Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 28, 2009

Kelakar...

layan video nih.. sure hilang tension....




Apa Kata Hati?~ ehehehhe... lawok.. lawok.. tuts my berreh... ooyee...

Monday, April 27, 2009

Sambil Nyelam Minum Air...

Dlm tgh kesibukkan nak ngabihkan keje utk hari nih, dan dgn masa yg tinggal cuma 15 minit lg nak balik, aku nak gak tulis kesah nih.. rasa x pueh hati pulak kalau aku x menggosip benda kenyataan nih... huhuhuhuhu... (ampun syg... nak menambah dosa skett nih..)

Sape tgk konsert jom heboh kat pangkalan TLDM semlm?? x kisah la tgk live kat sana ke, tgk dlm tv ker.. janji tgk... yg aku x pueh hati tuh, psl 3 CT tu.... masa memula nyanyi lagu tema SPA Q tu lagi dah aku rasa sakit sgt telinga aku nih... baik la Dato' CT sorang ja nyanyi lagu tu sudah la... ni ditambah ngan dua lg CT tu menjadikan lagu tu cacat... kat CT saida tu ok lagi la.. tp mai kat CT saerah tu - HANCUSSS... dgn x ingat lirik dgn tergagap2.. xkan x wat homework kot sblm konsert??

Pastu dorang nyanyi berdua pulak... si CT Saida ngan CT Saerah.. lagu Buaya Darat tu... adoooiiii.... budak2 dlm Idola Kecil nyanyi lagi best la... lg power suara.... len kali, kalau dah rasa suara tu x best, xdak bakat nyanyi, xyah la nyanyi... nyanyi kat karaoke dah la... ni ada hati gak nak enterprem ngan CT Nurhaliza tuh.... adoiiii... jauh panggang dari api lorr...

Artis2 lain memang best la... tambah2 Jinbara... Tiar nye suara best giloss...

Apa Kata Hati?~ huh... macam macam laaa nak tumpang glemer...

Berjaya!!!

Akhirnya, tp yg sbnrya, wat pertama kalinya, aku telah berjaya membuat kuih ini.....

hehehheh... mesti ada yg kata 'elehhhh... ' kan?? tp xpe.. aku amat berbangga kerana:

1) Aku telah berjaya memenuhi permintaan syg aku (kuih ni feveret dia..)

2) Buat pertama kali nye aku berjaya buat kuih tradisional dgn jayanya tanpa perlu mengulang-ulang buat smpi berjaya... ini adalah kerana aku x pernah terer nak buat kuih muih tradisional nih semua... kalau lauk pauk tu fingertips aje lorrr... hehehhe

yehuuuu... suker nye aku.. berbangga dgn diri sendiri... (terkembang lobang idong jap...)

Terlanjur dah bercerita nih, aku nak la cite ari tu nih, rasa2nya setahun yg sudah kot, aku dgn semangat yg waja telah memulakan projek membuat pau kaya... mintak resipi dari kakak aku dan setelah mcm paham jer tunjuk ajar dia... smpi je umah, aku pun try la buat... tp hasilnyer, aku digelakkan oleh syg aku utk jangka masa dua tiga bulan jugak la... sbbnye, x jadi pau pun... nampak cam lempeng jer... hadoiiii... aku x tau la salah kat mana, aku ikut resipi sebijik sebijik dah.. tp x menjadi jugak.. makanya dgn itu, aku x mo lg dah buat kuih muih tradisional nih.. xnak digelakkan lg... tp disebabkan syg aku request kuih buah melaka nih aku try jugak la.. sib baik menjadi.. kalau idak, mau dua tiga bulan lg aku digelakkan... huhuhuhuhu...

Apa Kata Hati?~ kene gelak tu ekceli pembakar semangat tuh... tp bila dipuji, rasa mcm 'terbakar' hangus pulak punya syok nyer... huhuhuhuhuhuhu... BERJAYA!!!!

Thursday, April 23, 2009

Crita Criti Critu...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera... bertemu lagi kita pada pagi yang berbahagia ini dgn tajuk "Crita Criti Critu"...

Ok x intro cenggitu?? ok la kan.. skali skala formal skett... Pagi ni aku nak cite psl satu kes HIPOKRIT... dan crita ini ada bersangkut paut sket ngan politik dan fahaman politik individu... masuk je opis pagi nih, aku telah terhidang ngan cite psl BAJU BATIK... ye la.. hari ni kan hari Khamis... setiap hari Khamis kan kene berbaju batik...

Al-kisahnyer gini....

Staf A: hmmm... semua pakat pakai baju batik no hari nih... baguih la... ha francis light (nama samaran), awat yg hang x pakai baju batik hari ni?

Staf B: saya pembangkang.. saya x perlu pakai baju batik.. lagipun saya xdak baju batik.. kalau DEPA (merujuk kpd kerajaan BN) BAGI FREE saya pakai la... kalau kata sy nak beli, kirim salam.. mahai sepasai.. ni semua Pak Lah punya keje nak masuk poket bla bla bla.. (ayat seterusnya tidak dpt dipastikan kerana penulis telah masuk ke biliknyer)...

Soalnyer di sini.. PERLU KE nak mention yg hang tu PEMBANGKANG??? x kisah la apa fahaman politik hang pun, x perlu la nak canang merata.. owg tu tanya hg nape hg x pakai baju batik je.. xyah la nak mention2 fahaman hg tu ape... bukannye kene denda apa2 pun kalau x pakai baju batik hari Khamis pun... ikut suka sendiri la nak pakai x pakai.. cuma disarankan je hari Khamis pakai batik... nak ikut x ikut tu terpulang lah...

Ni la yg aku kata dia tu HIPOKRIT... kalau kata hg dok canang merata yg kerajaan x betoi itu ni... len kali kalau kerajaan bagi apa pun JGN AMIK... even duit gaji bulan2 yg dok bagi anak bini makan pun JGN AMIK... HARAM.... tp bila mai tang duit... lupa habih segala fahaman yg dok canang merata alam yg tu x betoi yg ni x betoi.. tp dia tu BETOI sgt ke??? tiap2 tahun dok tanya BONUS x dpt ke??? apa hal???

Apa Kata Hati?~ MANUSIA NI MCM TU LA... APA YG DIA CKP TU KADANG2 DIA X SEDAR PUN AKAN RISIKO YG BAKAL DITANGGUNG... BAGI AKU, BIAR APA PUN YG AKU PANGKAH BIAR LAH RAHSIA... HANYA ALLAH SAJA YANG TAHU..... WAT KEJE SBB SBG SATU IBADAH UTK MENCARI REZEKI.. YG LAIN2 TU XYAH LA NAK CAMPUR ADUK DLM KEJE... SBLM NGATA KAT ORG LAIN, TGK DIRI SENDIRI DULU...

Tuesday, April 21, 2009

Helluuuuu......

Lama aku x update blog kesayangan aku nih... bz la... dan byk benda yg melanda dan perlu diberi perhatian lebih berbanding blog nih... tp bukan la aku menganaktirikan blog ni... tidak.... aku masih sygkan dier... huhuhuhuhu... terlebih sudah merepek nih..

Memula aku nak story psl last week dan weekend yg lepas.. bermula dgn aku pegi salon nak potong rambut.. asalnye aku nak potong skett jer.. tp that lady dok syok pegang rambut aku sbb katanya halus dan straight mcm wat rebonding last2 dia terpotong pendek pulak... dia x percaya yg itu rambut original aku, aku xde buat rebonding pun... berkali2 dia dok tanya, betul ke rambut original... huh.. x caye sudah... tp sib baik la terpotong pendek pun tp still mengikut fesyen mcm yg aku nak la... memula tu tekejut jugak aku tgk dah pendek, syg aku ape lg, terbulat bijik mata dia dan aku terkena leter sekarung dua la jugak... tp aku take it positive dan aku menggaya2kan rambut tu dgn gaya yg simple makanya jadi cantik pulak... huhuhuhuhu... syg aku kata nampak lg muda 5 tahun... hahahhaha... (xtau la perli ke puji ke... tp aku accept sbg pujian... hehehhe).. korang tgk la gambar kat bawah nih... ok x??

Setelah rambut dipotong gitu.. terjadi sesuatu dan sesuatu yg tidak menggembirakan utk aku dan syg aku.. tp aku xnak share kat sini, biarlah rahsia... makanya, aku dan syg aku mengambik keputusan nak pergi menenangkan fikiran luar dari penang.. memula cadang nak pegi ke cameron highland, tapi bila smpi kat bukit merah, tetiba syg aku terubah fikiran pulak... dia kata lepak kat bukit merah je la... dekat skett dan tenang kat situ... aku pun ok jer la... kitorang stay semlm kat laketown resort tp aku rasa sgt2 x berbaloi sbb bilik dia kecik satu hal, pastu bilik air pun cantik lg bilik air umah aku, tv pulak remote pun xde, harganya semlm ialah RM300.... memang sgt2 aku rasa x berbaloi... keadaan bilik ngan harga x memuaskan hati... seploh kali ganda elok lagi bilik di hotel equatorial kat cameron highland.. harga semlm pun baru RM200++ jer.... disebabkan malas nak dok kat lain dah, makanya, check in jugak la...

Lepas check in, relax jap dlm bilik, pastu kluar pegi ke dlm kedai2 situ.. cari makan... tp mahal giloss.. dah tu x sedap pulak tu... lepas makan jenjalan kat kedai2 yg jual cenderahati tu tetiba terstop kat satu gerai yg jual Art Of Rice... sgt kreatif dan sgt la tajam nye mata amoi tu... kita leh request nak tulis nama ke, i love u ke ape ke then, dia akan tulis di atas sebijik beras dan dia masukkan dlm loket dan dijadikan rantai... harganya cuma RM12 je dan ikut jenis rantai jugak... aku gedik2 la nak jugak. satu utk aku dan satu utk syg aku... aku abadikan nama aku dan syg aku kat beras tu... best.. aku suka...



Lepas letih meronda2 tu, terus balik bilik, tertido jap pastu bangun terus siap2.. syg aku ajak jenjalan kat Taiping... huhuhuhhu.. nama je dekat je ngan taiping, tp x pernah pulak nak jenjalan kat pekan taiping nun... tp disebabkan mlm tu hujan lebat dan bila smpi je kat pekan taiping tu dah ala2 pekan koboi, baru kul 8 tapi dah sunyi sepi, makanya ternampaklah tesco dan terus pegi ke tesco... manusia ramai gilos... smpikan aku jadi hairan, ada sale ke kat tesco ni.. tp xde pulak sale... masuk je terus terpaku kat bahagian buku dan novel... terus la aku menuju ke novel.. byk jugak novel baru dan best2... terus terbeli dua novel... satu pilihan aku, dan satu lg pilihan syg aku... sib baik la kitorang nih berkongsi almost semua hobi sama... ni pun antara hobi yg kami sama2 minat...

Lepas pilih novel tuh terus bayar dan terus kluar dr tesco tu... terus menapaukan McD dan terus balik ke hotel semula.... esok nye cadang nak masuk waterpark la dulu, tp disebabkan tgk hari gelap semcm dan dah tentu2 nak hujan lebat makanya, pegi sarapan je dulu then, terus balik... sarapan pun dah lambat kul 10 baru pegi sarapan.. pastu jenjalan lagi kat gerai2 situ pastu terus balik.. dpt la jugak melupakan seketika masalah yg melanda hidup aku dan life must go on......

Apa Kata Hati?~ x tau nak kata apa lagi... lumrah hidup, adakala gumbira, adakala sedih.. kalau hidup xdak masalah bukan hidup la namanya kan.... masalah la yg boleh mematangkan fikiran kita untuk meneruskan kehidupan... yg penting, kita kene tabah hadapi segala rintangan dan dugaan yg melanda...

Tuesday, April 14, 2009

Apa Masalah Sebenarnye???


(gambar hanyalah hiasan semata2...)

Hari ni, aku nak cite psl kesedaran sivik penghuni2 rumah 'sarang burung' terutamanya flat/apartment kos rendah dan sederhana. bagi korang2 yg pernah atau sedang tinggal di rumah2 mcm ni, tentu selalu tertension ngan perangai penghuni2 nye kan???

Aku pun sbnrnya tension la ni yg membolehkan aku tulis entry nih... Tension ngan perangai penghuni2 rumah mcm ni dari segi kebersihan.. Depa2 nih, suka main campak ja sampah kluar dari tingkap rumah mereka tanpa memikirkan kete sape yg parking kat bawah tu... xkan la depa2 ni xdak tong sampah kot dlm umah?? paling kurang plastik beli barang tu sangkut kat tingkap khas utk sampah... campak je la sampah dlm plastik tu... xde la memusnahkan keindahan alam... ini x, segala mak nenek depa campak... puntung rokok, cuwing gam, tisu... pampers pun ada.... adoyaiii....

Kadang2 bila balik keje terawal dari biasa, aku parking la tepi bangunan, dan esok pagi nye, sah2 aku akan kene buang segala mcm sampah yg dicampakkan jatuh atas kete aku... eeeeeee... geram rasanya... xde kesedaran sivik langsung...

Ada sekali tu, masa aku ngan syg aku tgh tunggu lif, kami dok terdengar la geng2 mesyuarat pintu tgh sembang2.. tingkat bape x sure la.. tetiba dicampak nya botol air ke bawah betul2 dpn lif... terus syg aku jerit dgn kuatnye 'adooooiiii!!!! sapa yg baling botol ni?? kene kepala tau dak??'... tetiba keadaan yg tadi hiruk pikuk ngan suara2 bermesyuarat petang terus lengang... senyap sunyi.... masing2 terdiam konon2 xdak apa yg berlaku.... aku tercengang ja... pastu tergelak bila masuk lif... sbnrnya, x kene kepala syg aku pun... dia saja ja wat camtu... supaya depa tu terasa bersalah dok campak2 ja sampah kebawah kan... start dari hari tu, aku dah jarang sgt dah nampak botol2 yg tercampak dpn lif tu... sampah2 ringan ada la... tp at least, depa dah takut gak la nak buang benda yg boleh memudaratkan org lain kan...


Apa Kata Hati?~ jaga la kebersihan alam sekitar... xkene kluarkan duit pun...

Thursday, April 9, 2009

Sentap Mak Hayam!!!!


Korang tgk sendiri aku nye kad staf... muka aku dan no staf terpaksa aku sorokkan hokey... kad tu sepatutnya kaler putih.. tp disebabkan sebelum ni kad ni x digunakan sgt makanya aku letak dlm kete je... maka jadi le kaler kuning gitu... dan skg ni kad ni dah berfungsi merakam waktu masuk dan kluar keje, baru la nak guna...

Kesah yg aku nak story ni mcm ni....

bla bla bla bla...

Org itu: Awat yg kad ni kaler mcm ni?

Aku: ha kan.. x lawa kan... sbb kad ni dok kena panas selama nih dlm kete.. (ckp aku nih merujuk pada warna kad tu yg dah bertukar jd kaler perang..)

Org itu: hmmmm... dah owg x lawa gambar pun jadi x lawa jugak la.. abih tu kita nak salahkan cina amik gambaq tu ka nak salahkan diri sendiri? dah kita x lawa kan, jadi la gambaq tu x lawa jugak....

Aku: ha la.... [ sentap mak hayam ni... tp aku bley senyum lg la..]

kalau korang la kat tmpt aku time tu, apa reaksi korang?? mak hayam nih dok rasa mcm nak kata "u're fired!! get lost"...

Apa Kata Hati?~ kompius ngan org itu... apa masalah dia?? aku tau la aku lg vogue dan malatop dr dia... hahahhahahahha.... kalau nak melaser aku pun pada2 la.... di hari berbahagia aku dia dok wat camtu... adoiiii la... nape la ada org mcm ni???

::TODAY IS THE DAY!!!::


Apa Kata Hati?~ ALHAMDULILLAH...

Wednesday, April 8, 2009

::ESOK::

tak sabar nak tunggu detik 12 mlm nih.... yehuuuu yehuuuu yehuuuuu.....


Apa Kata Hati?~ yehuuuuuu je lagi......

Tuesday, April 7, 2009

::Cinta Siapa Lebih Ikhlas::

Ada satu pendapat umum:
Perempuan memberikan seks untuk mendaptkan cinta.

Sebaliknya:
Lelaki memberikan cinta untuk mendapatkan seks.

Benarkah?
CINTA SIAPA LEBIH IKHLAS???

Ada banyak keBENARannya....
siapa yang ikhlas dan siapa yang tidak maka nilailah sendiri.

Perempuan memerlukan belaian CINTA buat mengisi kekosongan jiwa.
Maka dijawab oleh lelaki, jika kau mahukan cinta itu, kau harus berikan sex.

Perempuan terdiam, begitu mahalnya nilai sebuah cinta yang ditukarkan dengan sex.

Antara izin dan terpaksa, maka menyerahlah ia dalam dakapan/pelukan seorang lelaki... maka puaslah lelaki itu mendapatkan apa yang dia impikan selama ini, tetapi dalam masa yang sama ia turut berkata bahawa betapa murahnya nilai harga diri atau maruahnya seorang perempuan dalam mendapatkan sebuah cinta.

Tetapi, adakah perempuan akan mendapatkan cintanya? Mungkin... tapi hanya secebis, cinta yang diberikan yang secebis itu pun oleh si lelaki hanya kerana bermaksud kesudahan, akhirannya adalah sex.

Perempuan keliru dalam mencari makna cinta. Baginya, cinta itu adalah belaian jiwa, perhatian dan tanggungjawab.

Di manakah sebetulnya cinta itu?

Oleh itu, wahai perempuan, carilah lelaki yang akan bertanggungjawab ke atas dirimu... maka di situ akan lahirkan cinta tanpa paksaan.

Dan... lelaki, apabila hilangnya rasa cinta pada perempuan maka ia tidak akan mahu lagi bertanggungjawab ke atas perempuan itu, sekalipun perempuan itu dan dia masih dalam satu ikatan. Maka.... berlakulah penganiayaan dan ketidakadilan dan hidup bagai gantung tidak bertali... hidup dalam penyiksaan.. Jika perempuan tidak mahu atau tidak sanggup lagi hidup dalam keadaan begitu... maka akan terputuslah satu ikatan secara rasmi.

beri cinta sebab hendak dapatkan sex semata....

IBARAT -->syaitan bertopeng manusia, pujuk rayu, kata-kata manis, akhirnya rebah dan ketawalah ia sebab manusia dah masuk dalam perangkapnya..

Apa Kata Hati?~ Aku mendapat email ini dari seorg teman di kl... mungkin ada benarnya... fikir-fikirkanlah.....

Friday, April 3, 2009

Pembedahan Plastik Muka Aku...!!!

Aku telah terjebak dlm satu website ni dimana aku buleh wat pembedahan plastik kat muka aku ikut muka celebriti terkenal yg aku suka... dan dibawah ni hasil2nyer...
Ni muka aku campur muka Aiswarya Rai & Jennifer Lopez...

Ni muka aku campur muka Kristen Kreuk (heroin Smallville) + Jessica Alba

Ni pulak muka aku campur ngan muka Shu Qi
Ni muka aku campur ngan muka Eva La Rue (pelakon dlm CSI Miami)
Ni muka aku campur ngan muka Britney Spears


DAN...

Yang ni transformasi muka aku yg paling membuatkan mata aku sejukkkkk ja memandang... Muka aku + muka Fergie.... malatoppp gitew... (tp yg ni versi campuran, fergie pakai tudung tp tindik kat kening... hahahahhahahah)


Kalau korang rasa nak wat jugak cam aku wat ni, gi la kat laman sesawang nih k.... selamat mentransform kan muka anda... http://www.morphthing.com

Apa Kata Hati?~ aku suka... aku cantik.... tp aku lg suka muka aku yg original.... cantikkkkk original..... huhuhuhuhuhu

Selamat Ulang Tahun Sayang....


Tepat kul 12 tgh malam semlm genap la umo syg aku 32 tahun... hehehehhe... dia susah hati bila aku sebut 32 tahun.... dia kata dia dah tua... hahahha... (sedar pun...) tp idok le tua mana pun kan.... cuma dah matang jer....

Alkisahnyer, semlm lepas keje, syg aku ajak g makan.. lepas makan aku tanya la dia, dia nak pegi mana.. pastu dia kata nak pegi ke pondok nak lepak2 ngan member2 dia.. aku ok jer... pastu lepas je abih cite Matahari, aku terus sms kat dia tanya dia dah nak balik ke blum? dia kata blum.. aku terus mintak izin nak kluar ke tesco.. beli barang skett... dia ok jer...

Aku pun terus berdesup ke King's Bakery kat Tesco Xtra beli kek pastu terus ke satu outlet kat situ beli adiah utk dia... ape adiah tu??? rahsia..... pastu aku pun terus balik dgn perasaan berbunga2 nak wat surprise... sekali!!!!!!!! bila aku smpi kat lif, tgk2 syg aku pun tgh tunggu lif.... alahaiiiii..... kantoiiii.... terus dia gelakkan aku.. dia kata nak wat surpise ye.... tp aku yg disurprisedkan.... tp aku terus letak dlm fridge dan sorok adiah tu.. x kasi tengok.. tunggu kul 12 gak.. dia pun ikut je la...

Aku terbeleter jap, aku kata kat dia, hari yg aku harap dia balik awai, dia balik lmbat... bila aku harap dia balik lmbat, dia balik awai pulak.... syg aku gelak je... dia kata, patut la masa dia ckp nak g melepak td, aku relax ja... kalau slalunye, aku akan tarik muka.... rupanya nak wat surprise.... hehehhehe... tp apa2pun, yg pasti, syg aku sgt terharu dgn usaha aku... aku suka..... aku snap beberapa gambar, dan yg boleh share yg tu je la.. yg lain2 xboleh... hanya utk tatapan sendirian berhad aje....

HAPPY BIRTHDAY SAYANG.. SEMOGA DGN BERTAMBAHNYA UMO SETAHUN LG, BERTAMBAHLAH JUGAK REZEKI, DIPANJANGKAN UMO, SEJAHTERA HIDUP DAN BAHAGIA SELALU... LUV U SO MUCH....


Apa Kata Hati?~ NEXT WEEK ANNIVERSARY PULAK... yehaaa....