Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, June 27, 2010

Durian....

Sekarang adalah musim durian.... sana sini durian... slalu nye, aku amat jarang nak mintak syg aku belikan durian... tp... musim kali nih, awal2 lg aku dah ajak g beli durian... masa tu kira kilo lg tu.... 1kg = RM10... syg aku amik 3 bijik (kecik jer.. sebesar kepala budak je) dah RM40... tp bila blk umah, sgt tidak mengecewakan... sgt sedappppp... berbaloi2.... 



kali kedua, aku ajak lg... masa tu dah mlm dan hujan renyai2... utk pengetahuan semua, aku ini adalah sgt tidak pandai membeli durian... dulu masa sblm kawin, mak or bapak yg dok beli, aku makan je.. skg ni dah kawin, suami yg dok beli.. aku tukang makan gak... huhuhuhu... so, mcm mana la nak pandai membeli buah tu.... 

nak dijadikan crita, xde parking... so, syg aku berhentikan kete dpn gerai durian tu dan dia kasik duit RM50 kat aku dan soh aku yg turun belikan... aku dah ckp yg aku x pandai beli, dia kata xpe... try la... aku tanya syg aku nak beli brapa bijik, dia kata 3... ok... 

aku pun turun kete dgn penuh gaya mcm pandai je nak pilih durian... (masa ni durian dah byk... harga dah murah dr memula aku beli)... aku tanya apek tu, mcm mana juai durian tu, dia tanya aku balik brapa bijik aku nak? aku ckp 3... dia kata ok dia pilihkan dulu.... 

aku tgk isi buah durian tu cantikkkk jerrr.... lembuttt ja.... dan apek tu pun bagi jaminan kata sure puas hati aku pun ok la... bila tanya je harga brapa 3 bijik tu, apek tu kata RM50...... ha???? aku agak membeliakkan bijik mata.... (sbb takut kene marah..) tp dah plastik berisi durian dah kat tangan, xkan nak letak balik kan???... byr je la.... 

terus masuk kete... muka aku terus mcm ni... 








syg aku pun terus bertanya brapa RM tu??? hadooooiiiii... x bleh ke tanya nanti2.... dgn suara yg dgr x dgr aku pun jwb "RM50, 3 bijik"..... terus beliau terjerit "apa???? RM50???"..... 

aku dah telan air liur bergelen2 dah rasanya..... dlm pikiran aku, 'napelah aku beli jugak??? dah tau mahal giler harga nih... kan skg ni durian dah murah'... sambil berkata2 di dlm hati tu sambil mendgr bebelan syg aku.... smpi kat umah terus bukak durian tu dan makan.. beliau kata "hmmm... sib baik elok dan sedapppp"

esoknye, kat opis, lepas bersembang2 psl durian ngan member opis, dorang kata durian yg aku beli tu mmg harga mcm tu... mahal.... blk umah je mlm tu, terus aku mengsound kat syg aku.. .aku kata la yg durian yg aku beli semlm tu jenis tangkai panjang.. .so, yg tu memang mahal... 1kg RM16.... huhuhuhu.... 

pastu syg aku bleh senyum ja.... "mmg la... saja ja kite berleter2 semlm tu... nak ajar skett syg tu, smpi x reti nak beli durian... senang la kene tipu..".... 

oooooooooo.... gitu rupanya... penat je aku merasa sgt bersalah semlm tu.... tp betul gak ekkk... kalau bukan sbb insiden tu, dah sah2 aku sgt senang kene tipu... sib baik semlm tu betul2 durian tu elok... kalau idak........ wa pk la sendirik... huhuhuhuhu....  



Apa Kata Hati?~ sedappp... tp lepas first skali makan tu, terus demam, batuk dan selsema.... huhuhuhuhu....

Mood Sudah Mariiiiii....

Yesss.... mood untuk menghapdet blog kesayangan aku ni dah mariiiiii...... tp byk sgt crita yg dah berusia lebih kurang sebulan yg blum dihapdet.... cane nih?? korang nak dgr ke cite yg dah lama tu??? 






x kisah la kan, kalau rasa nak tau, baca je la.. kalau x nak tau pun, baca gak... muahahahhahahaha....

aku mulakan dgn cite awal bulan Jun... kisah aku mula bergelar pelajar... psst.. psst.. korang nak tau? aku jadi jakun sekejap dihari pertama... jgn gelak tau... iye la... dah 11 tahun tinggalkan dunia belajar... walaupun hari2 berdepan dgn pelajar tp bukan aku yg belajar... tp tanggal 7 Jun 2010 aku sahlah bergelar PELAJAR....

Seminggu aku mengikuti minggu orientasi yg jadualnya sgt penuh dari pagi smpi mlm.. walaupun agak letih dan memenatkan, tp aku rasa teruja dan enjoy... jadual dipenuhi dgn taklimat demi taklimat.. tp bukan taklimat saja... taklimat + assignment... 

sedikit sebanyak aku akui yg aku berasa sgt takut.... aku takut aku x dpt mengikuti pengajian ni.. tp hasil dorongan suami tercinta, parents, bos, kawan2 dan jugak students tmpt keje aku.. aku rasa semangat... aku yakin aku boleh... insyaallah... 

yg best nya, setiap satu subject, satu ja assignment.. tapi....... aku kene belajar sendiri... kene byk baca buku... kiranya, kene berdikari la.. x mcm student penuh masa, yg ada kelas.. bleh jumpa lecturer setiap hari or minggu... bykkkk assignment... aku relax skett la... aku bleh plan dan atur sendiri jadual aku belajar....


ha... sblm aku terlupa, aku nak crita satu kejadian yg agak menyakitkan tp agak melucukan... pada hari ketiga orientasi, pada hari itu juga lah aku merasa sgt sgt sgt letih dan penat.. selepas habis taklimat malam tu, sedang aku menunggu suami aku dtg jemput... aku relax2 la dulu kat bus stop... bila syg aku smpi je, aku pun berjalan la membawa beg yg agak berat jugak la yg aku galas di belakang... dgn badan yg sgt longlai dok terbyg2 tilam dan bantal je, bila smpi je tepi kete, nak bukak pintu kete, tetiba gedebukkkk.... adoiiiiiii.... aku terjelepuk tepi jalan... "tangkap kora"... huhuhuhu.. sakit u ollssss.... x bleh bergerak buat seketika... tp yg lg lawak nye syg aku leh kata "la... dok buat apa tepi jalan tu?? cepat la masuk kete, org tgk sat g"... aduhaiii... adakah dia x nampak yg aku jatuh dan bukannya saja2 nak duduk tepi jln tu?? hmmm... tiga minggu jugak aku menderita sakit lutut... hehehehheh.... dugaannnnn.....  

Insyaallah, 2014 aku bleh graduate... insyaallah... doa2kan lah utk aku yerrr.... 







 Apa Kata Hati?~ sgt sgt sgt bersyukur dan teruja dpt melanjutkan pelajaran.... walaupun agak terlambat, tp dlm mengejar ilmu tiada istilah 'terlambat' kan???  selagi belum menutup mata, selagi terdaya, belajar lah.... insyaallah....

Sunday, June 13, 2010

Lamanya......

Lamanya aku x menulissss.... ada entry yg aku dah tulis skettt... tp tu la... dah nama xdak mood, cite tu tergantung... 

tgk la nanti bila mood dah kembali aku sambung cite tu ye... byk cite yg nak diciterkan kat sini.. tp nanti la ye.... 





 Apa Kata Hati?~