Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 28, 2009

Hmmmm.... .

Puasa baru masuk hari yg ke 7... tp semlm waktu berbuka, aku dah xde selera nak makan... adoiii.. nape ni??? sebelum berbuka tu, mcm best je aku nengok lauk2 yg aku beli (hehhehe.. beli jer.. ) tp bila dah berbuka, separuh pinggan nasik je yg aku makan.. pastu aku dah xde selera nak abihkan makanan tu... Malam ni pulak, x tau la cane...

Tp mcm teringin nak makan cucur udang je....!!! buat sendiri la best... sempat lagi nih kalau nak buat sendiri cucur udang lepas balik keje... best nyerrr.... kira jadik la nih... hehehheh... tu pun kalau mood ni kekal smpi waktu balik nanti... hehehhe


Apa Kata Hati?~ cucur udang... cucur udang... yummy yummy

Thursday, August 27, 2009

Cerita Itu

Malam td, dlm hujan renyai2.. aku ngan syg aku x dpt tido.. x tau la nape terasa mcm berbahang je dlm bilik.. mata pun mcm maleh je nak tido.. last skali, kami amik keputusan nak kluar round2 the island.. aku yg drive.. di pertengahan jalan, masa tu kat traffic lite 3 lane, tiba2 seorg penumpang sebuah kereta wira aeroback kluar dan menghampiri kereta kami sebelah syg aku.

Beliau terus bertanya
"nampak x kete plat no PE* **** yg lalu td?"

syg aku pun jawab
"a'aa.. nampak.. dia pegi terus jer.."

Lelaki tadi menyambung
"ahhh... sah.. itu la kereta sy.. ada org larikan kete sy.. thanks abg"

Lelaki tersebut kembali ke keretanya.

Keadaan sekeliling masa itu suram2 hanya diterangi lampu kenderaan lain dan juga lampu isyarat.
Aku dan syg aku terpinga2 dgn kejadian tersebut. Mcm2 persoalan yg bermain di fikiran kami. Aku amati rupa pemandu perempuan yg memandu kereta lelaki tersebut.. Seketika terlintas di fikiran aku "mcm aku kenal aje perempuan tu.. tp siapa ye??"

Wajah lelaki tersebut juga tak dpt aku lihat kerana beliau terlalu hampir dgn kereta aku dan berdiri tegak semasa bertanyakan soalan kepada syg aku. Tp dari susuk tubuh lelaki tersebut, semacam aku kenali..

Lampu isyarat bertukar hijau. Aku memecut utk seiring dgn kereta lelaki tadi. Aku nak jugak tgk rupa paras pasangan dlm kereta tersebut. Setelah berada betul2 di sebelah kereta mereka, aku pun menoleh.. SEKALI!!!

"Woi Cek Lala... hg dok buat apa kat sini?? pasai pa ngan keta ampa??"
Cek Lala pun menjawab
"Ntah la kat En. Azrol nih, dia dok terperasan yg kete dia org larikan, tp dia x sedar yg kami dok dlm kete dia la ni.. dia demam panas la weh..."
Maka terburai la tawa terbahak2 antara kami berdua... yang menjadi tanda tanya, kenapa syg aku dan syg Cek Lala x ketawa pun?? langsung tiada reaksi dari mereka berdua..

RUPA2NYA AKU BERMIMPI... AKU GELAK DLM MIMPI... HAHAHAHHAHAHAHHAHAHA


Apa Kata Hati?~ Cek Lala.. jgn mare ekk.. dan jgn suspen jugak.. heheheh

Tuesday, August 25, 2009

Permulaan Puasa...

Salam Ramadhan utk semua...

Sahur pertama, aku dgn syg aku hanya bangun utk minum sahaja.. sunat bangun sahur walau hanya minum air... ini adalah kerana malam tu kami dah makan nasik... so, dah terasa kenyang... pastu terus sambung tido... hehehhehe...

syg aku keje ptg.. so, aku dah merancang2 nak masak gulai udang + kacang panjang dan ikan goreng jer utk berbuka... so, bila lori ikan dtg aku pun terus turun pegi beli bahan2 nak masak. Elok je syg aku dok tgh mandi siap2 nak pegi keje, tau2 mak aku call.. dia dok tanya cane nak guna mesin basuh dia tu.. dia dah lupa sbb dah byk bulan dia x guna mesin basuh tu.. hehehehhe... pastu tetiba je, syg aku kasik idea.. dia soh aku balik umah mak aku dulu.. boleh berbuka ngan mak katanya.. lepas keje nanti baru dia terus balik umah mak. Aku pun dgn rasa x percaya, tanya dia lg.. 'betul ke ni??' dia pun kata 'iyer'... apa lg?? aku terus pegi mandi dan siap2..

Aku terus ikut dia ke tmpt keje dia dulu pastu baru dia hantar aku kat jeti.. aku ok jer.. walaupun dlm hati aku mcm ragu2 jugak.. iye la.. dah hampir 5 tahun aku x pernah balik umah mak aku naik bas.. smpi je kat jeti, elok je feri sampai.. terus naik feri.. syok je sekali sekala naik feri... smpi je kat seberang sana, aku terus terkebil2 dah... sbb dah lain sgt... last skali masa aku hantar adik aku nak naik bas situ balik ke kolej dia, rupa station bas kat situ lain.. masih buruk dan tak teratur.. tp skg dah jadi penang central... fuhhh.. dah cantik dr dulu.. dah teratur je bas kluar masuk.. kaunter tiket pun elok.. best pulak.. aku tgk dah ala2 station bas Hentian Duta jer... (benda ni dah lama siap ke baru jer?? atau aku yg lama x kesitu??)

Ekceli, bas dari butterworth nak ke parit buntar tu ada 3 kalau x salah aku la.. 2 tu express, 1 lagi tu bas berhenti2.. aku naik bas express tu je.. lagi sekali aku terkejut, tambang nye masih murah... RM3.90 jerrr... hehehhehe... best.. dlm bas aku call mak aku tanya dia bleh x dia dtg amik aku kat station bas parit buntar.. dia kata ok...

Smpi je, mak aku x smpi lg.. dok dlm 5 minit mak aku pun smpi.. merempit la kami berdua.. singgah beli makanan sikit kat pasar ramadhan kemboja.. terus balik umah.. makanya first day tu berbuka la aku ngan mak aku berdua.. bapak aku berbuka dlm bilik dia jer.. dlm kul 8 lebih camtu, syg aku pun smpi umah mak.. hari ahad dia cuti.. dan skali lagi kami berbuka puasa di rumah mak aku..

Dan menu yang aku rancang2kan tu, baru aku masak semlm utk berbuka.. hmmm.... jadik jugak menu tu.. hari ni aku x larat nak masak la.. aku rasa nak beli jer.. ok la kan.. sekali sekala... so, selamat berbuka utk semua....


Apa Kata Hati?~ hehehehheheheh

Monday, August 17, 2009

Biskut kering cicah ayaq melo....

Sedap kan kalau ptg2 pekena biskut kering cicah ayaq melo.... tp yg aku nak cite ni bukan psl makan biskut kering tu... tp hp aku yg telah dijadikan biskut kering.... adoooiiii....

kesahnye hari sabtu tu... aku letak phone kat atas sofa nye arm rest tu.. slalu pun aku letak atas tu.. dan kebetulan pulak, aku letak air milo suam satu mug atas lantai betul2 bawah arm rest sofa tu... tgh dok syok tgk tv, aku tgk si nini (koceng aku yg cumel tu..) naik tido atas sofa tu.. dia wat hp tu mcm bantal dia pulak.. aku pun biar je la..

x smpi 5 minit dia naik tido tu, tetiba aku dgr bunyi plup!! rupa2nya si nini dah tolak hp tu kasik jatuh dan terus masuk dlm air melo tu... aku terus terjerit dan dgn sepantas kilat menyelamatkan hp tu... aku bukak semua isi perut dan kulit hp tu dan aku lap... sambil mulut aku dok marah si koceng tu.. (mcm la dia paham kan...)

pas aku lap2 semua, aku try on... x boleh.... alahaiiii.... tensionnye aku... dgn rasa sakit hati dan takut kene marah, aku turun bawah dan call syg aku bgtau kesah yg berlaku nih... sib baik dia x marah.. dan dia kata sib baik gak dia tukar hp buruk dia (nokia yg ada lampu suluh tu...) dgn hp aku.. sbb hp aku ada byk lagu feveret dia... kalau kata hp aku yg jatuh td, mau nangis aku.. kluar air mata melo... hahahahhaha....

keesokkan harinye, tgh aku kemas2 umah, aku amik la hp yg xleh pakai lg tu nak simpan jer.. tp ntah cane, aku terasa mcm nak try on pulak... tgk2 ok... yehuuuuu... buruk bukan sebarang buruk nih... masih bernyawa rupanya... tp bila syg aku call, dia x dgr suara aku... ada masalah lg rupanya... mlm tu pulak, syg aku balik dr keje, dia try call lg, dan..... dah boleh dgrrrrr..... alhamdulillah.... x rugi la duit aku nak kene beli hp lain pulak... dan aku telah berazam xnak panggil hp ni 'hp buruk' lg.... hehhehehhe....

Apa Kata Hati?~ baik dier kan... berjuang lg untuk berkhidmat... hehehehhe

Friday, August 14, 2009

Birthday Surprise!!!

Ramai yang bertanya apa hadiah yg syg aku kasik... so, aku nak jawab la disini, beliau telah memberikan satu kejutan utk diri aku.. tp kejutan tu diberikan awal 2 jam... tp aku x kisah... asalkan beliau ingat akan besday aku dah cukup...

beliau membawa dan membelanja aku makan malam kat sesuatu tempat.. lepas tu beliau membawa aku jenjalan meronda2 makan angin penang setelah penat makan angin sesat kat Putrajaya... (hahahhahahha - story sesat ni nanti aku cite k...) lepas tu beliau telah membawa aku ke satu tempat di tepian pantai, yg jauh dari hiruk pikuk org ramai, berlatar belakangkan jambatan pulau pinang dan bertemankan cahaya bulan.. di situ, kami bercerita tentang cinta dan kehidupan.. saat itu akan ku kenang selamanya... aku rasa sgt bahagia saat tu... bagi aku itu adalah hadiah yg paling berharga utk aku..

Selepas bercinta lebih kurang 1 jam, dia pun ajak balik umah.. syg aku ajak bercinta kat rumah pulak... hahahahhahah... tepat jam 12 tgh malam, dlm samar2 cahaya tv dan dgn mata yg separuh tertutup, aku dihadiahi ciuman dan ucapan 'Selamat Hari Jadi Syg' oleh suamiku tercinta..... alangkah indahnya saat itu.... apakah hadiah material yg aku terima??? syyyyy... rahsia.... bg aku saat terindah tu adalah hadiah yg x ternilai utk aku...


Apa Kata Hati?~ muahhhh syg... i luv u so much!!!

Entry Birthday 2

Pada sesi petang pula aku ingin merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada:

1) Zamzurena Rahmat (jgn marah aku ye zam... td aku terlupa... )
2) Zarith
3) Diana
4) Dr. Prema
5) Kak Niza
6) Roslina
7) Dila
8) Zila
9) Danesh
10) Shermeen
11) Dr. Siva (my boss)

Aku amat2 menghargai ingatan dan doa semua yang telah diberikan padaku... Luv u ollsss... muaahhhh... Pada sesiapa yang dah wish tp nama x masuk dlm ni, aku harap jgn berdukacita kerana aku amat menghargai semua sahabat semua.. walaupun korang wish dlm hati, tp aku tetap hargainyer...

Apa Kata Hati?~ Terima kasih... terima kasih... terima kasih....

TERIMA KASIH...

Terima kasih tak terhingga aku ucapkan utk:

1) Syg aku
2) Tinie (adikku)
3) Ila
4) Pai
5) Shima
6) Dr. Sal
7) Jumie
8) Faezah
9) Ieta
10) Rusdi
11) Ain
12) Arien
13) Fazly
14) Seng Heng (jgn xtau, depa sms wish my b'day... )
15) Shafiq
16) Raidah

Terima kasih aku ucapkan pada korang yang x lupakan hari lahir aku hari ni.. ucapan oleh korang2 semua ni aku terima semenjak tgh malam semalm sehingga la post ini diterbitkan iaitu kul 11.46 pagi. Terima kasih sgt2.. i luv korang semua... muaahhhh....

** pada sesiapa yang dah wish tp nama x termasuk dlm ni, aku mintak maaf sbb biasa la, dah masuk 31 ni, memori pun dah kurenggg sikit... hehehhe... nanti bila aku ingat, aku wat post lain k... muahhh...

Apa Kata Hati?~ DOA DARI KALIAN SEMUA AMAT BERMAKNA UTK AKU.. MUAHHH....

TODAY IS MY DAY!!!

ALHAMDULILLAH... DAH 31 TAHUN AKU HARI NIH.... I'M PROUD TO BE 31 YRS OLD TODAY.. SEMOGA PERJALANAN HIDUPKU DIMUDAHKAN DAN DIRAHMATI ALLAH SELALU.. AMINNN...

Apa Kata Hati?~ yea yea... ada story lanjut... nanti senang2 aku citer k... nak wat keje dulu...

Tuesday, August 4, 2009

Aku Sakit!!

Minggu lepas merupakan minggu sakit aku.. dan keadaan amat mencabar bagi aku kerana pada saat aku sakit tu jugak la aku sgt sgt sgt sgt sgt sibuk dgn persiapan terakhir utk seminar kebangsaan next week. Dlm kesibukkan dan kesakitan tu, aku terpaksa jugak mengambik cuti pada hari Khamis sbb nak tolong mak aku nak pindah dari umah sewa balik ke umah yg dah siap dibina semula... Tp kesian kat syg aku, dia sorang2 ja yg kene buat keje byk, aku x daya nak tolong.. setakat angkat dua tiga barang yg ringan sgt je, pastu aku dah terlantar balik.. x daya nak gerak pun..

Kemuncaknya, mlm tu, lepas dah settle angkut barang semua, kami pun balik la ke umah kat penang semula... smpi je dah tgh mlm.. lepas mandi ape semua, aku dah sgt2 sakit dan terus terbaring atas katil x leh bergerak dah.. semalaman aku x leh tido sbb menahan sakit yg teramat sgt.. walaupun letih tp x dpt nak tido.. smpi la pagi, dan masih x berubah, malah bertambah pulak sakit tu. Aku terpaksa amik Emergency Leave la jumaat tu.. asal aku gerak sikit walau satu sentimeter, air mata aku akan mengalir... sakit sangat.. hanya Tuhan ja yg tahu sakit tu cane.. yg dpt aku katakan, bila aku gerak sikit aku rasa mcm pisau lipat yg kecik tu menghiris tubuh aku.. mcm tu la aku rasa...

Sakit apa?? biarlah hanya teman2 yg rapat dgn aku ja yg tahu aku sakit apa... maleh la nak cite kat sini... seminggu aku berkeadaan begitu dan kemuncaknye, jumaat dan sabtu yg aku x boleh jalan langsung.. aku hanya mampu terbaring dan mengiring ke kanan sikit je.. selain dr posisi itu, aku x mampu nak gerakkan badan aku.. sbb aku x daya nak tahan sakit yg terlampau itu...

Di saat kesakitan melanda itu, barulah aku terpk balik ttg diri.. baru la nak insaf itu ini.. barulah otak aku ni boleh berfikir rasional bukan emosional.. agaknya, ini la kot yg dikatakan, bila kita sakit tu pencuci dosa2 kecik... sikit sebanyak aku dah dpt rasakan mcm mana org yg sihat tetiba jadi lumpuh dan x berdaya... oh... aku insaf... aku insaf.. dan aku sgt bersyukur yg aku telah dikurniakan cukup sifat... maka aku kene lah jaga amanah yg telah Tuhan berikan utk aku nih... sbb nanti aku harus 'pulangkan' amanah ni dgn cukup sifat mcm yg telah diberikan...

Dan skg ni, alhamdulillah... aku dah ok... dah sembuh... dan kalau kata ada org offer nak kasik RM100,000 kat aku utk aku tempuhi sekali lagi sakit tu, aku xnak.... aku x rela.... tidakkkkk....

Apa Kata Hati?~ alhamdulillah... aku dah sembuh...