Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 30, 2008

Handbag corner...

Aku ada nak buat iklan sikit nih... Aku tolong kakak ku menjual hasil kerja tangan dia sendiri... iaitu beg tangan!!.. beg2 ini adalah 99% buatan tangan... that's why harga nyer tinggi sikit berbaloi dengan kualiti dan kreativiti yang dihasilkan.. setakat ini aku telah memiliki dua buah beg buatan tangan ini.. silalah menjamu mata dan jika berminat bolehlah kasik komen di sini ok.. sesetengah org kata harganya mahal tapi diingatkan disini kesemua beg2 ini buatan tangan ye... xde org lain yg pakai beg seumpama ini kerana semuanya special edition... setiap design diciptakan satu jer... kecuali la ada tempahan lain nak sama jugak... baru la ada...


Untuk pengetahuan korang semua, kalau yg dah terjual pun, boleh ditempah.. saiz pun boleh request nak size cane, dan kaler aper.. ikut kesukaan hati sendiri.. jgn malu2.. silalah membuat tempahan anda sekarang...

Apa Kata Hati?~ sila oooo sila menjamu mata dan buatlah tempahan sekarang....

AKU SUDAH KEMBALI!!!!!

Yeahhhh.... aku sudah kembali ke arena blogging.... pekabo semua kengkawan?? harap sihat sejahtera hendaknya... dikesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua kengkawan blogger.... Semoga tahun baru membawa hala tuju dan harapan baru... aminnnn

Apa Kata Hati?~ nantikan entry seterusnyer....

Thursday, December 25, 2008

Selamat Bercuti Panjang...

yehaaaa..... di saat entry nih ke udara, aku dah pun bercuti panjang... yehaaa... Bermula 25 Disember 2008 aku akan bercuti dan akan kembali pada 30 Disember 2008.... (panjang ke cuti aku tu??) dan sepanjang peninggalan aku tu, aku xakan kluarkan sebarang entry untuk tatapan semua.. aku nak berehatttt....

Di sini aku ingin mengucapkan Selamat Bercuti Panjang kepada kengkawan yg bercuti panjang hingga ke tahun hadapan 2009... dan pada yg x bercuti, selamat bekerja.... Hingga berjumpa lagi nanti -- rindui aku ye...!!!

Apa Kata Hati?~ cuti cuti malaysia.......

Wednesday, December 24, 2008

Toilet..

Meh sini aku nak cite psl toilet skett... huhuhuhu... aku nih, bab2 nak masuk toilet awam nih agak cerewet skett... walau mcm mana aku dok tahan nak membuang pun kalau tandas tu x chantek/ x bersih aku xkan masuk... sanggup aku tahan smpi kluar peluh jantan betina semua la...
Kalau bersih cenggini baru best skett kan... alkisahnyer, ada satu pagi tuh, aku hantar syg aku g keje, tp masa on the way tuh perut aku dah meragam sgt2... bukan kata peluh jantan ke betina ke yg kluar, smpikan peluh x tau jantina pun dah kluar... lepas syg aku turun je dr kete, terus aku memecut parking dpn pintu toilet stesen minyak shell kat jelutong tuh.. time tuh baru je lagi stesen tu beroperasi... dah tentu la masih bersih lg kan...

Masuk jer, aku intai2 tgk2 memang bersih dan teruslah aku menunaikan hajat... tetiba aku kehairanan kenapa aku nampak toilet bowl kat cermin kat dinding tuh kosong?? sepatutnye aku mesti lah nampak diri aku sendiri kan?? aku sentuh2 la skett cermin tuh, rupa2nya, ada dah tangan yg gatal p koyak tinted kat cermin tuh... maknanya, memang sah2 nampak owg sebelah la kalau ada dan kalau ada org masuk time tu dah sah2 nampak aku dlm toilet tuh.... memang mcm menunaikan hajat kat tempat terbuka je.. sib baik la dinding tu dia buat dari batu bata.. kalau buat dr cermin kaca tu jugak, makanya, aku menunaikan hajat dlm 'akuarium' la pagi tuh.... huhuhuhu...

Otomatik aku terbantut terus hajat diperut.. tp dah terlaksana jugak la... huhuhu.. cumanya, aku sgt2 geram ngan keadaan itu.. apa la salah tinted tu yg p koyak tu nape kan?? nape la gatal sgt tangan tu kan?? sib baik la time tu baru pukul 4.30 pagi...so, xde la org nak menunaikan hajat sgt... kalau idak, mau biru muka aku tahan malu.... start hari tuh, aku x masuk dah toilet tuh.. dan pagi td, waktu syg aku g keje, dia pulak x tahan nak membuang, dia g toilet aku intai la... bukan aku intai syg aku, tp aku intai toilet pompuan... sib baik dorang dah tukar dah cermin tu kepada plywood.... ape le kekdahnye letak dinding pemisah yg dibuat dr cermin dan di tinted kat toilet awam kan?? kalau toilet kat umah sendiri tu xpe arr....

Apa Kata Hati?~ aku benci vandalisme........!! nyusahkan org ramai...

Monday, December 22, 2008

Holding Hands...


Para2 isteri semua, senantiasa lah memegang tangan suami dan para2 suami biasakanlah memegang tangan isteri kerana bila suami dan isteri saling bersalaman dan berpegangan tangan, akan gugurlah dosa2 kecil melalui celah2 jari....


Apa Kata Hati?~ suker pegang tangan syg aku slalu.... terasa kasih syg bercambah2...

Selamat Pagi Isnin Semua!!!

Wahhh... tajuk aku ceria jer hari nih kan... ye la... aku rasa bersemangat pulak nak dtg keje pagi Isnin nih.. x tau la nape... agaknya sbb dah cukup rehat kot.. weekend ari tuh aku x jenguk langsung blog aku dan jugak blog kengkawan semua... ni kira cuti rehat sungguh nih... huhuhuhuhu....

Meh aku nak cite skett aktiviti aku sepanjang minggu... bermula ngan Jumaat malam... aku g dinner anjuran satu pusat pentadbiran kat USM nih.. dinner nih wat kat Hotel Gurney.. meriah la jugak.. tp yg mengecewakan ialah makanan nye... bagi aku dan teman2 semeja lain semua sependapat - x sedap langsung.. aku x tau nape, mungkin sbb byk sgt kot.. tp dah nama hotel, kene cekap la kan.. ari tu yg aku dtg bengkel kat situ ok je food dia... kali nih je aku rasa sgt2 kecewa..

Hari Sabtu pulak, syg aku keje pagi.. aku bangun tido dgn semangat nak mengemas umah... hehehhe... sungguh2 aku kemas umah, ubah itu, aleh ini, sapu situ, mob sini dan semua2 la... sambil2 ngemas kat dapur aku masak lunch utk hari tu skali.. siap masak n ngemas2 semua jer, syg aku pun balik... langkah kanan owg tua2 kata kan... terus hidangkan makanan dan makan sesama... best gitu..

ptg tu, aku balik kpg sat, umah mak aku.. mak aku call nak mintak tlg 'proses' almari baju aku yg kat umah tuh, dah diserang anai2... smpi je umah mak, terus aku ngan syg aku proses almari aku tuh... hehheheh... bagai yg disangka, byk khazanah lama aku dlm tuh... surat2 cinta dulu2... gambar2 peminat dan bf dulu2... hehehehhe... byk sungguh.. tp satu aku salute kat syg aku nih, dia xde jeles2.. dia relax jer... even ada satu frame gambar aku ngan bekas tunangan aku dulu, dia siap bawak balik ke umah kami kat penang nih.. memula nya aku nak bakar je semua, lgpun dah xde makna apa2 pun utk aku kan, tp dia kata, "ala.. frame tuh boleh guna lg tuh, letak la gambar kita pulak nanti" aku pulak yg terkedu.. kalau aku kat tmpt dia, mau aku baling masuk api dah frame tuh.. nak letak gambar aku ngan syg aku pun aku sanggup beli frame lain.. hahahhaha...

Dok punggah2 semua baju2 lama yg dah diserang anai2 tuh, terjumpa satu album gambar masa aku kat ITM Manjung dulu... dlm tu byk gambar2 kenangan dari mula masuk situ smpi final semester la... wah.. terimbau balik kenangan lama2... xpe, next entry aku masukkan gambar2 tu semua.. hari nih aku nak cite je dulu k... syg aku pun syok je dok tgk gambar2 aku dedulu tuh.. tetiba dia kata "syg, kurus la dulu.. leh x dptkan badan camni balik??" Ya Allah... terjeling jap aku kat syg aku tuh.. dia jugak yg ckp slalu yg dia x nak aku kurus mcm dulu tp la ni dia nak soh kurus cam dulu pulak.. ish.. pening aku.. tp aku jwb dgn nada yg tension "nanti la.." sensitif isu nih tau.. bila syg aku dok tgk baju2 lama aku dia dok gelak, sbbnye dah sah2 aku x muat dah... huhuhuhuhu... menangis aku dlm hati.. tension.. tp sygnye, semua baju2 tu masuk ke api jer.. semuanya kene bakar sbb dah dinoda oleh sang anai2 yg durjana.. huh!!

Hari Ahad pulak hari bermalas malasan.. disebabkan hari sabtu tuh lepas proses almari aku tuh, mlm tu jugak kami balik penang semula.. niat memula tuh hari ahad nak kemas bilik baju, nak susun atur semula.. tapi, disebabkan balik dah lambat, pastu tido pun dah lambat, makanya, hari ahad tu bangun pun lambat.. dua2 org bangun lambat.. hehehhe... bangun je dah boleh dikategorikan tengahari, siap2 terus kluar ronda2 pastu lapar pegi makan.. pastu balik umah, sambung bermalas malasan kat umah.. bahagia gitu boleh malas2..

Apa Kata Hati?~ gitulah citer weekend.. nanti aku sambung cite psl kenangan dolu2 tu k... tungguuuuu....

Friday, December 19, 2008

Tag dari Jumie Samsudin

Aku telah di tag oleh Cik Jumie malatop... dan beginilah tatacara membuatnye... hehehhe


1. Do you think you're hot?

OF COURSE - YES I DO!!

2. Upload your favorite picture of you
3. Why do you like that picture?
Coz i'm really proud of my skin.. no jerawat anymore... (kengkawan yg kenal aku masa belajar dulu tahulah betapa teruk nye muka aku berjerawat time tuh..)

4. When was the last time you ate pizza?
Hmmm... some time ago.. hahahha... my syg x brapa bagi aku makan pizza.. takut badan aku makin naik.. huhuhuhuhu..

5. The last song you listened to?
Patience - Gun N Roses

6. What are you doing right now?
Trying so hard to complete this task!

7. What name would you prefer besides yours?
DZAHIR... always besides my name - Ju-Dzahir....

People to tag
1. Cek Lala
2. Pn. Jiela
3. Sesiapa yang terbaca tag ini dipersilakan membuatnye sbb secara otomatik aku meng tag korang2 yg baca tag nih... huhuhuhuhu


8. Who is number one?
Technician kimia yg semakin hari semakin malatop!!!

9. Number 3 is having a relationship with?
Their special someone

10. Who is number 2?
She is my close friend who's trying to get 'anak dara' figure back.. heheheh



Apa Kata Hati?~ hah!! siap pun... silakan korang pulak yg membuatnye yekk.. tq...

Wednesday, December 17, 2008

My Fav Sport

Korang nak tau ape sukan kegemaran aku??? ni ha....

TOMOI / MUAY THAI... Aku pun x tau nape aku suka sgt sukan nih.. yg pasti aku sgt teruja melihatkan ketangkasan dan kekuatan kaki tangan dan badan dorang2 nih... rata2nya juara2 tomoi nih x perlu berbadan besar pun, kecik2 je dorang nih tp bak kata pepatah kecik2 cili padi... pompuan pun ada tau, tp pompuan nye game aku x bape suka, sbb x bape menarik..

Syg aku pun hairan, aku nih lembik je, x ganas pun, tp suka sukan yg agak ganas dan lasak nih.. Pelik jugak aku ngan diri aku, tp yg pasti seni dan gaya persembahan tomoi ni sgt best di pandangan mata aku.. setiap kali dorang hayunkan kaki nak mentomoikan lawan, setiap kali tuh aku kan berkata 'wahh.....' heheheh

Apa Kata Hati?~ selalu bertomoi ngan syg aku.. huhuhuhuhuhuhuhuhu

Akulah.... WONDER WOMEN...

Sementara menunggu utk tugasan seterusnya, aku jenjalan jap jenguk2 blog kengkawan.. then, masuk ke blog Pujangga Asmara nih dan terberkenan kat kuiz nih... hehehehhe... Akulah Wonder Women... hehehheheh... ada gaya x??


Your results:
You are Wonder Woman
























Wonder Woman
100%
Green Lantern
85%
Superman
80%
Robin
80%
Supergirl
60%
Spider-Man
55%
Hulk
55%
Iron Man
55%
The Flash
45%
Catwoman
45%
Batman
40%
You are a beautiful princess
with great strength of character.


Click here to take the Superhero Personality Quiz



Apa Kata Hati?~ sila hubungi talian bebas tol 1800 ratus ratus ratus ratus dan buat temujanji utk bantuan saya -Wonder Women... hehehehehheheheh

ISU MINYAK

Bunyi mcm serius je topik aku nih... tp idok le serius or berat pun... benda nih berlaku kat aku masa pagi raya aidiladha hari tuh... aku ngan syg aku balik kpg aku pepagi raya tuh.. kul 5 a.m kami kuar umah.. then, terus isi minyak kat satu stesen minyak kat bukit gambir nih.. aku isi RM50.. customer memang x ramai... boleh dikatakan xde pun... aku je yg isi minyak time tuh.. aku bayar cash kat kaunter..

Bila minyak tu stop.. slalunye, aku x brapa tgk kat meter tuh.. tp pagi tu terteleng pulak aku nengok kat meter kat pump tuh.. tgk2 minyak stop kat RM49.60... aku pun mcm terheran la sat.. nape dia benti dah sedangkan masih ada 40 sen lg... aku terus panggil mat bangla / nepal yg jaga pump tu pagi tu.. yg dok kat luar tu dia mai tgk, dia kasik isyarat kat yg jaga kaunter, then yg jaga kaunter mcm bagi isyarat xde mende.. aku x puas hati arr..

Aku ckp kat mamat tuh, x boleh la mcm nih... ini satu penipuan terang2an... dia pun p kat kaunter, ntah la apa yg dorang bincangkan, tetiba yg jaga kaunter tuh kasik resit dan kasik balik balance 40 sen...

Aku masuk dlm kete balik, syg aku tanya, ape kes.. aku cite arr balik dan dia kata 'ala.. 40 sen je syg.. biarkanlah..' aku pun kata la.. ini bukan kesah 40 sen tuh... memang la boleh biarkan je, tp masalahnye mereka telah menipu pelanggan.. ini baru kita sorang yg terpandang hal ini, katakanlah 10 org yg isi minyak jadi mcm nih tp dorang wat x tau or x perasan, dah dia untung RM4... dah lepas dia makan tengahari dah..

Aku bukan lah nak kedekut 40 sen tuh... kalau mintak kat aku pun insyaallah aku kasik.. tp jgn la menipu cam ni kan.. kalau ada niat utk menipu, 5 sen pun aku berkira....

Apa Kata Hati?~ kekadang kene perhati dan teliti jugak..

Tuesday, December 16, 2008

Dpt Award....

Aku dapat award lagi.... yehuuu... kali nih dari Dazz yg chomel... sgt sedapp ini award.. (bukan aku makan yek.. tp gambar burger yg sgt sedapp)... thanks dazz....


Apa Kata Hati?~ terharu sbb dihargai kenkawan alam maya... walau tidak bersua tp persahabatan tetap terjalin.... thanks all...

Monday, December 15, 2008

Adoilaaaaa....

Adoilaaaaa...!!!! itu yg termampu aku ckp skg nih... BZ sgt la lately nih... byk benda yg dtg tiba2.. i mean kerja la.. tp ye la kan... dah nama pun keje, kalau abih keje maknanya aku dah xde keje.. otomatik la aku makan gaji buta jer... tp keje aku nih, xde nampak nak surut pun... tp ada satu keje tuh, dari hari ke sehari x dpt lg aku nak buat, sbb asyik dok mai keje baru jer.. huhuhuhuhuhu... letih gak.. tp mcm mana letih pun, kene buat jugak... dan aku masih mampu tersenyum lebar lg...

Byk gak benda yg berlaku yg nak aku ceritakan kat korang2 nih, tp nanti la yek... aku xde masa nak mengarang lagi nih... bila aku senang2 skett nanti aku cite kat korang k... ada cite best, ada cite sedih.. byk yg sedih la kot... xpe.. nanti aku cite k... now aku nak sambung keje aku jap...

Apa Kata Hati?~ kerja kerja kerja.. selagi belum tutup mata, kerja kerja kerja...



Pada hari Jumaat lepas, sekitar jam 10 pagi, aku, boss aku dan beberapa org lagi telah menyertai aktiviti kitar semula... sebulan sekali pasti akan ada aktiviti ini.. dan yg hadir x ramai... cuma 5 org jer... hehehhehe.... tgk la gambar2 semasa aktiviti berlangsung... gambar aku xde dlm tu sbb aku tukang amik gambar... at the same time wat keje gak tau....

Apa Kata Hati?~ best jugak aktiviti nih... let's green the earth!!

Friday, December 12, 2008

SELAMAT CUTI HUJUNG MINGGU

Selamat bercuti hujung minggu... walaupun hari nih aku rasa sgt sakit hati terhadap seseorang tapi aku xnak mood x best ni akan merosakkan ketenganan cuti hujung minggu aku nanti.... sok2 hari senin sambung balik sakit ati tuh... wah wah wah...

Kepada rakan2 blogger sekalian, enjoy your holiday!!!

Apa Kata Hati?~ whatever la mangkuk.... (tujukan pd seseorg...)

Thursday, December 11, 2008

Penghargaan Buat Sahabat Sekalian...


Kad ini aku buatkan khas untuk sahabat-sahabat blogger yang selalu singgah di blog aku sama ada sesaja jenjalan, tertumpang lalu atau sengaja menjengah. Dengan seikhlas hati aku aku ucapkan terima kasih sbb sudi menjadi sahabat maya dan nyata aku... Sudi-sudikanlah mengambil kad ini dan menampal di blog tuan2 dan puan2 sekalian. Amik jgn x amik yek.. nanti aku akan terkecik ati....


Apa Kata Hati?~ Friends forever...

Wednesday, December 10, 2008

Dpt Kad Raya...


Terima kasih diucapkan pada Pujangga Asmara kerana telah berbesar hati memberi kad ucapan yg sgt comel ini.... Selamat Hari Raya Aidiladha....


Apa Kata Hati?~ thanks

Cite Hari Raya Korban [2]


Ni gambar2 pada hari raya tersebut sebelum acara korban dijalankan... enjoy viewing....

Apa Kata Hati?~ Syukur Alhamdulillah... masih adakah peluang untukku mendengar takbir raya pada Hari Raya tahun dpn???

Cite Hari Raya Korban [1]


Gambar 1-3 : Watak utama pada hari raya korban tahun ini.. Cik Lembu...

Gambar 4-5 : Acara akad dan wakil oleh saudara abg aku dan tok imam @ tukang sembelih korban.

Gambar 6 : Acara merebahkan cik lembu..

Gambar 7 - 9 : Acara melapah cik lembu..

Gambar 10 : Tempat kejadian tumpah darah..

Gambar 11-13 & 15-16 : Acara melapah cik lembu lagi..

Gambar 14 : Cik Tonah (anak sedara ku) amat tertarik dan amat khusyuk sekali melihat cik lembu yg telah dilapah..

Gambar 17 - 20 : Gambar saat melapah isi perut cik lembu...

Gambar 21 - 22 : Gambar hero pada hari tersebut...

Gambar 23 - 25 : Acara menimbang daging cik lembu tersebut untuk di bahagi2kan kepada jiran tetangga...

Pada petangnya, aku telah ditugaskan untuk memasak untuk family members yg bertungkus lumus bergotong royong dlm acara korban ini, dan semasa memotong daging, anak sedara aku bertanya 'ju-are (nama panggilan manja aku), kita dok potong daging nih, dia rasa sakit x??' pastu jawab adik aku, 'mana dia nak rasa sakit dah, dia dah hepi kat syurga nun...'...


Apa Kata Hati?~ first time aku melihat proses ini seumur hidupku.. tp kat acara menyembelih tuh aku x sampai hati nak tgk.... tapi tok imam tu ckp, 'sebelum darah lembu tu menitis mencecah ke tanah, darah tu dah sampai ke syurga...'.. subhanallah.....

Limau Purut 3 Serangkai......


Tgk nih!! ni la yg dinamakan 'Limau Purut 3 serangkai, buta perut xdak akai'.... punya la byk parking utk moto disediakan tp kat bontot kete aku jugak yg menjadi pilihan hati dia... suka2 hati dia parking blkg kete aku pastu p kunci pulak tengkok moto tuh... bodo ka x bodo?? aku tolak p jauh dr kete aku tp dok blkg kete lain pulak la... nak wat cane kan? terpaksa la sbb aku tolak sejauh yg aku mampu jer... tp aku sgt geram dgn itu worang... hampeh!!!

Apa Kata Hati?~ utk korang2 yg guna moto, tlg la jgn dok parking mcm ni k.....

Friday, December 5, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA....



DIKESEMPATAN INI SAYA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.. Kepada yang nak balik kpg tuh, drive safely.. saya balik kpg malam raya... huhuhuhu... dan kepada blogger yg tinggal berdekatan area Parit Buntar, jemputlah datang beraya di rumah... Seekor lembu bakal dikorbankan pada Hari Raya nanti... Jika ada tersalah silap, terkasar bahasa mohon ampun... kita jumpa lagi selepas Aidiladha...


Apa Kata Hati?~ lallalalallalallalalalla

Thursday, December 4, 2008

Persoalan demi Persoalan bermain di mindaku..

Panjangnye tajuk entry aku nih.... tp ye la... mcm2 persoalan bermain dlm benak fikiran aku nih... dan yg paling utama dok berlegar2 ialah, apa menu utk dimasak sehari2??... hehehehheh... dulu masa umah jauh, aku xla susah2 nak pkkan sgt menu setiap hari... sbb smpi umah pun dah kul 6 lebih, cari bahan la, masak2 ape semua, jadinya makan kul 8 or 9 malam.... tu badan pun mencanak naik... skg nih umah dah dekat sgt kat Bukit Gambir nun sejemput ja, 5.30 pun dah smpi umah, sgt byk masa kat umah, so, syg aku pun suggest aku masak hari2.. bila dah jemu/maleh je baru makan kat luar...

Ini lah masalahnye pulak.... x tau nak atur menu pulak.... setiap hari menu berlainan hinggalah skg nih aku dah x tau nak masak ape... hehehehhe... then, aku mula lah terpk, cane la mak2 kita kan? dorang dah la surirumah sepenuh masa.. hari2 boleh pun masak utk anak2 dan suami.. cane la dorang carik idea nak atur menu sehari2an kan??? pelik tul la bagi aku... aku nih smpi ketandusan idea...

Aku ada la tanya syg aku psl soklan nih... jawapan dia senang jer, 'ni lah keistimewaan ibu.. selera anak dan suami dia dah kat ujung jari jer.. dia pusing2 je sbnrnya makanan feveret anak suami dia...' betul jugak kan... tp apa2 pun, air tangan ibu memang best arrr... walaupun hanya sayur belacan dan ikan goreng, tp tetap licin...

Apa Kata Hati?~ rindu masakan mak slalu..... huhuhuhu...

Pesta Pulau Pinang 2008

Ha..... tahun ni aku pecah rekod.... x pernah2 dibuat aku ngan syg aku tu rajin dok pegi pesta pulau pinang byk kali... tapi kali nih setakat semlm, baru 4 hari pesta bermula aku ngan syg aku dah 2 kali pegi pesta... jenjalan... syg aku hari2 la pegi sbb tugas.. tapi yg amat mengejutkan aku dan menggembirakan aku ialah, pesta kali nih x ramai org.... kalau tidak nak jalan pun asyik berlaga bahu, tapi kali nih siap boleh berlari2 pun x kene manusia sekeliling... dan aku kasihankan para peniaga, ramai yg menongkat dagu je menunggu pelanggan singgah..

Tujuan aku pegi pesta semlm pun sbb nak survey tikar buluh utk boss aku.... hehehehhe... murah lah harga kat pesta berbanding kat luar... mungkin sbb kekurangan pelanggan maka para peniaga pun menurunkan harga... sbb selalunya minggu terakhir pesta baru dorang berlumba2 turunkan harga... memula pesta nih harga still tinggi lagi... tapi tahun ni berbeza.....

Aku jenjalan pun x semua... sbb aku nih jenis yg malas nak jenjalan kat tempat cenggitu... tujuan aku nak survey tikar je, lepas survey, nak balik je la keje aku... aku ngan syg aku nih pelik skett, kalau tiada tujuan, kami xkan jenjalan.. 'window shopping' tu xde dlm agenda kami... hehheheheheh....

Aku tersinggah kat satu gerai lukisan.... dan aku leka dok tgk dua org brader nih tgh lukis potret... sgt kagum.. mcm senang je dorang tu lukis... hmm... situ je la yg aku singgah lama skett pun... 10 minit kot aku dok terpacak je dpn brader2 tu dok melukis... hehehheh... (lama ke tu??)
Ooppss... aku lupa nak cite... makanan kat situ mahal... very the mahal... bayangkan lah, kacang tanah rebus, satu cone tuh RM2!! boleh kira je bape bijik kacang je dlm tuh... previous years aku ingat lagi, satu cone tuh cuma RM1 je... xpun RM1.50.... memang la x byk beza, tp mcm x berbaloi la utk pengunjung luar yg dtg yg bawak anak2 dtg berhibur... kalau mcm aku nih, beli satu cone ok la.. mcm yg ramai kaum kerabat tu cane?? tapi xleh salahkan jugak para peniaga tu, sbbnye mengikut maklumat yg aku terima, sewa gerai tahun ni pun telah dinaikkan agak byk... so, lu pikirlah sendiri.... hehehehhehe


Apa Kata Hati?~ Boleh layan je la... bagi aku boring, xde mende pun... g tesco lg best... hahhahahha...

Wednesday, December 3, 2008

!@#$%^&*()

Tulung... tulung... help... help.... aku dah xde idea nak tulis ape dah nih... tp mcm x best ja biarkan diari aku nih kesepian.... mcm2 berlaku tp mcm xdak mood nak menulis... hmmm... tunggulah mood aku sampai nanti aku hapdet k.... diharap bersabar....

Apa Kata Hati?~ penyakit kemalasan sudah melanda kembali....

Monday, December 1, 2008

Bahasa Indonesia..

Tadi aku telah ditugaskan untuk membuat dan mengfax surat ke Indonesia.. ada kes student nih.. setelah beberapa kali mencuba, fax x dpt dihantar.. mungkin talian sibuk.. makanya, aku mengambil keputusan untuk menelifon sendiri ke Indonesia memaklumkan tentang perkara tersebut yang agak URGENT.. sedikit sebyk intipati perbualan berbunyik begini:

Penyambut Talian (PT): Selamat Siang

Aku: Selamat siang.. boleh saya bercakap dengan Dr. Yusnar...?

PT: oh.. Ibu.. ini panggilan dari mana ya?

Aku: dari Universiti Sains Malaysia, Malaysia..

PT: oh ya... dari Malaysia ya... (intonasi yg sgt hepi).. Pak Yusnar xxxxxxxxxxx disini... Pak Yusnar xxxxxx di Jakarta.. Ada apa ibu cari Pak Yusnar?

Aku: (menjelaskan tujuan aku menelifon..)

PT: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx....

Aku: (terdiam)

PT: ibu... ibu masih di talian??

Aku: ya ya... ada...

PT: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx... ibu mau nggak?

Aku: mau ape?

PT: mobile nombor nya...

Aku: oooo... ok.. boleh

PT: 681...........

Aku: ok... terima kasih ya...

PT: iya... terima kasih...

utk makluman tuan/puan, yg aku tulis 'xxxxxxx' tu ialah ayat yg aku x faham langsung... dan terkulat2 aku cuba nak mentafsir apakah yg si PT tu katakan... hehheheh.. kesian pulak kat diri aku sendiri.. makanya, aku mintak bantuan encik MOH aka otromen MOH salah sorang pelajar PhD dari Indonesia yang belajar di sini... pada mulanya, beliau menggelakkan diri aku sbb aku x faham, tp dia tolong jugak... dan akhirnya selesai lah keje aku dgn bantuan oleh MOH.... hehehehhe... MOH kata org tu ckp laju, tu psl la aku x faham... hahhahhahah

Tambahan: kat dialog yg aku x faham tuh rupanya, si PT tu kata bos dia tu xde kat opis.. outstation ke Jakarta.. minggu dpn baru balik.. pastu dia tanya aku dah ada ke nombor hp bos dia tuh pastu dia tanya lg aku nak ke nombor hp bos dia tu.... hahahahha... simple je kan.. tp aku yg x faham...

Apa Kata Hati?~ pengalaman... cane la aku nak bercuti ke sana?? sedangkan aku x faham bahasa mereka??... hmmm....

Award dari Dotblogspot....


Aku dpt award.... ye ha... lihatlah dunia... hehheheh... award yg sgt cool ini aku dpt dari Dotblogspot.... terima kasih kepada beliau yg sudi memberi kan award ini.... Aku amat menghargainya....

Apa Kata Hati?~ Cool.....