Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 23, 2009

Twister...

Korang kenal x air ni??? sure kenal kan?? aku pun ada air nih... tp korang perasan x ada satu nota kat botol air ni??? nak tau ape nota tu??? tgk ni....

"AZURA PUNYER... KALAU NAK SIKIT, MINTAK YERR...."

Heheheheh... gitu le pesanan penaja yg aku letak kat botol tu.. ini adalah kerana air ni x sejuk pg td, aku pun nak letak dlm fridge kat opis aku nih.. dan slalunye kalau letak gitu jer, ada gak manusia durjana mana ntah yg wat x malu dok amik... wat cam umah sendiri.... oleh yg demikian, aku pun letak la nota nih... hehehhe.. aku bukannye kedekut, tp sape nak kene la mintak izin dulu kan... baru berkat air yg diminum....

Apa Kata Hati?~ jgn sesekali wat harta org mcm harta sendirik yer...

Monday, June 22, 2009

Isnin Datang Lagi.....

Salam semua.... Isnin kembali lagi... so, mcm mana weekend korang semua?? aku ok je... hari sabtu aku menghabiskan masa kat umah, wat apa2 keje umah yg patut... dan pada hari ahad, disebabkan aku keboringan kerana syg aku kene keje, makanya aku terus pegi tgk wayang sorang2 ye.... hehehhehe... tetiba je aku terasa nak tgk wayang walaupun sorang2... tp best jugak layan blues sorang2 nih... terasa mcm zaman bujang2 dulu nih.... hehehhehe... aku smpi kat GSC Queensbay kul 1... aku dok terpacak dpn skrin yg dok paparkan movie utk hari tu ada kot dlm 15 minit... dok pk nak tgk cite mana dulu.. sbbnye byk pulak movie yg aku terasa nak tgk... last2 aku amik keputusan nak tgk cite nih..

Mcm x caye je aku leh tgk cite ni sorang2... hehehhehe... bagi sape yg mengenali aku, tahulah cane aku ni penakut cite2 camni... ye la.. dah sah2 dia tulis vampire tu kan... tp aku layan je... aku pun pilih tempat duduk row ke2 dari blkg skali tu dan aku pilih seat tepi skali... disebelah aku dok la satu couple nih.. tp ada jugak la adegan yg membuatkan aku terpejam mata dan terjerit kecil... kemudian aku terus memakan popcorn utk kaver malu aku... hahahahhah... cite ni lebih kurang cam Van Helsing jugak la jalan cite dia... tp aku rasa frust sikit masa dia bertarung ngan Onigen tu, (syaitan yg paling jahat dan paling berkuasa yg telah bunuh bapak dia..).. mcm x mencabar jer... tp apa2 pun, boleh la layan cite ni... daripada 5 bintang, aku kasik 2 1/2 bintang utk cite nih...

Movie ni start kul 2.30 ptg... aku ada byk masa lg... so, aku pegi turun kat tgkt bawah kat food court.. konon nak makan la apa2 yg ringan je... tetiba tgk food court tu penuh... ala... bosan, aku kluar, menuju ke McD... tp aku tgk, penuh jugak... last2 aku terpandang kenny rogers... terus aku masuk... dgn suasana yg ala2 romantik, aku pun layan makan kat situ.. aku amik quarter meal.. dgn side dishes yg menyihatkan... aku x amik nasik... diet la kenkonon... hehehheh.... abih makan aku naik ke tingkat atas, elok je eskelator tu smpi atas, aku terkejut dan terkedu melihat kenapa la ramai sgt jejaka yg memakai singlet putih yg hensem2 dok sekelompok dpn eskelator tu dan memandang aku... wahhhh... terus aku melihat ke dpn pentas rupa2nya ada competition....


Ni ha... QBM Bachelor Hunt 2009.... competition ni nye tagline "meet your hottest man in town"...
Ni la antara para peserta akhir yg tgh menunggu event tu start... aku tgk program start kul 2... tp aku tunggu punya tunggu smpi kul 2.20 pun x start lg... makanya aku melangkah la ke panggung utk movie aku... tp kan, dlm ramai2 tu, aku terbekenan kat sorang mamat ni yg pakai no 9... erkk.. ke no 6.... ntah la... antara dua tu la... body cantekkkk, muka pun cantekkk... tp majoriti yg masuk final tu chinese la....

kul 2.30, aku terus layan movie Blood: The Last Vampire tuh....

Pastu kluar dari movie tu, aku lalu dpn kaunter tiket lagi... tetiba aku masuk barisan utk membeli tiket.... adoiiii la... ape kene ngan aku nih??? mcm terkena renjatan elektrik pulak.. mcm tersyok pulak layan movie sorang2... hehehhe... terus aku membeli tiket utk tgk cite ni pulak....



Cite nih aku kasik 4 1/2 bintang.... memang best.... lawak... best dari yg 1st dulu.... yg ni memang x rugi la kalau p tgk.... nak cite panjang2 pun x guna, baik korang pegi tgk sendirik... hehehehheh.... kluar dari movie nih dah kul 6.30 ptg... aku cadang nak tgk satu lg movie yg aku nak tgk sgt, Terminator... tp disebabkan perut aku dah berlagu riang, makanya aku pun terus membalikkan diri...

sekian cite weekend aku yg syok.....

Apa Kata Hati?~ lalallalal... syok jugak jenjalan sengsorang sekali sekala nih....

Thursday, June 18, 2009

Aku Keletihan....

Huh... aku bz tahap gaban teroverdose durian la bulan nih.... hadoiii... nak blog hopping pun x sempat... apatah lg la nak hapdet blog aku nih... tp disebabkan ptg nih aku dah sgt2 xdak mood nak wat keje, dan setelah aku meminum dua tin benda alah nih...

terasa sikit kesegaran badan aku yg letih nih... makanya aku pun menghapdet kan blog aku... tp setelah separuh jalan aku menghapdet, aku telah hilang ingatan seketika.. aku telah terlupa ape yg aku nak cite td... hadoiii.... nape leh jadi camni???

Anyway, xpe kan... asalkan aku dah hapdet sikit pun jadilah... xde la blog aku kesepian je.... nanti esok kalau aku dah ingat balik ape yg aku nak cite tu, aku cite k....


Apa Kata Hati?~ nak balik dah... babai....

Tuesday, June 16, 2009

Weekend Yg Penuh Dgn Kehilangan....

Start tghari sabtu tu, syg aku ajak pegi ke umah lama nak amik barang2 yg masih blum sempat di ambil masa pindah umah ari tu... kami masuk dlm umah je, terus dah terkejut... barang2 90% dah licin.... abih semua bersepah sini sana... 2 buah komputer aku beserta meja komputer dah ilang, kipas siling, kipas dinding... baju2 aku dlm 4 raga, semua dah bersepah... drpd 4 raga rasanya tinggal satu raga je yg dorang x amik... pastu handbag aku satu raga tu licin.. yg tinggal satu dua yg cokia2 dan yg rosak.. pinggan mangkuk aku satu kotak licin... tinggal paper yg aku balut pinggan mangkuk tu je... set coctail pun licin... dapur gas aku pun hilang... even, skru kabinet tv pun hilang.... teruk sungguh la....

syg aku syak 2 individu ja... tp biarkan la... esok2 Tuhan akan balas balik... xpe... redha je la... esok2 nih dorang akan hilang berkali2 ganda dr apa yg aku kehilangan... lepas dah xde apa yg tinggal yg boleh diambil lg, syg aku pun ajak balik dan dia kata xkan dtg lagi dah kesitu... lantak la...

Mlm tu pulak, ekceli pagi dah kot... sbb dah pukul 2 pagi.. aku still mengalami masalah susah nak tido.. dan tetiba aku teringat nak basuh tudung... selesai basuh, memandangkan jam dah dekat kul 3 pagi, aku cadang, sidai je kat balconi luar umah.. tu pun aku ikat di celah2 baju... bukan la obvious sgt nampak tudung tu disidai kat situ... tetiba, aku bangun pagi tu, dlm kul 10 syg aku pegi keje tu, aku tgk2 tudung2 tu dah hilang... semuanya.... adoooiiii.... terus termenangis aku.. sbbnye, tudugn2 yg aku basuh tu, adalah tudung2 yg agak mahal harganya... aku ni pulak, jenis yg sgt berkira nak beli tudung yg mahal2 ni... so, bila dah hilang, 7 helai pulak tu, yg menjadi tudung feveret aku pulak tu... terus rasa nak pasang cctv je kat penyidai tu... tension tullll... aku kluar nak tanya kat jiran2 pun, jiran2 pun semua pakat2 dok dlm umah ja... nak x nak, terpaksa redha la jugak.... adooiii kehilangan bertimpa2....

Slalu2 aku sidai kat luar tu ok je.... kene mlm tu x ok pulak... hmmmm.... syg aku, dia marah la kat aku.. dia kata dah tau benda tu leh jadi duit, nape x sidai kat dlm jer... hmmm.. nak wat cane, dok ingat ok.. tp sib baik la sluar2 jeans dia semua aku x terlintas langsung nak sidai kat luar tu... kalau idak, sure licin jugak.... xpe.. xpe.. serahkan aje kat Tuhan... biar Tuhan aje yg membalasnye...

Apa Kata Hati?~ sabar... sabar....

Monday, June 15, 2009

ALHAMDULILLAH....

Tiada ucapan lain yg terucap di bibir dan hati melainkan Alhamdulillah... syukur ke hadrat Ilahi kerana dgn limpah kurniaNya dan dgn izinNya maka segala kemelut yg melanda telah dapat diatasi... Aku sgt2 happy skg ni.. memang betul la owg kata, ada hikmah disebalik setiap kejadian... dan apa yg berlaku ni pun ada hikmahnya...


Apa Kata Hati?~ ALHAMDULILLAH....

Wednesday, June 10, 2009

::Bad Mood::

Semenjak dua menjak nih aku rasa sgt x best... perasaan aku sgt bengong... x menentu... sekejap ok dan byk nye x ok... aku sgt cepat merasa marah yg sgt2... dan aku paling benci perasaan mcm nih.. selalu aku boleh pun control.. tp skg ni rasa sgt susah nak control... bagi sapa2 yg terkena marah dek mood aku yg x menentu nih, tolong jgn kecik ati je...


Apa Kata Hati?~ i'm sorry....

Sunday, June 7, 2009

Selamat Hari Minggu...

Hari ni hari Ahad... aku kene dtg keje... dan membuat keje yg bukan keje aku... boleh?? hahahhaha... tp xpe.. disebabkan aku ada kemahiran teknikal yg agak tinggi, makanya aku telah diminta utk menyiapkan satu tugasan yg amat penting utk opis aku.. i mean bahagian aku la... kejenye ialah, mengupload files dlm official website ofis aku nih... agak komplikated utk dijelaskan kat sini kenapa tetiba aku yg bukan dari bidang IT terjebak utk membuat keje2 nih... tp xpe... ni pun ilmu gak... mana tau satu hari nanti aku nak tukar profession kan??? hik hik hik..

lately nih, aku rasa dlm 2 minggu kebelakangan ini, aku mengalami masalah utk tido malam... pukul 3 pagi slalunye masa yg terakhir skali aku tgk jam baru lepas tu aku tertido.. kul 7 aku dah bangun semula.... mata aku nih dah mcm zombi... tp bukan zombi kpg pisang la yek... ok skett lg dari zombi2 tu... aku rasa aku tahu kenapa masalah susah tido ni jadi kat aku... sbb aku terlampau byk memikirkan masalah yg melanda hidup aku skg nih...

tp xpe.. biasala... kehidupan.. semua ada pasang surutnye... setakat ni boleh dikatakan 'terkawal' lagi... cumanya aku x boleh nak buat2 x fikir psl apa yg berlaku... bila byk berfikir, mcm ni la.. nak tido pun x tertido...

Apa yg penting, aku kene kuat tempuhi dugaan ini... dgn sokongan org yg tersyg.. insyaallah, aku akan dpt mengharungi ombak badai yg melanda ini... aku amat berharap dan berdoa pada Tuhan, semoga aku tidak akan cepat melatah dgn dugaan ini, dan semoga satu hari nanti, pelangi yg indah akan menanti aku setelah ribut taufan ini berakhir... aminnnn....

Apa Kata Hati?~ Allah menguji aku dgn dugaan hebat ni kerana Dia sygkan aku....

Wednesday, June 3, 2009

Nak CIUM leh??..

Tetiba aku dilanda kerinduan... eh.. belum kerinduan lg... sbb aku blum pernah lg cium dia nih.. tp aku sgt teringin nak cium dia nih... syyyy... syg aku x tau lg cite nih... nanti2 baru aku cite kat dier...

aku x mo cium kat tmpt lain.. aku nak cium kat idong dier jer... sgt teringin tau... tp kat mana aku leh dpt peluang nih??

aku sembang ngan sorang member td, aku ckp la yg aku tingin sgt nak cium idong beliau ini, tetiba member aku telah menempik 'gila ka ko??? dah xde makhluk lain ke ko nak cium??'

erkk!! x leh ker??? kalau pegi kat 'rumah' dier pastu penjaga dia tlg pegang pastu aku cium la idong dia... boleh x?? tp dier ade penjaga ke?? hmmmm...

tp aku tingin betul la nak CIUM dier nih... harap2 satu hari nanti aku leh dpt peluang cium idong dier...

Korang nak tahu ke siapa 'dier' nih?? ni ha.. kat bawah nih...

COMEL KAN???? geram sgt aku tgk dier nih.. tu sbb aku tingin nak cium idong dierr...

Apa Kata Hati?~ leh masuk dlm azam tahun ni ke???