Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 17, 2010

Sambungan cite...

Hari ke 4 berpuasa, kami blk ke alor setar... awal2 lg aku dah ckp kat syg aku yg aku nak ke psar ramadhan di stadium... ntah le nape aku sgt suka ke pasar ramadan di situ... tiap2 tahun kalau blk alor setar utk berbuka, sure aku akan ajak dia ke sana... syg aku? dia ok jer... 

ooppsss... sblm tu, hari itu adalah HARI LAHIR AKU.... hehehheheheh.... pagi2 dah dpt wish dr mak aku... mak kata xde adiah yg dia dpt berikan, cuma doa utk aku... mak: doa tu la hadiah yg paling berharga sekali bagi anakmu ini... terima kasih mak.. 

thanks jugak pada kwn2 yg wish dlm fb dan jugak sms... terima kasih x terhingga sbb ingatan dan doa kalian utk aku... really appreciate those wishes.. thanks... 

xde sambut kat mana2... sbb dah sambut awal seminggu dgn syg aku... cite psl ni nnt aku story k... 

ptg tu dlm kul 4, syg aku dah soh siap2.. ajak ke pasar ramadhan... 

aku dgn hairannye berkata: 'awal lg la syg... mana ada org meniaga lg'...

syg aku: 'xpe.. kite g awal skett... '

aku: 'hmmm... ok.. '

kitorang pun pegi la... dah smpi area pekan rabu tu, aku soh syg aku berenti kat satu kedai baju nih.. aku kata nak beli t-shirt satu.. sbb plan asalnye nak blk ke penang mlm tu jugak.. tp bila dh smpi sana, tetiba plan bertukar.. nak tido semlm kat sana dan pg2 blk penang.. sbb ahad tu syg aku keje... jadinya, baju utk esoknye tu aku xde bwk... lepas beli t-shirt aku tu (yg syg aku kata bkn kategori t-shirt dah... huhuhuhu) terus ke stadium... 

rupa2nya, kat sana, kul 4 lebih dah meriahhhhh.... dan rupa2nya jugak kalau p kul 4 lebih tu, dpt la parking yg dekat2 skettt... kalau pegi lambat alamatnya, kene menapak jauhhhhhhh la... lain pulak dgn sini (penang), slalunya kalau kul 4 lebih tu, kebanyakkannya baru nak start meniaga... kul 5 lebih baru nak start meriah... 

tp mmg best la pasar ramadhan kat stadium alor setar nih... bykkk pilihan... sedap2 pulak tu... sbb tu aku suka p situ kot... sbb byk pilihan dan sedap2 belaka... harga pun sgt berpatutan... 




 Apa Kata Hati?~ jom la kita pakat pegi ramai2... utk yg ada berdekatan la ye...

Selamat Menunaikan Ibadah Berpuasa

Belum terlambat lg rasanya untuk mengucapkan selamat menyambut dan menunaikan ibadah berpuasa untuk tahun ni... 

Alhamdulillah... dapat jugak lagi aku merasa untuk berpuasa pada tahun ni... moga-moga di tahun2 yg akan dtg pun dpt jugak lg merasa nikmatnya berpuasa di bulan Ramadhan... insyaallah...

Hari pertama puasa, lepas keje je terus syg aku ajak blk umah mak aku utk berbuka... aku apa lg? laju je la ckp yer... hehehhe.. smpi sana terus kami ke pasar ramadhan parit buntar.. org ramai la... ye la.. first day kot.. masing2 dok seronok p bazar ramadan... lepas beli ape yg patut, terus blk umah... syok nye berbuka ngan mak... hehheheh... mlm tu jugak, kami blk penang semula... 

hari kedua, kami berbuka di rumah sendiri jer.. berdua... sambil2 berbuka tu bersembang2 la ala2 romantik gitu.. hahhahaha... dlm byk2 soklan dr syg aku, ada satu soklan yg membuatkan aku terfikir jauh skett... 

beliau bertanya "syg, tahun ni tahun ke berapa kita berpuasa bersama?" 

aku plak menjawab "aikk?? xkan x tau.. dah 5 tahun la syg.. " 

beliau berkata lg "oooo... dah 5 tahun la kita kawin kan... hmmm... sat ja.. rasa cam baru je kawin.. "

aku: "hmmm... a'aa.. sat ja kan..."

dan aku pun terfikir lg la... yg betapa cepatnya masa berlalu... dan betapa cepat jugak umo pun berganjak bertambah angkanya... hmmmm.... 

puasa hari ke 3, lepas keje, terus blk umah mak aku lg.. berbuka di sana.. sbb adik aku smpi dr kl kul 8 mlm.. dia mintak tlg amik di stesen bas parit buntar... menu hari tu sgt marveles... mak masak gulai daging + batang pisang.. sgt yummy... pastu ada sambal udang.. ada hmmmm.... ape lg ekk?? lupa pulak.. hehhehe.. tp menu2 yg sgt yummy... mlm tu tido sana.. dan esoknya tu pulak dlm kul 11 camtu terus blk alor setar pulak... 



kisah selanjutnya selepas ini....... tunggu....... 








 Apa Kata Hati?~ ku bersyukur....