Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 28, 2009

SPA SURE KECOH

Ni kesah bulan lepas nye cite nih.... x sempat dan xdak mood nak tulis... kene ari nih ada mood dan ada masa skett nak berceloteh kat sini.... Ada satu petang tu aku p kat spa yang baru beroperasi kat dlm usm nih... tp spa nih hanya utk ahli yg berdaftar sahaja dan kehadiran dengan temujanji SAHAJA. Yuran sekali je seumur hidup. Perkhidmatan yang diberikan adalah free je... meh aku perkenalkan tukang urut dan pemilik spa nih..


Ni la pemilik Spa Sure Kecoh tersebut. Namanya Puan Sure. Beliau terpaksa memakai spek mata Altantuya milik Cik Zumie bagi mengelakkan paparazi dan en razi yang mensekodeng beliau.


Beliau inilah tukang urut di Spa Sure Kecoh nih... Beliau nih bernama En. Kecoh... memang kecoh..

Amacam? ada brani ka nak cuba?? kalau nak kontek aku k... servis memuaskan.. siap dijamu dgn nanas cicah Mak Bee ngan ayaq Radix Cola lagi... huhuhuhuhuhuhuhu

Apa Kata Hati?~ hehehhehehhe... jgn mare....

Aku Benci tau!!!!

PLEASE STOP THE NOISE!!!

Adoila... Mlm semlm aku sgt2 la tension sbb ada satu kete nih asyik dok berbunyi alarm dia... dgr satu bukit gambir tau.. tp yg membuatkan lg tension, si pemilik kete tu biar jer... xde inisiatif nak tgk2 jenguk2 kot tingkap kot2 kete sendiri berbunyi leh la tlg padamkan alarm tuh... dari pukul 7 malam camtu smpi la kul 8 pagi tadi nih baru dia tutup alarm tuh.. tu pun agaknya sbb dia nak p keje... yg aku heran nih, nape la bateri dia x kong ekk?? semalaman punya dok menjerit terjerit tapi smpi pagi pun dok nyaring je menjerit terjerit... adoi la.....

Apa Kata Hati?~Mengganggu ketenangan tidurku jerrr....

Wednesday, January 21, 2009

Bekal..

Ni la rupa bekalan aku pagi nih... Semlm aku tido awal, sbb aku marahkan syg aku... merajuk la kengkonon.. kul 10.30 camtu aku dah terbaring atas katil dah... tetiba kul 4.15 pagi aku dah terjaga.. aku tgk kat sebelah aku, syg aku xde.. aku ingatkan dia dah tertido kat sofa rupa2nya dia xde.. kompius aku seketika... mana la syg aku pepagi buta nih.. then, aku call dia.. rupa2nya dia dah pegi keje... aku lupa yg dia keje syif pagi hari ni... tp dia pegi awal sbb dia x leh tido katanya.. sbb aku marah dia... hahahahhaahhaha...

Dah terlanjur terjaga tuh, aku pun masak la nasi.. nak buat nasi goreng.. lepas siap masak nasi, mata kembali ngantuk.. aku sambung tido then kul 7 bangun terus ke dapur dan buatkan nasi goreng.. lepas siap masak, terus mandi dan siap2 nak pegi keje.. tgh2 siap tuh, syg aku balik utk amik dan hantar aku ke opis.. then, dia tgk ada nasi goreng, dia tapaukan dua bekas, satu utk aku dan satu lg utk dia... wahhhh... terkejut aku.. sebab, selalunya, syg aku nih adalah org yg paling x suka bawa bekal.. dari zaman sekolah lagi dia x suka bawak bekal.. aku pun x tau nape, dan dia sendiri pun x tau nape, yg dia tau cuma dia x suka.. hmmm... mcm2..

Tapi yg mengejutkan aku pagi nih, dia dgn rela hati mentapaukan dan membawa bekal nasi goreng aku ke tempat keje nye.. wah... berbagai2 perasaan timbul dalam fikiran aku.. best ader, syok ader, hairan ader.. mcm2 la.. yg pasti, aku syok sgt... terasa air tangan aku dihargai pagi nih.. bukan la aku maksudkan yg syg aku x pernah hargai masakan aku selama nih, dia amat hargai dan amat suka masakan aku.. cumanya, kalau aku prepare bekfes pepagi, dia xkan bawak bekfes tu sbg bekal ke tmpt keje... tetapi, pagi ini telah merubah segalanya... hahahhahahah.... mcm dialog drama dlm tv pulak... apa2pun aku syiok....

Apa Kata Hati?~ nak kata aku masak nasik goreng special.. xde pulak.. biasa jer... tp apa2pun, aku sgt gumbira pagi ini.. yehaaaa....

Tuesday, January 20, 2009

Aku Yang Kurang Sihat...

Ya la.... aku x sihat la... bermula semlm lg... sakit seluruh badan.. pastu dok asyik bersin ja.. dan bangun pagi nih dah sakit tekak sgt2.. nak telan air liur pun sakit.. nak bercakap pun sakit tekak nih... adoi la..........

Apa Kata Hati?~ xde mood nak bercerita lagi....

Thursday, January 15, 2009

Ikan Bakar Kepala Batas...

Yesterday, aku bercuti... ada hal yg perlu diruskan.. memula tu ingat x nak cuti, nak mintak izin dr boss nak kluar dlm sejam camtu... pastu pk punya pk mcm x cukup je nak selesaikan urusan aku dlm satu jam tuh, makanya aku memohon kebenaran utk bercuti... bos aku pun ok, makanya aku bercuti la.... setelah selesai semua urusan dlm kul 11 pagi camtu terus syg aku ajak balik kpg.. umah mak aku...

On the way, tp terlencong ke arah lain la skett, kami pegi ke kepala batas... tetiba syg aku teringin nak makan ikan bakar yg femes kat situ tu... nama kedainye aku x pasti pulak... tp ikan bakar kat sini sgt la kene ngan selera aku dan syg aku... dan harga nya pun berpatutan dan berbaloi... sape2 nak p makan ikan bakar waktu tghari, aku rekomen p situ... x jauh dr pekan kepala batas... tepi jalan jer...



Ni la ropenye kedai tu.... aku smpi situ dlm jam 12 camtu, xde la ramai sgt orang... kalau lunch hour, penuh sesak situ.... x dapek la nak makan dgn aman damai...


Ha... udang ni pulak, nampak je kecik kat dlm gambar nih... tp sbnrnya, size udang nih sebesar buku latihan budak2 sekolah tu... besar..... atau lg tepat, sebesar lobster... sekor udang ni berharga RM70... memang padan harga udang tu ngan saiz nye... syg aku offer la nak ke udang ni, tp aku ni bukan la peminat udang.. udang kecik2 tu boleh la aku telan lg, bila mai yg besar skett, aku x tertelan.. nak muntah ada... rugi kan?? ape la tekak aku nih....



Yg ni pulak, menu kami utk hari semlm... x sempat amik gambar sebelum makan.. sbb dah lapar sgt.. bila dah abis makan baru teringat nak amik gambar... hehhehe... yg x brapa kelihatan tu ialah ikan siakap bakar, sotong bakar, daging bakar, ikan terubuk bakar dan kari telur ikan pelotan/duri.. hmmm.. yummy yummy... semlm menu sihat.. hehehhehe bakar je semua... tapi memang best la...


Apa Kata Hati?~ cuba la.. jgn x cuba...

Tuesday, January 13, 2009

Salam Teramat Indah Untuk Semua!!!

Salam yang teramat indah untuk semua di pagi nan indah dan permai ini.. semoga anda semua bergembira dan ceria2 selalu.... Mungkin semua tertanya2 kenapakah blog aku terbiar sepi tanpa sebarang entry kan?? ini adalah kerana aku tersangat lah bz nye ngan keje2 seharian di pejabat... dan kebizian ini telah membuatkan aku x sempat nak mengupdate blog ku ini dan juga telah membuatkan aku xde mood nak mengarang entry utk tatapan korang....

Anyway, jika berkesempatan, insyaallah, aku akan titipkan sesuatu utk tatapan korang yg tersayang.... tp jgn pula jemu utk jenguk2 blog aku ni ye.... Cukup dulu utk kali nih, aku nak sambung keje aku... nanti2 aku sambung sini ye.. bye...

Apa Kata Hati?~ permulaan tahun baru yg bz.....

Monday, January 5, 2009

Permulaan Tahun Baru...

Hari nih dah hari ke-5 di tahun baru 2009.. dan di hari ke-8 di tahun baru Islam.. rata2 boleh dikatakan semua blog kengkawan bercerita ttg kisah suka duka di tahun 2008 dan azam di tahun 2009.... perkara biasa la kan kita berazam di awal tahun... aku pun beriya2 hari tu nak cite jugak aper azam aku... tapi.......

tapi... satu ayat mak aku telah membuatkan perasaan beriya2 aku tuh bertukar menjadi 'silent'... mak aku kata 'ha syok la tahun baru, lompat sana, lompat sini, x tau ke hari terakhir tahun tuh "buku amalan" kita diangkat ke "atas" sana??'... lepas mak aku ckp ayat tuh, aku terus terkedu... aku menjadi takut... dan yg aku termampu ckp 'Ya la kan...'... terus aku terdiam dan mcm2 benda bermain di fikiran aku... dan yg pasti, perasaan takut menguasi minda time tuh.. mcm mana la nasib aku?? berat kiri ke berat kanan?? wallahua'lam...

Dan seperti kebiasaan, dari semasa hidup bujang smpi la skg ni dah kawin, aku x pernah sambut tahun baru... tahun baru aku disambut di atas katil sambil aku bermimpi indah.. hehehhehe... bila cukup time, dgr bunyi mercun/bunga api, aku bangun kejap tgk kat tingkap, abih je bunga api tuh, terus aku sambung tido.... itu le rutin tahunan aku.. dan syg aku pun camtu jugak.. dia pun maleh nak sambut2 tahun baru nih... hehehhe.. alasan utama dia, "jalan sesak.."..

Dan pada aku pun, xde benda yg boleh menggembirakan aku waktu org lain seronok menyambut tahun baru kerana, ianya cumalah tarikh.. sambut ke, x sambut ke, sama je... ianya tetap akan dtg dan pergi.. yg x best nye, umo makin bertambah, dan catatan di atas "buku amalan" aku pun makin bertambah.. yg aku x pasti, kiri atau kanan... bila menyedari akan kenyataan ini, membuatkan aku rasa mcm 'biasa' jer... hmmm...

Tentang azam pulak... bila org tanya apa azam aku, selalu aku terkelu lidah nak menjawab.. sbb sbnr2nya, aku x pernah berazam utk jangka masa 1 tahun... dan bila aku ckp aku xde azam, aku dpt rasakan mcm org kata aku ni jenis yg xde matlamat hidup... tp lantak la org nak kata apa kan.. bagi aku, azam/matlamat aku akan wujud bila ada sesuatu yg aku inginkan dan bukan time tu jugak boleh aku dpt... ha.. itu baru la aku namakan sbg aku nye azam... dan bila aku ckp aku nak sesuatu tu, sedaya upaya aku akan aku dptkan jugak... by hook or by crook... wahhh... bunyi cam pirates of the carribiean pulak... hahahhaha... dan jika mengikut konteks azam aku nih, dah byk jugak yg tercapai... yehuuu... alhamdulillah...

cumanya target aku utk dptkan baby, rumah banglo, kete nissan skyline ngan dok umah goyang kaki perabih duit yg melambak2 dlm akaun je yg aku x dpt2 lg smpi skg.... huhuhuhuhuhuhu... blum rezeki org kata kan.... xpe la.. biar la itu jadi impian aku bukan azam aku mana tau kot2 rezeki tu dtg tergolek ke dpn aku kan??


Apa Kata Hati?~ aku yg pelik.....

Friday, January 2, 2009

Terasa Kehilangan..

Hari nih, hari kedua di tahun baru 2009.. dan hari ni jugak aku dah dpt boss baru.. dan hari ni jugak aku rasa sgt sedih dan sgt terasa kehilangan...

Selama nih, dan rata2 pun pendapat org yg bekerja nih, kalau boleh x mau boss pompuan, sbb boss pompuan nih, slalu cerewet dan emo lebih.. tp ini lah kali pertama aku sgt syok dpt boss pompuan.... mcm x mau lepaskan dia pulak kalau boleh.. tp nak wat cane, atas sebab2 yg tidak dpt dielakkan, aku terpaksa jugak kehilangan beliau itu...

Kenangan selama aku bekerja dgn dia, sgt tidak dpt dilupakan.. byk perkara pahit dan manis kami tempuh bersama... nak tau nape aku sgt suka keje ngan dia?? sbbnye, dia sgt sporting dan bebas bekerja ngan dia... xde mengongkong... yg penting, keje siap.. dan yg paling best - boleh gosip sesama lg... hahahahhaha...Ucapan utk Dr. yg diingati dan dirindui slalu, "saya doakan Dr. akan sukses dan gembira selalu dgn tugas baru. Maafkan saya jika sepanjang bertugas dgn Dr. sy ada terkecikkan ati Dr ke, terkasar bahasa ke, tergelak ke, atau apa2 saja yg ter... mohon dimaafkan... dan akhir skali, jgn lupakan sy tau kalau nak p spa ajak la... hehehhehe"


Apa Kata Hati?~ THANKS FOR EVERTHING.. I MISS U ALWAYS...