Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 31, 2009

Rezeki Tahun Baru 2010

Alhamdulillah.... Alhamdulillah... Alhamdulillah...

Inilah yg dinamakan rezeki... di penghujung tahun 2009, dgn azam untuk meninggalkan segala kenangan sedih dan gembira yg telah berlaku sepanjang 2009... dgn azam untuk meningkatkan prestasi dan mengurangkan kontroversi.. dpt pulak satu perkhabaran yg paling gembira... perkhabaran yang telah ditunggu2 sejak sekian lama... dan berkat kesabaran.. hari ni tercapai impian pertama untuk 2010...

Jawatan Setiausaha telah UPGRADE!!! yea yea.. yea yea... jawatan naik.. gred naik... yg penting, GAJI pun naik..... !!! alhamdulillah.. alhamdulillah... alhamdulillah.... syukur pada Tuhan... walaupun beza x byk mana, tp yg penting gaji mati tu tinggi la... untung bila dah pencen nanti.. bukan apa, sok2 nih, kot2 la dah pencen dok jaga cucu ka.. cucu nak apa pun insyaallah bleh beli... mana la tau kan..... syukur x terhingga ke hadrat Ilahi atas kurniaNya ini... berbaloi-baloi bila bersabar kerana hasilnya juga berbaloi-baloi... alhamdulillah...


SELAMAT TAHUN BARU 2010




Apa Kata Hati?~ Adakah ini petanda yang baik untuk sepanjang 2010 dan seterusnya?? Aminnnnn.... Ya Rabbal A'laminnnn....

Monday, December 28, 2009

Crita Weekend....

Crita weekend aku dimulakan dgn hari Khamis mlm Jumaat ari tu... bukan kisah 18sx... tp kesah BBQ dinner kat umah member asben aku merangkap member aku jugak la... sorang lg member asben aku nk follow... aku kata ok la.. tp pegi kete sendiri2 la.. tp member tu pulak xnak... dia dtg amik kitorang dan pegi... aku dah agak menarik muka yg masam dah... smpi sana, aku baru makan ayam seketul, ikan dua ekor tetiba member tu nak balik.... ayooooo.... aku lg la tarik muka... 1/2 jam pun x smpi dia dah nak balik... bini dok call... eeeeee geram la... tp nak wat cane, dah nama pun tumpang owg... kene ikut je la.. tp memang aku frust giler... dah la seharian x makan.. dok simpan perut, tetiba x smpt nak kenyang lg dia dah nak balik... hampeh tulll....

Jumaat (25 Disember 2009)

aku dtg opis... kemas2 barang dan angkut ke opis baru... seharian jugak la aku kat opis... ptg tu, aku g amik syg aku kat umah, bwk dia kat opis jap, tunggu selesai semua brg2 diangkut, kami pun pegi la ke BJ complex... tgk wayang... huhuhuhuhu.... lama rasanya x tgk wayang sesama... asyik bz jer... x byk cite menarik sgt.. tp tgk satu poster cite Bodyguard & Assassins mcm best je... terus beli tiket... time smpi tu kul 6.30.. show kul 7... ada 1/2 jam lg.. nak karaoke dulu, tp bilik penuh pulak.. last2 turun bawah makan kfc dulu... hehheheh... pastu kelam kabut naik semula terus masuk panggung... rasanya mcm sgt best... sbb nyer, satu panggung tu cuma ada 8 org sajer... huhuhuhu... tp yg sgt tension, ada satu couple nih, xtau adab masuk panggung... depa bleh sembang cam kat kedai kopi.. pastu dok beromen... pastu masuk satu couple lg, rupa2nya depa dua org yg bengong ni dah dok tmpt couple nih, pindah pulak... aku rasa couple nih dok sebelah aku... tp disebabkan masih byk sgt tmpt kosong, dorang pindah dok row sama ngan aku, tp tepi skali.. sama jugak kelaku nye... syg aku dah geram dah.. rupa2nya depa ni buta kayu dan buta hati... x faham jalan cite (iyela.. cite dok main dorang dok main lain.. kan dah x faham...) pastu half way cite tu dorang berdua kluar... fuhhhh... lega...

berbalik pada cite tu, BEST.... ianya kisah sejarah jugak la.. tp kat China... zaman2 Dinasti Qing dulu nih.... ada sedih, ada sadis.. ada gembira... mcm2 ada... lebih kurang mcm cite 1957 Hati Malaya la... aksi dlm cite ni yg best... ada ramai hero.... heroin?... xde rasanya... ni bukan kisah cintan cintun.. tp kisah sejarah yg penuh action... bagi aku BEST la cite nih.. x rugi p tgk...


Sabtu (26 Disember 2009)

hmmmm... wat ape ekk ari sabtu... dah lupa la.. rasanya xde aktiviti pun ari sabtu.. aktiviti kat umah jer.. sbb syg aku keje.. aku wat keje umah je la.. aktiviti rutin seorg isteri di rumah... ha...


Ahad (27 Disember 2009)

syg aku cuti... tghari tu kami kluar g makan... pastu terus dia ajak g tgk member dia mancing kat Pulau Betong kat Balik Pulau... smpi je sana kene hiking la pulak skett.. naik turun tebing nak ke batu2an tmpt mancing tuh.. dok kejap jer.. sbb panas sgt.. xde angin.. ikan pun xde... pastu terus la member dia kata nak singgah ke Titi Kerawang.. mandi air terjun situ... aku x pernah pegi lg kat situ.. huhuhuhu... smpi kat situ, hujan lebat... tp disebabkan tgk air tu mcm best, makanya singgah jugak.. dgn baju salin pun x bwk, terjun ngan baju yg dok pakai tu je... hahahhaha... dlm 1/2 jam camtu kami pun naik.. hujan masih belum berhenti.. sib baik la dlm kete ada dua sweater, guna sweater tu la lapik tmpt duduk xnak seat basah... tp sib baik jugak la seat kete aku tu leather... xde la terjejas kat mana2... huhuhuhu...

pastu balik tu singgah pulak kat pantai shamrock.. makan laksa... dgn baju dan sluar yg tadinye basah lenjun tp dah jadi lembab.. turun selamber jer... lepas makan laksa, relaks2 jap... sembang2.. pastu terus balik umah... smpi kat umah terus mandi, takut demam.. dan rest... tetiba lapar la pulokk... aku masak nasi, syg aku masak sardin.. sib baik la ada stok sardin dlm kabinet... ngan telur.. dia wat telur dadar... huhuhuhu... rajin pulok la syg aku semlm.. masak... letih dan lapar punya pasai, sardin ngan telur pun sedapppp gilerrrr dah.. tp sbb syg aku masak dgn penuh kasih syg kot.. tu yg sedapppp... hehehehhehe....

Gitu la aktiviti weekend lepas... simple, tp best... masa berdua dihabiskan dgn penuh pengisian... mengembalikan kenangan masa bercinta dulu2 nih... tp masa bercinta aku dulu, xde la jenjalan sgt pun... tp bercinta lepas kawin ni sgt best... best sgt... huhuhuhu... weekend ni nak buat ape pulak ekkk??? planning... planning....

NOTA: sorry guys... gambar2 xde sbb time tu hujan... x bleh nak bwk kamera..




Apa Kata Hati?~ best nyer weekend nih.. sapa kata bercuti kt tmpt sendiri x best??? best ape... tambah2 dgn org yg tersyg... memang best...

Wednesday, December 23, 2009

Jalan Mudah Nak Berjaya...

hmmm... pe khabar??? byk hari aku x sempat nak update blog nih. keje byk.. pastu dok kene packing brg2 opis nih nak pindah opis... opis yg aku dok skg ni nak renovate... ok la tu kan.. since 1969 (rasanya) smpi la 2009, dok mcm tu jugak... bayangkan la mcm mana la opis ni punya rupa... hehheheh...

hmmm.. sblm aku terlari dari tajuk, baik aku kembali pada tajuk entry kali nih.. korang rasa, ade ke jalan mudah nak berjaya??? jalan mudah nak kaya?? tanpa teruk2 membanting tulang 4 kerat yg Tuhan kasik nih... bagi aku, xde nye jalan mudah utk berjaya kalau x usaha... dan xdak jugak jalan mudah utk kaya kalau x berusaha...

mana ada dlm dunia ni bleh goyang kaki, x pegi skolah pun, tetiba leh menjawat jawatan besar kat jabatan or agensi yg terkenal... kalau pun kompeni sendiri, tp still kene usaha kan?? sama jugak la dgn nak jadi kaya, kalau asyik di mulut ja dok jaja 'bila nak kaya??' 'bila nak kaya??'.. smpi bila pun dok tang tu jugakkk...

tp, ada jugak yg usaha 'skett' je dah bleh terus berjaya.. nak tau cane?? sbb guna jalan kotor... hahahahha... owg mcm ni la yg harus di letakkan di satu pulau yg terpencil tanpa ada bekalan air dan elektrik... internet apatah lg la.. xdak connection langsung.. huhuhuhu... owg mcm ni x bleh hidup senang bila tgk owg lain senang... bila owg lain berusaha meniti tangga tangga kejayaan, tp dia terus nak melangkau owg tu dan dia yg naik dulu... mesti kat tmpt keje korang pun ada org mcm ni kan??? dia buat baik ngan kita sbb kita ni ada kepentingan utk dia... bila dah xdak kepentingan apa2, jgn harap la nak rapat.. tegur pun tidak...

yg paling best ialah jalan mudah utk kaya... mcm2 offer dok ada... itu la ... ini la... ada jugak yg siap kata, dok saja2 pun duit dok masuk dlm akaun... fuhhh... dasat punya hasutan nih... bila kita dok nampak jumlah duit ribu ribuan yg depa dok bunga bungakan tu, terus la melonjak2 kesukaan la setan dok cucuk... teruih x dpt nak pk logik nye offer tu... mana ada possibility bila kita dok saja, goyang kaki goyang bontot bleh masuk duit??? ada?? paling koman pun still kene carik modal dulu dan usaha utk 'beranakkan' duit tu... masih kene usaha...

yg terkini, aku dpt la satu 'pinangan' untuk jadi kaya dgn cepat... siap diumpan dgn statement sebulan dpt RM6k.... ada yg x smpi setahun dah bleh pakai BMW 5 series... fuyooo.... dasat... memula tu, aku layan je la.. sian pulak kan, dia dok ckp penuh semangat... sambil2 tu aku pun membayangkan la kalau aku drive kete tu cane la kan.. best nyer... tp seketika kemudian, aku kembali ke alam nyata, aku tanya cane kalau nak join??

firsttttt skali, peserta kene wat loan RM50k... pastu bonus permulaan adalah sebnyk RM6k sebulan.. pastu tiap2 bulan selepas tu akan dpt RM6k jika.... ha... ada JIKA nya... jika ada downline dibawah anda.. untuk setiap downline yg jugak bermodalkan RM50k, barulah peserta tu akan dpt bonus RM6k tu... dia tambah lg, kalau ada 3 org bwh kita cuba bygkan kita dpt bonus RM18k sebulan.... fuhhhh... memang la dpt beli BMW, jgn kata BMW, Ferrari pun bleh... huhuhuhu.... ramai org akan terpesona ngan jumlah RM6k sebulan... RM18k sebulan... tp x pk ke modal yg kene kasik tu brapa??? siap kene wat loan lg tuh... bulan2 lg dok kene potong gaji... pastu yg hazab nye, nak kene carik downline dulu baru leh merasa bonus tu semua.... ingat senang owg nak kasik RM50k buta2 camtu jer??? baik p melabur dlm saluran yg betul jer.. lg berpekdah.. walaupun lmbt dpt merasa hasilnyer, tp sekurang2nyer, terjamin... drpd aku wat loan RM50k tu utk wat 'pelaburan' yg x terjamin tuh, baik aku guna je duit tu utk keperluan aku sendiri... lg puas hati kan...

Tp semua tu terpulang pada individu itu sendiri.. .kalau rasa dgn cara tu bleh jadi cepat kaya.. silakan lah... ada tu memang la ada... ye la.. bagi yg mewujudkan skim 'pelaburan' tu dan dua tiga downline nye... tp bila dah ramai sgt, sapa yg nak jadi downline sapa??? pastu bila dah xdak sapa lg yg nak jadi downline, putih mata la jawabnyer......




Apa Kata Hati?~ pandai pandai la pk.....

Thursday, December 17, 2009

PERCAYA MEMPERCAYAI

sikap saling percaya mempercayai dalam sesebuah perhubungan adalah sangat sukar sekali untuk dilaksanakan dan diamalkan. Ianya mudah untuk diperkatakan, mudah juga untuk dikhianati.. tapi amat sukar untuk dipraktikkan.

sikap saling percaya mempercayai ini harus ada dlm perhubungan tak kira la suami isteri, pasangan kekasih, adik beradik mahupun sahabat handai.. jika tiada sikap saling percaya mempercayai, maka sesebuah hubungan itu takkan menjadi baik.. episod perhubungan itu xkan berpanjangan..

Apabila kita telah meletakkan kepercayaan yg tulus dlm sesebuah perhubungan itu, kita akan merasakan yang hubungan itu adalah sesuatu perasaan atau ikatan yang diselubungi rasa selesa dan rasa selamat untuk berkongsi suka duka.. tapi, bila kepercayaan itu dikhianati, sakitnya di hati Tuhan saja yang tahu.. once kita dah x percayakan seseorg tu, smpi bila2 hubungan itu xkan jadi setulus seperti sebelumnya.

Oleh itu, jangan dikhianati kepercayaan yang telah diberikan. kerana dari sahabat hanya tinggal kenalan.. sekali dikhianati, maka selamanya aku xkan percayakan org itu lagi.

dalam perhubungan persahabatan lah yg selalunya kepercayaan dikhianati... aku berkongsi kisah suka duka bersama, tp sungguh aku x sangka di belakang aku, lain jadinya.. aku sangkakan luahan kisah suka duka aku selama ni adalah antara aku dan dia.. tp, rupanya dia seronok berkongsi lagi cerita aku dgn org lain.. sungguh tidak ku duga begini perangainya.. kalau setakat jadi penyampai cerita x bertauliah tu xpe lagi la.. ni siap dikutuk lagi tu.. hmmm... betul lah pesan seseorg pada aku "org yg rapat dgn kita lah org yang akan tikam kita di belakang"...

xpa la... apa yang aku bleh katakan, ALHAMDULILLAH... mungkin dia belum terkena seperti mana dia kenakan aku... tp lambat laun, dia akan merasakannya juga... antara aku dan dia, persahabatan yang terjalin, tidak akan putus, tp ianya hanya ikatan yang kosong tanpa pengisian mcm sblm ni.... aku doakan agar beliau insaf akan perbuatannya dan cubalah merubah sikap yang satu itu supaya di penghujung jalan nanti masih ada sahabat yang akan menemani membacakan Yasin di saat sakaratul maut menjemput... untuk beliau::

"WHAT U GIVE, U GET BACK"



Apa Kata Hati?~ ku berserah kepadaMu Ya Allah...... aminnnn....

Wednesday, December 16, 2009

Seperti yang dijanjikan.... jeng jeng jeng....

baru2 ini, telah berlaku satu kesentappan di hati aku setelah terdgr satu statement yg sgt meruntun jiwa raga dari seseorg yg pada zahirnya seorg yg sweet, lembut.. tp batinnya busuk, berulat.... pada mulanya, aku agak terpengaruh jugak la dgn kata2 dia... smpikan bergenang air mata aku mendgr tutur bicara dia... dan dgn secara otomatiknya, aku terus terkata di dlm hati, "smpi hati SI POLAN itu mengkata kat aku mcm ni..." sedih.. sedih...


setelah aku mengakhiri perbualan dgn seseorg itu dgn ayat penutup yg bersifat cool... aku pun kembali ke bilik aku yg dah mcm sarang tikus la ni.. sbb nak pindah kan... aku pun berfikir... berfikir... timbang sana... timbang sini... smpi la emosi aku stabil... otak dan akal fikiran aku dah kembali rasional... dan kebetulan ada sorang hamba Allah yang aku puji sikapnya, dia mendgr, dan dia tanya sendiri kesasihan cerita yg dia dgr tu kat aku.. makanya, aku dpt la kembali ke atas landasan kewarasan fikiran aku balik...

setelah selesai ber'ym' dgn hamba Allah tersebut.. aku terus mentalipon kpd SI POLAN itu... untuk mendaptkan penjelasan.. sbb aku nye style, aku nak dgr sendiri dr mulut org yg terlibat.. baru aku puas hati.. dan alhamdulillah... kebenaran telah terserlah... lega hati aku... rupa2nya benarlah bagai yg dikata, si seseorg itu adalah ular dua kepala... dia nak laga2kan dua sahabat baik yg x pernah pun nak kacau pungkok dia... tp kenapakah dia mesti nak mereka reka cipta kan cerita... ayooo... owg mcm ni pun ada ka?? benarlah pepatah "don't judge a book by its cover"... luar nampak elok, tp hati di dlm.. Tuhan saja yg tau....

dan smpi la ni, aku x dpt nak fikirkan apa motif dia buat statement tu.. sedangkan cerita tu aku dah dgr berbulan2 dulu lg dah... cerita yg sama, tp penghasut dlm crita tu je org lain.. org yg telah diketahui yg memang berhati busuk dan memang x suka kat aku... yg ni pun aku x tau pasai pa dia x suka kat aku... maybe sbb aku x pernah nak ikut ckp dia kot... tp kita ni dlm keje, xkan nak jadi pak turut je kot kan... mana yg betoi, kita ikut la.. mana yg salah, perlu jugak la kita bangkang kan.. so, dlm konteks dia ni, agaknya byk la yg salah sbb tu aku slalu bangkang dia... huhuhuhuhu.... jadinya, aku wat x tau jer apa segala yg dia nak hasut.. yg penting, aku wat keje aku, kalau rasa x puas hati, bgtau kat aku, senang aku nak perbaiki mutu keje aku.. kalau x mai bgtau kat aku, cane aku nak tau ada yg x kene... smpi bila2 pun aku dok wat keje camtu gak... dok wat salah tu jugak... xyah la nak p hasut bos aku soh buang aku... sbb aku ni LEMBAB dan TAK RETI NAK WAT KEJE....

tp sib baik la bos aku ni jenis yg x cepat terpengaruh dgn hasutan... sbbnye, kalau la dia rasa aku ni LEMBAB dan TAK RETI WAT KEJE.. xkan la dia nak kasik tugas yg penting, dan mencabar kat aku kan??? baik dier kasik keje tukang pos surat je kan?? thanks to my boss sbb percayakan aku... (kalau diblkg aku dia x percaya pun apa nak buat kan?? terpulang la...) tp bagi aku, kalau dia rasa aku x mampu pikul tugas berat yg dia bagi, dah sah2 dia xkan bagi aku buat kan??... bukan sekali je, tp dah berkali2 tugasan berat yg dia bagi kat aku... alhamdulillah... aku berjaya laksanakan dgn jayanya....

aku nak crita lengkap dari A to Z pun x bleh.. nanti ada saja la yg tukang PENYAMPAI BERITA X BERGAJI yang rajin dok bgtau apa pulak entry terbaru dlm blog2 panassss.... siap bleh bgtau sapa la tukang komen... hahhahahahha... bagus betul... sgt TIDAK LEMBAB penyampai ni wat keje... siap bleh print out lg entry tuh utk tatapan semua manusia kat sini... rajin sungguh.. keje yg bos kasik x nak buat.. tp keje yg x sepatutnya pulak yg siap dulu... tp lembab ke x lembab ke, entry dah usia setahun baru dpt tau.... hahahahhahahah.... manusia... manusia... durjana sungguh kamu yer... tp manusia mcm ni la yg slalu dpt ANUGERAH CEMERLANG.... atas kecemerlangan KERJA yang dilakukan...

aku x kata yg keje aku ni 100% PERFECT!!! xde.... nehi.. nehi... keje aku ada jugak kekurangannye... aku ni cepat pelupa... jadinya, bos aku telah dinasihatkan untuk kerap PUSH ku.. dgn kata lain, kene slalu peringat aku... aku terima teguran itu.. sbb keje aku bukan satu jer.. tp byk cabang.. so, yg mana terlupa nak buat tu, lumrah la.. dan aku amat berharap agar boss aku slalu peringat aku.. supaya aku x lupa.. supaya keje aku bleh smpi ke tahap HAMPIR SEMPURNA...

apa yg aku bleh katakan di sini ialah MANUSIA NI ADA MULUT, SETIAP MULUT XDAK LIMIT.. DIA BLEH JA NAK KATA APA PUN.. SO, KATA LAH APA SAJA YG MULUT AMPA NAK KATA.. YANG PENTING, ALLAH TU MAHA MENGETAHUI... takut lah pada Allah daripada takut dgn mulut2 cam loji pembentung ni.. ALHAMDULILLAH..... BALASAN DARI ALLAH ITU ADALAH PASTI.. X CEPAT.. LAMBAT.. PASTI AKAN MERASAI BALASAN ITU... doa org yg teraniaya cepat dimakbulkan oleh Allah.... aminnnnn....



Apa Kata Hati?~ buat SI POLAN, kita pernah bekerja bersama.. bersembang bersama.. makan bersama.. share problem bersama.. and i trust u.. and i luv u always.. muah muah muah.. thanks for being such a good friend.

Monday, December 14, 2009

Keje Gomen vs Keje Private...

ntah la dah berapa kali topik ni dibahaskan.. tapi aku tetap nak buat jugak entry ni.. lantak la sapa nak terasa ke, hape ke.. tp kalau dah makan cili, kalau dah terasa pedas... sendiri mau ingat la kan...

ok... slalunye, memang slalu la dok terdgr rungutan dan komplen ttg servis or PR kat pejabat2 gomen ni sgt la teruk.. memula, aku mcm x brapa percaya la... tp bila dah berada dlm dunia gomen nih.. memang diakui segala rungutan dan komplen tu ada benar belaka.... walaupun x semua perkara, dan x semua jabatan.. tp kebanyakkannya adalah benar seperti yang dikata....

ada sesetengah tmpt tu, nak sediakan satu surat pun amik masa dua tiga hari... sedangkan beberapa minit pun boleh siapkan surat tu... (depend pada isi perut surat tu jugak la... )... bila ditanya... bermacam2 alasan diberi... pegawai xdak nak sign... printer rosak la... computer 'hang' la... mcm2 la... ada pulak tu, dah keje berpuluh tahun tinggal lagi pat lima tahun ja nak pencen pun masih ada yg x tau mcm mana nak wat surat!!! jgn terkejut... ada..... jawatan yg disandang adalah jawatan yg relevan dgn penyediaan surat... tp bila disuruh wat surat, X TAHU..... hmmm... cane tu??? nak dihantar training, boleh lg ke nak blajar?? nak tak nak, kene la carik org lain pulak yg buat surat tu...

lagi satu psl PR... boleh dikatakan 0..... tambah2 tmpt yg ada kaunter... ya Allah... aku nih, kalau nak berurusan di tmpt yg ada kaunter, sgt la 'bercinta' kalau nak p... bukan apa, first impression pun dah meluat... senyum??? jarang skali la nak dihadiahkan pada customer... pastu bila kita bertanya, jawab nak tak nak jer... dgn alasan "penat... seharian nak senyum.. nak layan karenah customer... bla bla bla"... tp, dah nama pun ko tu keje kat kaunter pertanyaan... dah sah2 la keje kamu tu ngadap customer jer... dan dah tentu la mcm2 karenah dok ada... kalau malas nak layan customer, jgn keje kat situ... mintak keje tukang cuci, x senyum pun owg x kata apa... lap je lantai tu... cuci je toilet tu... x yah nak bertemu customer... iye x??

lagi satu masa jawab telefon... siap bleh angkat telefon, tp dok sembang ngan member opis dulu... biar la customer dok tunggu dan dgr apa yg dorang dok sembangkan... pastu baru nak ckp ngan customer... bolehkah gitu??? pastu, cara jawab telefon pun, customer boleh rasa yg menjawb phone tu ikhlas or tidak... senyum ke tidak ke, customer bleh rasa... so, jawab la elok2... bantulah sebolehnya... jgn main passing ja line phone tu aleh2 disconnected... huh... bare wehhh.....

kalau nak diikutkan byk lg rungutan2 yg berkaitan.. tp malas la nak taip semua.. nanti panjang sgt entry nih bosan pulak nak membaca...

TAPI....

di pihak customer pun, jgn la ngengada sgt... tahulah "customer always rite".. tp agak2 jugak la kan... jgn la time2 org ramai, time2 peak hours, dok p tanya soklan2 bodo... soklan2 yg bole kepala otak sendiri fikirkan jawapan kan... contohnye, dah masuk pejabat bayaran TNB terus pegi ke kaunter "kat sini boleh byr bil api x?"... perlukah soklan itu?? tu antara contoh2 soklan yg x perlu ditanya la kan...

pastu pulak, kalau la soklan utama kita telah dijawab dgn penuh lengkap, dgn penuh sopan santun, dan yg selebihnya hanya lah kita yg perlu lengkapkan tugasan tu, jgn la pulak dok wat hal lanjut dgn harapan org tu akan buat utk kita... buat la sendiri... sbg contoh, (ini benar2 terjadi pada aku.. aku adalah pekerja dlm cite ni..) :

customer: sy dah buat permohonan g***n. tp kenapa masih belum ada respon? sy dah hantar permohonan tu secara online 2 bulan sudah.. mcm mana ni??

pekerja: begini puan, semua permohonan secara online adalah menggunakan username dan password peribadi. setiap permohonan akan terus ke pegawai 1 untuk kelulusan.. segala maklumat tentang status dan kelulusan semua boleh disemak secara online jugak menggunakan username dan password peribadi puan. jika ada sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi cik abcde di talian 1234. Saya x dpt nak semak untuk puan kerana saya tiada id dan password untuk semak data peribadi puan. saya juga dah cuba call kat cik abcde tp beliau x dpt nak semak kerana terdapat gangguan sistem. puan boleh cuba lagi ye. jgn luap sentiasa semak email puan. Terima kasih ye puan.

dok seminggu lepas tu dia komplen lg... tp melalui boss aku pulak... aku xplain benda yg sama.. prosedur yg sama.. dan kebetulan, cik abcde tiada di pejabat di ketika itu... beliau menghadiri kursus... aku tambah lagi sikit, "jika tiada sebarang email, mungkin masih dlm proses kelulusan.. harap bersabar"..

dok lg dua minggu, dia komplen lg kat bosss.... ni dah kira tahap aku nak jadi naga berapi dah nih... aku tanya, dah semak online? dia kata dah.. tp xde apa2... aku tanya lg, dah call cik abcde tu? dia kata, U BOLEH TLG CALL????? h*r** j*d** betul la.... ha kan dah kene maki... tp dlm hati i je la... still maintain senyum lg nih... dan jawapan dr cik abcde "permohonan baru diluluskan.. dlm minggu ni surat tawaran akan dihantar ke email. no more hard copy. sila semak email from time to time. terima kasih"

SO, APAKAH BODOHNYA ORG YG MCM GINI???? tp aku amat berbangga dgn diri aku kerana telah berjaya mengkontrol emosi dgn org mcm ni... semuanya demi SKT yg dlm proses evaluation... hahahhahahhahaha.....

hmmm.... mcm dah tersasar skett dah content ngan tajuk entry.. tp ok la kan... ada jugak la crita kan... so, pada pihak pekerja, dan pihak customer, agak2 la nak belagak dgn status anda itu... pertimbangkan jugak keadaan semasa.. jgn hanya pentingkan diri sendiri... dan pada yg kene tegur tu, amik la teguran tu dgn cara yg positive... jgn dok melenting ja.. perbaiki apa yg patut... bila customer happy, SKT pun happy jugak... kan....





Apa Kata Hati?~ U HEPI.. I PUN HEPI.. SAMA2 HEPI.....

Thursday, December 10, 2009

Ini lah Kegilaan Terbaru Sy...

U ollsss... shantekkk x???

Ini lah kegilaan terbaru sy... Twilight... mujur dpt.... syok giler nih... sib baik x giler lg... huhuhuhuhu....






Apa Kata Hati?~best... best...

Wednesday, December 9, 2009

Seminar 50 Tahun Parlimen

Aku dah pulang.... huhuhuhu.... Seminar tersebut telah berlangsung dengan jayanya... Alhamdulillah... walaupun penat dan letih, tp berbaloi bila melihat kejayaanya..

Hotel Royale Chulan... iye.. disitulah tempat kejadian... bilikknye sungguh cantik.... iye la.. 51/2 bintang kotttt hotel tu.. sure la best kan??... perabot nye masih dok bau kayu2an tu lg... masih baru... memang cantik la bilik situ... dipendekkan cite, memang buleh kasik 51/2 bintang la... padan la... berbaloi baloi...

Yg bertambah best nye, ramai tokoh2 dan ahli2 politik yang aku jumpa kat sana... dan yg lg best... jeng jeng jeng jeng... aku dpt bergambar dan bersalam dengan Senator Tan Sri Jins Samsudin.. iye... syok gilerrr... beliau sgt peramah dan murah dgn senyuman.. x sombong.. ada gambarnye... tp aku x transfer lg ke dlm pc.. masih dlm camera.. nanti bila dah upload, aku masukkan sini yer.... sabar yerr...

Hari sabtu, aku bertolak dari penang dgn cik cocorina kul 9 pg.. kami berdua jer.. syg aku x ikut kali ni sbb nak pegi kenduri kawan dia.. so, aku ngan cik coco aje la.. kitorang smpi kat kl dlm kul 2 ptg.. dgn penuh keyakinan dan berbekalkan peta kl kami meredah jalan mencari hotel tersebut.. aku yg drive masa tu.. coco baca peta.. dan kami berjaya smpi di bukit bintang dgn rasa bangga.. tp jalan sesak yg menyesakkan nafas.. asyik tersangkut jerrr... tp tetiba jer kami terlepas smpi ke puduraya.. pastu dah smpi ke mana ntah.. dan tetiba nampak yg bangunan klcc tu semakin jauh... aikk?? silap baca peta ke?? pastu kami cari jalan kembali ke bukit bintang.. dan kali ni aku baca peta betul2.. dan alhamdulillah, akhirnya, berjaya jugak jumpa hotel tersebut... masa mula2 nampak je bangunan hotel tu, kami berdua dah teruja... sgtttttt cantik... senibina melayu...

smpi kat hotel dlm kul 4... huhuhuhu... sesat dlm kesesakan dua jam... tp xpe.. sekurang2nya, aku dah terer skett jalan kat situ.. hmmm... adik aku menggantikan syg aku.. dia dtg dok ngan aku... sbb dia nak tumpang aku balik penang.. mlm tu dinner kat hotel.. sedappp... lepas dinner terus bekerja.. menyiapkan beg2 utk peserta seminar... smpi kul 1.30 pagi u ollsss... letih gilerr... naik bilik, aku terus gedebommmm... tido... tp rasa cam baru je tarik selimut, tetiba jam dah bunyi... sbb kul 7 dah kene turun ready kat registration counter..

seminar tu abih dlm kul 5.30 ptg.. gedebuk gedebak kemas kemas dan bergambar bagai smpi la kul 6 ptg.. anak sedara syg aku dok sms nak jumpa.. rindu kat aku katanya.. tp dia nak kene masuk kem balik sblm kul 8.. x sempat la.. last2 aku kluar ngan adik aku g times square.. dia ajak tgk Twilight New Moon.. mcm tekejut sbb tetiba tiket sorang RM17... mcm pelik... rupa2nya Premier punya tiket... patut la mahal.. tp sgt best la cite tu... aku suka ending dierrr... tersengih sengih dan tersenyum senyum sorang2 jer... dok terasa cam aku ni Bella Swan pulak... sib baik la gelap xde la sapa2 nampak.. huhuhuhu... rasa cam nak p tgk lg jerrr... layannnn....





Apa Kata Hati?~best.. best.. best...

Thursday, December 3, 2009

Kurang Sihat...

Yerr.. aku kurang sihat la minggu ni... mulanya, aku demam.. dah g amik ubat.. macam dah ok.. tp semlm, petang tu dah terasa lain macam.. rasa macam saluran kerongkong smpi ke perut nih pedih yg panas yg berpijar... hmmm... boleh korang bayangkan x? hinggakan aku asyik mengangakan mulut je.. sbb rasa berpijar..

Pastu balik keje smpi umah dalam kul 6 lebih tu, aku terasa mcm segala isi perut bagai ditolak2 jer... pastu terus aku ke toilet makanya, aku jadi la naga yg menghamburkan segala isi perut ke dlm toilet... memula tu, kluar air jer... pahit jer rasa.. pastu baru kluar air yg berkaler2... ingatkan kluar nasik.. x pulak... xde pulak aku makan yg pelik2... tghari aku makan nasik ngan ayam goreng.. pastu ptg tu, bos aku kasik cookies jer..

lama jugak la aku dok menguwekkkk uweeekkkk dlm toilet tu.. pastu aku terus mandi dan kluar g lepak dpn tv ngan syg aku.. syg aku dok ajak g klinik, aku ckp x larat la nak g klinik.. nanti ok la kot.. angin kot ni... pastu nak kluar g makan, aku mcm dah lembik jer.. dgn kaki terasa lenguh yg menyucuk... pastu syg aku order McD jer... sambil2 menunggu McD smpi, syg aku dgn rela hati memicit2 kaki aku... lega rasanya.. thanks syg...

Tapi, McD pun aku x bleh makan... terasa sgt sakit dan panas bila makanan lalu kat kerongkong tu... aduhhh.... perut lapar... tp x bleh makan.. aku minum air milo jer.. pastu dlm kul 10 lebih tu, aku terus tido.. x daya dah.. Big Mac aku punya syg aku yg habiskan... uiiii.. dasattt... hehehheheh...

Pagi ni dtg opis, terus x de selera nak makan apa2 pun.. aku minum nesvita.. alhamdulillah.. xde la terasa nak kluar balik.. tp pijar2 tu masih terasa... nape ni??? hmmm... letih la... dah la sabtu ni dah nak ke KL pulak.. Ahad ada seminar kebangsaan parlimen yg aku dok bz arrange skg nih.. hopefully, xde apa2 la.. sihat la by the day yg nak p tu... aminnn...




Apa Kata Hati?~ syg aku dok berdebar2.. dia kata 'ada baby kot??'... huhuhuhuhu... ntah la.. harap2 tu masin mulut dia... doa2kan lah ye... mana tau kot2 rezeki dah smpi..... aminnnnn