Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 30, 2014

Sakit tekak...

Assalamualaikum & Helloooo....


pinjam gambo dari www.CartoonStock.com

Ye... me sakit tekak... lepas dh baik demam.. tekak ni pulak tak baik2 lg... perit gilerrr... nak telan air liur pun terasa bagai satu seksaan kepada kerongkong me... adoiiii... suara pun seksi gilerr.. udah rope itik angsa pun ader.. huhuhuhu... tp paling tidak menahan adalah nak menelan... 

Member ofis me kasik petua minum air asam jawa... td lunch hour gigih la me pegi kedai runcit beli asam jawa... me beli yg ni... 

yg ni packaging lama kot ekk? yg me beli td mcm cantik skett.. 

Sampai je ofis, gigih me bancuh... letak gula perang skett konon nak bg sedap ler.. hurmmm.. xde sedappnye pun... mcm xde rasa gula pun.. xpe.. kite kurangkan gula... minum le td... tp masih blom kurang pun.. eh eh.. baru minum skali dh expect nak lega?? phuiii... hehehhehe

Xpe... me akan gigih lg bancuh dan minum sampai lega... me gugel pun byk yg kasik petua minum air asam ni terpaling cepat baik... akan ku cuba lagi... 






 Apa Kata Hati?~ ubat moden pun x jalan.... huhuhuhu

Monday, September 29, 2014

Nikmatnye Sakit..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Me bukan la nak meninggi diri tapi alhamdulillah, me jenis yang jarang sangat nak demam... tapi, sekali demam akan teruk jugak la demam tu... dan setelah sekian lama tak demam, sabtu lepas me demam.... kalau demam biasa je tu ok lagi.. tapi demam kali ni, sakit dari ujung kepala sampai ujung kaki.... dah la masa tu Mr Hubby keje... tinggai le me ngan Princess je kat umah... dah la seharian hujan... nak kluar g klinik or farmasi pun x daya.. makanya me terbaringgg ja sambil letak tuala basah kat dahi... kebetulan, masa baru demam tu masa tido si Princess... makanya elok sgt la me baring sama ngan dier yg tido lena tu... 

3 jam jugak Princess tido petang tu... lepas dia dh bangun pun me masih x kebah lg.. masih sakit badan dan kepala... tp tetap gagahkan diri bangun buat susu untuk Princess. Me tanya Princess nak pegi rumah maktok tak? tapi dier kata tak nak... kebetulan lg, masa tu kat tv ade cite Spiderman.. Princess tu mmg sukaaaaaa sgt ngan cite spiderman... Jadinya, me baring dan si princess baring sebelah sambil layan spiderman... elok je dier dok sebelah me sepanjang me dok terbaring tu.. x bergerak mana dier pun.. sampai la Mr Hubby blk keje dalam kul 8 mlm camtu, terus si Princess back to normal... active mcm biasa... me soh Mr Hubby bwk Princess g mkn semua la.. pastu mintak tlg dorang g beli ubat.. lepas mkn ubat, me baring lg... tapi si Princess tu sekejap2 naik atas jenguk me yg terbaring tu sambil2 tanya 'miii ok??'

Makanya, sakit kali ni la me rasa betapa nikmatnya sakit tu sebab walaupun my Princess baru umo 2 1/2 tahun tapi dia dah tahu behave properly masa mommy nye sakit.. tak kacau macam selalu pun.. tak de nak mengada2 mcm slalu pun.. elok je perangai dia... ku bersyukur padaMu Ya Allah... dikurniakan seorang permata hati yang baik... moga2 perangai begini berkekalan hingga akhirnya.. aminnn... 




 Apa Kata Hati?~ Love my Princess soooooo much..

Tuesday, September 23, 2014

Kembali ke Udara...

Assalamualaikum & Hellooo... 

Lamaaa pulak mood nak menghapdet blog hilang dibawa angin lalu... tp hari2 pun kalau ada masa terluang, me akan blog walking jugak... cuma mood nak menulis tu xde... tapi hari ni saja tgk statistik... walopun xde update cite baru tetap ada pengunjung ke blog ni... owhhh... sayangggg semua yg sudi menjengah blog ni... 

Nanti me hapdet ye... sekarang ni me kene selesaikan sesuatu dulu.. nanti dh ok me tulis ye... 

tungguuuuuu..... 




Apa Kata Hati?~