Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 28, 2008

Resipi hari ini... Soto Ayam

Hari ni aku nak share resipi je.... cuba la kalau rasa2 mcm best... mana tau kot2 leh jadi juadah berbuka puasa nanti.... hehehheheh

Soto Ayam

Bahan A (sup)
1 ekor ayam di potong ikut suka
3 biji bawang besar (potong 4)
5 ulas bawang putih (di ketuk je)
2 inci halia (di mayang halus)
2 ketul sub bunjut
sedikit kayu kayan (bunga cengkeh, bunga lawang, kayu manis)

Cara masak:
Semua bahan A nie hendaklah direbus. Bila ayam dah empuk dan semua bahan tu dah sebati masukkan la garam, serbuk perasan dan gula sikit.... seimbangkan rasa...

Bahan B
10 biji bawang merah (dimayang halus)
5 biji bawang putih (dimayang halus)

Cara masak:
Bawang ni digoreng dengan minyak baru (minyak yg belum digunakan), minyak ni agak2 je, jgn banyak sgt.. Bila dah kuning tuangkan bawang ngan minyak tu ke dalam sup yang dah masak tu. Tutup periuk sup supaya naik bau wangi bawang.

Bahan untuk sambal kicap:
20 biji cili api
2 biji limau kasturi
2 ulas bawang putih
kicap
sikit gula

Cara menyediakan:
Tumbuk cili ngan bawang putih, bila dah lumat masukkan dalam mangkuk, selepas itu tuang kicap, gula dan perahkan limau.

Boleh dimakan sup sahaja ataupun dimakan dengan nasi impit, isi ayam yg telah direbus tadi dan disiat2, kacang goreng dan taburkan daun sup... hmmmm... sedappp....


Apa Kata Hati?~ sesekali tukar menu, best jugak.....

Wednesday, August 27, 2008

Kisah Cuti Umum Semlm dan Kecederaan hari ini...

25 Ogos 2008 - setelah diumumkan oleh HR kata esoknye cuti, aku la antara org yg paling gumbira.... yehaaaa... cuti..... leh bangun lambat.....

26 Ogos 2008 - aku x set alarm.... dah memang niat nk bgn lambat... syg aku pun bgn lambat jugak... kul 10 br kitorang bangun.... tu pun sbb cik abu (my cat) yg kejutkan... dia lapar la tandanya tu... tp aku bangun je., aku x hepi.... sbbnya syg aku x leh cuti... dia keje syif ptg.. dia ader meeting ngan staf2 dia... sedihnyer aku... syg aku pujuk, dia kata weekend ni dia amik cuti, blk kpg sambut posa kat umah mak aku.... aku pun iye kan aje le... sambil senyum x brapa ikhlas.. syg aku buatkan nasik goreng lg kat aku.. punya la nk soh aku relakan dia p keje... aku ni dah plan cantekkk nk p tgk wayang.. tau2 kene tgk wayang astro je la... kul 11.30 syg aku g keje.. dia meeting kul 12.30.. semenjak dua menjak syg aku ni dah naik pangkat, sibukkkk je... aku paham la keje dia cane, tp saje je aku sesekali tu (ye ke sesekali??? hihihihi) nak wat perangai yg x best... lepas syg aku g keje, aku gi mandi dahtu sambung tgk tv sambil2 basuh baju (guna mesin...) ntah kul bape ntah, aku tertido lps aku sms kat syg aku mengatakan yg aku bosannnn sengsorang kat umah... dia x jwb pun... bz la tu... tau2 aku terkejut pintu umah terbuka... tgk2 syg aku balik... tgk jam kul 3.30..... aku senyum smpi ke telinga.... terus aku peluk n cium2 syg aku... dia kata dia amik cuti jugak walaupun dah kul 3 ptg (rugi cuti dia sehari) semata2 utk aku... Ya Allah... terharunye aku ngan pengorbanan syg aku tu... dia terus soh aku bersiap.. ajak kluar.. kul 5 camtu kitorang kluar... aku tanya dia nk pegi mana, dia kata ikut aku je... aku ajak g QB Mall... dah elok masuk parking, syg aku tanya, mai QB Mall ni nk wat pe?? aku kata la nk tgk wayang... tau2 dia kata dia malas nk tgk wayang... dia ajak aku pegi satu tempat dia nk beli kasut kat aku... aku pun ok je la... actually, dia yg nk beli kasut, dan sah2 la aku pun nk kan, tu yg dia kasik alasan utama nk beli kasut kt aku..hihihihihi...

smpi je situ, aku dah rambang mata... dah x tau yg mana satu yg cantikkk... dah nampak 80% kasut2 kat situ cantik.... last2 aku soh syg aku je pilih... dia berkenan kat satu kasut kulit ni.... tapi jenis yg bertutup, dia kata nk aku pakai kasut bertutup pulak... aku ok jer.... jadi la amik kasut tu... carik kasut syg aku pulak, yg dia berkenan masa tgk ari tu dah xde.... dah abih langsung stok size dia... yg ada size kecik je... dia dah mcm frust dah, tp aku terpandangkan sepasang kasut kulit jugak, new arrival lg... cantikkk... harga pun cantikkk... dua kali ganda harga kasut aku!!! (x aci..) dah syg aku pun berkenan jugak ngan pilihan aku, maka jadi la mengambik kedua2 pasang kasut itu... muka aku pun berseri2 la... memandangkan hari pun dah nk gelap, syg aku ajak g makan kat kedai mamu je.. elok psmpi, mamu pun xde, wife dia pun xde... maka aku dgn senang hati kasik cadangan makan ikan bakar kat Ismail.... mcm biasa la, ikan jenahak sekor, ikan siakap merah sekor, ikan pari sekeping ngan kerang sepiring... semua bakar je... tp kali ni, harga kesemuanya amat mengejutkan kami berdua... semuanya hanya RM66.00 aje.... sgt murah kan..... selalunya kami makan menu yg sama sekitar RM80++..... Alhamdulillahhh... rezeki...... lepas makan syg aku cadang nak dating dulu tepi pantai, tp memandangkan hujan gerimis, terus balik umah jer.... tgk tv..

27 Ogos 2008 - syg aku keje pagi.. kul 6 dia dah pegi keje.. aku pun terus buat apa yg patut, then terus siap2 g keje... aku teringat leteran syg aku dia kata aku slalu x check air ngan minyak hitam pepagi... ntah cane ntah pagi ni aku teringat nk check... tgk semua ok.. masa nk tutup bonet dpn tu, ntah cane ntah, jari aku tersepit... Ya Allah... sakitnye.... Tuhan je yg tau... aku tgk sape pun xde... aku nekad, aku nak tarik je jari aku tu... luka ke, terkoyak ke, aku x kisah dah... dah alang2 sakit... tp x boleh jugak... jari tu x nak jugak keluar... aku cuba angkat bonet tu pun x leh jugak smpikan aku dah x rasa jari aku dah.... aku ingatkan jari aku dah putus... rupanya masih tersepit.. aku dah x tau nk buat apa dah.... tau2 ada sorang abg ni lalu ngan motor dia... terus aku lambai dia mintak tlg dia bukakan bonet.. melantun je bonet tu renggang, terus jari aku terlepas dan Ya Allahhh.... sakit nye x terkata... aku kontrol lg sakit tu sambil ucap terima kasih kt abg tu dan terus masuk kete... aku terus nangis.... sakitttt.... terketar2 tangan aku... nak pegang pun sakit... aku call syg aku sambil nangis2.. dah ok skett aku pun teruskan perjalanan ke opis... sambil2 tu air mata dok kluar lg... bygkan la, kene aircon pun sakittt!!! sib baik la aku bwk kete aku ari ni, auto.... memula td syg aku nk bwk kete aku.. sib baik x jadi... smpi opis je, aku terus sapu minyak gamat... now dah x berdenyut lg.. cuma masih x leh disentuh... dan amat menyukarkan aku nk wt keje.. dah la aku ni jenis keje yg byk menaip..... aduhhh.... ni pun jari aku dok bengkak dan biru lg... kalau kasik RM10,000 soh aku ulang pun aku xmo.... sakit oooooooo....



Apa Kata Hati?~ cakitttttttttt......

Friday, August 22, 2008

At last...

Akhirnya.... aku tahu jugak nape syg aku tu start dari hari kenduri Dila tu dia mcm moody skett.... bukan aje moody dok berleter2 kat aku, tp siap ngan kemas umah, cuci pinggan mangkuk lg.... dlm hati memang la best.. ringan skett tugas harian aku.. tp yg aku hairan tu, ape la salah aku yg buat dia berleterrrrrr mcm mak nenek ajer gayanya.... aku malas nak tanya.. biar la kat dia, coz i know him... nanti2 aku akan dpt jawapan jugak... dan dua tiga hari yg lepas, aku dpt jawapan itu..... hehehheh... rupa2nya kes jeles jerrr.... hehhehehehhe.... memula aku dgr tu aku mcm nak gelak, tp x berani, sbb sat g dia merajuk, aku jugak yg kene pujuk... susah kang.... rupa2nya dia jeles tgk aku dimekap oleh jumie dgn chantek skali... dia kata aku bersiap elok2 dan cantik2 bukan utk dia, utk owg kat kenduri tu.... kalau utk dia aku bersiap/mekap biasa2 ajer... huhuhuhuhuhu.... lawak pulak syg aku ni... tu la... sape soh x boleh pegi kenduri dila tu.... (hehheheh dia kene keje la...).. tapi bagi aku idok le glemer sgt gitu... cuma memang la nampak chantek (poyo pulak statement ni).. sbbnye mekap sendiri ngan dimekap org, lain hasilnya.. tp kan, kalau ikutkan rasionalnya aku ni, xkan la aku nak mekap cam aku mekap kat kenduri dila tu bila biasa2 ni kan? xkan nak kluar pegi makan pun nak mekap camtu kan? mekap saja pun dah mengambil masa sejam dan mungkin lebih, abih tu cane? nak ke syg aku tu tunggu lama2 camtu?? tp xpe.. syg punya psl, akan ku turuti permintaan mu itu... heheheheheh...

boss aku je komen lg best, dia kata, 'lepas ni hang kene mai keje pakai baju cam makcik2 pastu x leh mekap.. sat g laki hang jeles susah..' huhuhuhuhuhuhu.... best nye komen boss aku tu... tp ada benarnya jugak kan, rules n regulation dlm berubahtangga pun ada mengatakan bahawa isteri seharusnya mekap cantik2 dan berpakaian cantik2 hanya utk suami... x boleh untuk org lain... tp masa kenduri dila tu, aku xde niat pun nak tunjukkan kechantikkan aku tu kat org lain...cuma nak memperindahkan penampilan aku je.... xpe la syg... maafkanlah diriku ini kerana telah membuatkan syg jeles... nanti diriku ini tidak akan mengulangi nya lagi... hehheheheh....

Apa Kata Hati?~ CEMBURU TANDANYA SAYANG.....

Touching Love Story...

He met her at a party. She was so outstanding, many guys chasing after her, while he was so normal, nobody paid attention to him.
At the end of the party, he invited her to have coffee with him, she was surprised but due to being polite, she promised. They sat in a nice coffee shop, he was too nervous to say anything, she felt uncomfortable, and she thought to herself, "Please, let me go home..."
Suddenly he asked the waiter, "Would you please give me some salt? I'd like to put it in my coffee." Everybody stared at him, so strange! His face turned red but still, he put the salt in his coffee and drank it. She asked him curiously, "Why you have this hobby?" He replied, "When I was a little boy, I lived near the sea, I liked playing in the sea, I could feel the taste of the sea, just like the taste of the salty coffee. Now every time I have the salty coffee, I always think of my childhood, think of my hometown, I miss my hometown so much, I miss my parents who are still living there." While saying that tears filled his eyes. She was deeply touched. That's his true feeling, from the bottom of his heart. A man who can tell out his homesickness, he must be a man who loves home, cares about home, has responsibility of home... Then she also started to speak, spoke about her faraway hometown, her childhood, her family.


That was a really nice talk, also a beautiful beginning of their story. They continued to date. She found that actually he was a man who meets all her demands; he had tolerance, was kind hearted, warm, careful. He was such a good person but she almost missed him! Thanks to his salty coffee! Then the story was just like every beautiful love story, the princess married to the prince, and then they were living the happy life... And, every time she made coffee for him, she put some salt in the coffee, as she knew that's the way he liked it.

After 40 years, he passed away, left her a letter which said, "My dearest, please forgive me, forgive my whole life's lie. This was the only lie I said to you---the salty coffee. Remember the first time we dated? I was so nervous at that time, actually I wanted some sugar, but I said salt. It was hard for me to change so I just went ahead. I never thought that could be the start of our communication! I tried to tell you the truth many times in my life, but I was too afraid to do that, as I have promised not to lie to you for anything... Now I'm dying, I afraid of nothing so I tell you the truth, I don't like the salty coffee, what a strange bad taste... But I have had the salty coffee for my whole life! Since I knew you, I never feel sorry for anything I do for you. Having you with me is my biggest happiness for my whole life. If I can live for the second time, still want to know you and have you for my whole life, even though I have to drink the salty coffee again."

Her tears made the letter totally wet. Someday, someone asked her, "What's the taste of salty coffee?" She replied, "It's sweet."



Apa Kata Hati?~ love is not to forget but to forgive, not to see but to understand, not to hear but to listen, not to let go but to HOLD ON!!!!

Kuliah Jumaat

10 Perangkap Syaitan Musnahkan Manusia

Allah berfirman, bermaksud :"Syaitan memberikan janji dan membangkitkan angan-angan kosong kepada mereka, walhal syaitan itu tidak menjanjikan kepada mereka selain daripada tipu daya belaka. Tempat mereka itu di neraka Jahanam dan mereka tidak memperoleh tempat untuk lari daripadanya." - (An-Nisa: 120-121).

Keterbukaan manusia mengundang kehadiran syaitan ke dalam diri masing-masing sebenarnya berkait rapat dengan sifat mazmumah yang diamalkan dalam kehidupan seharian mereka. Melalui pelbagai jenis sifat terkeji itulah dengan secara sedar atau tidak, kita memberikan ruang dan laluan kepada syaitan untuk masuk serta bertapak di dalam diri kita. Apabila syaitan merajai diri, seseorang itu pasti sanggup melalukan apa saja perbuatan keji kerana keinginan dan semarakan nafsu sudah mula sebati dalam diri. Suatu organ istimewa kurniaan Allah kepada setiap manusia ialah hati yang fitrah kejadiannya adalah untuk menerima petunjuk serta hidayah Allah. Hati juga sebenarnya mudah menerima nafsu yang datangnya daripada syaitan. Berlumba-lumbalah malaikat dan syaitan untuk menguasai hati manusia. Syaitan akan bekerja keras siang dan malam semata-mata untuk menawan pemilik hati itu agar mereka melanggar perintah Allah.

Beruntung golongan manusia yang berjaya menangkis godaan syaitan dan mengelakkan hati daripada dihuni syaitan durjana. Seorang ulama pernah berkata "Saya sentiasa berfikir dan memerhati, dari pintu mana syaitan menghasut dan meneyesatkan manusia. Tiba-tiba saya dapati syaitan datang daripada 10 pintu:

1) Pintu KESOMBONGAN dan KEANGKUHAN,
2) Sifat BAKHIL dan KEDEKUT,
3) Sifat TAKBUR,
4) Sifat RIAK dan SUKA DIPUJI,
5) Sifat HASAD DENGKI,
6) Sifat SUKA MEMANDANG REMEH KEPADA ORANG LAIN,
7) Sifat UJUB atau BANGGA DIRI,
8) Sifat SUKA BERSENANG LENANG,
9) Sifat SUKA BERANGAN-ANGAN dan
10) Sifat SUKA BERBURUK SANGKA.

Sesungguhnya kecintaan manusia terhadap 10 sifat yang dinyatakan itulah sebenarnya yang membawa kesesatan kepada manusia di dunia ini. Apabila hati sudah bertaut dengan sifat mazmumah akan mudahlah syaitan menyesatkan manusia daripada jalan yang lurus.

Justeru, berlindunglah selalu daripada bisikan syaitan dengan sentiasa menyebut "Aku berlindung daripada syaitan yang direjam." Kita juga dianjurkan selalu berdoa dengan menyebut: " Ya Tuhan kami, jangan Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan selepas Engkau memberi petunjuk kepada kami dan kurniakanlah kepada kami rahmat di sisi Engkau kerana sesungguhnya Engkaulah Maha Memberi (kurnia)." - (Al-Imran: 8).

Apa Kata Hati?~ A'uzubillahiminasshaitonirrajimm.... Bismillahirrahmanirrahim...

Thursday, August 21, 2008

syg dier....

Pagi ni, mood aku x ketahuan... celaru ada, keliru ada, mcm2 ada... sedang aku melihat2 email notes aku ni tau2 lagu Unchained Melody dari hp aku berkumandang.. itu ringtone special utk syg aku... aku jawab dgn nada ala2 manja mcm selalu walaupun mood aku x baik tp still mood manja kalau syg aku call... tau2 dia soh aku kluar dpn opis jap... syg aku ada dpn opis naik moto je hantar sarapan kat aku.... wahhh... terharu nye aku... bukan dia x pernah hantar sarapan kat aku, tp disebabkan hari ni aku tumpang dia dtg keje dan aku yg bawak kete ke opis bermakna dia xde transport la, tp dia sanggup gak dtg ngan moto member dia dtg hantar sarapan kat aku..... wahhhh.... alhamdulillah.... makin lama usia perkahwinan kami, makin bertambah2 kasih syg kami... syukur Ya Allah...



Apa Kata Hati?~ patut la aku rasa malas je nak ke kantin.... huhuhuhuhuhu

Tuesday, August 19, 2008

16 Ogos 2008 - Kenduri @ Selama, Perak

Sabtu yg lepas, aku balik sengsorang je ke umah mak aku.... sbbnye syg aku kene keje... huwaaa... tp xpe.. aku balik bawak mak ngan adik aku balik kpg kat Selama, Perak sbb sepupu aku kawin.... aku dok rasa yg sepupu aku ni kecik lg, tp dah kawin pun dia... hahahahha.... biasa la.. balik sana, dah jumpa bapak2 saudara dan mak2 saudara aku yg happening tu.. syokkkk sgt... terlupa jap syg aku kat penang... hahahhahah.... yg best nye, hidangan tu sendirik p amik kat dapur termasuk lauk pauk pengantin aku sapu bawak ke dpn hidang dan makan ramai2 pulak.... pak ngah aku pun tumpang sekaki makan sama2 kami.. elok aku abih makan je, abg aku ngan wife dan anak2 dia pun sampai... aku smpi sana pun dah kul 2.30 dah... org pun dah x ramai.. tu yg best... bebas skett... ngantin pun dah tukar baju dan dah kene basuh pinggan mangkuk dah... hahahahhah... kesian kat ngantin... ooppss... lupa nak cite psl pengantin... sepupu aku ngantin pompuan... satu2nya anak pompuan dlm keluarga depa la... nama dia, Saidatul Akhmal Bt. Ahmad.. umo dia baru 22 tahun dah kene kawin.... hehehhe... ngantin lelaki pulak umo 27 tahun... depa ni kawin x bercinta pun... pak tam aku la yg kenen kan depa dua org ni.... hmmmm.... dah jodoh... tp aku x sempat nak snap gambar ngantin sbb ngantin dah sibuk basuh pinggan mangkuk dan periuk belanga... bila aku dah dok ngan adik2 aku yg kembar tuh, otomatik aku dah jadi cam umo2 dorang lak... terlupa seketika yg aku ni bini org... hahahahha.... dah puas dok dlm umah nyembang2 sambil gosip2 ngan mak dan pak sedara aku tu, kami dok kat bawah khemah pulak... mak aku ajak pegi kat tapak umah tok wan aku nak kait rambutan.. tp malang skali, adik aku x reti nak guna galah yg mak lang aku kasik... tiba giliran mak aku pulak nak tunjuk bakat, tau2 mak aku pun x reti... aku??? lg la x reti.... tp aku sayu tgk tapak umah tok wan... dok terbayang2 lg masa dia dok ada, bila balik kpg sure p umah dia lepak2 umah dia, selak tudung saji makan apa yg tok masak... hahahahhahah... sedihhh jugak... dah lama jugak aku x balik sana.. rasanya 3 tahun lebih jugak aku x balik kpg sana.... pastu dah x boleh kait rambutan tu, pakcik aku ajak pegi umah bapak dia, sebelah umah mak lang aku yg kenduri nih pegi amik rambutan situ pulak.... aku ngan adik2 aku pun syok la... siap bawak beg plastik yg besor tu lagik... hehehhe... pakcik aku yg kait kami 3 org dok kutip... ada rambutan merah, ada rambutan kuning (gading)... wah... best... cam biasa, aku xde la bertungkus lumus sgt kutip rambutan tu.. aku cuba tukagn amik gambar ngan ckp je kat mana ada buah soh adik aku kutip... hehhehehhehe.... bare je dorang berdua tuh.... kene lak time tu hujan renyai2... aku lg la malas nak kene hujan, dok bawah pokok rambutan yg merendang tu sambil2 amik gambar.... dah penuh satu beg plastik besar tu, kami bawak ke bawah khemah semula.... pakcik aku amik skett kasik sepupu2 aku ngan pak2 sedara aku yg lain rasa jugak, pastu dia terus ikat yg selebihnya dan terus masuk kete... hahahhah... sukerrr...









tapak umah tokwan...














ni umah kenduri... umah Lang aku...





















ni geng kait rambutan..
















dah tu dlm kul 5.00 camtu, abg aku ajak balik dah... maka kami pun bertolak balik ke umah mak aku.... kul 6.30 camtu kami smpi la umah mak... aku relax2 jap, tukar baju dan sembang2 sambil main2 ngan anak sedara aku yg dua org tu, pastu kul 7.30 camtu aku pun ckp kat mak aku nak balik penang.... kul 8.00 aku balik... syg aku dok call dah.. tanya bila nak balik, kul bape nak balik... rindu la tu.... hahahha.... kul 9.00 camtu aku smpi umah.... terkejut aku tgk2 syg aku dah kemas umah.... dia tlg buatkan ampaian yg elok utk aku dlm bilik baju ngan ampaian utk sangkut tuala ja... ni yg aku syg sgt kat syg aku ni.... baru la nampak luas skett umah aku yg ciput tu.... hehehhe... aku smpi je, terus geng 'Club 2.0' aku tu call ajak kluar... biasa la... nite outing malam minggu.... dorang dah tunggu kat Kapitan kat Queensbay Mall.... aku relax dulu... manja2 jap ngan syg aku pastu aku pegi mandi dan siap2... terus kluar pegi amik Pie' dan terus ke QB Mall.. kami pekena Tandoori dulu pastu baru lepak dpn QB Mall tu sambil2 tgk ada org wat show drift kat bulatan kat QB Mall tu... hahahahha... best jugak... layan jerr walopun xde la best sgt show tu.... kul 2.30 pagi kami semua balik umah... tido... best kan... gitu le citernyerrr....

Apa Kata Hati?~ syoknye balik kpg...!!

Thursday, August 14, 2008

Birthday Surprised!!!

Kesahnye gini, Dila ngan Faezah ngajak aku pegi carik makanan lunch td, aku ckp kejap la nak siapkan something jap... tau2 Jumie ajak Dila g Tesco Xtra -- makan... Dila pulak siap tanya nak kirim apa.. aku pun kirim la laksa... dlm hati aku, la... nape depa dua ni, td kata nak p sesama.. tau2 tinggal aku pulak... xpe la... aku pun wat la keje aku sambil2 tu sembang ngan faezah ngan boss aku... agak lama jugak, hampir2 kul 2.30 camtu, tetiba sebijik kek terbang depan muka aku beserta nyanyian Happy Birthday oleh bos dan kengkawan opis ni... Ya Allah, aku terkejut, terkesima, termalu, terhappy dan terseronok sgt dgn surprised ni... syoknye... ada jugak yg mengingati hari heppy aku ni.... Alhamdulillah... Pastu aku potong kek, yg best nye, atas kek tu tertulis, 'sweet 21'... huhuhuhuhu... masih muda aku ye... hehehehhehe.... thanks jumie.. thanks dila.. thanks kak zah... luv u all.... tiba saat suap kek sambil bergambar.. dimulai dgn Aireen, ok je.. tiba kat dila tu memula ok je.. abih je jumie snap gambar, tetiba di tenyeh nye kek tu ke muka aku... huhuhuhu... abih muka aku... hahahahhah... lawak... lawak... rasa macam sweet 21 la... semua gelak.... bestnye... pastu tiba giliran jumie lak suapkan kek... nah ko... sepotong besar tu disuapnye ke aku... tp jumie baik pulak hari ni, xde pulak dia paksanya aku gigit sepotong besar tu... hahhahahahha.... lepas makan kek, baru lah kitorang makan makanan yg dipesan, aku makan laksa, boss aku makan koteow goreng, dila makan maggi tomyam, jumie makan nasik goreng bombay, aireen share ngan jumie, faezah makan nasik goreng ayam dan kak zah pulak nasik campur.... memang best....

Untuk kesemua kawan2 ku yagn terlibat dalam komplot memberi surprised kat aku td, aku ucapkan ribuan terima kasih byk2 atas ingatan dan usaha kalian meraikan hari ulangtahun ke 30 aku tahun ni... akan ku kenang memori ini selamanya.... Thanks a lot once again... Luv u all.. mmmuuaahhhh

p/s: nanti aku tempek gambo...


Apa Kata Hati?~ Kenangan Terindah....

I'm 30 Today!!!!!

14 Ogos 2008... Ulangtahun kelahiran aku yg ke 30!! hmmm... sesekali kedengaran mcm ngeri je angka 2 dah bertukar ke angka 3.... tapi tepat jam 12.00 tghmalam semlm, pertama-tama sekali aku mengucapkan syukur ke hadrat Ilahi kerana aku telah diberi peluang untuk hidup di dunia ni selama 30 tahun!!! lama tu.... Alhamdulillah... aku masih bernafas dan masih lagi berpeluang untuk menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan ini... syukur sgt2... Aku doakan agar umurku dipanjangkan, jodohku dipanjangkan dan dipelihara kerukunannya, dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah, dijauhi hasad dengki dan bukakanlah hati aku untuk lebih mendekati Yang Maha Esa... Amin Ya Robbalalaminnn...

Seketika kemudian, syg aku masuk bilik dan dia peluk aku sambil wish 'happy birthday syg.. semoga kita akan kekal bahagia selamanya'... hmmm... aku rasa sgt bahagia tatkala bibirnya singgah di dahi aku... cukup lah sekadar ucapan birthday dari insan yang paling aku syg dan hadiah kucupan darinya... aku x mintak lebih dari tu (tp kalau nak bagi aku ok jerr.. huhuuhuhu) Alhamdulillah... buat kesekian kalinya, aku mengucapkan syukur lagi atas nikmat yg Tuhan berikan...

Hadiah birthday yang pertama ialah dari mak, bapak, kak anis, abg mir, acik, kak tonah ngan nabil... ianya merupakan sepasang kain yang sgt cantik beserta sekeping kad yg sgt sweet yang telah ditandatangani oleh semua2 org..... tp malangnya aku dah tertinggal kain tu di kpg dan mak aku pun dah soh tailor jahitkan... x sempat aku nak snap gambo.... thanks semua-semua... dan hadiah kedua pula oleh seorang sahabat lama yang semakin hari semakin cute... dan hadiah yang diberikan pun sgt sweettt dan cute... thanks Jiela....

Ha... lupa... org kedua yang wish happy besday kat aku tepat jam 12.00 thgmlm semlm ialah Cik Jumie @ Cik Zumie.... huhuhuhu... thanks dear.. luv u..... mmuuaahhh...

Di kesempatan ini juga aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada:
Dila (puan pengantin baru), Faezah, Kak Zie, Suzana, Rusdi, Fazli, Danesh (yg dah wish semlm... ), Abg Amzah, Kak Ally, Puan Ila @ Lala, Zamzurena dan Ina Peace... Oopps x lupa juga wat Mamu Chubby yang menyampaikan ucapan besday utk aku dgn ayat yg sgt skema... Terima kasih atas ucapan korang semua... Aku amat hargai ingatan korang semua... Thanks a lot... (setakat saat aku menulis blog ni senarai yg wish aku yg ni je la.. nanti bila ada lagi dan nama korang belum dimasukkan lagi, jgn mare...nanti aku update lg... )

Dan dikesempatan ini juga aku nak ucapkan 'HAPPY BIRTHDAY TO ME'... (kalau aku x hargai diri aku, sape lagi kan...) ALHAMDULILLAH....

P/s: Tambahan, million thanks to Tinie, Yewen, Aireen dan once again Danesh.... so sweet ur sms... until 6 pm.. also a million thanks to Ezza, Dr. Sal (my boss), Dr. Reev, Kak Zah, Nadia, Ina, Dr. Affandy, Yunus, Kak Su and Abg Aziz atas ingatan mengucapkan Happy Besday to me!! Thank you soooo much...


Apa Kata Hati?~ ALHAMDULILLAH... dah 30 pun umo aku... bak kata boss aku 'welcome to the group of makcik-makcik'... huhuhuhuhu... tp makcik yg vogue lg nih....

Tuesday, August 12, 2008

Aku Suker.....

Aku suka sgt gambar-gambar yang diambil oleh Cik jumie merangkap tukang mekap aku.... best sgt.... sukerrrr....



Apa Kata Hati?~ Ada Kontroversi Sbb aku terlebih lawa hari tu... huhuhuhuhu

Majlis Pernikahan dan Persandingan Dila...

Pada 08-08-08 jam 6.00 petang yang lepas, Dila telah selamat dinikahkan dengan suami tercinta oleh ayahnya sendiri... Maka sahlah Dila bergelar isteri kepada Suhaimi.. Nak cite banyak pun x guna, tgk ajelah gambar-gambar di bawah ni.....


Di sekitar hari majlis pernikahan yang telah diadakan di Masjid Batu Uban... Dila dimekap oleh Cik Jumie....




Gambar-Gambar ini diambil semasa menunggu Dila dimekap oleh Hazs dari Butik Pengantin Bonda... Mekap aku pulak selaku pengapit oleh Cik Jumie.... Sapa-sapa yang nak dimekap oleh Cik Jumie boleh lah menghubungi saya untuk tempahan / temujanji... (bila pulak la aku jadi PA jumie... huhuhuhu... sekadar tolong promosi..).. ehem ehem.. cun kan???
Gambar ini pula sekitar majlis persandingan pada 10-08-08 yang lalu.... Aku la pengapit terhangat masa kini... huhuhuhuhu....
Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar... Tahniah diucapkan kepada Dila dan Suhaimi.. Semoga dipanjangkan jodoh dan kekal bahagia hingga ke anak cucu... aminnnnnn.... Thanks to jumie jugak sbb mekap aku cun cun..... mmuuaahhh...
(ada lagi gambar-gambar nih... nanti la aku upload lg k... enjoy tgk yg ni dulu...)
Apa Kata Hati?~ Tahniah Dila.....

Thursday, August 7, 2008

iMAGE - air massager



Tadi ada org dtg jual benda alah ni... aku pun try la jugak.. last2 aku terbeli la benda ni... boss aku pun beli jugak... ianya berfungsi untuk mengurut dengan cara bergetar... best jugak... lgpun x mahal harganya... berbaloi la jugak beli.... skg ni pun aku tgh mengurut nih... boss aku pun... huhuhuhuhu



Apa Kata Hati?~ Meredakan sengal2 badan....

Tuesday, August 5, 2008

~Lovers Eyes~




Edit lagi.... huhuhuhu... memang addicted la ngan photoscape nih... walaupun seharian hari ni aku bz tp sempat lg aku curik2 wat benda alah nih.... what do u think??



Apa Kata Hati?~ Dari Mata Turun Ke Hati... Coz his hazel eyes i fall in love with him...hmmm

Monday, August 4, 2008

::Wangian Kesukaan::


Ini lah wangian yang paling aku suka!! Fahrenheit utk syg aku dan tommy girl untuk aku... hmmmm... bila syg aku sembur je fahrenheit ke tubuhnye otomatik temperature aku naik.... hahahhahaha.... best.. ini wangian untuk hari-hari biasa dan jugak occasion yg biasa2 je la.. tp kalau utk dinner aku suka Beautiful by Estee Lauder dan Polo (hijau) utk sygku... dan menurut satu sumber yg boleh dipercayai, Beautiful juga merupakan wangian kesukaan Kak Ogy... wah... aku suka dia.. patut la kami pun punya kesukaan wangian yg sama... hmmm....


Apa Kata Hati?~ Wangian cinta... wangi wangi baru best.. huhuhuhu

Birthday Holiday @ Lumut, Perak

Aku dah balik dari bercuti di Lumut, Perak.... meh aku story mory skett mula dari sini smpi la balik sini balik.. Mula2 tu cadang lepas niaga jumaat malam tu nak terus balik umah mak aku... senang la nanti esok tu terus pegi ke Lumut dari umah mak aku je... tau2 syg aku kata, sabtu pagi kene pegi opis dier.. nak isi borang cuti, semlm, clerk dia dah balik, so, xleh isi borang cuti... jadinya, jumaat malam tu x jadi la balik umah mak aku.... pagi2 sabtu tu, aku bangun awal.. agaknya dah terbiasa bangun awal nak pegi opis kan, aku bangun terus siap2kan baju dan sempat lagi aku basuh baju2 keje syg aku... siap je semua2 tu, dan aku selesai je siap2kan diri aku, baru aku kejut syg aku... dia bangun mandi dan siap2 terus kluar... lebih kurang kul 9.30 jugak la kami kluar umah... singgah opis syg jap, pastu terus balik umah mak... kebetulan kakak aku balik kpg dgn acik, tonah ngan nabil... dorang bertiga tu dah melompat2 nak ikut aku, tp aku kata 'no, no, no.... x buleh... hehehhehe... hotel dah penuh'.. dorang pun x jadi la ikut... kul 11.30 camtu baru kami bertolak dari umah mak aku... syg aku drive slow2 je kete sambil2 kami bercerita ttg cinta... cewaahhh... hehehhe... mcm2 yg kami cerita kan berdua... smpi je kat Lumut, ngam2 je kul 2... terus check in, pastu kluar semula carik makanan.... Ya Allah... dah byk berubah kat pekan lumut tu... dah cantik gilerrr.... tp idok le gile jdnye... huhuhuhuhu... pusing punya pusing last2 skali kami singgah makan kat food court kat blkg stesen bas tu... tp panassss nye x tau nak cite... lg panas dr penang.... lepas makan terus balik hotel rehat2... sambil2 aku tgk tv tu, aku terlelapppp... syg aku tgh main game... !!! pegi mana pun mesti dia bawak la game dia tu... aduhhh... xpe la...

Petang tu dlm kul 6 baru aku terjaga... syg aku ajak pegi ronda2... aku pun siap2 la... first skali kami menuju ke Teluk Batik... dlm perjalanan dari pekan Lumut ke Teluk Batik tu x byk beza cuma dah smpi kat Teluk Batik tu yg byk beza... dah ada sotong besarrrr... (waterworl)... dah tu kete dah x boleh lalu kat tepi pantai... dulu kan boleh lalu, tp skg dah kene pusing jauh je... org pulak ramai gilerrr... ramai yg teramat ramai... rupa2nya ada konsert... konsert ape ntah, suria fm kot... kalau x silap la... patut la ramai sgt org... kami x singgah pun, terus ke manjung pulak... lalu la kat blok UiTM dulu tu... mula2 lalu aku x perasan dah yg mana satu kah blok kami dulu... aku soh syg aku pusing skali lg... baru la perasan.. dah byk yg berubah... dah jadi kedai mcm2 kedai ada... dobi, kedai makan, kedai moto.. semua ada... yg best nye, semua blok2 UiTM dulu tu semua masih mengekalkan warna yg sama... maroon... yg tu la yg buat aku kenal blok tu... tetiba je terimbau semua kenangan masa pegi kelas, pegi dewan makan.. pegi telefon... hahahhah... best nye...















Ni la blok2 kediaman dulu... Blok P ngan blok D... huhuhuhu... dua2 blok aku pernah menetap... wah...
















dulu kat sini terletaknya guard house dan corner lot tu ialah cafe dan jugak BSN nye ATM... yg gambar sebelah tu pulak ialah blok bilik2 kuliah... kiranya dulu hari2 la kene lalui blok tu nak ke kelas dan jugak dewan makan...

Ni pulak, stesen bas manjung... tempat aku dok tunggu bas nak balik kpg... kat sini jugak lah tempatnya first time aku jumpa dengan seseorg yg pernah bertakhta di hati aku tapi jodoh tiada antara kami... masa tu aku di semester akhir.. dah hujung2 nak balik kpg dah, baru jumpa ngan seseorang ni... hmmm... hubungan kami terjalin lama jugak, kemudian terpisah sekejap sbb ego dua2 org pastu jumpa balik, mengikat tali pertunangan.. xde jodoh dan aku berkahwin ngan syg aku ni... seseorg tu pulak terus menghilang diri.... hmmm... kenangan.. kenangan... ok la stop cite tu... now sambung cite mula td... lepas dah ronda2 tu kami carik la tempat nak dinner... pusing punya pusing tetiba syg aku singgah satu kedai tomyam kat tepi pantai... aleh2 dinner situ je.. nak cari restoran yg best skett pun xde... kedai mamak ada la... xpun aku yg x tau nak cari kan... hihihihii... kami dinner situ la sambil2 cite psl pertemuan, percintaan dan perkahwinan kami.. best nye.... abih dinner, kami round2 lagi dan terus balik hotel.... enjoy..... huhuhuhu...
Ahad pagi, bangun tido, siap2 turun sarapan.... pastu ronda2 kat taman blkg hotel tu jap, snap dua tiga keping gambar pastu balik bilik semula.. kami kemas2 baju n barang semua kul 11 pagi, kami check out.. Terus ke pekan Lumut beli ole2 pastu terus balik.... smpi kat Trong, kami singgah beli buah durian, (mak pesan), rambutan dan manggis... dah la tghari, x leh pasang ekon sbb dah bawak durian, aku lak x tahan bau durian dlm ekon, terpaksa la berpanas... smpi kat umah mak dah kul 2.30 camtu terus lunch dan tido..... gitu le cite setakat tu... yg selebihnye xde byk story mory sgt.... tapi kunjungan kali ni rasa best sgt... kami byk masa bercerita tentang cinta.... dan yg paling best, cinta kami makin bersemarak... syukur alhamdulillah....
Apa Kata Hati?~ Kenangan biarlah jadi memori, hari ini dan esok adalah realiti... syukur alhamdulillah..

Friday, August 1, 2008

Alhamdulillah.. Yg Ditunggu tlh tiba...

Alhamdulillah.... berkali2 aku mengucapkan syukur ke hadrat Ilahi kerana telah memakbulkan doa semua S/U kat sini utk kenaikan elaun Pembantu Tadbir (S/U).... Alhamdulillah... walaupun kenaikan bukan la byk sgt, tp syukur, sapa yg nak bagi kat kita tambahan RM45 setiap bulan kan?? dah tu siap dpt tunggakan dari bulan Mac lg... Alhamdulillah.... sekurang2nya S/U x terpinggir la... dah la peluang naik pangkat amat terhad... dpt naik elaun pun dah cukup besar rahmat... cuma tinggal satu je lg tuntutan para2 S/U iaitu kenaikan gred pulak.... hmmmm.... kedengaran mcm x bersyukur je kan.. tp kami berhak untuk dpt kenaikan gred tu... tunggu dan lihat la...

Apa Kata Hati?~ Alhamdulillah... rezeki...

Harapan Bahagia

Tadi, ada sorang member, dia saja2 la tanya aku nak x tilik psl anak..... tp dia kata la, jgn percaya.. sekadar suka2... dulu dia pernah buat kat mak dia, menjadi dan menepati tilikan... mungkin sekadar kebetulan kan... so, aku pun cuba la... bahannye cuma lah seutas rantai.. dia kata kalau rantai tu berpusing bulat2 aku akan dpt anak perempuan... kalau pusing panjang2 tu anak lelaki... so, dengan disertai selawat ke atas Nabi, dia pun memulakan tilikan... yg pertama, rantai aku berpusing bulat2... anak perempuan.... yg kedua, x bergerak... bermakna aku akan ada sorang je anak..... anak perempuan.... sekali lg member aku tu mengingatkan aku yg itu hanya lah tilikan suka2... jgn terlalu percaya.. syirik jdnye nanti... aku pun tahu... tp dengan secara otomatik nye, aku dah rasa mcm sgt gumbira... sgt2 gumbira... sbb at least ada jugak harapan aku nak ada anak... walaupun sorang, jd la.... aku asyik tersenyum2 aje smpi la aku dok tulis ni pun dok tersenyum2 lg.... Kalau lah betul kau ada anakku, kau hadirlah dalam hidup kami memberi sinar kebahagiaan dlm keluarga kita ye syg....

Apa Kata Hati?~ kalau lah benar, Alhamdulillah.... Ku menanti saat manis itu...

Nostalgia, Memori & Honeymoon

Yea yea.... Hari ni Jumaat... Esok Sabtu.... yea yea.... nak tau nape aku suker sgt?? sbbnye, esok syg aku nak bawak aku ke Lumut.. nak celebrate besday aku... walaupun besday aku lambat lg, lebih kurang lg 2 minggu, tp dia nak celebrate awal disebabkan bermula minggu dpn, kami dua2 dah bz sgt2... mcm2 hal dan program dah ada.. nak pegi jauh mcm xde masa.. last2 aku ajak syg aku pegi ke Lumut je... sambil2 nak hanimun tu boleh jugak aku mengimbau nostalgia dan memori semasa aku belajar di Manjung 10 tahun yg lalu... aduh... rasa mcm baru je aku meninggalkan Manjung.. rupa2nya dah 10 tahun... sekejap je masa berlalu.... dan kali terakhir aku ke Manjung ialah 4 tahun yg lalu... huhuhuhuhu... lama dah tu... aku dgr2 cite kawasan Lumut dan yg sewaktu dgnnya dah makin maju dan chantekkk.... hmmm.. tu yg aku nak pegi lawat kawasan tuh... cam ADUN lak... huhuhu... aku nak ronda2 tgk tempat aku belajar dulu.... tempat aku tunggu bas nak balik, tempat aku pegi makan, tempat aku lepak, tempat aku dating?? hmmm... aku x dating.. sbb dulu aku xde bofren.. aku x suka berbofren masa belajar, tu psl la kot aku leh graduate on time dgn cemerlangnyer... bangga nih.. bangga... aku nak ronda2 jugak kat tempat aku makan laksa best.. kat tempat aku layan blues.... hmmm... byk kenangan aku kat situ.... winduuuuuu la pulokkkk.... dan aku windu jugak kat member2 sebilik ngan aku sepanjang aku belajar di sana iaitu Pai ngan Shima... Nit?? ntah la apa dah jadi ngan dia tu.. lost contact dah... last skali yg aku dgr, dia dah tambah anak dan dah tukar profession, jadi cikgu kat sekolah kat pulau pangkor... hmmm... pastu aku dah x tau dah apa cite dier... satu masa dulu, kami dua org ni sgt la rapatnyer... tp disebabkan beberapa hal yg x dpt dielakkan, kami berdua jadi renggang dan yg masih berhubungan kami bertiga jer... aku, pai ngan shima... huhuhuhu... windu la kat korang...

Teringat lg aku masa aku mula2 jejak kaki kat manjung tu.... masa tu kan first time berpisah dan berjauhan ngan mak bapak aku.... seminggu pertama tu pulak minggu orientasi, packed sgt aktiviti sepanjang minggu dan ada satu hari tu, aku nangis2 angkut beg2 aku semua nak balik kpg... huhuhuhuhu... lawak nye bila aku pk balik... sib baik la ada shima... dia la yg pujuk2 aku.... sbb masa tu aku sgt la barannya... dah la senior2 dok jerit2 dah tu dok arah tu .. arah ni.. aku bukan boleh sgt... tu sbb baran la tu yg nangis2 nak balik jugak2... warden pun mcm takut gak la.. siap soal siasat kat senior2 apa yg dorang dah buat smpi aku nak balik... lepas tu baru la senior2 ni mcm kurang skett la mendera kitorang semua... biasa2 je... thanks shima, kalau x sebab ko yg telah membrainwashkan aku, sure la ni aku xde la kat sini... xde la aku menggenggam segulung diploma... kata2 dia yg buat aku ingat smpi la ni ialah "jgn putus asa, peluang kita dpt belajar kat sini bukan dtg selalu, ramai lg yg frust kat luar tu sbb x dpt sambung belajar kat sini.. lgpun harapan parents kita nak kita berjaya.. kita kene ada semangat dan kejayaan kita tu sedikit sebanyak dpt dijadikan hasil penat lelah parent kita jaga kita selama ni..." aduhhh... terasa sungguh di hati aku ni... maka aku pun balik ke bilik semula, simpan beg pakaian semua dan join aktiviti semula... tp tu hari2 mula kat sana je... dah lepas seminggu tu, dah ok dah... aku ni pulak jenis yg cepat mesra... ramai la kengkawan aku... syok xnak balik pulak... huhuhuhuhu... kat dlm bilik tu, aku la yg paling malas skali nak belajar.. aku suka nyakat dan kaco dorang study je... slalu nye aku dok kaco shima la.. sbb shima dok katil bawah aku.... pai aku x brani nak kaco sgt, sbb dia agak garang orgnye tapi hati baikkk... huhuhuhu... nit pulak aktiviti dia tido je.... tp yg byk berkongsi suka duka ngan aku ialah shima la... seluar jeans aku semua dia la yg cuci... in return, aku potong rambut dia ikut pesen apa yg dia suka... aku dulu kat sana jadi tukang gunting rambut.. mungkin aku dpt kebolehan tu dr bapak aku kot... dia pun sblm dia keje kat Majlis Agama Islam Pulau Pinang tu, dia adalah seorang tukang gunting rambut jugak... huhuhuhu... Walaupun aku ni jenis yg malas nak study, tp alhamdulillah, semua test2 aku cemerlang... result aku cemerlang... kebanyakkan nya A+ dan A je... C amat lah kurang nye aku dpt... rasanya skali je kot.. tu pun sbb melawan ckp lecturer.. hahahahhaha... setiap semester aku dpt Anugerah Dekan cuma semester terakhir je aku x dpt Anugerah Dekan tu.. tu pun sbb tu la.. aku melawan ckp lecturer tu dan dia kasik aku C... maka CGPA aku kurang 2 je utk aku dpt Anugerah Dekan... geram kan... tp nak wat cane, dah aku yg baran x tentu hala... kesilapan aku jugak la.. kalau idak, sure aku dah dpt Anugerah Pengarah masa konvo dulu.... huhuhuhu...

Aku juga digelar dgn gelaran "ikan mata merah"... sbbnya aku cepat marah dan bila marah je, mata aku merah.... tu sbb shima gelarkan aku camtu... huhuhuhu... suker ko ye... ha.. ada satu hari tu, utk subjek Keusahawanan, kitorang semua dibahagikan ikut kumpulan dan ditugaskan utk set up satu bisnes... mula dari paperwork smpi la presentation... kitorang diberi masa seminggu je.. dlm seminggu tu, aku la tukang kasik idea manakala shima ngan pai tukang karang.. sorang lg ialah Kak Zura, dia ni pulak dok tgk sibuk nak menikah time tu.. asyik balik kpg dan keje x jalan.. tiba hari presentation tu, baru dia muncul dan baru nak baca part dia.. tu pun kami dah tolong buat part dia tu... aku lak ketua kumpulan dan nasib baik la kebanyakkan idea semua dtg dari aku dan aku boleh la cover mana2 pertanyaan dari lecturer pasal projek kami tu... masa kak zura tgh present, dia tergagap2 dan apabila disoal dia x tau jawab.. aku ngan yg lain2 tolong jawabkan... sudah aje presentation tu, dia boleh marah kat kami semua kata nape x buat elok2? nape x itu la.. ini la... aku sound dia balik seketoi dua smpi dia terdiam dan aku terus jalan balik ke bilik... bukannya nak berterima kasih kami ni seminggu x tido dok siapkan semua tu sedagnkan dia senagn lenang dok p shopping barang kawin... mata aku dah merah dah time tu.. shima ngan pai dah tau dah yg aku sgt2 tgh marah.. dorang ikut aku balik... tp aku lg laju dr dorang, aku smpi je, pintu bilik pulak kunci... kunci ada ngan shima, aku geram sgt, aku tendang je pintu tu.. sekali tendang je pintu tu rebah ke bumi... wah... kuatnye aku time tuh... then, aku terus naik ke katil aku dan tido... memagn aku x daya langsung, dgn letih, mengantuk dan marah... shima ngan pai smpi ke bilik, dorang terkejut tgk pintu dah rebah dan aku terdgr2 dorang dok paku balik pintu tu... dorang x berani nak kejut... aku tido dr pagi rasa2nya around 11 am camtu smpi la maghrib... tu pun shima la yg memberanikan diri mengejut aku dari tido tu... dia kata bangun la zura, dah maghrib ni, x baik tido maghrib2 ni.. nanti syaitan kacau... nanti tido la balik... pastu aku dgr dorang dok kata aku pengsan ape?? huhuhuhu... aku dgr tp mcm x daya nak bangun... lama jugak smpi nak isyak baru aku bangun... aku pegi mandi, solat sumer dan aku mintak maaf kat shima ngan pai sbb aku mengamuk td.. dorang paham dan x salahkan aku.. cuma dorang terkejut cane aku dpt kekuatan utk menendang pintu smpi rebah!!! aku pun terkejut... huhuhuhu.. tu la kenangan aku yg x dpt dilupakan... skg ni aku dah x baran cam dulu dah... aku dah byk belajar dr pengalaman kehidupan seharian.. hmm.. tandanya aku dah semakin matang la kan...

Wahhh.. kalau nak diceritakan semua kenangan2 kat sana.. rasa2nya smpi esok pun x abih lg... aku rasa cukup dulu la kot aku cerita yg ni je... nanti korang boring pulak baca byk2... nanti senang2 aku story mory la lagi k... yg pasti aku winduuuu sgt masa dulu.. tp kalau nak kasik peluang utk kembali ke zaman tu, aku rasa aku xnak... aku lg suka dan syg kan apa yg aku tengah lalui dengan syg aku skg ni.... hmmmm..... Biarlah kenangan tu kekal menjadi kenangan yg indah dlm hidup aku...

Apa Kata Hati?~ KENANGAN MENGUSIK JIWA...