Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 20, 2010

Kebizian yang terlampau!!

Sori ye kawan2.... aku agak bz la minggu nih... nak on ym pun x sempat... nak online facebook pun x sempat... apatah lg la nak update blog... ciannnn kat blog ni kesepian... thanks pada sesapa yg sudi jenguk2 walaupun x berupdate....

tahu nape aku bz sgt??? sbbnyer, aku dok bz prepare sgala keje yg berkaitan ngan simposium media & perpaduan kat kl nun... ahad ni dah nak pegi.... at the same time jugak, aku kene siapkan report KPI untuk opis aku nih... halololoololo... sgt pening aku punya kepala...

start ahad lepas, aku bwk keje balik umah.. tu pun sbb aku tau syg aku keje satu hari ahad tu.. sbb tu aku bwk keje blk umah.. aku bangun tido je, mandi.. terus bukak laptop wat keje tu... KPI tu... tghari rasa lapar, aku makan roti cicah milo... aku wat keje smpi la kul 8 mlm... dlm kul 9 syg aku balik keje.. aku ckp sori kat dia sbb aku x sempat masak.. dia ok jer.. sgt memahami.. aku oder McD jer.. kebetulan, kat mulut aku jadik ulser yg sgt besar.. sbb tergigit... so, sakit nye bila nak makan.. jadinyer, aku oder bubur nasik je utk aku, dan big mac utk syg aku...

nak dijadikan cite, masa nak tido mlm tu, aku dah rasa semacam jer.. rasa x selesa.. rasa mcm segala bubur yg aku makan tu dah nak terkeluar balik... rupa2nya perut aku dah masuk angin la... terus aku memuntahkan sgalanya mlm tuh... ingatkan dah bleh lega la.. memang lega.. tp skett jer.. lepas muntah semua tuh, aku terus tido... bangun pagi2 buta tuh, aku rasa kepala aku masih berpusing.. dan masih terasa loya nak muntah.. tp disebabkan report yg aku buat tu kene present pepagi tu, aku gagahkan pegi jugak ke opis...

smpi kat opis pun, keadaan masih sama... aku mintak kebenaran dr bos aku utk p tido.. aku tido dlm 1/2 jam pastu bangun terus masuk meeting room.. sambung present report tuh... tp dlm 15 minit je ok.. pastu kepala pening semula dan aku dok asyik ulang pegi toilet - muntah.... pastu terus aku pegi tido lagi... dok ulang alik camtu la.. sib baik la lepas tghari tu.. lepas boss blanja makan nasik ayam.. (bungkus jer...)heheheh... lepas sapu minyak angin kat kepala.. kat tengkuk.. kat perut... alhamdulillah... ok dah.... dah bleh konsentret wat keje...

huh... lepas tu, terus insaf xnak lg terlupa makan... hazab tulll..... muntah smpi xde apa yg kluar.. rasa cam tali perut je yg nak kluar... sakit ooooo.... oleh itu, pesanan utk kengkawan semua, jgn terlupa makan yer... nanti perut masuk angin, susahhhhh.....




Apa Kata Hati?~ alhamdulillah.. dah ok...

Wednesday, January 13, 2010

Sejuk di Senja Hari.....

Pernah tak sape2 yg mengalami masalah ni?? sejuk di senja hari??? aku kan, semenjak 6 atau 7 bulan yang lalu, start dok jadi camni... masuk kul 7 jer... aku dah start sejuk... sejuk yg sgt2 pulak tu... smpikan angin kipas pun x bleh tahan... berselimut cam owg demam... utk masa satu jam saja... dlm kul 8 camtu, dah normal balik... terus panas.. pasang kipas kuat balik.... bila jadi camtu, syg aku letak tangan kat dahi, dia kata x panas pun... kot2 la demam kan... tp x... aku je yg rasa sejukkkkk sgtttttt....

Nape ekkk??? ade sapa2 tau??? atau benda ni normal???





Apa Kata Hati?~ ???

Tuesday, January 12, 2010

Simposium Media & Perpaduan

SIMPOSIUM "MEDIA & PERPADUAN"
25 Januari 2010 (Isnin)
Hotel Prince, Kuala Lumpur

Yuran Penyertaan: PERCUMA!!


Program dibahagiakan kepada 3 slot/sidang iaitu:

Sidang I: Media dan Perpaduan: Di Mana Kita?

Pengerusi: Sdr. Syed Munawar (RTM)
Ahli Panel: Datuk Johan Jaafar (Media Prima)
Prof. Munisparan (UiTM)
En. Steven Gan (Malaysiakini)
TKSU Komunikasi

Sidang II: Media Instrumen Perpaduan: Benarkah?

Pengerusi: Prof. Madya Ismail Baba (USM)
Ahli Panel: Datuk Jawhar Hassan (ISIS)
En. Zaini Hassan (Utusan Malaysia)
Prof. Madya Kirenjit Kaur (UiTM)
Wakil Akhbar Sin Chew

Sidang III: Media dan Perpaduan: Trend Masa Depan?

Pengerusi: Datuk Azman Amin (JPNIN)
Ahli Panel: Datuk Chamil Wariya (MPI)
En. Johiston Bangkuai (NST Sabah)
Wakil Borneo Post Sarawak
Ahinuddin Atan @ Rocky Bru (Blogger)

Sesiapa yang berminat nak hadir, sila tinggalkan no telefon dan email. Saya akan hubungi nanti.

Terima kasih.




Apa Kata Hati?~

Monday, January 11, 2010

Hai.. Hai.....


Korang semua.... sorryyyyyy aku lama x sempat nak update... bz la... now tgh arrange another seminar kat kl.. nanti next entry aku letak maklumat tentang seminar tu.. motif aku nak letak dlm blog aku?? sbbnye, tajuk seminar tu kali ni adalah berkaitan dgn kita semua... ada kaitan dgn berblogging... dan salah seorg panel yg dijemput adalah ..... rahsia.... tunggu next entry...

ok... semua org aku tgk hari ni kluarkan entry pasai AJL... tp aku xmo cite psl AJL.. bukan sbb favourite aku x menang.. tp sbb dah bercambah sgt komentar2 psl AJL kat dlm blog...

Kali ni aku nak cite psl nih.....


Sape kenal watak ni??? utk owg utara, especially, perlis dan kedah, sure tau cite nih... ni la etong... partner dia aku dah lupa la sapa nama... aku suka dgr... mulanya, satu hari tu, on the way balik ke alor setar, aku saja la bukak radio kedah... dan kebetulan cite etong ni tgh ke udara... aku dgr mcm best ja.. sbb sleng dia ckp tu syok... aku tgk syg aku dok gelak dah... tp aku masih dok berkerut2 dahi lg... x brapa faham apa yg dicakapkan oleh etong tu... pastu syg aku tukang transelit la pulak apa yg si etong tu ckp.. baru lah aku gelak... hahahhaha... owg dah lama abih gelak, aku baru nak gelak...

Semenjak dari itu, aku dok soh syg aku cite kisah etong nih.. last2 kami terjumpa cd cite etong nih.. syg aku belikan utk aku.. tp tu la.. kalau aku tgk sorang2 boleh tgk ja la... faham la skett2.. pastu aku x faham dah... tambah2 bila dia ckp laju2... so, aku akan tgk bila syg aku ada... hehehehheh.... tp, aku dah lupa mana aku letak cd nih.. dah ilang... best jugak kalau layan balik cite nih... cite rakyat.... sleng dia kedah siam camtu... ha... sbb tu aku x brapa faham... tp best...




Apa Kata Hati?~ rasa cam nak cari lagi cd nih.... tp kat mana ye??? sapa ada terjumpa tlg bgtau yer....