Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 28, 2009

Kenapakah Perlu?? Apa Motifnye??

Aku pasti ramai antara kita merupakan peminat sukan bermotor, x kira lah kereta ataupun moto... tapikan, korang perasan x akan kehadiran gadis-gadis litar?? dan korang pernah terfikir x? apa kah tujuan kehadiran dorang tu semua dgn sukan bermotor tersebut?? apakah motifnye mereka itu ditempatkan di sisi pelumba dgn berpakain yg sgt x cukup kain ala2 berpiknik di tepi pandai di miami??? adakah kehadiran mereka itu menyumbang kepada peningkatan kuasa pecutan kereta atau moto pelumba??




Yg pasti, kehadiran mereka berposing ala2 jals di sisi pelumba2 adalah untuk menarik perhatian lelaki2 mata keranjang untuk hadir dan secara x langsung menjadi peminat sukan bermotor tersebut... adakah 100% hadirin yang hadir menyaksikan sukan tersebut betul2 peminat jentera itu?? atau sekadar nak tgk free show oleh gadis2 litar yang kebanyakkannya dok tunjuk pusat bertindik?? Aku rasa mereka2 ini (gadis2 litar... hmmm... gadis ker???) hanyalah dieksploitasikan oleh penganjur dan penaja untuk keuntungan mereka.. tapi aku x dpt pk lg la, apakah kaitannya kereta & motor lumba dgn gadis2 tersebut??? kalau xde pun lg best kan?? sbbnye kadang2 kehadiran mereka2 ini 'MEYEMAKKAN' keadaan ja... dok posing ala2 jals ja...

Kalau ada yg x setuju ngan pendapat aku nih, jgn lompat2 k... ini cuma pendapat aku jer... aku pun salah seorang peminat sukan ini.. kadang2 bila aku nak mengamati keindahan senibina (hehehhe... ayat...) sesebuah jentera tu, tetiba mcm tension ja gadis2 litar ni dok nyibuk... aku bukannya nak tgk apa yg dorang ada sbb aku pun ada jugak.. aku nak tgk kete atau moto yg ada tu je... sbb kete dan moto tu lg cannntikkkkk dr dorang2 tu... tp tu la.. nak komen panjang pun x bleh sbbnye itu la cara dorang cari makan.. dgn mempertontonkan apa yg dorang ada utk semua penonton.. terpulang la pada korang semua....


Apa Kata Hati?~ apa kata kalau depa pakai pakaian yg melambangkan sesebuah negara tu sendiri... kan elokkkk.....

Monday, October 26, 2009

Bila susah baru teringat Dia..

Antara kita sedar atau tidak, kita sebagai manusia ni sgt hipokrit dan pentingkan diri sendiri.. kebanyakkan nye la... bukan semua... tp peratus 'bukan semua' tu rasanya amat sikit.. Bila kita susah, ditimpa bala atau dugaan, baru kita nak ingat kat Dia.. bersungguh2 menangis meratap merayu mohon diberi pertolongan.. tapi, bila Dia dah tolong, mula la lupa diri.. lupa dah masuk waktu kul bape... org Azan pun wat2 x dgr jer..

Bila dugaan dan cubaan dah berlalu pergi, kita rasa seronok ja... xde pulak rasa nak balas budi Dia.. tapi Dia xde pun nak berdendam.. tapi bila Dia turunkan lagi dugaan dan cubaan atas kita, baru kita mula teringat Dia lagi.. bukannya kita nak amik iktibar bahawa itu adalah satu peringatan pada kita hambaNya ini.. kita ni cuma HAMBA Dia saja... bukan sapa2 pun... kita ni amat kerdil sekali.. tapi kita punya eksyen mengalahkan gunung.. gunung pun boleh runtuh, tapi kita punya ego, goyang pun tidak.. betapa sombongnya kita ni..

Kita lupa... bahawa pangkat, harta, wang ringgit berjuta, nama, anugerah dan mcm2 lagi yang kita terima di dunia ni, tiada apa2 makna pun bagi Dia.. di saat Dia perintahkan kita untuk mengadapnya untuk diadili, saat itu, kita semua sama.. tiada perbezaan walau sebesar zarah.. yang menjadi perbezaan hanyalah amalan kita di dunia ni saja.. kalau kita beramal hanyalah semasa kita susah, cuba fikir2kanlah di mana tempat kita nanti... dapatkah kita meniti titian itu?? atau kecundangkah kita di pertengahan jalan??

Wallahua'lam.. hanya Dia yang tahu di mana tempat kita... dan kita sendiri juga boleh mengagak dimanakah agaknya tempat kita nanti....


Apa Kata Hati?~ bukan peringatan utk anda sahaja, tp aku juga.... kadang2 aku juga terlupa dan alpa dgn keseronokkan dunia... sama2lah kita ingat mengingati....

Friday, October 23, 2009

UNDER CONSTRUCTION!!

Aku xde gambar baru... sbbnyer, muka aku masih 'under construction'.. ape??? no... no... no... bukan pembedahan plastik... tp aku sedang pulihkan muka aku yg ari tu susuk dah jatuh, tetiba aje jerawat naik banyak... dan aku ni pulak, bila jerawat byk mula naik, mula la ini tangan pun x senang hati.. dok kacau itu jerawat.. dan hasilnye, parut2 yg hodoh byk tertinggal...

n now, aku tgh pulihkan parut2 tu la... aku guna satu produk nih utk hilangkan parut.. tp masih dlm tempoh percubaan... dlm masa 4 hari aku guna nih, dah 50% nampak dah kurang parut2 jerawat itu... aku suka... aku suka... tp aku xnak cite lg apa itu produk.. bila betul2 terbukti berkesan, baru aku cite k..

x sabar nak tunggu muka ku tanpa jerawat dan parut jerawat lagi.... huhuhuhuhu...

Apa Kata Hati?~ lallalalallalallalallala...

Thursday, October 22, 2009

Open House Kak Janzz Hotzz @ Cik Jumie

Sebagai penutup bulan Raya tahun nih, Kak Janz aka Cik Jumie telah membuat open house beliau yg amat malatoppsss... kami telah dijemput pegi mula kul 2 pm smpi la kul 10 pm... sesi mlm ada joget lambak n karaoke kalau nak tau... tp, aku, ibu dila ngan umi faezah cuma dpt pegi siang nye aje... aku pulak jadi 'driver' mereka nih, makanya aku skali la kene balik awal... tp xpe.. enjoy tau... food sedappp.... penyambut tetamu ramah.... best.... gambar x byk.. tp layan je la ye...


Masa ni bergambar dah nak balik...


Masa ni baru lepas makan.. tu yg ceria ja muka... hehehheh


Ni pun masa dah nak balik...

Bestttt....

Apa Kata Hati?~ Kak Janz... tahun dpn buat lg ye... kat otel pulak k... harus la time tu dah dpt Datuk nak sponsor kan??? hhhehehhehehheheheh

Tuesday, October 20, 2009

Bila Suamiku Komplen...

Hari ni aku mempakai baju kurung dari fabric cotton... sbb nye, hari ni aku rasa cam rajin sikit nak mengiron baju.. dan satu lg, bila pakai baju kurung dari fabric cotton ni, aku rasa cam sweettttt sgttt... hahahahhaha...

Tetiba tghari td, syg aku ajak g lunch.. then, masa nak bayar, dia kasik duit soh aku pegi bayarkan kat kaunter.. dia terus ke kereta... lepas bayar, aku pun ketwalk la nak p ke kereta... masuk je dlm kete, dia terus mengeluarkan satu statement yg berbunyi:

"syg... syg nampak besar sgt bila pakai baju ni.."

aku yg tadinya tgh sengih2 kerang terus terbunyi

"whatt??? xnak pakai dah la baju ni..."..

terus beliau kata,

"eh, xpe la.. pakai g keje je... xpe.. pegi keje watpe nak seksi2.."

so, pada sapa2 yg dok rasa pelik dan jakun nape aku berbeza bila dtg keje ngan kat luar dari waktu keje, inilah jawapannye..... hehehehhehehhe....

Apa Kata Hati?~ betul jugak.. dtg keje nak wat keje je kan, wat pe nak vogue2 bagai kan?? hehehehheh.....

Monday, October 19, 2009

Aduhh... Cakit Peyutt...

Ha... ni la akibatnya.... pepagi dah ada org kasik mood aku x ok... kan aku dah sakit peruttt.... (hmmm... ape kene mengena marah ngan sakit perut ekk??)Gini dah gaya aku sakit peruttt... hahahahha... gaya jer... bukan rupe aku camtu k...


kesahnyer, pepagi lagi ada la makhluk tuhan yg sorang ni telah menunjukkan yg konon2nya beliau nih sgt la pandai wat keje... tp hampeh jerrr... nak komplen2 keje aku yg dah bertahun2 aku dok wat sorang diri tetiba beliau dgn sesenang hati nak komplen dgn berlandaskan BUKU PANDUAN.... hampeh hampeh hampeh... i know what i'm doing hoccay.... xyah tunjuk pandaiiii....

pastu kul 10 lebih dah terasa sgt sgt sgt la lapar nye perut ni.. makanya terus la mencari makanan kat kantin... aku terbekenan ngan nasik goreng ni.. letak sambal sotong sikit ngan telur goreng... masa nak makan tu, terbau yg kurang enak, tp disbbkan perut yg terlampau lapar, aku wat derrrrkkkk jer la bau tu... sbb idok le menusuk idong pun, bau ala2 manja jerrr....

Tetiba kau, perut aku dah sakit.... bagai dipulas2 je tali perut aku nih... nak membuang, idok le terasa cenggitu... adoiii... rupa2nya betul la angkara nasik goreng yg sudah ada bau2an ala2 manja kebasian gitu.... nape la aku nih ngong sgt p makan jugak... kan dah sakit perut nih... dah la perut sensitif sgttt... tu la, len kali, kalau dah ada bau2an kebasian tu, xyah la telan jugak.. walaupun lapar tahap naga berapi sekali pun.... adoooiiii...

Apa Kata Hati?~ hmmm... hmmmm.... hmmmm....

Wednesday, October 14, 2009

Makanan zaman darurat...

Ini la ghope pisang abu... sesekali aku teringat pulak satu menu yg sgt dilisyes semasa zaman darurat.. selain dari ubi kayu rebus cicah kelapa parut..

Aku mengimbas kembali semasa zaman kanak2 ku, semasa tu rajin lg dok balik kpg kat Selama, Perak nun.. semasa tu jugak tokwan masih ada lagi.. tok pun ada lg.. masa tu kat rumah lama dorang lg... masa tu kenduri pak uda ataupun mak su aku.. bila dah waktu petang, ramai2 kami lepak kat umah tokwan.. masa tu tok suka masak guna dapur kayu.. walaupun dapur gas ada, tp dia lg syok masak guna dapur kayu..

bila dah abih masak, kan ada bara lg, terus dorang semua soh aku letakkan pisang abu yg separuh masak dlm bara tu.. pastu agak2 dah masak, terus kluarkan dari bara dan boleh dimakan... memula aku mcm hairan2 jugak la.. sedap ke menu ni? sekali rasa... perrrgggghhhhh sedappppp.... kan pisang abu tu rasa cam ada sikit2 masam dan manis.. bila di bakar rupanya lg sedap sbb ianya lembut dan wangi baunyer... tp itu la kali pertama dan terakhir aku makan.. skg ni kan susah.. bila ada bara, pisang lak xde, bila ada pisang, bara pulak xde...

one more thing, dulu boleh dikatakan setiap hujung minggu mak aku, bapak aku, aku ngan adik2 aku akan balik ke kpg.. walaupun dah makan siap2 kat umah, smpi je sana, sure pegi bukak tudung saji cari makanan.. dan selalunyer x pernah mengecewakan.. tok rajin masak.. agaknyer dia dah tau anak cucu dia nak balik, dia akan masak.. dan kalau kami smpi pun dia x sempat masak lg, dia akan masak apa saja yg ada dan kami kene makan jugak jugak.. tok aku tu dia rajin masak.. agaknyer, dia seronok kot tgk anak cucu makan ramai2... hehehhe.. tersengih2 aku bila terkenangkan waktu dolu2... skg ni dah x syok.. dah lain... kenangan tu hanya tinggal kenangan aje...


Apa Kata Hati?~ rindunyer... rindu kat tokwan, rindu kat tok, rindu kat kenangan semasa dulu...

Kene Marah..

Salam semua.....

Hari nih, hari kene marah.. bos aku nih bukan lah jenis yang pemarah.. tp bila sesekali beliau marah, gerun jugak.. dah tu bukan la pulak marah yg sembur sana sini.. beliau marah dgn muka selamba.. x bleh tahan beb...

ekceli bukan lah dia marah kat aku sorang.. dan bukan marah aku sbnrnya pun.. dia marahkan bebudak yg kami bawa sebagai jurulapor ke seminar kebangsaan satu malaysia kat putrajaya Ogos ari tu.. beliau dah pesan soh amik gambar setiap sesi.. tp ntah mcm mana x semua gambar tu ada.. termasuklah gambar beliau pun xde.. makanya, beliau bertanyakan kat aku, aku ckp nanti aku tanyakan kat bebudak tu.. then, bebudak tu pulak ckp ada kat cik I.. cik I pulak tgk2 dlm laptop dia ada sikit2 aje yg x berkenan di hati beliau.. makanya cik I telah ditazkirah la dulu.. pastu pagi nih, En. A ngan aku kene la pulak... ayat2 yg kluar dari mulut beliau tu membuatkan aku terkelu lidah x tau nak kasik jawapan apa... huh... sepanjang pagi jugak kami semua bertungkus lumus mencari jalan penyelesaian... smpi ke waktu aku menulis entry nih pun masih belum menemui jalan penyelesaiannya..

itu la... aku pun x tau kat mana silapnyer... rasanya byk je kamera yg dorang bwk, tp cane gambar plak leh xde??? ish.. musykil jugak aku nih... aku pulak, masa seminar tu, kebanyakkan masa aku handle kat meja pendaftaran peserta.. dah sah2 la aku xde masa pun nak bergambar bagai.. xpe.. xpe.. end of this month, ada satu lg seminar.. kali nih, aku dah sound kat bebudak tuh soh lantik sorang yg tugasnya hanyalah mengambik gambar aje... supaya nanti x jadi lg mcm seminar kat putrajaya tu...

sekejap lg nih, aku ada meeting.. aduhhh... meeting yg bg aku sgt horrible, terrible dan miserable... kalau boleh aku xnak dah terlibat dlm J/K nih.. tp dorang nak jugak khidmat aku.. (biasa la.. kalau xde sentuhan aku dlm report nih, sure x jadik punya... hahahahha... masuk bakul.. masuk bakul...). pada asalnyer kul 3 ptg.. tp ditunda ke 3.30 ptg... x tau la pukul brapa pulak nak habis meeting nih... adoiyaiii... tension...tension... bermula ngan meeting nih, makanya aku akan jadi bertambah bizi dan tension.. hmmmmm....

Apa Kata Hati?~ nape aku xleh letak jawatan utk J/K nih??? tp aku bukannya ada jawatan pun dlm J/K nih, cumanya kuli jer... tp biasa la.. kalau x sbb kuli2 cam aku nih yg wat keje, xkan yg atas2 nun leh dpt nama... kan????

Tuesday, October 13, 2009

High Heels vs Wedges


WEDGES




HIGH HEELS


yang mana satukah pilihan anda??? aku sgt2 menggemari wedges... bukan potato wedges kat kay ep si... tp ianya sejenis kasut.. aku terasa amat2 selesa kalau pakai wedges... siap aku boleh berlari2an lg kalau pakai wedges... bagaimana pulak pilihan korang semua???

Tapi apa2 pun, terpulang pada selera individu sendiri la kan.. dua2 pun cantik dan elok bila kene gayanya... so, pandai2 la pilih.. aku syok tgk owg yg pakai high heels bila berjalan bunyi nye cam best ja... tp mcm kene kontrol ayu jer... ntah la.. aku rasa je la.. agaknya... tp wedges xde bunyi... so, boleh jalan laju... owg x dgr... hehehheh


Apa Kata Hati?~ koleksi kasut aku 95% adalah wedges...

Friday, October 9, 2009

Musim Bunga

Syukur ke hadrat Ilahi kerana berkat kesabaran, berkat doa teman2 semua, berkat nasihat seorang hamba Allah dan juga berkat semangat diri yang kental, alhamdulillah musim tengkujuh yang melanda telah berganti dengan musim bunga..



Apa Kata Hati?~ TERNYATA CINTA KAMI MASIH KUAT DAN TEGUH..

Wednesday, October 7, 2009

Ribut Taufan Melanda...


Ha... lebih kurang camtu le ribut taufan yang melanda aku tiba2 ajer semlm... that's why la hari ni mood aku agak down sikit... ekceli, bukan lah ribut taufan smpi mengorbankan ribuan nyawa pun, asalnyer gaduh2an ala2 manja2an jer... tapi biasa la... dah tau tgh berapi, disimbah pulak ngan minyak... jadilah ribut taufan...

lelaki ni ego kan?? ego sgt2.. bila kesalahan yg dilakukan terbongkar, tetiba pulak nak disalahkan owg yg x bersalah.. dah tu x nak ngaku lak tu.. dah tu, nak bertindak cam budak2 lak tu... aduuuhhh pening aku dibuatnyer..

Nak dilayan, makin menjadi2... bila x dilayan, sakit pulak di hati.. cane la aku nak buat?? nak bersabar?? dah slalu pun dok buat.. nak mengalah, slalu jugak dok mengalah.. tp akhirnya, owg yg x bersalah jugak la yg AGAIN N AGAIN kene mengalah dan berkorban hati dan perasaan...

Wahai kaum lelaki, x kira lah apa pangkat dan status anda sekalipun, nak buat sesuatu tu fikirlah jangka masa panjang sama... jgn dok pk masa tu ja... lagi satu kalau dah berani buat tu berani lah tanggung segala risiko...

Sekianlah pesanan dari penaja entry ini...

Apa Kata Hati?~ renung-renungkan lah...

Tuesday, October 6, 2009

Sumpahan

Tadi, masa on the way nak pegi renew licence aku ngan syg aku, tetiba lagu Terlanjur Cinta berkumandang.. tetiba jugak, syg aku terbuka cite lama.. psl sumpahan.. ada seseorg telah sumpah yang hubungan kami xkan lama, paling lama 6 bulan aje...

dan alhamdulillah, syukur pada Tuhan Yang Maha Esa, sumpahan itu tidak menjadik dan hubungan kami telah dan masih dilindungi oleh Allah.. Alhamdulillah... Syukurrrr... dah nak masuk 5 tahun dah usia pernikahan kami...

Kisah lanjut tentang sumpahan ini, aku rasa x perlu lah didedahkan di sini.. biarlah kami berdua aja eh, silap, bertiga aja yg tahu... tapi Tuhan tu Maha Adil... Dia Maha Mengetahui segalanya...


Apa Kata Hati?~ Tuhan.. Kau lindungilah ikatan suci ini agar kekal bahagia hingga ke akhir hayat nanti... aminnn...