Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 28, 2011

Cerita Ulang Cite...

Nape tajuk adalah sedemikian rupe??? sbbnyer, apa yg bakal aku cite ni dh berbuih2 blogger lain pun dok cite jugak... bkn saja blogger, malah ustaz dan ustazah manis masam masin kurma semua pun dah pernah cite psl cite nih... tp, kali ni aku nak cite menggunakan pendapat aku semata2.. 

subjek cite kali ni ialah ttg pemakaian legging oleh perempuan muslimah (dan jugak yg bukan muslimah).. 

Semua org pun tau rupa paras legging ni adalah sgt nipis dan mengikut setiap lekuk kaki si pemakai.. Adalah sgt buruks jika si pemakai legging ini mempunyai lekuk2 yg sgt berlekuk2 di kakinyerr persis lekuk di kaki si michelin.. 


tp, kalau si keding pakai pun x cung jugakkk... umpama sarungkan legging ke tiang lampu... gitu le perumpamaan nyer.... kalau si cantik manis bagai miss world tu yg lekuk2 cantik ala2 manja buatan 'londong wait menejmen' tu, lain laaa... pasti cun... (sbb terpengaruh jugak dgn mereka2 itu la makanya yg x brapa nak sesuai ni pun dok feeling2 cung mcm tu jugak la bila pakai.. ) ---> melalut sudahhh... 

ok, cite dr pemerhatian isnin lalu... situasi di gerai makan.. sedang aku dgn en syg  tgh lunch, dtg le ke gerai tersebut seorg wanita separa muslimah dr segi pemakaian (sbb dr segi pemakaian nye separa2 je semua) menapau makanan dari gerai tersebut. Walopun beliau itu berbadan kurang agam sedikit berbanding aku, tp tahap kelekukkan beliau melampaui kelekukkan ala2 manja aku... seriyusss... (jgn ingat org kurus xde spare tayar ye... kdg2 lg buruk dr spare tayar wanita berbadan agam)

beliau memakai legging dgn baju dari fabric lycra - ketat - pendek just nice tutup bontot aje. Tudung pulak, selendang yang diikat ke belakang ala2 bienda. SGT TIDAK SESUAI...  xmo cite panjang, korang bygkan aje la... 

Jadinya, diriku telah diceramahkan sedikit oleh en syg dgn ayat "ha, tgk tu? sbb tu la i x bg u pakai legging.. buruks noooo rupenye"... jawab aku "baiklahhhh"... 

Bagi aku, x salah kalau nak pakai jugak legging tu sbb nk ikut trend (kononnya)... tp biarlah dipadankan dgn baju yg sesuai... kalau dh tau legging tu ketat, dan bila disarungkan pada kaki bak michelin tu, pakai la baju yg labuh kalau boleh smpi paras lutut... idak le buruks sgt keadaanye... dan kalau dah tau legging tu ketat, x semestinya kene padankan ngan baju yg ketat jugak... ape pekdahnye nak ketat2 nih?? nak2 pulak kamu tu dh masuk golongan pat lima tawon lg nak menopos... 

ok.. sekian.. 





 Apa Kata Hati?~ ampun jika ada yg terasa hati dgn tulisan hari ni... x terniat nak kutuk sesapa pun.. sekadar peringatan utk diri sendiri dan kawan2...

Wednesday, September 21, 2011

Convocation USM

yeahhhhh..... konvokesyen usm sudah bermula hari ni..... tahniah untuk para pelajar yang akan bergraduasi hari ni dan tiga pat hari seterusnya.... tahniah juga pada ibu bapa yang berbangga akan kejayaan anak2 mereka....



Jalan dlm usm ni juga sudah jemmmm terukkk... tapi tiada masalah utk aku kali ni... alhamdulillah... sbb? sebabnya aku merempit naik moto dtg keje... dh tau dh sure jem teruk.. semua jalan pun jadi jalan sehala nak smpi opis kene pusing satu usm dulu... so, tukar ngan en suamiku, dia naik kete, aku naik moto... jadinya, walopon kluar umah cam biasa, tp tetap smpi awal.. siap bleh singgah beli breakfast lg... mencilok2 di celahan kete yg berderet sambil berkata 'xcuse me'... hehehhehhehe....

bile lg nk bleh kembang2 idong smpi awal walopon jln jem kan??? hehehhehehheheh





 Apa Kata Hati?~ la la la la la la la la...

Monday, September 19, 2011

Kemalangan Motosikal di Pagi hari di depan mata....

Pepagi Isnin yang suam2 kuku aje cuacanya ni mmg membuatkan semua org yg on the way pergi keje ari ni dlm keadaan yg muram dan suram... lgpun, dh cuti 3 hari kan, pastu keje, mmg camni la gayanya... 

nk dijadikan cite, sedang dlm suasana tenang mendrive kete sorang diri ke tempat keje pagi nih, tetiba je di lorong paling kiri terdengar bunyi yg kuat beserta objek terguling2 dan bersepai2... tekejut i... sbbnye dekat je... aku toleh kiri dh nmpk objek tu terguling2...  pompuan yg naik moto tu tetiba je jatuh terguling2 sorang2 dier... perrrggghhh... mcm sakitttt je tgk... tp tetiba, aku terkejut sbb moto dpn aku tetiba je brekkkkk mengejut dan tetiba jatuh tergolek dpn aku sorang2 diri.... sib baik la aku x laju... sempat lg aku pun brekkk mengejut dan terus overtake dier... xde la aku nak berhenti... bukan aku langgar dier pun... dier je feeling2 ape ntah lepas pompuan tu terguling jatuh dia pun brek mengejut jugak smpi dia pun jatuh tergolek... nak kata dia elak ape2 , xde ape2 pulak dpn dier... dia je dok lane paling kanan pastu dok bwk moto sentimental.... tp mmg nasib baik la aku sempattt brekkk... aku brek tu pun x sempat tgk kete belakang lg dah... dan mujurlah time pepagi camni, semua pun bwk kete ala2 sentimental jeee... xde yg bwk kete mcm nak tercirit birit... heheheh... 

aku kesian jugak kat pompuan berskuter purple tu... nampak gaya tu mcm dier agak laju jugak la... x tau la dia nak elak kan ke ape... tetiba je nampak dier terguling2 laju jugak... dah la badan dier agak kecil aje... x sure la dia sorang atau ade budak ke... tp aku nampak dia sorang la terguling2.... mesti luka jugak badan dier especially kaki... sbb dier pakai legging pendek je... ouucchhh... 

TAPIIIII!!! yg x faham tu, nape la brader yg bwk moto dpn aku ni pulak yg tetiba brek mengejut dan dier pun terguling sama??? mmg xpaham betoiii... pas terguling tu, dia bangun angkat moto dier sambil tgk aku dgn muka blur.. eh eh... aku x langgar k... kene sikitttt pun x... apehal tgk2 aku camtu?? tp xde maknanya aku nak berenti dan turun la ye.. sbbnye, xnak aku tetiba dipersalahkan pulak, dan satu lg, xnak menyesakkan keadaan jalan raya pepagi camtu... 

oleh itu, pada penunggang motosikal, basikal dan jugak pemandu kereta, berhati2lah memandu... dan pastikan anda sentiasa alert dgn keadaan sekeliling... 






 Apa Kata Hati?~ pandu cermat jiwa selamat....

Thursday, September 15, 2011

Minggu Yang Meletihkan...



OMA!! mmg minggu ni sgt meletihkannnn.... sgt sgt sgt meletihkan.... Letih dok organize program utk student baru... 3 hari berturut2... lunch time pun x sempat berehat (tp sempat makan sbb ada mkn free... huhuhuhu). 







Mujurlah esok cuti.... yeay!! bleh berehat sepuas2nya...








 Apa Kata Hati?~ x sabar nak balik umah.... lg 15 minit je lg... yeayyy!!!