Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 31, 2009

Life is Short

Life is short
Break the rules
forgive quickly
kiss passionately, love truly
laugh constantly
And never stop smiling
no matter how strange life is
Life is not always the party we expected to be
but as long as we are here, we should smile and be grateful.


Apa Kata Hati?~ Alhamdulillah....

Friday, March 27, 2009

Ice Lemon Tea....

Bagi penggemar Teh O Ais Limau nih, korang tau x satu resipi teh o ais limau yg sedap??? aku pun baru tau dan baru try.... ni pun mak aku yg cite dan dia soh aku cuba... bila aku cuba, sedappp nyerrrr.... tp kalau korang dah tau resipi ni, abaikan aje keterujaan aku nak share resipi ni ngan korang yek....

resipi nye ialah, limau yg kita biasa2 guna or kat kedai biasa guna tu digantikan dgn lemon... perahkan jus lemon dlm teh o kita... rasanya berkali2 ganda sedap dr kita guna limau nipis or limau kasturi.... bagi yg blum pernah cuba, balik nanti cuba la... sedapppppp sungguh.... sgt melegakan tekak....


Apa Kata Hati?~ sruppp sruppp... sedappp nyer.... terasa2 di tekak ni....

Tuesday, March 24, 2009

Apakah????

Mcm berat je bunyi entry aku kali nih... tp idok le sarat sgt pun... cumanya, baru sat2 nih aku dpt satu call yg mula nombornye 095676***... cara percakapan tu bunyik cam cha ya nun alip... pastu siap tanya aku ni kakitangan kerajaan ke? pastu tanya lagik, aku nih berminat nak wat personal loan x? aku terus terasa mcm, ape nih?? pastu aku pun tanya la mana dpt nombor phone aku nih, dia kata dari Celcom.. (ye ke? kata hatiku...).. pastu dia tanya lg aku ada pernah buat personal loan ke x... bape ribu.. dah cukup % ke belum... pastu aku dah mula rasa cuak sgt, aku pun tanya dia soklan cepu mas lagik.. 'perlu ke sy nak bgtau awk???'.. pastu dia jawab 'hmmm... tak... xpe la puan, terima kasih..'

Ape ampa semua rasa motif dia wat panggilan rentung ni kat aku??

Apa Kata Hati?~ What the hell???

Selebriti Mulut Laser

Semlm aku tertgk rancangan Hip TV kat TV9... topik mlm td ialah Selebriti Mulut Laser... nak tau sape yg mengungguli carta??? nah, tgk ni....



Tempat Pertama
..Kak Ogy...




Tempat Kedua
... Adlin...




Tempat Ketiga
...Sheila Rusly...




Tempat keempat
... Kak Engku (Raja Azura)...




Tempat Kelima
... Roslan Aziz....






Komen2 oleh pengkritik jemputan semlm rata2nya bersetuju dgn 'kelazeran' mulut mereka2 ini bukan lazer yg kosong tp lazer yg berisi.... komen2 depa semua ni memang menyakitkan hati tp ada benarnya... aku setuju dgn senarai carta di atas.. memang sesuai... x mcm ada 2 org yg konon2 nye bermulut lazer tp habuk pun tarak... konon2 depa 2 org ni BAGUS la sgt... tp meluat lg ader.... sape tu??? lu pk la sendirik.... (tp bukan nabil yer...)


Apa Kata Hati?~ aku nye lazer???? tangga ke brapa ekkk??? tp laser ke aku???

Monday, March 23, 2009

Busan......

Sedari bangun tido lg pg ni, aku terasa berat sgt kepala aku... adoiiii... sakit kepala la... tp memandangkan pagi ni ada meeting yg harus aku masuk, makanya aku gagahkan diri utk dtg jugak ke opis... smpi opis, kepala lg tambah sakit... cane nih?? aku tanya kat Cik Jumie, sib baik la beliau ada panadol... aku telan dua keping roti kering buat lapik perut dan terus telan panadol.... lega sikit kepala masa meeting.. lepas meeting, terus sakit balik kepala nih... nape nih???

Disebabkan sepanjang hari dah sakit kepala camni, terus seharian mood pun x best jer... dok asyik tgk jam je bila la nak smpi 5.10... nak balik umah.... skg ni dah kul 4.55... dah berbunga2 dah hati... dok plan2 mcm malas je nak masak mlm ni... aku pun terus la call syg aku... dgn harapan dia kata 'ok, xyah masak..'... tp kebiasaannya, hari isnin dan khamis beliau beserta geng2 futsal beliau bermain fulsal... dan mlm ni pun depa main futsal lg... tetiba aku bertanya soklan cepu mas tu kat dia... dia jawab 'ok la.. xyah masak.. nanti balik kite masak sendiri la nasik...'... adooooiiiii... sedih la pulak... dan dgn rela hati bercampur x brapa rela aku pun kata 'ok la.. kite masak k.... jgn susah2 hati... '

Makanya?????


Apa Kata Hati?~ padan muka aku kan??? nak sgt bersenang lenang xnak masak.... hehehhehe... xpe... utk suami tersyg jugak kan....

Friday, March 20, 2009

Pingu versi Malaysia

Aku dapat gambar ni dari email yg telah dihantar seorang teman dr kl.... aku tgk je terus tergelak besar.... hehehhehehe... mcm comel kan???




Apa Kata Hati?~ hehehhehe... kalau tuan empunya diri tgk, mintak maaf ye... sekadar berkongsi scene comel nih....

Thursday, March 19, 2009

Gambar Anak Nora Danish..











































Korang layan pics ni dulu dan buatlah telahan sendiri....

Apakah?

Napekah?

Yekah??



Apa Kata Hati?~ WHATSOEVER LAH!!!! (sib baik ikut kulit nora kan... hehehheheheh)

Tag kembali lagi....

Aku telah ditag oleh Cik Jumie.. actually dah lama dah aku kene tag ni tapi xde masa nak buat.. ni baru ada masa... mari kite tgk aku terkena apa... hehehhehehe


Go to your photos folder in your computer.Go to the 6th folder of photos. Go to the 6th picture in that folder.Put the picture on your blog and description of it. (Jgn tukar gambar tau.. Jgn tipu..) Invite six friends to join the challenge.Link them in your blog and let them know they have been challenged.




Hehehehheh...sib baik gambar ni yg jadi pemenang tugasan tag kali nih... hehehhehe... gambar ni diambil masa aku pegi bercuti ngan syg aku di cameron highland last yr.. not much to describe, cumanya aku sgt suka gambar nih.. salah satu gambar yg paling aku suka....



Mangsa tag seterusnya :

Cek Lala
Jiela
Fazzlies
Kuina
En. Izat dan
sesapa yang teringin nak wat tag ni!!! dipersilakan...


Apa Kata Hati?~ I Love U Syg.. (emosi romantik pulak....)

Wednesday, March 18, 2009

New Look!!

Tadaaaa... aku suka dgn 'baju baru' blog aku nih.... suka sgt.... hehehheheheh... hopefully korang pun suka jugak...

Apa Kata Hati?~ suka ke x suka ke ada aku heran?? yg penting aku suka... hehehheheheheh

Tuesday, March 17, 2009

OIAM Musim ke-3

One In A Million dah masuk musim ke-3.... tetiba di episod ke3 jugak aku tertgk dan aku suka dgn beberapa suara peserta kali nih... dan pada pendapat peribadi aku, kualiti suara peserta OIAM + Malaysian Idol jauh lebih baik dari kualiti suara peserta AF!! (tp x semua la ye... ada jugak suara AF yg bagus... ada.. tp x ramai..) jgn marah ye bagi peminat fanatik AF.. ni pendapat peribadi aku sebagai salah seorang penonton AF jugak...










Dan beliau inilah peserta favourite aku... AWEERA... peserta dari Kangar, Perlis... cayalah owg Perlis.... jarang ada peserta dari Perlis masuk dlm realiti tv nih.. beliau nih baru berumur 18 tahun tp suara beliau, amat menawan kalbu aku.. beliau tidak mempunyai masalah utk menyanyikan lagu2 yg bernada tinggi.. dan yg paling aku suka psl aweera nih ialah, bila dia nyanyi, muka dia sgt la relax.. walaupun tgh nyanyi part yg key nye tinggi... bravo... bravo.... teruskan perjuangan anda wahai aweera... oopps... satu lg, penyanyi idola beliau ialah Awie & Amy Search.... aku suka... aku suka... (faktor tambahan ialah, beliau ini sgt cute.. & hensem... hehehehhehe)

Peserta lain yg x kurang hebatnya suara mereka ialah Simon & Rizu (beliau ni cute)... mereka2 ini mempunyai keunikan suara yg tersendiri... tp bagi aku, peserta perempuan dan peserta2 lain pun best jugak... walaupun suara mereka biasa2 aje... tp tetap best sbb kreativiti mereka menggubah semula melody lagu2 yg akan disampaikan tu x over sgt dan x merosakkan melody asal lagu tersebut....

Apa-apa pun, semoga berjaya aku ucapkan pada dorang semua.... Go Aweera, Simon & Rizu Go... hehehhehehehhe


Apa Kata Hati?~ Aku tgk dan sokong je... tp x pernah sms... heheehhehehehehhe

Friday, March 13, 2009

Tulun aku huraikan kekusutan ni....

Aku dilanda kehairanan dan kekusutan fikiran la skg ni... buleh x enibadi tulun aku huraikan kekusutan ni???

Apakah ianya?? ianya ialah lately nih, aku terpandang byk sgt iklan dan gah sgt iklan benda alah ni dlm metro yg bertajuk MONSUN-Biz.... apekah ianya ini?? dan kalau aku tgk dgn kepala otak kosong aku nih, mcm menarik tertarik gak.. ye lah.. untung berlipat2 kali ganda dgn x perlu bekerja keras... tp bila aku pk dgn kepala otak aku yg berisi, rasa mcm x logik pulak.. ye la.. bak kata syg aku "ape bende dlm dunia ni yg nak bagi duit free berlonggok2 tanpa kene keje??? cuba bgtau??" itu cuma ayat intro beliau jer.. blum lg ayat2 susulan selepas tu... aku maleh la nak cite semua bebelan dia tu... dipendekkan cite, beliau x setuju ngan benda2 alah ni semua.. dia kata TIPU.. ok boss... cakap suami jgn engkar.. nanti derhaka...

Disebabkan oleh aku terkusut dan dikusutkan lagi dgn topik nih.. aku melayari laman web mereka, tp x menarik langsung.. nampak cam blum siap je lg... xpe la.. aku try google lg mengenai bisnes nih.. dan rupa2nya... jeng jeng jeng... korang baca la sendiri kat link2 di bawah ni ye....


Komen 1
Komen 2
Komen 3

Korang try la baca sendirik dan pk la sendirik kan.. betul ke idak ke.. tapi setakat yg aku baca nih, xde la nampak yg betul... menakutkan ada la... satu je la aku nak pesan kat diri aku dan korang2 semua la (tu pun kalau nak dgr la kan..) xde keje dlm dunia ni dgn hanya kluarkan RM50 boleh dpt juta2 ringgit tanpa kene bekerja keras utk dptkan duit tu... xde perkara dlm dunia ni yg boleh dpt duit dgn sgt mudah tanpa bekerja.. hatta kalau jual dadah sekalipun, tetap kene bekerja bersungguh2 dan mengancam nyawa sendirik baru nak dpt ribu2an..

Apa2 saja yg kita nak join dlm dunia zaman moden skg nih, pk la dulu masak2 jgn dok syok pk kat duit yg dijanjikan dan digula2kan tu aje... nanti bala ja yg kita akan pikul..... pk pk kan lah ye...

Apa Kata Hati?~ sape2 yg ada maklumat psl monsun biz nih, silakan lah kita share maklumat kat sini...

Wednesday, March 11, 2009

Sunyi....

Pernah x korang terasa sgt sunyi, walaupun dikelilingi kawan2 - bergurau, bergelak ketawa.. tapi masih terasa sunyi??

Pernah x korang terasa sepi, walaupun dikelilingi keriuhan senda gurau, celoteh DJ radio, bunyi deringan telefon.. tapi masih terasa sepi??

Pernah x korang terasa malas nak bercakap?? Malas nak bukak mulut?? Malas nak wat keje?? Tak terasa nak buat sesuatu yg biasa dilakukan??

Pernah x korang terasa keadaan sgt KOSONG??

Inilah yg aku rasakan sekarang.............


Apa Kata Hati?~ Lambatnye 5.10 petang..........

Friday, March 6, 2009

Janji nak cite.....


Ini adalah kesinambungan cite yg membuatkan aku pening kepala dlm minggu nih.... Crita nya mcm nih, 2 mac 2009, aku telah diberitahu bahawa nama aku tetiba blacklist dan aku telah diminta utk p check CCRIS dgn bank Negara.. aku pun p la.. tgk2 memang aku ada blacklist pembelian kereta pada tahun 2000.... boleh x??? aku rasa mcm nak nangis... kenapa tiba2 ada senarai hitam ni?? aku pun p check ngan CIMB kononnya kes tu ngan CIMB..

Pegawai situ kata kalau ikut rekod, memang aku ada loan kereta dgn depa utk pembelian sebuah kereta proton saga 1.5.... aku bertambah2 terkejut... bila masa pulak aku ada beli proton saga?? dah tu pada tahun 2000.... tahun 99 aku baru abih blajar dan baru je grad... tahun 2000 aku baru keje sambil2an je.. mcm mana pulak aku boleh beli kete?? dah tu yg lagi menghairankan dan mengejutkan, bank yg meluluskan loan tu adalah CIMB Alor Setar... adooiiii.. bila masa pulak aku p buat loan kete kat sana... pastu yg sgt2 sakit hati, menurut pegawai tu, loan kete tu diluluskan pada tahun 2000, pada tahun 2001 kete tu telah ditarik dan dilelong.. tapi kalau betul la aku yg pinjam, kenapa bank x cari aku pun?? betul x?? bank ni slalu kalau kite lambat bayar kete pun depa dah kelam kabut call la.. hantar notis la... dah la notis tu charge kat atas kita.... tp sepanjang 9 tahun yg lalu, aku x dpt apa2 notis pun dari cimb... mcm mana pulak aku yg punya loan tu?? pastu dlm masa 9 tahun ni jugak, aku dah ada buat pembelian 2 bijik kete, satu dah settle, satu sedang dlm loan lg, pastu aku jugak telah diluluskan kad kredit dari CIMB jugak... dan KENAPA baru sekarang aku ada black list tu???

Setelah meminta pandangan pakar sekeliling aku, aku terus pegi membuat laporan polis di IPK Timur Laut kat Jalan Pattani... dan semasa berjumpa dgn Inspektor bahagian Jenayah Perdagangan, beliau berkata bahawa kes ni memang menunjukkan kecuaian pihak bank... dan dia pun berkata bahawa, mcm mana la sesuatu loan tu boleh diluluskan hanya dgn salinan fotostat ic tanpa kehadiran tuan empunya ic... dan dia suruh aku bawak salinan ni p cimb alor setar dan soh depa selesaikan hal ni.. sbb depa yg p blacklist nama aku, dan tanggungjawab depa jugak nak clearkan nama aku... aku cadang, insyaallah, minggu dpn aku nak p cimb sana...

Tp sblm pegi tu, aku nak jugak tanya pendapat korang, mcm mana cara or apa yg sepatutnya aku ckp? sbb bank mcm mana pun akan memutarbelitkan cite utk melepaskan diri dorang dan mengikut kata inspektor tu, memang nampak sgt kes ni kes kecuaian pihak bank.. ada org dlm yg dok buat keje ni la ni.... kalau ada nasihat undang2 yg boleh membantu aku agar aku x tersalah ckp yg boleh membuatkan aku yg kene tanggung, tolong la advise aku ye....

Apa Kata Hati?~ tolong la ye.... x sanggup aku nak tanggung semua ni.....

Aku Hairan....


Ampa semua tgk gambaq ni... apa yg buleh ampa katakan??? tidakkah pemilik dua kenderaan ini amatlah mementingkan diri sendiri?? memang la aku tgk ada depa letak nombor hp depa kat cermin kete.. dgn harapan pemilik kete lain yg nak kluar tu call depa then, depa mai ubah kete... tp... tidakkah mereka rasa dgn perbuatan mereka itu amatlah menyusahkan pemilik kereta lain??? termasuklah aku... tp aku amat bernasib baik sebab kereta di sebelah kiri aku dah kluar.. so, aku boleh masuk petak kete sebelah dan kluar dari parking dgn berjaya tanpa tersangkut2... tp bagaimanakah pemilik kenderaan yg mereka block tu??? kalau kene ada emergency, x pasai2 nak kene call pulak, tu pun kalau dia tu x tidoq mati, kalau tidoq mati nak kene call berkali2... pastu nak kene tunggu dia pakai baju or tukar baju dulu, pastu nak kene tunggu dia turun lif lg.. nak kene tunggu dia aleh kete lg.... semua tu memakan masa jugak....

Aduhai pemilik2 kete sekalian, jgn la hanya ikut diri sendiri aje... pkkan masalah org lain sama... luas lg kawasan letak kete kat flet tu... jauh pun jauh la... menapak je la... dah awk tu balik lmbat, parking dah penuh, terima la kenyataan kene parking jauh dan menapak jauh.... ni x.... kalau la ada jalan smpi dpn lif, aku rasa dpn lif pun org2 mcm ni dgn bangga dan x rasa bersalah p park jugak... betul x??

Tolong la... pk la masalah org lain sama... jgn hanya pentingkan diri sendiri ajer....

Apa Kata Hati?~ jual ikan (selfish) betoi la......

Wednesday, March 4, 2009

Oohhhh... Aarrggghhhh... Huh!!

Sesuatu yang buruk telah berlaku kat aku isnin ari tu... 2 hari aku blur, tension, down to earth dan segala2nya disebabkan perkara ini... tapi.. hari ni, aku telah kembali bersemangat untuk menempuh dan bertarung demi masa depan aku sendiri... xkan ku biarkan diri aku dipermainkan dan dipergunakan.. cukup lah selama 9 tahun ni aku tertipu..... Biar undang-undang negara kita yg menentukan nasib kau dan aku.... huh!!!


Apa Kata Hati?~ tertanya2??? nanti aku cite lanjut k... hari ni nak p buat police report dulu....

Monday, March 2, 2009

Urgent! Urgent! Urgent!

Aku nak tanya, ade x sape2 yg dok kat Taman PKNK Bakar Arang, Sungai Petani??? atau ada kenalan atau sedara mara dok situ??? kalau ada tolong lah hubungi saya ye... nak mintak tlg skettt....

Timacih byk2....


Apa Kata Hati?~ nothing to display