Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 30, 2008

Menangis sebab??

Satu hari tu, aku pernah menangis dpn syg aku sbb aku cuba sehelai seluar x muat... masuk kete terus aku nangis... aku ckp aku benci ngan badan aku camni... aku x suka... tp syg aku dgn tenang nya dia katakan kat aku yg dia x benci pun... dia syg lg ada... nape nak marah? nape nak benci? sape pencipta badan aku mcm ni? Tuhan kan? abih tu aku benci badan aku camni maknanya aku bencikan Tuhan... nak ke??? terus aku terdiam... bukan aku benci Tuhan dan ciptaanNya.. cuma aku x suka badan aku camni... dulu, aku x perlu tgk saiz pun semua baju leh masuk...leh muat, tp skg ni, kene tgk tempat jugak nak beli baju... baru ada yg padan... lama jugak la aku dok layan perasaan aku yg bercampur baur tu... pastu dah agak lega, baru syg aku sambung, katanya, dia yg nak badan aku mcm ni, cuma kalau boleh dia kata leperkan perut balik je... kasik ilang itu spare tyre.... hehheheh.. tu je, sbbnye, kalau aku kurus dia kata muka aku x cantik lg... x nampak comel... then, ape lg aku nak? dah suami aku sygkan aku mcm ni, bakpe aku nak kuruskan badan aku kalau suami aku x suka kan?? so, moral of the story, bersyukurlah dgn apa yg ada dan be yourself...

Hari Ini Dalam Sejarah

Hari ini dalam sejarah!! Aku dtg opis kul 3 pagi!! ye ... 3 pagi.... ni semua gara-gara satu Gertak Sanggul smpi ke separuh Teluk Kumbar blackout... aduhhh... kul 2 pagi camtu dah xde bekalan elektrik.. kalau panas tu, rasanya aku leh tahan lg sbb pintu dapur aku buka.. masuk la angin.. yg x tahan tu nyamuk.... dah la kulit aku ni sensitip kat binatang kecik tu, bila aku mula dok tergaru2 je, aku dah jadi x keruan dah... tau2 syg aku kasik idea dia ajak aku dtg opis aku, tido sini... memula tu aku mcm rasa x best je... sbb aku penakut dgn cite2 psl cik han kat keliling opis nih.. aku kasik cadangan nak check in kat B-Suite je or Vistana ke.. tapi memandangkan akan kerugian sbb dah kul 3 pagi pun bape jam sgt kan nak rugikan duit seratus lebih baik aku setuju je ngan idea asal syg aku tu.. aku pun ok la... terus g mandi siap2 dah tu amik je baju mana yg tercapai dek tanganku ini... terus dtg opis.. kul 3 smpi kat opis... sib baik la aku dah ada bilik sendirik.. maka check in la kami berdua kat hotel california a.k.a bilik opis aku nih.. kul 5 pg syg aku bangun pegi keje.. tinggallah aku sengsorang kat opis ni... disebabkan ketakutan aku dok sengsorang, aku teruskan sambung tido aku tu sambil menutup keseluruhan badan aku ngan selimut... siap bawak selimut lg.. sbb sejukkk... kul 7 aku bangun buat apa yg patut smpi la kul 7.50 aku dah siap sepenuhnya.. tp aku berazam untuk tidak keluar dari bilik aku ni sepanjang hari ni sbb nye aku terambil baju yg x best dan tudung pun x sempat nak gosok - kedut... uwaaaaaa... xnak kluar bilik.... x nak kluar bilik.... huhuhuhuhuhuhu...

p/s: pada siapa harusku luahkan kemarahan ini?? TNB ke?? atau sape ekkk?? atau x perlu marah pun?? tapi rasa nak marah... cane ni??!!

Tuesday, July 29, 2008

Scanner

Tadi aku belajar benda baru!! huhuhuhu... org lain mungkin dah lama tau pasal ni, tp aku baru je diajar dan belajar benda nih td... thanks to Dr. Prema.... aku tolong member scan something td, guna cara lama ja.. dah tu mai kat nak save tu, xde lak jpeg... kebetulan Dr. Prema guna komputer sebelah aku, dia ajar cane nak scan guna Adobe... rupa2nya lg senang... terus je save jadi file pdf.... senang sgt... aku tersengih2 sbb rasa teknologi skg ni memudahkan keje... hahahahhahah.... hari ni aku dah tambah satu lg kemahiran teknikal yg tinggi.... hahahhahaha.... sukerrrr...

Cerita Semalam...

Semlm, balik keje, aku rasa mcm nak masak je... sbb mcm dah lama x masak.. sblm2 ni pun weekend je aku boleh masak pun, sbb malam2 kan dah meniaga, xde masa nak masak... bila weekend balik kpg pulak, pun x masak jugak.. mak yg masak... huhuhuhuhu... so, semlm dah kebetulan x meniaga, balik keje terus singgah tesco xtra beli barang2 dapur skett... beli beras, beli ikan, beli sayur, beli cekelat lot 100 mango tu utk syg aku (peberet sygku), beli cincau, beli soya, beli kek pisang (peberet aku) dan a few more barang2 kecik lg... disebabkan aku menyopping sengsorang, maka cepatlah masa aku menyopping tu... dlm 1/2 jam dah siap... terus aku balik umah... mula2 skali aku potong2 cincau pastu campur ngan soya aku letak dlm peti ais kasik sejuk.... dah tu aku mula ngemas2 dapur skett sambil2 masak nasik dan lauk2.. disebabkan xde byk benda yg menaik kat tesco tu, aku beli ikan tenggiri 4 keping - aku goreng je, pastu aku beli tulang dan isi ikan talang aku buat gulai lemak campur terung... tu je.... wah... menyelerakan... lama x makan gulai lemak ikan masin nih.... siap masak je, aku sambung ngemas2 dapur pastu aku pegi mandi dan ready tunggu syg aku balik keje... dia keje petang, so, kul 9 camtu baru balik umah... sambil2 tu aku nengok tv dulu la.. hampir2 terlelap jugak dlm kul 10 camtu syg aku balik.... aku mcm malas nye nak bangun dr sofa tu, dia pulak yg dtg kat aku kiss dahi aku cam slalu la dan aku salam cium tangan dia cam slalu jugak... wah... rasa best sgt amalan tu diamalkan antara suami isteri... dah tu aku terus wat suara manja ala2 koceng aku tu ckp aku dah lapar sgt ni... syg aku pun kelam kabut la p mandi sementara aku hidangkan makanan.... siap je terus makan.. wahhh... semlm aku makan lewat sangat..... aduhhhh... xpernah aku makan nasik selewat itew... ok la kan... sbb bukan slalu... dok jap dlm sejam camtu, mata aku dah ngantuk sgt, aku terlena ngan kocengku abu tu.... sedar2 dah bunyi jam kul 6.30 pagi... hehehheeh... sungguh2 aku tido x sedo diri dah... aku bangun je, aku tgk syg aku tido nyenyak je disisi aku, dan abu pulak tido sebantal ngan aku... huhuhuhuhu... pagi2 bangun tido, aku mesti merenung syg aku dulu dan kenangkan yg manis2 dan itu yg membuatkan seharian aku ceria dan penuh rasa kasih syg kat dier.... sbb org kata, bila bangun tido, perkara pertama yg kita fikirkan tu adalah penting bagi untuk kita mulakan hari kita... so, tu la yg aku amalkan, bangun tido je, first skali tgk muka syg aku yg tgh tido tu dan otomatik rasa kasih dan syg aku kat dia makin mendalam.... huhuhuhuhu... luv u syg... luv u sooooo much...

Thursday, July 24, 2008

2 Choices

Got this from a friend...

.. You have two choices, Jerry is the manager of a restaurant. He is always in a good mood. When someone would ask him how he was doing, he would always reply: "If i were any better, i would be twins!" Many of the waiters at his restaurant quit their jobs when he changed jobs, so they could follow him around from restaurant to restaurant.

Why? Because Jerry was a natural motivator.

If an employee was having a bad day, Jerry was always there, telling him how to look on the positive side of the situation. Seeing this style really made me curious, so one day i went up to Jerry and asked him: "i don't get it! No one can be a positive person all of the time. How do you do it?" Jerry replied, "Each morning I wake up and say to myself, I have two choices today, I can choose to be in a good mood or I can choose to be in a bad mood. I always choose to be in a good mood. Each time something bad happens, i can choose to be victim or i can choose to learn from it. I always choose to learn from it. Every time someone comes to me complaining, i can choose to accept their complaining or i can point out the positive side of life. I always choose the positive side of life."

"but it's not always that easy," i protested.

"Yes it is," Jerry said. "Life is all about choices. When you cut away all the junk every situation is a choice. You choose how you react to situations. You choose how people will affect your mood. You choose to be in a good mood or bad mood. It's your choice how you live your life."

Several years later, i heard that Jerry accidentally did something you are never supposed to do in the restaurant business. He left the back door of his restaurant open and then in the morning, he was robbed by three armed men. While Jerry trying to open the safe box, his hand, shaking from nervousness, slipped off the combination. The robbers panicked and shot him. Luckily, Jerry was found quickly and rushed to the hospital. After 18 hours of surgery and weeks of intensive care, Jerry was released from the hospital with fragments of the bullets still in his body...

I saw Jerry about six months after the accident. When i asked him how he was, he replied, "if i were any better, i'd be twins. Want to see my scars?" I declined to see his wounds, but did ask him what had gone through his mind as the robbery took place. " The first thing that when through my mind was that i should have locked the back door," Jerry replied. "Then, after they shot me, as i lay on the floor, i remembered that i had two choices: i could choose to live or could choose to die. I chose to live." Jerry continued, "The paramedics were great. They kept telling me i was going to be fine. but when they wheeled me into the Emergency Room and i saw the expression on the faces of the doctors and nurses, i got really scared. In their eyes, i read 'he's a dead man'. I knew i needed to take action."

"What did you do?" i asked.

"Well, there was a big nurse shouting questions at me," said Jerry. "She asked if i was allergic to anything." 'yes,' to bullets, i replied. over their laughter, i told them: "i am choosing to live. Please operate on me as if i am alive, not dead." Jerry lived thanks to the skill of his doctors, but also because of his amazing attitude.

I learned from him that every day you have the choice to either enjoy your life or to hate it. The only thing that is truly yours - that no one can control or take from you - is your attitude, so if you can take care of that, everything else in life becomes much easier.

WajahKu Di Pagi Hari..

Pepagi nak dtg keje dan dah smpi opis saja la gatei2 tgn dok snap gambar... Chubby nye muka aku nih... huhuhuhuhu... tu syg aku syg sgt tu...

Aku Jadi Pengasuh Baby??!!...

Huhuhuhuhu.... Ina bawak lagi baby dia dtg keje semlm.... kul 4.30 camtu aku p kidnapped baby dia bawak mai opis aku... aku ngasuh jap... suka arrrr..... chomel sgt.... tgk la ni..




Wednesday, July 23, 2008

Kehilangan..

Pagi tadi, aku dah hantar Zeni ke Jeti, dia nak balik ke Kedah.. Tiba-tiba aku rasa sedih sgt dan rasa kehilangan sbb dia xkan dtg dok ngan aku lg dah... Dia dpt masuk tentera.. 6 Ogos ni dia akan bertolak ke Ipoh.. Semlm lepas keje, aku p amik dia kat kedai pastu aku bawak dia p Sunshine.. Aku beli kelengkapan dia nak p sana.. Seluar slack 2 helai, track bottom 2 helai, t-shirt berkolar putih 2 helai, kasut sukan bla bla bla semua2 RM300++ gak la... xpe la... nak habiskan utk sape lg kan?? anak xde, anak saudara pun ok la... Tp tu la... sepanjang dia dok umah aku ni, aku ngan syg aku rasa best sgt.. rasa terhibur sbb ada jugak org yg boleh kami sembang2 dan usik2... nanti aku balik keje, aku akan lebih terasa kehilangan tu... aduhhh... nape la aku rasa camni???... ish..

Monday, July 21, 2008

Tadaaaa....

Aku dah tukar layout..... tp bunyi cam sifu aku nye blog la pulak... tp aku bukan menciplak k... cuma aku suka warnanya yg lembut dan design yg simple.... i likeeeeee....

AL-FATIHAH

18 Julai 2008 - aku dikejutkan dengan pemergian dua org kenalan iaitu sorang tu Kak Ton Aero dan sorang lagi Pakcik Hashim Misai... aku amat terkejut... tapi itu la tanda2 bahawa apabila hari berganti hari, hayat kita semakin berganjak untuk ke garisan penamat yang kita sendiri x tahu di mana kah garisan itu.. perlu lagi ke kita hidup menongkah langit dengan alasan enjoy x abih lagi?? perlu ke?? Tetiba aku terpk, sudah cukupkah bekalan aku untuk ke 'sana'?... takut.... aku takut.... aku masih belum bersedia.... tapi, maut dtg menjemput x kira masa dan ketika... Ya Allah, Kau bukakanlah hatiku untuk terus menghambakan diri kepadaMu Ya Allah...

Thursday, July 17, 2008

Baby oh Baby!!!





ni baby ina.... nama dier Muhammad Danial Hamsyari bin Haszahdi.... bestkan nama dier... secomel tuan empunya nama... ina bawak baby dier dtg opis sbb baby dier x sihat... demam, batuk n selsema.. cian baby... aku pun ape lg, pantang nengok baby, syok sgt... amik le kesempatan nak bergambar ngan baby ni... mana tau kot2 lekat kat aku pulak baby... alhamdulillah... Aku ni sekadar tumpang happy utk baby2 kengkawan.... mana tau kot2 satu hari nanti depa pulak tumpang happy utk baby aku pulak kan??? kan?? kan??? ehhehehhehehheheh syoknye.....

Wednesday, July 16, 2008

Luahan Hati...

Lunch td, boss aku blanje makan kat Subway E-Gate... memang relax makan kat situ... healthy food lg... sambil2 makan tu ada la sesi luahan perasaan... aku la yg byk buat luahan perasaan tidak puas hati aku kat dua org makhluk kat dlm opis ni yg aku dan ramai lg x paham perangai depa dua... dipendekkan cite, depa dua ni cuma ada perasaan hasad dengki dan busuk perut kat org.. terutama aku... Aku pun x tau apa salah aku kat depa yg buatkan depa dua ni benci sgt kat aku.... ye.. benci... bukan sekadar x suka, tp dah smpi tahap benci...Seingat aku la, sepanjang aku keje kat sini, x pernah pun aku x buat keje yg dorang suruh, melawan pun tidak... tp apa yg aku dpt??? cemuhan, tohmahan dan pendek kata yg x best semua aku... tp seingat aku, keje aku semua tip top berbanding 'kesayangan' depa tu... even my previous boss pun yg sgt cerewet ngan keje dia pun puji keje aku cepat dan tepat tp depa dua asyik nak jatuhkan aku je... tp waktu tu, aku sedar, aku x punya suara utk berkata2... sbb aku masih dlm probationary period... kene angguk2 je.. x boleh geleng2... tp lepas je aku dah confirmed, la ni aku dah boleh laser balik dah... terlarat ke aku nak terima je semua benda tanpa membantah dan membela diri?? tp itu la, dah dasar org ada kuasa skett, mula la jadi gila kuasa... asyik cari salah aku, tp malangnya, salah yg dicari kat aku tu, terkena batang idung sendiri... lg la depa bencikan aku.... Tgk?? aku percaya pada Qada' dan Qadar yg telah Tuhan tentukan ke atas hambaNya... kalau betul aku salah, dah tentu salah yg dorang cari kat aku tu ada kan, tp nape salah tu timbul kat depa??? so, skg ni sape yg salah sbnrnya??? tu pun depa x insaf lg... masih dok cari salah aku.... aku x paham betul la.....

terbaru ni, hari isnin lepas, aku demam... aku dtg jugak ke opis sbb ada keje yg perlu sgt2 aku settlekan... tp disebabkan badan aku dah menggigil demam aku pun telan panadol dan terus aku tido kejap je kat tmpt aku ni, aku tutup la lampu jap... aku bgtau kat 2 org member ofis kata aku nak tido jap kasik berpeluh skettt.... lebih kurang 1 jam lepas tu, aku bangun dan rasa ok skettt... aku continue keje.... dah tu, ptg tu ada sorang pegawai sini call aku, dia tanya aku, pagi td tu aku cuti ke? nape xde isi borang ke, call ke? aku kata apsal pulak nak isi borang? nak call?? aku ada kat opis... keje... dia pun terkejut jugak sbb ada org p ngadu kat dia kata aku x dtg keje.. lebih tepat lg, aku ponteng keje.... ape kes??? lepas je pegawai tu call, aku terus kluar ke pejabat am, aku jerit kat luar tu, 'SAPA YG CARI SY TADI? KATA SY X MAI KEJE?? SAPA?? SAPA??'... kesian kat kak zie ngan kak pah kat dpn tu, terkebil2 x tahu menahu cite... depa kelam kabut dok jawab 'x tau... x tau..'.. lepas tu aku masuk bilik aku balik, sambung wat keje... aku dah kata, aku ni kalau demam ke, sakit ke, aku suka ngamuk... kan dah kene... abih la cite tu utk hari tu... tetiba pagi ni, aku dah dpt tau sapa kah yg dok p ngadu tu... x lain x bukan owg yg dah tahap nenek kebayan lupa diri tu yg punya angkara.. yg dok busuk perut kat aku tu la... dah tu siap boleh ada masa dok kira cuti aku, dok heran aku x nye cuti x abih lg sbb la ni dah bulan 7!!!!! what u think about this org?? aku amik cuti salah... aku x amik cuti salah.... apa yg aku patut buat??? aku rasa mcm nak p dpn dia, aku nak tanya, 'u ada masalah ke i punya cuti x abih lg sbb la ni dah bulan 7?? bukan ke cuti yg dibagi tu harus dihabiskan sehingga bulan 12?? salah ke??' sgt2 aku rasa mcm nak p tanya camtu.. aku geram sgt.... sgt2.... kalau la aku ada kuasa cam otromen tu, aku dah fire dia kasik rentung, dah tu campak je kat laut kasik jerung makan, tu pun aku confirmed yg jerung tu x hingin pun nak makan dia... takut mati tercekik... hahahhahahahhaha..... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee geram nye akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu......

Tuesday, July 15, 2008

Rebung oh Rebung!!

cuba korang bayangkan... masak lemak cili padi rebung campur perut lembu.... meleleh ayor gigi oooooo.... memang sedappp... apalagi kalau mak yg masak... memang sedappp... oleh sbb kesedapan itu lah aku makan sampai setengah mangkuk besor jugak la sengsorang aku... maka dgn itu, mlm nye aku demam menggigil2... sakit abih badan aku nih.... x pernah2 aku tido kat umah aku sendirik, aku pakai baju, tp mlm tu aku pakai baju... dah la baju, sweater lg... x cukup dgn itu, aku balut kaki aku ngan cadar... pastu selimut ngan comforter... tu pun dok menggigil lg...semalaman tu aku x leh tido... dgn sejuk terlampau, ngan sakit badan... ntah pukul bape aku tertido pun x tau... sedar2 je dah kul 6 pg... terus bangun buat apa yg patut.. siap2 kejut hubby aku ngan zeni terus p keje... badan aku dok rasa lemah lg... tp x sejuk sgt... aku ingat ok la... memandangkan khamis ngan jumaat tu aku dah EL, my MIL sakit, aku kene dtg jugak la ke opis... settlekan keje mana yg patut... smpi je kat opis, aku punch card, buka komputer terus aku kluar g kantin ngan hubby aku... tp aku x de selera nak makan... rugi je koteow goreng tu... hehhehehhe... dah tu hubby hantar aku mai opis dan smpi kat opis aku dah sejuk balik dah... badan sakit giler2 dah ni... ekon aku offkan... x tahan sgt, aku telan 2 bijik panadol, pastu aku tutup lampu aku bgtau kat member sebelah bilik aku nih, kata aku nak tido jap, nak kasik peluh skett... dia pun ok.. aku tido la kat hotel california aku ni... aka bawah meja aku!! hehehehheh... cukup sejam, aku bangun dah berpeluh2... rasa ok la skett... terus lapar... balik keje aku demam balik... sejuk gilerrr... smpi umah je, aku telan lg panadol ngan air cap badak sebotol, aku terus tido dlm bilik... selubung balik ngan apa2 selimut yg ada... syg aku la dok kemas umah... cuci kabinet... sambil2 tu dia dok dtg jenguk aku dok tukar tuala basah kat dahi aku ni... syg nya dia.... pastu aku rasa aku dah berpeluh, aku tolak selimut, syg aku dtg dia selimutkan balik, tp aku marah2 sambil dok tolak selimut... dia soh selimut kasik berpeluh lg... tp tu la.. aku ni kalau demam/sakit, aku suka moody... aku suka marah2... sian syg aku kene marah... pastu aku dah x sedar diri dah... sedar2 aje dah kul 6.30.... terus bangun sbb tgk syg aku xde kat sebelah... tgk2 dia tido kat atas sofa ngan abu (my koceng)... siannye dia.... terus rasa bersalahnya aku dok marah2 dia.... terus aku p cium pipi dia say thanks syg... dia pun terbangun dan terus tanya 'syg dah ok?'... aku ckp dah ok... terus dia peluk aku... aku tgk2 kat dapur, dah bersih... dia bersihkan... sampah semua dah terikat elok dah... dlm hati aku rasa mcm best nye aku demam slalu.. baru bersih umah aku... hehehheheh... tp xnak la... aku x suka demam... x best... aku p mandi dulu, siap2 pakai baju aku kejut zeni... dia bangun je terus tanya 'makcik dah baik?'... sygnya depa kat aku kan??? hehheheheh... rasa bertuah sgt.... dan alhamdulillah, sepanjang pagi ni aku xde rasa nak demam dah... dah baik... cuma tekak aje masih sakit... perit nih.... xpe.. asalkan jgn demam udah la.... x ndak dah aku.... Syg... i luv u... thanks sbb jaga kite semlm.... luv u so much.. mmuuaahhh...mmmuuaahhh...

HANDPHONE ILANG!!!

handphone hubby aku ilang!!!! eeeeeeeeeeeeeeeeeee.... geramnye aku.... hubby aku ni, aku x tau la... kelam kabut je perangai dia.... hp jatuh kat ne pun dia x tau dan x sedarrr.... sepantas kilat aku call kat celcom soh sekat nombor tu then sat lg aku nak p celcom dptkan sim card baru.... hampeh kalapa sawittttt tulllll...... aku geram... tp nak marah pun x leh... bukan nye di bawah kuasa dan kawalan kite benda2 camni kan... dah nak jadi..... hmmm... x pasai2 kene beli hp baru... aaahhhhh... x kira, aku beli hp baru, aku guna yg baru la.. .kasik je hubby aku guna hp aku yg lama ni kan.... hehhehehhehe.... hep hep horeeeyyyyyy......

Wednesday, July 9, 2008

Keceriaan Pagi...

Wahhhh..... pagi ni aku dah kembali ceria..... i'm back to normal.... dah xde marah2 lg dah.... kemuncak marah aku semlm diakhiri dgn gugurnya air mata maka abih je nangis tu aku dah lega.... hilang la marah aku tu.... gitu la aku... dan terima kasih juga buat En. Jiwatenang kerana menegur keadaan diri aku semlm.... thanks a lot.... hopefully, dgn terbitnya mentari ari ni akan memberi keceriaan kpd diriku hingga mentari terbenam.... dan kalau boleh nak ceria2 je slalu... tu la rahsia awet muda......

Tuesday, July 8, 2008

MARAH! KECEWA!! LETIH!!!

Memang aku tgh MARAH! KECEWA!! LETIH!!!

Iye la... sape yg x marah? sape yg x kecewa?? sape yg x letih??? kalau kene wat keje cam balaci!!!... dah la semua nya last minute.. yg depa tau nak mengarah sana.. arah sini... ingat aku ni apa???? bibik indon yg depa bayar bulan2 soh wat keje camni???? dah tu xde sapa pulak yg nak tolong!!! tolong tgk ramai la!!!! pastu tolong mengarah!!! 'ha.. yg tu letak sini... ha... yg ni letak sinun... ha.. yg ni kene ubah sini... yg tu x leh camtu'.... nasib baik ada Ina... dia la yg tolong aku wat keje balaci ni semua last2 minute... kalau ikutkan hati aku, aku nak wat sorang je tp disebabkan aku x terdaya nak mengangkut kuih, air, piring, cawan dan segala mcm benda utk minum pagi dari cafe ke aras 6 canselori, terpaksa la aku kacau ina jugak.... nasib baik la ina willing to help... berjuta terima kasih utk ina.... yg lagi menyakitkan hati, depa buleh dok call ja tanya 'kat mana ni? mana kuih x sampai lg...?' aduhhhhhhh rasa mcm aku nak hempuk ja semua piring2 tu kat dpn lif canselori tu... x tau ka mcm mana payahnya aku ngan ina terkodek2 dua org nak mengangkat semua barang2 tu guna troli kecik tu je??? xde sorang pun turun dr aras 6 tu ke bawah utk tolong kami angkat semua barang2 tu!!!! yg depa tau 'mana? mana? mana?'... smpi kat atas tu dok arah yg tu kene letak sini, yg ni kene ubah sana sini... buat la sesama... ingat aku caterer ke nak diarahkan camtu???? nasib baik la Tuhan bagi kat aku satu sifat yg bila marah aku diam je... dok diam xnak ckp kat org... melainkan jari jemari aku je yg dok meluahkan rasa yg terpendam di hati.. kalau la aku ni mcm org lain, dah tentu VC pun campur tangan nak solvekan problem ni..... Ada jugak tu org org yg boleh tgk ja aku ngan ina dok angkut semua2 tu dgn susah payah tp xde rasa pun nak tolong.... boleh buat hati kering ja.... tp aku ni, kalau org mintak tlg, mcm mana sibuk aku ni, mcm mana byk nye keje aku, insyaallah aku akan tolong jugak.... tp kalau aku....... terkodek la aku buat sendirian...... tension sgt nih!!!!!!

Kesibukkan yang melanda....

a'aa... betul.... sibukkkkk sgttttt.... nak bercerita tentang cinta (erkkk... ada kaitan ke??).. nak bercerita tentang apa terjadi dua tiga ari lepas pun x sempat... ni pun saja2 la nak menyibukkan diri nak menulis skett dlm ni sementara nak prepare utk press conference sat g neh... aduhhhh... bz nye aku... tu pun ada jugak org kata aku xde keje kat dlm bilik aku neh!!!!! ni bukan buta mata, tp org yg buta hati.... limau purut tiga serangkai, buta perut xdak akai..... wahhh!! tetiba je pepagi ni aku dlm mood marah... ye la.. pepagi lg dah bertanya hal2 yg membangkitkan kemarahan aku... tp xde la soal personal... semua hal2 keje.... hmmm... tension nye keje aku skg ni... tp biasa la... dah keje kan... tanggungjawab is tanggungjawab.. nak tak nak kene buat jugak.. kalau idak nanti makan gaji buta la jawabnye... huuhuhuhuhuhuhuuuu.....

nanti aku update lg yekkk....

Friday, July 4, 2008

Nak Share Hasil 'Kemahiran Teknikal Yang.....'



First skali aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada Puan Ila yang telah menemukan aku dan juga mengajar aku dgn benda alah ni... dan setelah aku godek2 ini lah hasilnya.... i likeeeeeeeee....

My Blog Transformed.......!!!!

yeah yeah yeah.... aku dah tukar la blog aku... dr blogdrive ke blogspot.... terima kasih puan penasihat.... hehehhehehehheh