Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 30, 2014

Skin Care Product - C'est Belle

Assalamualaikum & Hello...

Selamat berpuasa semua... 

Hari ni, me nak introduce satu produk penjagaan kulit wajah yang diberi nama C'est Belle... nama dia kedengaran mcm produk luar negara kan? tp ianya adalah produk 100% bumiputera dan ada sijil kelulusan JKM semua... Insyaallah selamat dan halal digunakan... 

Me pun sbnrnya takut untuk mencuba produk baru sbbnye kulit me super sensitif... kalau salah produk je sure teruk jadinya... tapi yg ni xtau la pasai pa, me saja try tgk hasilnya sbb me tgk ingredient dia mcm menarik so me beranikan diri mencuba... (some more, botol dier cantikkkk... hehhehe)

Ini le rupe nye produk tu...  



Ni pulak ingredient nye...

Refreshing Cleanser

With Vitamin E, Tea Tree Oil and Propolist.
Water-based formulated with tea tree oil act as anti bacterial and anti fungi while propolist to relief damaged skins. Deep cleansing, easily absorb into your skin pores and gently removes your make up, foundation and grease for fresh, natural and healthy looking complexion. Wash off the dead skin epidermis leaving it smooth and velvety to the touch.
Wet face, dot onto your fingertips and massage for a few minutes and rinsed with water thoroughly. Once done, wipe face clean with facial tissue.
Skin Essence
With Herbal Extract Grape Fruit Seed, Strawberry and Mulberry.
A must-have for radiant, healthy skin with whitening formula. Rich with amino acid for repair of damaged skin and firming collagen cells to revitalize and restore natural skin renewal cycle to its normal 28 day cycle for optimal condition and complete nutrient absorption. Acts as anti-oxidant and anti-aging. Radiant, luminous and fairer skin after just four weeks.
Smooth onto face and neck in a circular motion until the booster is absorbed. Suitable for all skin types.
Skin Renewal Creme
With Virgin Coconut Oil (VCO) and Propolis.
A duo serum that gently reduces the appearance of fine lines and wrinkles in just 3-4 weeks, improving skin texture, restores moisture resulting in radiant, fairer skin tone. A firming serum that enhances the binding of skin cells in all directions and helps regain more youthful contours, enhances blood circulation and develops natural antibodies, Vitamin D for prevention of damaged skin. Heals wounds, scars for smoother skin. Glides on smoothly and permeates into the skin swiftly to deliver a long lasting dewy moist feeling.
Smooth onto face and neck using a spiral movement till thoroughly absorbed.

Ha tu me letak penerangan ttg produk skin care yg me amek dr website rasmi nye... cuba baca, best kan?? 

Setelah dua minggu mencuba, me baru yakin nak introduce kat reader semua (mcm ramai je reader kan??) Hasil yang me dapat ialah kulit jadi halus dan lembut dan licin... pori2 juga semakin mengecil menjadikan kulit licin bak sutera... eh belum bak sutera lg... tp licin la dr sblm ni... me sgt berpuas hati setakat dua minggu penggunaan.. actually, seawal tiga hari pun dh boleh nmpk kesan.. tp me tak mau la ciwi sgt nak bgtau semua awal2.. takut nnt x elok ngan kulit me, malu pulak... tp ni dh 2 minggu, kesan makin elok, me pun nak la introduce kat semua... produk ni bukan me jual ye... adik me bg me cuba dan soh jd testimoni... so, kalau ada sesapa yang nak try produk ni, boleh bgtau me, nnt me bg contact no adik me ye... 

Owh ya.. lupa pulak nak bgtau, me x guna set lengkap pun.. me cuma guna facial cleanser/treatment je... pastu kdg2 me apply skin cream dier... kalau u olls nak guna toner or cream sendiri pun ok... no problem.. 

nk tgk gambar kulit me? itu satu kepayakan sbbnye, semenjak dua menjak lepas bersalin dulu, me dh jadi malas nak bergambar... kalau tgk dlm hp me, gambar anak me je penuh.. gambar me xde... nnt la ye me try usahakan untuk snap gambar kulit muka me ye... 




 Apa Kata Hati?~ me laike... tp kalau kata ada reader yg cuba tp x dpt hasil yang seperti me katakan, jgn pulak dimarah sbb lain org lain hasilnya...

Friday, June 27, 2014

LG Hom-Bot

Assalamualaikum & Hello....

Ini le rupenye LG Hom-Bot tu... aku tgk benda alah ni dalam iklan tv pastu berkenan sgt dgn benda alah ni.... ye la.. menjimatkan masa kan nak vacuum seluruh rumah termasuk ruang-ruang sempit tanpa perlu aleh perabot... tekan aje button tu dia buat le keje dier sendiri di samping tu kite boleh buat keje lain... kan jimat masa tu... Dah lama aku nak cari maklumat pasal benda alah ni, tp asyik terlupa je... pagi ni rasa macam teringat dan terus la searching dlm google... last-last jumpa.... searching lg... utk harganya pula.... nak tahu berapa? 

RM2,000++.... 

ok... sekian.... pencarian ku berakhir di situ... 

ape ke heynye benda beso tu je harga begitu? boleh amek maid gayanya... boleh buat keje lain lg... huhuhu... makanya, xpe la.. kene aleh2 perabot pun me sanggup drpd nak abehkan duit byk tu utk benda yg hanya boleh buat satu benda tu kan... huhuhuhu (ke kedekut me ni??) hahahhaah... 

tapi, sape2 yg rasa ada duit lebih banyak, boleh la beli benda ni... sungguh nampak sgt membantu... 





 Apa Kata Hati?~ membazir ku rasakan jika harga sebegitu rupa....

Thursday, June 26, 2014

Persiapan...

Assalamualaikum & Hello...

Bagaimana persiapan u olls semua nak menyambut Ramadhan lg dua tiga hari ni? Mesti teruja kan?? me too... Rasa x sabar nak bertemu Ramadhan lagi.... Ramadhan kali ni kite berazam nak tambahkan amal ibadat... insyaallah... Tpkan, ku tengok2 takwim waktu berbuka puasa, lambat ye kali ni... agaknya dgn berlakunya El Nino neno neno ni siang jadi panjang ye? ku tgk lg kul 7 malam pun masih cerah... ku gentar jugak nak berpuasa dgn keadaan panas membahang giler2 skg nih... tp anggap le itu ujian ye... 

Bagaimana pula dgn persiapan raya? dh ade yg complete ke? me? apa pun belum... tema kaler pun blom pk.. acaner tu? hehehhehe... selalunya me satu family beli yg ready made je... senang ... takyah kalut nak tempah2 kat tailor le hape le.. apa yang rasa berkenan nnt itu le kaler tema me satu family raya ni... for me, bersederhana tu lebih baik.. tak membazir... suatu waktu dulu, mmg me jenis yg prepare awal2.. itu la.. ini la.. org kata beriya le nak beraya... tp now, since dh ade anak... seiring dgn peningkatan usia, me rasa x perlu nak membazir semasa raya.. less is more (boleh gitu).. lgpun anak me masih kecil.. dier bukan faham sgt ape tu raya pun... baju raya pun me beli yg sesuai dibuat pakai semasa keje.. xde le membazir.. ni kalau berfesyen bagai, nak pakai dtg keje pun pk pat ploh kali.. takut bos pulak terkejut ingat me nk pegi kenduri or dinner.. haru la gitu... hehehhehe... maybe utk anak me je la berpasang2 sket kot baju utk raya... me beli mungkin dua tiga pasang tp nnt tentu akan jadi berpasang2 jugak sbb mak2 sedara dia for sure akan belikan jugak baju utk dier... untung le jadi anak sedara paling kecik ni... hehehhehe





Apa Kata Hati?~ selamat ber'prepare' untuk Ramadhan.... dan Syawal...

Thursday, June 19, 2014

MUET & Nescafe

Assalamualaikum...

since kat tmpt baru nih blom dilonggokkan lg keje2 hakiki, meh le kite menulis blog untuk memenuhi masa lapang... huhuhuhu

pagi2 td, kul 7.30 pagi aku ade Speaking Test MUET... masa pegi tu, steadyyyyy jaa... confident beb... skali bila ada sorang chinese girl dok sebelah aku masa dlm bilik kuarantin tu dok speking je ngan aku, mula la aku cuak... aku ni, nak start cakap tu agak teragak2 skett... tergagap2 skett.. tp bila lama2 sket dh mula ckp, insyaallah, laju le speed nye... aku kene group 3... skali dengan chinese girl sebelah aku tu... dua org lg budak lelaki, sorang cina, sorang melayu... memula aku ok je... x rasa pape... tenang je... sekali, bila second group dh masuk... mula la rama-rama penuh dlm perut aku... mula la rasa nak terkucil laa.. nak terput put la... hadoiiii... dr dulu smpi skg bab neves ni menghantui aku.. gile2 nye neves.. tapi.. bila dh masuk tu, dan dh tgk topik apa yg dpt... alhamdulillah... ilang abeh neves... tp mcm besa, nk mula ckp tu mmg tergagap skett... dh la aku candidate A... huhuhu... 

1/2 jam lepas tu... settle sudahhh... alhamdulillah... next 3 papers coming soon.... 

eh ape kene tajuk entry kali ni ada nescafe tp x cite psl nescafe plak? 

Nk bgtau ni, aku bukanlah peminat nescafe... in fact, aku x bleh minum nescafe pun.. nnt pening kepala... tp start aku rasa nescafe 3 in 1 mild, aku telah jatuh cinta... sedap aje kat tekak aku... some more, x pening pulak lepas minum... sbb mild kot... tp tak le kerap minum.. seminggu sekali camtu je... tp now, ada satu lg nescafe yg menjadi kegilaan aku... 


tadaaaaaa.... ni lah nescafe nye... Nescafe Smoovlatte... sedap giler kott... sama ja mcm tagline dier 'smooth like silk'... halusss je rasanya... tp satu je masalah minuman ni, botol dier comel sgt... rasa mcm secawan kecik je kuantiti sebotol ni... x best arr... kasik la lebih skett... huhuhuhu... sape-sape yg blom cuba, sila lah mencuba... sedappp... 




Apa Kata Hati?~ terasa2 lg kat tekak ni... padahal, baru je abeh minum sebotol... hehhehehe

Tuesday, June 17, 2014

New Environment...

Assalamualaikum... 

Salam sejahtera untuk semua.... it's my second day working in the new environment... new management... new 'bumbung' and everything new... except me n my family still the same... Alhamdulillah... Syukurr... 

No more traffic jams... no more long journey... no more tolls.. no more wasting time in the road... Again... Alhamdulillah.. syukur.. akhirnya, doaku telah dimakbulkan Allah... aku dpt jugak bertukar ke office yang dekat dengan rumah... in fact, sgt dekat dgn rumah... kluar umah terus masuk office... x smpi 5 minit... nk hantar si Puteri Cinta Hati tu saja yg jauh sikit... xpe... as long as x perlu lg nak terkejar-kejar masa.. tak perlu nak risau jem.. tak perlu nak buang masa atas jalan... tak perlu lg semua tu... walopun kat sini x se'happening' kat sana, tp demi untuk meluangkan lebih banyak masa utk anak dan demi untuk menggunungkan blk saving, insyaallah, ini jalan yang terbaik... Baru hari kedua, tp aku dh rasa mcm lapangggg sgt dh.. mcm semlm, aku kluar office dgn berlenggang-lenggang kangkung aje... kul 5.30.. kul 5.35 dh masuk umah dok melepaskan lelah atas sofa dh... huhuhuhu... syiok giler kentang kann?? kalau tidak, kul 5.10 sharp, terus scan kad dan terus pecut untuk pulang... kul 6.30 baru smpi umah mak nak amek si Puteri... pastu blk umah... kul 7 camtu baru smpi umah sendiri... x sempat nak main lama2 skett ngan budak tu, dah dier nak tido... weekend je baru ada byk masa dgn dia... bg aku, itu terasa sgt membazir... sedangkan waktu anak nak membesar ni la dia perlukan lebih byk masa ngan mak pak dia... tp mak pak dia dok abehkan byk masa atas jalan... no good... no good...

byk benor la pulak perancangan untuk dilaksanakan before puasa... sempat ke idok nih???   



 Apa Kata Hati?~ terus idea ilang....