Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 28, 2008

Dinner..

Tadaaa.... Ni la rupe nye burger roti banggali buatan syg aku nih... Ntah apa la mimpi syg aku semlm, bila terdgr jer mamak roti tu dok ting ting ting ketuk kasik isyarat dia dah dtg, terus syg aku ajak aku turun beli roti... aku mcm biasa suka roti banggali nih, makan begitu saja pun sedapp.. apatah lagi kalau disapu mentega dan kaya...


Disebabkan aku tersgt letih semlm nih, bukan letih apa, letih sbb selsema teruk sgt, makanya, syg aku mengofferkan diri masak utk aku.. dia buatkan burger roti banggali... emmm... sedapp jugak... utk dia pulak big mac dlm versi roti banggali... hahahahha.... Thanks syg... ni yg buat lg sayang nih....


Apa Kata Hati?~ sesekali bermanja.....

Thursday, November 27, 2008

Blog Sumber Maklumat...

Di kesempatan ini aku nak kasik berpuluh2 malah beratus2 kredit untuk blog AKU SAPE kerana melalui blog ini lah aku dpt byk maklumat terkini untuk edit dan create mcm2 benda... U ols pun kalau rajin2 tuh singgah2 dan jenguk2lah blog nih... x rugi tau...


Apa Kata Hati?~ Ini bukan entry bodek k.... cuma meluahkan rasa penghargaan dan terima kasih jer...

Kucing.....

Tadi aku g teman syg aku lunch.. waktu jalan nak balik tuh, terjumpa la kucing dua beranak nih tgh tido... sgt cumel... si anak tuh sebijik fotostat si ibu... putih semua.. xde corak lain... tgk la.. siap pandai posing lg tuh... aku sgt geram akan kucing2 ini... cumel kan??? dan syg aku siap offer 'bawak la balik umah bela...'... heheheh tp aku xnak.. sbb kucing ni dah la berbulu kaler putih, bersih pulak tuh, x comot, maknanya, tuan kantin tu punya kucing la... mau dia hambat aku ngan senduk kalau aku kidnap anak kucing dia balik umah....

Apa Kata Hati?~ xnak arr.. nanti Abu marah... abu dan pok pok tetap di hati....

Kembar Sgt Seiras

SEE.... kan aku dah kata kembar yg sgt seiras... kembar kat kain jer la... hahahhahah... ianya tidak disengajakan kerana tiada calling2 dibuat sblm memakai kain tersebut... thanks to mak labu yg tolong mengambik gambar ini... huhuhuhuhuhuu...

Apa Kata Hati?~ ha cak......

Wednesday, November 26, 2008

Cuba Teka Siapa Ini?

Cuba teka siapakah ini??? beliau nih bekerja satu opis ngan aku... beliau nih sedang memegang title mak labu.... heheheheheh.... maaf kerana wajah beliau terpaksa dilindungi atas sebab2 yg harus dielakkan....


Apa Kata Hati?~ teka jgn x teka....

Survey..

Dua tiga hari nih aku dok buat survey, dan hari ni aku rasa aku dah dpt result la... Hasil yang aku dapat ialah: ramai blogger terdiri dari wanita berbanding lelaki.. hmmm.. nape ekk?? adakah kerana wanita nih kreatif? byk masa terluang? bijak membahagi masa? atau apakah ianya?

p/s: aku selsema, sakit kepala, sakit kerongkong.. otomatik jari pun sakit makanya malas nak wat entry panjang2...


Apa Kata Hati?~ Apa kata survey??

Tuesday, November 25, 2008

Mahal Giloss...

Dua tiga hari yang lepas, syg aku ajak g makan nasik kandar kat sebelah Nasik Kandar Line Clear tuh... nama kedai tuh Nasi Kandar Yasmeen kot kalau x silap... aku amik ayam kicap ngan telur sotong (2 ketul) jer, dan syg aku pun amik ayam kicap tuh ngan sotong.. boleh tahan la rasa masakan dier... tp yg x tahan tuh, harga makanan yg pada aku yg slalu gak makan kat luar nih amat la mahal nyer... dua org kami makan menu ciput camtu harganya RM22.00...... termasuk teh o suam ngan nescafe ais.. masa nak bayar aku jenguk2 kat bil tuh tgk nasik aku harganya RM9.40 dan nasik syg aku pun RM9.60.... mahal giler... kalau makan kat Pelita pun x macam tu harganya....

Mcm la sblm nih aku x pernah pegi makan nasik kandar... dan aku boleh agak2 bape harga lauk yg aku ambil... tp kali nih melampaui jangkaan aku... cekik darah tul... dulu mahal sbb minyak naik, skg nih minyak dah turun tp harga barang dan makanan dok camtu gak?? ape kess??

Apa Kata Hati?~ Bijak berbelanja... yg mahal x yah dok p dah....

Monday, November 24, 2008

Weekend Outing

Hari sabtu lepas, seperti kebiasaan, outing ngan kengkawan syg aku.. actually, pagi sabtu tu, aku ngan syg aku bawak mak aku, anak sedara dan adik aku sorang pegi kenduri kat kpg aku kat Selama, Perak.. Aku nak la buat 'ketupat' skett psl kenduri tu, aku smpi sana baru pukul 12 tghari, tp tetamu yg datang boleh dikira dgn jari.. mak aku ckp, kenduri kat sana memang mcm tu, slalu dalam kul 2 atau 3 camtu dah abih dah.. x macam kat sini, smpi kul 6 petang pun ada lg... tp bagi aku kalau kul 12 pun dah xde org, something wrong somewhere la kan... rupa2nya memang ada, tuan rumah tu jenis yg x bergaul ngan jiran tetangga... dah la baru pindah situ, xnak bercampur pulak... kat kampung nih, kalau x bercampur ngan jiran tetangga, alamatnya mcm ni la... kenduri pun xde org dtg...

masa dok tgh makan tuh, pengantin lelaki pun sampai, pastu masuk dlm umah, posing2 pastu terus pegi makan beradap... tp jujur ku katakan, kalau aku la kat tmpat ngantin tuh, sure aku nangis dah.... mcm sandign berdua jer dpn sanak saudara... baik wat kenduri tuk sanak saudara jer... hmmm... food pun sekadar boleh tahan jer.. sib baik la aku dah makan nasik goreng kat umah mak sblm pegi kenduri tuh.. kalau idak mau tension lapar perut...

lepas makan, aku ngan mak pegi jenguk tok kat dlm rumah... dgr cite tok dah nyanyuk... x kenal org dah... memang betul, masa masuk tu, mak salam dan tanya kenal x sape nih? tok ckp kenal.. tp dia sebut nama org lain... maknanya dia dah x kenal.. dah tu dok asyik cite hal2 dulu2 masa dia muda2 dulu... aku pun jadi sedih, dia dah x kenal aku... kalau idak dulu nih, kalau balik kpg, aku suka bermanja ngan dia, suka makan masakan dia... sedapp.. tp skg, aku pun dia x kenal dah... asyik dok sebut fauziah jer... fauziah mana pun x tau... mak lang aku pun x tau sape fauziah tuh... ni la tok aku...



Malam tu jugak lepas makan mlm kat umah mak aku, terus balik penang... singgah kat umah member syg aku jap kat butterworth pastu terus g lepak2 tmpt biasa kat QB Mall smpi kul 2 pagi... pastu balik tido... best nyer... Hari Ahad, xde mende pun, aku ngemas umah jer sbb syg aku keje....



Apa Kata Hati?~ suker benor le aku menepekkan gambo aku kat sini.... tp dah nama pun blog aku kan, suker aku la yekkk... hehehheheheh

Tag 1 dari Jumie Samsudin

* Starting time: 8.47 am (tugasan pertama di hari Isnin)

* Name: Azura Jaapar

* Sisters: 4

* Brothers: 1

* Shoe size: 6 or 7

* Height: 159 cm

* Where do u live: Bukit Gambir, Gelugor, Penang

* Have u ever been on a plane: Nope... takutttt

* Swam in the ocean: YES

* Fallen asleep at school: YES

* Broken someone's heart: Dolu dolu pernah arr.... skg nih dah baik... hehehhe

* Fell off your chair: alhamdulillah, blum lg... ini menandakan yg aku budak baik.. dok dendiam je kat kerusi tuh... bukan cam cik jumie... hehhehehe

* Sat by the phone all night waiting for someone to call: Tak pernah lah....

* Saved emails: yg penting jer... yg x penting delete terus..

* What is your room like: Like me!

* What's right beside u: nasik goreng yg dibuat sendiri pagi tadi..

* What is the last thing u ate: Strepsil... sakit tekak arr..

* Ever had...Chicken pox: kecik2 dulu la.. x ingat umur bape..

* Stiches: Not yet.

* Broken nose: Never.

* Do u believe in love at first sight: OH YES!!

* Like picnics: YES!!

* Who was/were... The last person u danced with: My Syg Hubby..

* Last made u smile: -My Syg Hubby..

* Today did u...Talk to someone u like: Yes.

* Kissed anyone: YES. My Syg Hubby

* Get sick: tekak...

* Miss someone:MY ABU & POK POK... dah hantar balik kpg.. so, umah sunyi la xdak depa tu....

* Who do u really hate: org yg bukan dlm senarai org yg aku suka..!!

* Do u like your hand-writting: Dah tentu la.. kalau aku x suka, sape lg yg suka kan?? hehehhehe.. anugerah Tuhan tuh.. boleh gak menulis, kalau Dia x kasik menulis cane??

* Are your toe nails painted: -YES!! Black (henna)

* Whose bed other than yours would u rather sleep in: I can sleep anywhere.

* What color shirt are u wearing now: cokelat

* Are u a friendly person: VERY MUCH.

* Do u have any pets: Yes.. Abu & Pok Pok (koceng yg ke 12 & 13 yg aku bela semenjak 2005)

* Do u sleep with the TV on: No. pembaziran tuh..

* What are u doing right now: working so hard to finish this task.

* Can u handle the truth: Not really good at it.

* Are u closer to your mother or father: MOTHER

* Do u eat healthy: NO. Because I live in Penang - syurga makanan...

* If u're having a bad day, who are u most likely to go to:My Syg Hubby

* Are u loud or quiet most of the time: LOUD!

* Are u confident: Yes

* 5 things I was doing 10 years ago
-Baru grad
-Baru bercinta ngan Mohd Yusri (my x-fiancee)
-Budak baik dan bendul..
-Blum byk pengalaman hidup lg..
-xde byk benda yg berlaku...

* 5 things I would do if I were a billionaire: (hmmm... 5 je ke??)
- Nak berhenti kerja USM
- Nak membantu org2 yg kurang upaya, org2 tua yg tidak dipedulikan anak2 & anak2 yatim...
- Nak bina sebuah banglo canggih kasik mak bapak dok skali
- Nak p Mekah
- Nak set up bisnes spare parts & aksesori kete pelbagai model...

* 5 of my bad habits
- cepat marah
- berdendam selagi sakit hati x settle
- cepat kasihankan org yg buat muka welfare..
- suker korek gigi.. (x senonoh kan??)
- x de dah kot....

* 5 places I've lived/living
- Sg. Bakau
- Manjung
- Teluk Kumbar
- Bukit Gambir

* I am tagging
- Cek Lala
- Jentayutiara
- Mebby17
- Ina Peace
- Shazyla

Selamat menjawab.

Apa Kata Hati?~ huh... penat nak menjawab..... ada lg satu neh..

Friday, November 21, 2008

Aku Dilukai...


See..... aku dilukai lagi oleh Cik Abu.... si koceng kesayangan aku tuh... sakit tau... dia nak panjat sinki dlm bilik air, tp dia tergelincir dan terus mencakar lengan aku nih.. yg amat ngeri, kulit aku yg tertanggal tuh pun aku dpt tgk terlekat kat sinki tuh.... pedih x tau nak cite arr.. tp first time aku x jentik telinga dia... ehhehehhehe.... jentik2 manja ajer pun... sakit tau.. dah la minyak gamat xde kat umah, smpi kat opis baru kak zie tlg letakkan minyak tuh... cedera lg tangan aku nih... hmmm...

Apa Kata Hati?~ xpe... xpe... sakit pun ku tahan jua... nak marah pun x guna, bukannya dia paham bahasa.. kalau aku pandai marah dlm bahasa kucing ok la kot kan... hehehhehe
Undergoing MyBlogLog Verification

Padah Merayau2....

Munyik tuh mcm suspen je kan?? tapi sbnrnya x pun.... hehehheheh.... rutin aku pepagi bila smpi je opis ialah check email rasmi dulu... kot2 ada boss tinggalkan keje or pesanan penaja je.. settlekan yg tu dulu, pastu aku akan meronda blog... ronda sana, ronda sini, tup tup pepagi nih aku ronda blog cek lala dan nah.... aku ditag oleh beliau... dan tag kali nih mcm best pulak... hehheheheh... ala2 promosi diri sendirik pun ada... tp lantak la kan... yg penting aku hepi....

Tag nye berbunyi gini:

Sesiapa yang di tag kene menulis 10 perkara tentang org yg meng tag dia...

Aku telah ditag oleh Cek Lala... maknanya aku kene tulis 10 perkara tentang beliau yg Hotz nih......


1) seorang wanita, isteri, ibu, anak dan yg seumpamanya...

2) berhati lembut tapi kengkadang agak ganaz
3) suker gelak tahap petir sabung menyabung
4) berdikari
5) sgt suka membantu aku dlm hal2 blogging nih (tok guru aku nih)
6) sgt suker memasak (tp aku jer yg x merasa lagik masakan beliau)
7) sgt syg family beliau
8) ada dua org anak yg chomel2..
9) tabah mengharungi dugaan hidup
10) suker tersenyum.....


Then, org yg kene tag kene tulis 10 perkara tentang beliau..


maknanya aku kene tulis 10 perkara tentang diri aku la...

1) Friendly
2) seorang wanita, isteri, menantu, anak dan seumpamanya
3) Belum diberi peluang untuk menjadi seorang ibu
4) moody dan agak baran (tp terkawal la..)
5) bersuara kecik ala2 chibi maruko chan (kata sorang student tu la..)
6) berbadan gempal mengikut kretiria yg ditetapkan oleh suami tersyg..
7) seorang setiausaha kepada Timbalan Dekan
8) suka memasak dan mencuba resipi baru (bila x menjadik suka marah2 dan nangis.. huhuhuhu)
9) soft hearted tp at the same time sgt keras hati.
10) kelakar, suka ketawa, sering tersenyum dan suka wat lawak bengong..

At the end, choose 10 people to be tagged
1) Cik Jumies
2) Jiela
3) Kak EJ
4) Mama Chupan
5) Ibu Daniel
6) Ezza
7) Dr. Sal
8) Fazzlies
9) Aireen
10) Ina Peace

Sila lah menjawab tag tersebut ye kengkawan....


Apa Kata Hati?~ lalalallalallalalalla... dah siap tugasan di pagi Jumaat nan indah nih....

Thursday, November 20, 2008

Xde Mood la hari nih!!!

Aku rasa mcm nak cerita sesuatu tapi xde mood pulak nak bercerita psl benda yg aku nak cerita td tuh.... ditambah pulak ngan mengantuk yang teramat sgt nih dan jugak runsing memikirkan hal dalaman yang berlaku di office aku nih... aduhhh.... mcm2 perkara smpikan mood aku nak bekerja pun xde... kalau idak, aku nih berkobar2 je nak mai office nak bekerja, tp since perkara nih terjadi, aku dah jd xde hati dah nak wat keje.... hmmm...


bila dah mood keboringan tuh dtg, aku pun merayau2 la dari satu blog ke satu blog, dari satu website ke satu website... dan nah, aku terpana pada satu website nih... People.com... dan article yg paling menarik perhatian aku ialah Sexiest Man Alive 2008... wahhh menarik gitu... antara yang tersenarai ialah:


Beliau nih nama dia Hugh Jackman.. Beliau nih di senarai pertama... ingat2 lupa muka dia ekk?? dia ni la Logan/Wolverine dlm cite X-Men tuh.... ha.. kan dah ingat...


Beliau nih pulak namanya Daniel Craig.. Hero James Bond yg baru.. Hero pertama yang berambut blonde.. beliau nih di tempat ke2..


Beliau nih namanya John Hamm.. Seorang pelakon yang agak terkenal.. beliau byk melakonkan drama berbanding filem.. (kalau x silap la.. tp beliau nih aku x brapa nak kenal.. sorry..) beliau di tempat ke3




Beliau nih di tangga ke 4.. sape yg x kenal?? hero masa kini yg menjadi kegilaan gadis2 remaja... beliau ialah Zac Efron pemegang watak utama dalam High School Musical..


DAN...........




Ditempat yang ke15...... David Beckham.... aku pun x tau nape beliau nih dok kat tempat ke15.. menurut sumber, beliau nih tersenarai disebabkan oleh beliau menjadi model seluar dalam lelaki berjenama Armani.. tu kot sbb org nampak dia seksi.... hehehheheheheh....

(tambahan: utk sexiest man di tangga ke 5 - 14 aku x letak sini sbb aku x kenal dorang tuh... hehehheheh.. jgn mare ekk..)

Syg aku ada bertanya, 'syg, org pompuan nih kan, suka jugak tgk lelaki seksi mcm org lelaki suka tgk owg pompuan pakai seksi jugak ekk??' dan aku dgn nada yg sgt poyo menjawab 'normal la tuh... owg pompuan pun ada nafsu mcm lelaki jugak.. ingat lelaki je boleh tergoda ngan pompuan seksi??' dgn jawapan aku yg poyo tuh makanya syg ku itu sudah tidak bertanya lg soklan2 selanjutnya... hehehhehe....



Apa Kata Hati?~ Tang Mana Seksinya Lelaki di Mata Wanita????

Wednesday, November 19, 2008

Futsal lagi...

Seperti kebiasaan hari selasa malam, aku ngikut syg aku g main futsal lagi... ye la... kasik sokongan moral... chaiyok chaiyok...


Aksi seorg keeper yang ditaja oleh 100 Plus.... hehehhehe


Tidak ketinggalan foto penyokong setia keeper tersebut yang x jemu2 memberi sokongan setiap minggu....




Apa Kata Hati?~ sib baik kali nih dorang guna bola kaler kuning... so, xde la si keeper tuh tangkap angin.... hehehhehehehehh

Tuesday, November 18, 2008

Hari ni Hari Selasa...

Actually, xde kene mengena pun ape yg akan aku tulis nih ngan title yg aku tulis tuh.... saja sbb aku x tau nak tulis title nye apa... mungkin sekadar luahan rasa hati jer...

Kadang2 aku rasa hairan ngan sikap manusia.. x perlu la amik contoh skop yg terlalu luas, cukup sekadar org2 sekeliling kita.. ada saja yg x puas hati... aku x faham kenapa ada org yg x pandai nak memuji atau menghargai org lain.. ape la salahnya kalau kita rasa masakan org tu sedap kita just kata 'sedap'.. x salah kan?? walaupun pada tekak kita masakan org tu x sedap mana, tp x salah pun kalau kita kata 'sedap' sekadar untuk mengambil hati sebagai tanda penghargaan pada org tu yg telah berusaha masak sesuatu dan bawak ke office utk kasik kengkawan makan sesama.. tapi kenapa perlu kasik komen tambahan yg menampakkan mcm org tu x cukup itu ini?? dah tentu la cara org tu masak ngan kita masak x sama... even aku masak pun x sama mcm mak aku masak....

so, kite cuma kene belajar untuk menghargai org lain.. org tu masak dan panggil kita makan sesama pun dah cukup bagus dah... kalau dia buat x tau jer cane?? tgk dan telan air liur je la.... sekurang2nya org tuh ada jugak kesungguhan bangun awal pagi memasak sesuatu dan membawa ke office dan ajak kengkawan makan sesama daripada kita tu yg asyik tahu mengkomplen aje tanpa pernah ada rasa yg sama.. kalau dah rasa diri tuh mcm juri pertandingan iron chef, cuba bawak pulak hasil masakan awk tuh.. apa yg aku nak kata kt sini, bukan soal masakan sapa lebih sedap dan enak tapi soal utamanya ialah mcm mana cara nak menghargai org lain.. tu je...

ape yg aku terasa hati sgt kesah semlm... aku skg nih, ikut mood untuk bersiap ke pejabat... bila dtg mood aku tersgt ok dan aku bangun awal, cantik la sikit penampilan aku hari tuh... ngan mekap nye.. ngan baju best skett, ngan high heel nye... tapi, bila hari yg aku rasa kosong dan byk keje yg memerlukan aku hanya memerap dlm bilik aku nih, aku cuma berpakaian simple jer... mekap pun tidak, cukup sekadar lipstik jer.. tp xde la comot... maintain jer... so, bila dah slalu aku bergaya biasa, bila sesekali aku bergaya luar dari kebiasaan aku, ada jugak mulut2 yg x puas hati... suka sungguh nak menegur dgn kasik komen2 yg pada aku x perlu pun kasik komen camtu... sbb pada aku, aku punya pasal la aku nak cantikkan penampilan aku sbb ini badan aku.. bukannya aku x pernah mekap dtg opis.. bukannya aku x pernah pakai high heel dtg opis.. so, nape perlu kluarkan komen2 yg menyakitkan hati aku setiap kali aku lalu dpn meja beliau?? kenapa??

Dan sgt kebetulannya, semlm mood aku baik dan aku malas nak jawab apa pun.. tp sbnrnya, bila aku x jawab apa2 tu maknanya aku tersgt la cuak dan tersgt nak meletup tp ku tahan jua.... sbb aku nih masih ada rasa hormat pada org yg lebih berusia dari aku... lgpun tu mulut dia kan... walaupun itu mulut dia tp subjek yg dia dok komplen tu adalah hak milik aku, melibatkan hati dan perasaan aku, kesabaran aku pun tercabar jugak la... anyway, aku ucapkan tahniah pada diri aku sendiri sbb aku berjaya mengawal perasaan aku dgn tidak memulangkan paku buah keras terhdp manusia tuh.. hahahhahahah....


Apa Kata Hati?~
ni la yg org tua2 dok kata 'sbb pulut santan binasa, sbb mulut pulut pun abih..' hehehhehe... jgn mare ekk... (perumpamaan yg betul: sbb pulut santan binasa, sbb mulut badan binasa'... adik2 jgn tiru perumpamaan yg pertama tu yek... hehheheheh)

Monday, November 17, 2008

Line Clear...

Setelah 6 tahun aku dok kat Pulau Mutiara nih, baru semlm aku smpi kat tempat yang sgt sinonim ngan Penang iaitu Nasi Kandar Line Clear... hehehhehe... kesian kat aku kan?? aku cuma tau nama nye aje, tp tempatnye aku x tau.... kesahnyer, semlm aku kluar ronda2 ngan syg aku, then, aku ajak dia pegi lepak2 minum teh tarik... dia bawak ke situ... dok tgh sembang2 sambil minum teh tarik baru aku terpandang kat sign board tuh tertulis "nasi kandar Line Clear"... ahhahahha... terus aku tergelak sambil kata kat syg aku, 'syg, sini la line clear ekk??' mcm jakun je aku semlm.. tp jakun yg terkawal... hahahahhaha...






Dan situasi yg amat menyentuh hati, syg aku ckp ramai mata yg dok tengok aku ngan syg aku dok minum mlm tuh.. then, masa syg aku g bayar, ada orang bertanya, 'u punya bini cina ka??' hmmm... apekah soklan itu??? tapi, utk pengetahuan semua, bila aku ke kedai, pasar or even ke tesco slalunyer salesgirl situ ckp cina ngan aku.... huhuhuhuhuhu... ape mokcik nak jawab??? slalunye dgn malu2 koceng aku jwb 'sy melayu la.. x faham ape u ckp...' hehehheheheh dan mereka termalu....


Apa Kata Hati?~ mcm cina ke aku??? yg pastinya aku ni bukan la fotogenik.... hehehheheheh

Rambut ku...


Rambut aku dah panjang..... hehehheheheh... aku suka... dan aku berazam untuk menyimpan rambut aku smpi ke paras pinggang lagi macam dulu... xnak potong dah... rasa rugi pulak aku potong rambut pendek ari tuh... tp xpe... berani menanggung risiko... (ape kene mengena ekk??) anyway, syg aku pun dah x kasi aku potong rambut lg.... hmmm... tgk aje la....




Apa Kata Hati?~ hehehehhe... suker....

Sehati Berdansa


Aku sgt suker ngan gaun Linda Onn malam tu.. sgt menarik dan sgt sesuai dgn bentuk badan beliau... Maaf, kualiti gambar kurang memuaskan iyo la kan, snap guna hp jer.. dah tu bila nak snap kat tv cenggitu le jadinyer... tp leh nampak gak kan?? bagi aku sgt lawa gaun dia tuh.... cantik....




Ni pulak Linda Jasmin, juri untuk pertandingan nih... beliau nih pun sgt cantik..


Yang ni pulak pasangan Lisda dan suami beliau... aku rasa mcm mereka nih dpt pergi final dan mungkin jugak dpt jadi juara... mungkin la... hehehheheh... tp mereka berdua nih sgt secocok dan sepadan... i like....




Apa Kata Hati?~ Best jugak.....

Jauh Perjalanan Luas Pemandangan....

Ade kene mengena ke ngan tajuk posting nih?? anyway, this is my new look.. i mean my blog la... not me... heheheh i'm still the same..

Untuk beberapa hari lepas aku terpaksa tutup seketika blog aku nih untuk memberi laluan utk aku mengubahsuai blog nih... amacam? ok x? aku suka yg simple tp menarik... korang rasa menarik x?? tp dah nama pun blog aku, asalkan aku rasa menarik tertarik ianya memang da bomb sudah la kan... aku cuma harap korang pun rasa tertarik jugak la ngan blog aku yg simple nih...

Enjoy!!!

Apa Kata Hati?~ lalallalallalallalalllalalla....

Wednesday, November 12, 2008

Ucapan Terima Kasih...

Dengan berbesar hati dan bersukacita nye (ade ke ayat cenggitu??) aku menampal ucapan salam dari CekLala... Thanks...



Apa Kata Hati?~ So sweet....

My Sis Open House

Bertarikh 27 Oktober 2008 yang lalu, bertempat di Kem Batu Kentomen, KL, kakak aku telah mengadakan Open House Aidilfitri seperti kebiasaan beliau setiap tahun. Tapi aku tidak dpt menghadirkan diri kerana aku berada di Kelantan berkursus.. anyway, ada jugak gambar2 hasil usaha abg iparku sepanjang majlis...


Kakak n anak sedara ku yg ditugaskan utk membuat fruit sticks..
[ got marshmallow too.... hmmm... ]


Home made food..


Buffet Line...


Khemah tetamu & Khemah VIP


Ni paling best.. ada live band...
[huwaaa... nape aku xde......]


Pesanan Penaja... hehehheheh



Apa Kata Hati?~ Best nyerrr.....

AHMAD TEA




Inilah Ahmad Tea... aku sgt menyukai rasa teh ini.. aromanya memukau kalbu... hehehhehehe (iklan seketika..)


Apa Kata Hati?~ Cubalah... anda pasti tertawan....

Tuesday, November 11, 2008

My New Desktop & HP Wallpaper

Tadaaaaa.... What do u think?? i like it soooooo much coz for me it is very very very sweet..... of course... it's me rite... hehehhehehehhe



Apa Kata Hati?~ Luv u so much syg....

Monday, November 10, 2008

Mawi-Ikin @ Kursus Kawin = KAWIN!!!


Aku dapat email dari Cik Jumie dan jugak komen dari beliau di blog beliau tentang mawi ngan ikin nih pegi kursus kawin... ye la... owg nak kawin.. kene la berkursus kan... yg tu aku x kisah sgt... dan pendek kata, apa2 hal berkaitan mawi pun aku x kisah sgt sbb nye aku bukan lah peminat dia... sekadar dua tiga lagu dia yg best tu aku dgr je la... cuma yg aku nak komen skett psl kisah terbaru dia nih ialah, kenapa perlu letakkan si mawi dan ikin di di tempat yg special? letak meja sorang satu dpn skali siap ngan skirting lawa lg... ape kes nih?? apa bezanya mawi ngan ikin tuh berbanding ngan peserta2 kursus lain melainkan status penyanyi?? hmmm... nampak sgt dok beza2kan org pulak... apa lah salahnya kalau mawi ngan ikin tu sama2 dok kat kerusi yg sama ngan peserta2 lain..


tu je la yg aku nampak kureng syok skett.. yg lain tuh lantak p la kat mawi ngan ikin.. hidup dorang.. dan ada jugak yg mempertikaikan kenapa mawi pilih ikin la.. x baik buat kat ina naim camtu la... itu la.. ini la... komen aku: ini semua jodoh... kalau dah Tuhan tetapkan yg ina tu bukan jodoh mawi, x jadi kawin jugak dorang tuh... dan kita kene pk, mesti ada keistimewaan ikin tu di mata mawi dan bondanya yg kita semua x nampak that's why la ikin yg mawi pilih.. lagipun, kita x tau pun sebab sebenar napa mawi ngan ina berpisah dulu.. apa puncanya.. yg kita dgr pun dari media.. so, jgn lah terlalu cepat membuat tohmahan kat sapa2 pun.. artis ke, org biasa ke, yg penting kita nih sama2 manusia... mungkin pangkat atau title je berbeza tp kubur tetap saiz yg sama dan di 'taman perumahan' yg sama = tanah perkuburan...


Apa Kata Hati?~ pernah x kita terpikir, kenapa kita berpisah/putus cinta ngan kekasih terdahulu dan kenapa kita bercinta ngan kekasih/suami yg dok ada skg nih??......

Friday, November 7, 2008

Sudut Sejahtera...


Ini lah sudut sejahtera diriku.... hehehheheh.... segala2 cenderahati yang aku beli ataupun dihadiahkan oleh sesapa saje aku tempatkan disini.... sbnrnya byk lg... tp x brapa nak muat kat sini... tp sgt sejahtera bila aku tension2 tgk or belek2 benda kat sini rasa tenang skett.... heheheheeh....
Apa Kata Hati?~ Salam Sejahtera tuh tajuk lagu kumpulan Samudera..... xde kene mengena ngan sudut sejahtera aku nih....

APEX means CHANGES????

I don't want to explain about the meaning of APEX.. but as far as i know, APEX means CHANGES.... para2 heads melaung2kan "sekarang ni kita dah dpt status APEX University... kita harus BERUBAH... perbuatan dan pemikiran"...... bla bla bla.... ye ke?? KITA kene berubah?? atau lagi tepat "U ALL" yg kene berubah?? hehehhehe.... lawak la benda nih... kalau setakat MELAUNGKAN aje mengajak semua org berubah tp DIRI yg melaungkan tu sendiri x berubah ape kess??? dok syok ajak org berubah tp diri sendiri masih di tahap yg sama... hey!! x guna la beb... baik kembali ke zaman flintstone.. lagi bagus.. lagi satu, kalau ditegur tp x boleh terima teguran, smpi bila baru boleh nak berubah?? bila tegur je, tarik muka 14 ratus.. bila tegur je, tulis surat nak mintak transfer, bila tegur je melenting smpi timbul urat leher.... dan mcm2 lg... so, how??


Ok... that's the intro.. ape yang aku nak cite adalah berkaitan 'Social Sciences APEX Workshop' yg telah diadakan pada 31 oktober hingga 2 november ari tuh bertempat di Gurney Hotel, Penang... everything goes fine.... tapi apa yg aku boleh katakan, selepas bengkel tu la baru aku nampak the 'true colours' beberapa individu yg terlibat dlm bengkel tuh... aku terasa mcm sia2 je aku mengagumi personaliti beliau itu selama ini.... rupa2nya, dalaman beliau tidak seiring dengan luaran beliau.. that's why org tua2 dok kata "don't judge a book by its cover"... betul la pepatah tuh.... dan yg mana selama nih aku rasakan beliau itu sgt laser dan x best, tp rupa2nya beliau itu lg bagus pemikiran dan tindakannya...


Kembali kepada topik 'perubahan', jika kita nak ubah mentaliti seseorang, kita haruslah menunjukkan contoh dan teladan yg mendorong kepada perubahan diri kita sendiri dahulu... barulah org ada keyakinan untuk lakukan perkara yg sama... tapi jika kita hanya 'menyuruh' dan 'meminta' seseorang itu berubah, tapi sebaliknya diri kita masih di tahap yg sama, agaknya perubahan yg diidamkan akan tercapai ke?? dan kita x boleh memaksa seseorang untuk berubah jika tiada keikhlasan hati... oleh itu, dlm melakukan kerja sehari2 kita kene jujur dan ikhlas dlm melakukan pekerjaan... bukan kerana terpaksa....


dah kata dpt status antarabangsa, rasanya semua alatan pejabat dan cara kerja haruslah mengikut standard antarabangsa.. tapi, apa yg berlaku?? nama je dah dpt status antarabangsa tp alatan pejabat yang ada kat office aku nih boleh dikategorikan 'zaman jepun' nye equipment... hahhahahhahah.... salah sapa?? salah ke kalau tukar semua peralatan 'zaman jepun' nih kepada peralatan canggih teknologi tahun 2008?? baru la boleh bersaing di peringkat antarabangsa.... tapi mungkin kot pejabat aku nih dlm bidang sastera, that's why masih dlm kategori purba... dan mentaliti pun masih purba... hahahhahahhaha..... inikah yg dinamakan 'perubahan'?


hmmm.... ni kes yg baru je berlaku jap td nih, aku menerima satu panggilan telefon dari Hotel Gurney mengatakan bahawa aku kene bayar lagi RM85 untuk harga bilik ari tuh... kisahnye gini, aku mintak satu bilik utk sorang, kalau ikutkan aku dpt bilik sharing... since dah syg aku nak ikut sama, aku mintak satu bilik dan aku akan bayar sendiri difference tuh... aku entitle for RM100 je semlm... maknanya, bilik tuh harganya RM185/nite. aku kene bayar RM85 je la semlm.. so, dua mlm aku kene bayar RM170... tapi, masa nak check out ari tuh, cashier tuh cuma mintak RM85 walaupun aku telah mengatakan bahawa aku sepatutnya kene bayar RM170... setelah menunggu hampir 1/2 jam untuk memberi masa cashier tu call sana sini untuk menentukan harga yg sepatutnye aku bayar, tau2 dia cuma mintak RM85... aku pun bayar je la byk tu je... tau2 td nih, dia call kata ada mis-communication... tersilap mintak bayaran... dan mintak aku g bank in another RM85..... hmmm... ape nih??? mcm ni ke pengurusan Gurney Hotel?? satu hotel yang agak gah di kawasan gurney drive tuh... tapi boleh buat kesilapan yg pada aku masalah ni x rumit pun... simple sgt tp still boleh buat silap... sedangkan aku dah ckp aku sepatutnya bayar RM170 tapi still mintak RM85 jer... customer yg salah atau organizer yg salah atau saper???


Apa Kata Hati?~ LU PIKIRLAH SENDIRI......

Tuesday, November 4, 2008

TAG lagi....

Alkisahnyer, dlm kesibukkan yg melanda diriku ini, tetiba aku dpt pesanan penaja yg berbunyi "anda di TAG.. sila dtg ke blog utk pungut! time kaseh! muaaahhh!! huhuhuhuhuhuhu... pesanan ini adalah dari cek-Lala.... dan rules n regulations nye pun agak mencabar kechomelan aku nih.... kwang kwang kwang.... nak tau aper dia nyer rules n regulations?? nih dier:


1) take a picture of yourself right now...


2) Don't change your clothes, don't fix your hair.... just take a picture..


3) Post that picture with NO editing..


4) Post these instructions with your picture..


5) Tag 10 people to do this..





Tadaaaaa..... ni lah hasilnya.... di dlm kesibukkan, kene pulak hari yg x de mood nak melaram.. even bedak pun aku x tepek ke muka.. no lipstick, no blusher.. pendek kata, natural beauty gitu..... dan yg penting, NO EDITING..... hehehhehehe.... n now, aku nak tag sape plak ekkk????

1) Cik Jumie

2) Ina Peace

3) Pn. Ziela

4) Mama Chupan

5) Ibu Daniel

6) Dr Sal (aka My Boss) hehhehehhe

7) Fazzliess

8) Aireen



hmmmmm.... yg tu je kot..... silalah menjawab TAG ini..... enjoy.....



Apa Kata Hati?~ hmmm..... sambung balik wat keje........