Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 16, 2012

Chocolate Banana Cake

(tq en google pinjam gambar ni)

Semlm kul 9 lebih tetiba teringinnnnnn sgt nak mkn kek coklat pisang nih.... sgt sgt sgt teringin nih... en syg aku blk keje kul 9.30 camtu, terus kitorang pegi ke Tesco (King's bakery) nak carik kek nih... sib baik la bakery tu masih bukak.... alhamdulillah... beli 2 slices... satu utk aku, satu utk en syg aku.... 

Suapan pertama ke mulut... emmmmmmmmmmmmm.... yummm yummmm... sedappnyerrrrr.... terasa mcm best giler dpt mkn kek nih... muahahhahahah... sepotong aku mkn sorang2 je... nyenyen pun x bleh tumpang... (giler kejam..) hahahha... 

Dh dpt mkn kek, happy jerrr.... Alhamdulillah... seb baik la teringin yg senang di cari... harap2 tu smpi ke akhirnya la jgn dok teringin yg susah2 nak cari... 




Apa Kata Hati?~ yummm yumm..

Thursday, January 12, 2012

Roti John


Umum yg kita ketahui, Roti John ada satu jenis je kan... yg standard tu... ianya menggunakan roti hotdog, pastu dilapisi oleh campuran ayam + rempah2 (lebih kurang mcm isi murtabak), pastu diletak telur mata kerbau kat atas dan dihiasi dengan jaluran sos cili dan mayonis... kan? 

Tapi, pagi ni, semasa sarapan kat Nasi Kandar Subaidah, aku pun order la Roti John, tetiba pelayan tu tanya, nk roti john Malaysia ka? Hong kong ka? USA ka? atau apa ka? terus aku terkebil2 dgn my frens... cane tu? Pastu pelayan tu terus bwk menu mai dan tunjuk gambar2 roti2 john tu... aku tgk mcm berfancy2 bagai nih.. last2 kami order roti john malaysia je... (dgn harapan dia mai mcm gambar kat atas ni la.. yg stendet tu).. apabila mai.... rupa2nya xde rupa john pun... rupa johan ade leee... hehehhehehhe.... dier dtg dlm keadaan roti hotdog yg dibakar pastu letak telur mata kerbau kat atas pastu boh sos ngan mayonis... tu je... no inti ayam tu semua.... hmmm... agak mengecewakan di situ.. sbb dok terliur dr awal pg nak mkn roti john yg stended tu... tetiba lain pulak yg dtg... tp xpe la.. ngap jugakkk... asal kenyang... 

bila tanya rupa2nya yg ade ayam tu Roti John Hong Kong... hehhehehhe.... gitu pulakkkk.... Malaysia no ayam, Hong Kong got ayamm... hehehhehehhe 




Apa Kata Hati?~ gitu rupanyaaa....

Wednesday, January 4, 2012

Mimpi Ngeriku...


Of kos la ai seeps wif you my hubby... kalau x seeps wif yuo nak seeps wif sape lg kan??? hehehheheh.... 


eh, kata mimpi ngeri... tp intro bleh plak gelak2... ekceli gelak2 dlm kengerian nih... al-kesahnyer... dalam keterujaan menanti kelahiran permata hati yg dinanti2kan sekian lama nih, terselit jugak 'mimpi ngeri' yang menghantui aku setiap hari dan setiap malam...

nk tau kes ape?? kes EPISIOTOMI.... semlm adalah kemuncak kepada kengerian... aku mimpi aku dlm labour room... sakit nak bersalin tu ok je... (hmm.. Dr hensem.. pakai spec bingkai hitam, tetiba anak aku kluar dia tunjuk pakai spec berbingkai hitam jugak.. hmmm... gitooo).. tp masa kene jahit episiotomi tu yg paling ngeri sekali... sampaikan aku terjaga, bangun terduduk atas katil sambil termenung.... terkejut syg aku yg tgh dok layan cite Rasuk kat lappy... dia sampai tanya aku 'ngigau ke?'... aku ckp x... tp aku still termenung sambil terduduk gitu... betapa ngeri nye kurasakan... terus aku x bleh tido... ntah kul bape lepas tu baru aku tertido.. rasanya berjam2 jugak la... 

ni semua gara2 boleh dikatakan semua feedback yg aku dpt dr kengkawan mengatakan part jahit episiotomi la yg paling sakit sekali berbanding sakit nak beranak... fuyoooo... dan aku amat stress dgn statement itu... yesss.... sgt sgt stress ok... 

Tp alhamdulillah, pagi ni, aku bercerita dengan my BFF kat KL (yg dh ada pengalaman 5x kelahiran) tenang la skett perasaan aku ni... insyaallah, harap2 ketenangan ini akan berlarutan dan berterusan hingga selamat semuanya nanti... aminn... 





 Apa Kata Hati?~ kdg2 aku rasa lg byk bertanya pengalaman dan membaca pengalaman org, lg stress pulak aku rasa... tp, lain org lain rasanya kannn....