: utk sexiest man di tangga ke 5 - 14 aku x letak sini sbb aku x kenal dorang tuh... hehehheheh.. jgn mare ekk..)

Syg aku ada bertanya, 'syg, org pompuan nih kan, suka jugak tgk lelaki seksi mcm org lelaki suka tgk owg pompuan pakai seksi jugak ekk??' dan aku dgn nada yg sgt poyo menjawab 'normal la tuh... owg pompuan pun ada nafsu mcm lelaki jugak.. ingat lelaki je boleh tergoda ngan pompuan seksi??' dgn jawapan aku yg poyo tuh makanya syg ku itu sudah tidak bertanya lg soklan2 selanjutnya... hehehhehe....



Apa Kata Hati?~ Tang Mana Seksinya Lelaki di Mata Wanita????

Wednesday, November 19, 2008

Futsal lagi...

Seperti kebiasaan hari selasa malam, aku ngikut syg aku g main futsal lagi... ye la... kasik sokongan moral... chaiyok chaiyok...


Aksi seorg keeper yang ditaja oleh 100 Plus.... hehehhehe


Tidak ketinggalan foto penyokong setia keeper tersebut yang x jemu2 memberi sokongan setiap minggu....




Apa Kata Hati?~ sib baik kali nih dorang guna bola kaler kuning... so, xde la si keeper tuh tangkap angin.... hehehhehehehehh

Tuesday, November 18, 2008

Hari ni Hari Selasa...

Actually, xde kene mengena pun ape yg akan aku tulis nih ngan title yg aku tulis tuh.... saja sbb aku x tau nak tulis title nye apa... mungkin sekadar luahan rasa hati jer...

Kadang2 aku rasa hairan ngan sikap manusia.. x perlu la amik contoh skop yg terlalu luas, cukup sekadar org2 sekeliling kita.. ada saja yg x puas hati... aku x faham kenapa ada org yg x pandai nak memuji atau menghargai org lain.. ape la salahnya kalau kita rasa masakan org tu sedap kita just kata 'sedap'.. x salah kan?? walaupun pada tekak kita masakan org tu x sedap mana, tp x salah pun kalau kita kata 'sedap' sekadar untuk mengambil hati sebagai tanda penghargaan pada org tu yg telah berusaha masak sesuatu dan bawak ke office utk kasik kengkawan makan sesama.. tapi kenapa perlu kasik komen tambahan yg menampakkan mcm org tu x cukup itu ini?? dah tentu la cara org tu masak ngan kita masak x sama... even aku masak pun x sama mcm mak aku masak....

so, kite cuma kene belajar untuk menghargai org lain.. org tu masak dan panggil kita makan sesama pun dah cukup bagus dah... kalau dia buat x tau jer cane?? tgk dan telan air liur je la.... sekurang2nya org tuh ada jugak kesungguhan bangun awal pagi memasak sesuatu dan membawa ke office dan ajak kengkawan makan sesama daripada kita tu yg asyik tahu mengkomplen aje tanpa pernah ada rasa yg sama.. kalau dah rasa diri tuh mcm juri pertandingan iron chef, cuba bawak pulak hasil masakan awk tuh.. apa yg aku nak kata kt sini, bukan soal masakan sapa lebih sedap dan enak tapi soal utamanya ialah mcm mana cara nak menghargai org lain.. tu je...

ape yg aku terasa hati sgt kesah semlm... aku skg nih, ikut mood untuk bersiap ke pejabat... bila dtg mood aku tersgt ok dan aku bangun awal, cantik la sikit penampilan aku hari tuh... ngan mekap nye.. ngan baju best skett, ngan high heel nye... tapi, bila hari yg aku rasa kosong dan byk keje yg memerlukan aku hanya memerap dlm bilik aku nih, aku cuma berpakaian simple jer... mekap pun tidak, cukup sekadar lipstik jer.. tp xde la comot... maintain jer... so, bila dah slalu aku bergaya biasa, bila sesekali aku bergaya luar dari kebiasaan aku, ada jugak mulut2 yg x puas hati... suka sungguh nak menegur dgn kasik komen2 yg pada aku x perlu pun kasik komen camtu... sbb pada aku, aku punya pasal la aku nak cantikkan penampilan aku sbb ini badan aku.. bukannya aku x pernah mekap dtg opis.. bukannya aku x pernah pakai high heel dtg opis.. so, nape perlu kluarkan komen2 yg menyakitkan hati aku setiap kali aku lalu dpn meja beliau?? kenapa??

Dan sgt kebetulannya, semlm mood aku baik dan aku malas nak jawab apa pun.. tp sbnrnya, bila aku x jawab apa2 tu maknanya aku tersgt la cuak dan tersgt nak meletup tp ku tahan jua.... sbb aku nih masih ada rasa hormat pada org yg lebih berusia dari aku... lgpun tu mulut dia kan... walaupun itu mulut dia tp subjek yg dia dok komplen tu adalah hak milik aku, melibatkan hati dan perasaan aku, kesabaran aku pun tercabar jugak la... anyway, aku ucapkan tahniah pada diri aku sendiri sbb aku berjaya mengawal perasaan aku dgn tidak memulangkan paku buah keras terhdp manusia tuh.. hahahhahahah....


Apa Kata Hati?~
ni la yg org tua2 dok kata 'sbb pulut santan binasa, sbb mulut pulut pun abih..' hehehhehe... jgn mare ekk... (perumpamaan yg betul: sbb pulut santan binasa, sbb mulut badan binasa'... adik2 jgn tiru perumpamaan yg pertama tu yek... hehheheheh)

Monday, November 17, 2008

Line Clear...

Setelah 6 tahun aku dok kat Pulau Mutiara nih, baru semlm aku smpi kat tempat yang sgt sinonim ngan Penang iaitu Nasi Kandar Line Clear... hehehhehe... kesian kat aku kan?? aku cuma tau nama nye aje, tp tempatnye aku x tau.... kesahnyer, semlm aku kluar ronda2 ngan syg aku, then, aku ajak dia pegi lepak2 minum teh tarik... dia bawak ke situ... dok tgh sembang2 sambil minum teh tarik baru aku terpandang kat sign board tuh tertulis "nasi kandar Line Clear"... ahhahahha... terus aku tergelak sambil kata kat syg aku, 'syg, sini la line clear ekk??' mcm jakun je aku semlm.. tp jakun yg terkawal... hahahahhaha...






Dan situasi yg amat menyentuh hati, syg aku ckp ramai mata yg dok tengok aku ngan syg aku dok minum mlm tuh.. then, masa syg aku g bayar, ada orang bertanya, 'u punya bini cina ka??' hmmm... apekah soklan itu??? tapi, utk pengetahuan semua, bila aku ke kedai, pasar or even ke tesco slalunyer salesgirl situ ckp cina ngan aku.... huhuhuhuhuhu... ape mokcik nak jawab??? slalunye dgn malu2 koceng aku jwb 'sy melayu la.. x faham ape u ckp...' hehehheheheh dan mereka termalu....


Apa Kata Hati?~ mcm cina ke aku??? yg pastinya aku ni bukan la fotogenik.... hehehheheheh

Rambut ku...


Rambut aku dah panjang..... hehehheheheh... aku suka... dan aku berazam untuk menyimpan rambut aku smpi ke paras pinggang lagi macam dulu... xnak potong dah... rasa rugi pulak aku potong rambut pendek ari tuh... tp xpe... berani menanggung risiko... (ape kene mengena ekk??) anyway, syg aku pun dah x kasi aku potong rambut lg.... hmmm... tgk aje la....




Apa Kata Hati?~ hehehehhe... suker....

Sehati Berdansa


Aku sgt suker ngan gaun Linda Onn malam tu.. sgt menarik dan sgt sesuai dgn bentuk badan beliau... Maaf, kualiti gambar kurang memuaskan iyo la kan, snap guna hp jer.. dah tu bila nak snap kat tv cenggitu le jadinyer... tp leh nampak gak kan?? bagi aku sgt lawa gaun dia tuh.... cantik....




Ni pulak Linda Jasmin, juri untuk pertandingan nih... beliau nih pun sgt cantik..


Yang ni pulak pasangan Lisda dan suami beliau... aku rasa mcm mereka nih dpt pergi final dan mungkin jugak dpt jadi juara... mungkin la... hehehheheh... tp mereka berdua nih sgt secocok dan sepadan... i like....




Apa Kata Hati?~ Best jugak.....

Jauh Perjalanan Luas Pemandangan....

Ade kene mengena ke ngan tajuk posting nih?? anyway, this is my new look.. i mean my blog la... not me... heheheh i'm still the same..

Untuk beberapa hari lepas aku terpaksa tutup seketika blog aku nih untuk memberi laluan utk aku mengubahsuai blog nih... amacam? ok x? aku suka yg simple tp menarik... korang rasa menarik x?? tp dah nama pun blog aku, asalkan aku rasa menarik tertarik ianya memang da bomb sudah la kan... aku cuma harap korang pun rasa tertarik jugak la ngan blog aku yg simple nih...

Enjoy!!!

Apa Kata Hati?~ lalallalallalallalalllalalla....

Wednesday, November 12, 2008

Ucapan Terima Kasih...

Dengan berbesar hati dan bersukacita nye (ade ke ayat cenggitu??) aku menampal ucapan salam dari CekLala... Thanks...



Apa Kata Hati?~ So sweet....

My Sis Open House

Bertarikh 27 Oktober 2008 yang lalu, bertempat di Kem Batu Kentomen, KL, kakak aku telah mengadakan Open House Aidilfitri seperti kebiasaan beliau setiap tahun. Tapi aku tidak dpt menghadirkan diri kerana aku berada di Kelantan berkursus.. anyway, ada jugak gambar2 hasil usaha abg iparku sepanjang majlis...


Kakak n anak sedara ku yg ditugaskan utk membuat fruit sticks..
[ got marshmallow too.... hmmm... ]


Home made food..


Buffet Line...


Khemah tetamu & Khemah VIP


Ni paling best.. ada live band...
[huwaaa... nape aku xde......]


Pesanan Penaja... hehehheheh



Apa Kata Hati?~ Best nyerrr.....