Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 6, 2014

Kesan memakan Udang..

Assalamualaikum & Helloooo... 

Me not loike makan udang... udang kecik-kecik tu ok... tp kalau udang besar2 tu aku boleh makan dua ekor camtu je.. pastu mula rasa loya nak muntah semua ada... pelik betoi la tekak aku ni... sbb tu kalau g mkn mee udang, sonok je sape yg pegi ngan me tu... for sure udang me akan berpindah ke pinggan dorang... hehhehehe... 

Nak dijadikan cite, Mr Suami me ade belikan udang putih fresh from the sea 5 hari sudah.... tetiba me mcm 'wahhhh.... looks delicioussss'.. hehehhehe... Mlm tu jugak me dh masak sikit.. untuk dinner... tp me x mkn pun.. sbbnye awal tu dh mkn mee goreng mamak... so, dh x lapar... Mr Suami ngan si Puteri Chinta Hatiku je yg mkn... 

Esok nye tu, me buat udang goreng tepung... mkn ngan si Puteri je sbb Mr Suami g keje... byk jugak me mkn... pat lima ekor jugak... Natijahnye......... sampai ke hari ni selsema x ilang.... sambung pulak ngan batuk berkahak... haiyooo... hari yg me mkn udang goreng tepung tu.. mlm tu jugak me asyik bersin, bersin dan bersin x henti2 sampai terkucil2 dibuatnye... rupa2nya, giler gak si udang ni attack me nye resdung... x pernah lg jadi gini (sbb x pernah mkn udang byk2..).. terus rasa nyesal pulak mkn udang byk2.. tp masalahnye 5 ekor tu byk ke?? hhhuhuhuhu... ke me ni mmg alergik x bleh mkn udang? sbb kalau mkn benda lain yg menjadi kepantangan untuk resdung pun paling kuat gatal2 idung ngan muka je.. xde plak jadi teruk gini... 

Dh teruk sgt, me pegi le farmasi beli ubat... ok la sikit... terkawal dh sikit kadar kebersinan tu.. tp masih ada selsema sampai ke hari ni.. walopun dh x meleleh2 air idung tu tp still ada.. dan dua hari sudah dok jadi batuk berkahak pulak.. kahak tu dok terasa mcm menyaluti anak tekak.. gile mengganggu.. semlm blk keje me g farmasi lg.. beli mucinex pulak... alhamdulillah... baru dua kali mkn, dh rasa kurang kahak tu.. tp still ada la.. tp dh x rasa kahak menyaluti anak tekak dh... harap2 selsema dan batuk ni cepat la baiknye... 






 Apa Kata Hati?~

Monday, August 4, 2014

Nyah kau angin2 jahat dlm badan...

Assalamualaikum & Helloo...

belum terlambat lagi untuk me ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN jika sepanjang me menulis ni ada la terkasar bahasa atau terguris hati sesapa, harap dimaafkan... 

sape byk angin dlm badan??? angkat ibu jari pleaseee... hehhehe... begini cite nye... adik me kan bagi me try a few product C'est Belle kan... me dh try stem cell dier ngan pencuci muka... so far ok sgt... dan satu lg produk ialah Le Jus.... kalau tgk dr risalah yang dier bagi, jus ni mcm2 khasiat dari pelbagai ramuan semulajadi.. antara khasiat yang me ingat ialah bagus untuk kencing manis, darah tinggi, resdung, angin dan mcm2 lg.. (me x ingat la pulakkk... )

Pastu lately ni me rasa mcm ada angin2 jahat dlm badan tp xmo kluar ikut saluran yang betul kan.. dok terpendam aje dlm badan... jadi x selesa ler... so, me pun teringat jus tu x cuba lagi... me pun try le.. actually, my mom dh bg member dier try sebotol... member dier kata best gilerr... asyik tendang angin kluar je lps minum jus tu... tp agak panas sikit badan kalau minum ikut saranan iaitu dua sudu pagi dan dua sudu mlm... Jadinya me pun cuba minum sesudu waktu pagi... pada awalnye mmg x rasa apa2 pun... tp dok mlm tu mula angin pun berlumba2 kluar... bagus jugak la... rasa mcm satu kepuasan bila angin2 tu dihambat keluar... memula mcm rasa 'ek elehhh... xde mende pun...' tp mungkin sbb me ambik sikit je kot... tu yg lmbt skett angin tu dihambat kluar... nak tgk cane rupa Le Jus tu??


ni le rupenyerr.... 

rasa nye pun agak sedap jugak la... ada campuran rasa masam manis gituu... kalau ada sesapa nak mencuba boleh lah mencari mana2 agent berdekan tempat tinggal anda ataupun kalau nak beli dari adik me pun boleh... harganya me x sure tp kalau ada yg betul2 serius nak beli me boleh aje tanyakan dan maklumkan...



 Apa Kata Hati?~ sekadar sharing kebaikan produk untuk kesihatan kita bersama... insyaallah...