Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 23, 2010

Nak langgar sikit jer... sikittttttt jerrr...

alkisahnyer, ada satu hari cuti nih, waktu petang, tgh panas terik lagi, syg aku ajak p pekena cendoi kat town nun.. cendoi yg best tu.. (sori, nama jalan aku x ingat)

kiri kanan kan ada gerai cendoi.. dan org ramai sgt dok beratur nak beli, nak makan dan yg dok makan kat situ.. kami pun masuk la ikut jalan tu.. tp memang seksa la nak lepas dr gerai tu.. ramai sgt org.. kete dpn dah lepas.. dpn kami ada satu moto, tetiba je dia berenti x tgk dah kiri kanan dpn blkg.. terus berhenti.. syg aku nih dah gerak sikit2 dah kiranya muka dpn kete tu dah tepi dia... dia patut dah nampak.. tp dia buat x tau jer... x mengelak langsung.. so, syg aku pun, drive la slow2 dan sgt slow2... kiranya memang rapat la ngan mamat tu.. tetiba, mamat tu ketuk kete kami kuat2... sambil jerit2... kami berdua pun hairan la... nape mamat ni dok pukui kete aku... nak marah la jugak...

pastu dia tunjuk kaki dia... "oooooooooo... kene kaki ka... " serentak kami berdua berkata dan baru lah syg aku reverse kete... kelam kabut dia angkat kaki dia sambil dok gosok2 jari kaki dia.. pastu dia ketepi... barulah kami dpt lepas dari kesesakan itu... syg aku parking tepi, dan terus jalan p kat dia balik.. masa td tu kemain lg dia punya dok belasah kete aku, sib baik x kemek... bila syg aku p balik kat dia, ckp lembut ja... baru tau dia salah.. ha.. sbb nak makan cendoi ja jari kaki kene lenyek.. sib baik sikit ja... xde cedera apa pun..

pastu barulah kami berdua pulak p makan cendoi tu.. perrrggghhh... sgt menyamankan.. tgh2 panas terik, kene cendoi.. best... lepas tu kami terus balik.. dlm kete aku kata la kat syg aku, "ha, tercapai la cita2 nak lenyek jari kaki org kan?? sikitttttttttttt jerrr.." ... syg aku gelak je la... nak kata apa lg kan...

tu la org kata, apa yg kluar dr mulut tu adalah doa... kan dah termakbul...

so, lain kali, jgn dok pentingkan diri sendiri ajer... kalau dah tau tmpt tu sesak, parking moto elok2 kat tepi jalan, pastu jalan la kaki skett p oder cendoi tu.. jgn la dok buat malas sgt berenti moto kat dpn gerai tu ja... kalau jalan tu ada space kosong 1 km, xpe la.. ni, nak lepas kete sebijik pun jenuh... so, sape yg susah?? lu tanggung sendiri la.... hehehehehhehe




Apa Kata Hati?~ bila di ingat2 balik, lawak la pulak... tp cian kat kete aku, kene ketuk... hampeh tul....

Thursday, February 18, 2010

Cite Lunch @ R&R Gurun

Td dah melangkau ke cite dinner... now aku nak cite yg lunch pulak.. pepagi semlm bangun tido kul 6pg.. nak siap2 nak pegi keje.. tetapi, badan terasa masih lemah.. rasa mcm demam tu dok ada lg.. makanya, aku telan ubat skali lg dan terus gedebom tido balik... terjaga semula kul 9 pg.. terus sms kat boss kata MC.. dan sambung lg tido... sbb sisa2 ubat tu masih ada... terbangun lg kul 10 lebih... terus syg aku ajak balik alor setar tgk mak dia = mak mertuaku..

siap2 semua, kul 11.30 kami gerak.. smpi kat hentian gurun, syg aku tanya nak makan dulu x? aku kata bleh jer... kami pun singgah gerai yg first skali.. gerai nasik kampung.. tgk mcm lauk pauk nye baru dimasak.. kira ok la kan.. syg aku amik lauk sambal sotong ngan daging masak kicap.. aku pulak amik ayam goreng ngan ikan sepat masin goreng.. xde kuah langsung..

baru dok syok makan dua tiga mulut, tetiba syg aku tolak pinggan dia ke tengah meja.. pastu dia minum air segelas abih.. aku pun dok tanya la nape? nape?? sambil dok suap nasik ngan ikan sepat masin tu.. tetiba syg aku kata "dah, jgn makan lg, p basuh tangan"... tekejut aku... tp aku terus p basuh tangan.. then, mai duduk balik sambil minum air aku tanya lg "nape?" rupa2nya....

korang nampak x apa tu??? di celah2 sambal sotong dan daging masak kicap tu?? x jelas kan.. ianya adalah CENGKERIK... iye u ollsss cengkerik yg cukup sifat... terus terbantut selera... nampak sgt x bersih... adoiii.. terus aku terfikir, kitorang lunch kat thailand ke time tu??? hahhahahha... rupa2nya kat Gurun, Kedah.. masih di Malaysia...

terus aku soh syg aku amik gambar. dan lepas minum, terus bangun.. aku ingatkan nak jalan terus ke kereta je... sbb slalunye, aku yg suka kecoh2, syg aku relax je.. tp kali tu, aku yg relax, dia pulak yg kecoh.. tp xde le kecoh mana pun... dia cuma amik pinggan tu dan letak kat atas rak lauk gerai tu dan tunjuk kat makcik2 yg jaga gerai tu... ada la dua tiga org customer tgh tungu nak amik nasik, tercengang2 ja depa... pastu kami terus blah...

ekceli, ni kali kedua dah perkara yg x diingini berlaku kat situ.. first dulu, makan nasik goreng basi.... ni kali kedua.. ada cengkerik pulak... dan rasanya, xkan ada 3rd time la kot... no more... dah pangkah la R&R Gurun.. x bersih.. sekian..

sib baik la cengkerik, kalau kata lipas???? mau aku termuntah kat situ gak... eeeeeeeeeeeyyyyyuuuuuuuuuuuuu.... geli la....




Apa Kata Hati?~ eeeeeeeeeeeeeeee....

Dinner @ Ta Krai, Juru AutoCity

Semlm, lepas balik dr Alor Setar, terus singgah ke umah May & Daniel n terus pegi dinner kat AutoCity.. memula tu cadang nak dinner kat Seoul Garden. Tp xdak rezeki... depa nak tutup awai.. time tu baru 8.30... pastu jalan punya jalan terus ternampak restoran ni...

Restoran Ta Krai.. serves Thai food.. gambar ni aku pinjam dari En. Google.. dan view waktu siang.. kalau malam penuh lampu meriah gitu... first time nak try kat sini.. kami pun oder la... Tomyam large, nasik goreng 4 jenis, kerabu kailan ngan sotong - large, ngan ape ntah satu lg tu.. not bad food kat situ... sedappp... sambal belacan dia pun syok.. tp aku nangis la makan sambal tu... pedas gilosss... kerabu kailan tu pun pedas.. tp sedappp... memang kene ngan selera kami berempat la...

Menu kami ialah:

1)Basil Leaf Chicken Fried Rice - 1
2)Tom Yam Seafood Fried Rice - 1 (ada udang besar dan sotong byk, tp pedas giloss)
3) Ta-Krai Fried Rice - 2
4) Tomyam Seafood soup - 1 large bowl (byk udang dan sotong)
5) Prawn in Bread - 1 set
6)Kerabu Kai Lan - 1
7)Air Kelapa Muda - 1 bijik
8)White Coffee - 2 gelas
9)Carrot Milk Juice - 1 gelas
10) Apple Juice - 1 gelas
11) Chiang Mai Orange Juice - 1 gelas
12) plain water - 1 gelas

u ollssss nak tau brapa harganya??? semua2 tu hanyalah RM75.40 jer.... iyerrr.... x smpi RM100 pun makan utk 4 org.... kalau tgk gaya restoran tu, dok bajet dlm 100 lebih.. tp x smpi seratus pun... sgt menakjubkan... sgt berbaloi malah berbaloi2... restoren ni x 'kedekut'.. nasik goreng tu dtg dlm pinggan yg sederhana je besarnye.. tp bila makan nasik goreng tu, jenuh aku nak abihkan sepinggan nasik goreng tu... byk rupanya..... udang yg dorang guna pun besar2... dan fresh... memang best la...





Apa Kata Hati?~ try la... .

Wednesday, February 17, 2010

Hadiah..

Hepi nye ari nih.... dpt adiah dr syg aku... walaupun tidaklah sebesar diriku ini, tp ianya amat bernilai seperti diriku... hehehhehe.... thank you so much syg.. luv u forever.. muahhh....



Apa Kata Hati?~ suker sgt...

Monday, February 15, 2010

Kasih...

baru je abih nengok teleprima Kasih kat Astro Prima td... sedih sgt tgk cite tu.. terasa2 smpi la ni...
Cite ni mengisahkan sepasang suami isteri yang baru kawin yang dilakonkan oleh Jue Aziz sbg Kasih (si isteri) dan Wan Raja sbg Badrul (si suami). Badrul ni keje atas kapal.. lepas kawin terus naik kapal belayar selama dua tahun. Dalam masa yang sama Kasih mengandung dan jodoh mereka tak panjang, masa melahirkan baby dorang, Kasih meninggal.

Jue Aziz = Kasih

Wan Raja = Badrul

Selepas dua tahun belayar, Badrul mengambil keputusan untuk berhenti kerja di kapal dan nak dok ngan isteri dia Kasih. Dia pun terus balik ke rumah. Badrul dok hidup dgn kenangan, cinta dan rindu dia kat isteri dia Kasih. Dia dok nampak Kasih bersama dia.

Org kpg dah mula risau akan Badrul ni. Tp 'kacang hantu' dlm kpg tu adalah org yg bertanggungjawab 'membunuh' Kasih dgn memberi racun kat Kasih masa Kasih nak beranak dulu smpi la Kasih meninggal. sbb tu dia x senang hati dan dok nampak Kasih dok renung dia.

Last skali, si kacang hantu ni (aku lupa apa nama dia) dah ngaku dia yg bunuh Kasih dan dlm dok rasa bersalah tu, dia mati terjatuh dan tertikam dgn cangkul.

Lepas tu, baru lah Badrul boleh menerima hakikat bahawa Kasih dah tiada.

Jalan cite cerita ni simple tp 'permainan' perasaan dlm cite ni yg buatkan aku rasa cite ni sgt best. aku pun bleh sebak dan terharu dgn rasa kasih dan cinta suami isteri tu.

Sib baik la aku ngan syg aku x dok jejauh.. kalau tidak sure perasaan rindu tu mcm tu jugak kan... hmmm... dok sebak lg nih... best cite nih....

Syabas pada Jue dan Wan kerana berjaya menghidupkan watak Kasih dan Badrul.




Apa Kata Hati?~ x rugi aku melekat dpn tv selama dua jam... berbaloi baloi...

Wednesday, February 10, 2010

Odit... Odit... Odit....

U ollsss...... aku nih baru la ada masa nak menghapdet blog nih ari ni... tu pun sbb la ni dok tgh tunggu turn nak kene odit.... odit ape??? odit perjawatan... nak tgk tugas staf kat sini berbaloi2 atau tak.... tp lambat betoi la turn aku... tpkan, kali ni, aku rasa heran dgn diri aku, sbb nye, slalunye kalau bab2 mcm ni, sure darah gemuruh aku menyerang... tp kali nih, relaxxxxx jer... hmmm... pasai pa ekk?? sbb aku tgk oditer tu mcm lembut je kot... sbb tu la aku x rasa gerun... cuba dtg yg ada aura singa, sure darah gemuruh aku berlumba2 dlm diri aku ni kan.... hehehhehehhe...

dah dua minggu sblm nih aku bz yg teramat sgt sgt sgt menyiapkan report KPI.. dgn target nak dptkan 500k utk tahun ni... aku ngan sorang lg staf digula-gulakan utk dpt ganjaran la sbb bekerja dan dikerjakan dgn teruk skali utk menghasilkan report yg sebegitu canggih (canggih ker???) huhuhuhu.. tp, aku rasa la kan, yg tu gula-gula sblm dpt jer... sok2 nih dah dpt 500k tu, rasanya diam jer la... nak sgt ke bagi kat we ollsss dua org nih? kuli je kan?? hmmm... tp jauh di sudut hati tu, ada jugak la terselit harapan agar terbuka la hati dorang nak kasik ganjaran ke, hadiah ke, or surat penghargaan pun jadila... (tp betul ke aku nak surat penghargaan je??? x kot... hehehhehehhe)

boring nye aku standby dr pg td, tp now dah break pulak... katanya turn aku lepas lunch nanti... hmmm.... tp lepas lunch pun kul bape ntah la... cepat la... rasa x sabar pulak nak kene odit... hahahahhahahhahah....

ha.... di kesempatan ni nak ucapkan selamat tahun baru cina bagi pembaca chinese.. (aku dah 'cibir' dah sbb dok makan limau byk sgt... huhuhuhuhu... )




Apa Kata Hati?~ lalallalallalallalallalallala

Monday, February 1, 2010

Apa nak kata??.. Dah xdak Rezeki....

apa nak kata lg??? pasrah dan rela ja la... kalau dah kata xdak rezeki tu, wat cane pun tetap xdpt... nak tau pasai pa??? ha... pasai ni la...



Kempunan den nak makan tau... hari sabtu tu, dah pegi dah kat Ismail Ikan Bakar tu, kat Seagate.. tp xde parking... pusing pusing pusing xdak parking... kluar pegi ronda2 dulu, pastu dtg semula, masih xdak parking.... then, terus ke kedai nasik kandaq, pekena tandoori... maknanya rezeki aku malam tu adalah tandoori....

Hari Ahad tu pulak, syg aku ajak lg pegi makan ikan bakar... kali ni kami pegi awal la jugak.. kul 8... sbb kalau pegi lewat sikit, nanti ikan pari abih.. aku suka ikan pari bakar je.. yg ikan besar2 tu kureng sikit di tekak aku ni... smpi je, terus la hatiku berbunga2 sbb ikan pari byk lg.. syg aku amik dua keping ikan pari utk aku, dan sekor ikan jenahak utk dia.... (slalunye dia amik 2 ekor, sekor jenahak dan sekor siakap merah)... tp xtau nape mlm tu dia cuma amik ikan jenahak saja... ok la.. tunggu punya tunggu, orang semakin ramai... aku kata sib baik la mai awai sikit, kalau idak lg lama la kene tunggu...

dlm 20 minit camtu, smpi la ikan jenahak bakar ngan nasik... syg aku start makan dulu... aku still menanti ikan pari bakar aku tu... tp tunggu punya tunggu, siap syg aku dah pau nasik aku separuh lg, masih x smpi2... aku tanya la kat mat bangla yg ditugaskan utk amik oder tu? mana ikan pari aku?? dia kata sat...

tunggu lg.. smpi la syg aku dah abih makan.. aku dah mula rasa panas.... terus aku ckp, "syg pegi bayar je la.. xyah tunggu dah.. kalau kite yg pegi, sure kene maki dah org tu.. baik syg yg pegi"

makanya, syg aku pun pegi la byr... kata tokey yg jaga kaunter tu, ikan pari aku baru je siap. b**i la.... mcm la ikan pari tu na kene siang, nak kene tunggu lama baru masak.. sedangkan dua tiga meja lain yg dtg selepas aku pun dah abih makan dah... huh!!! menyumpah2 aku dlm kete... geram punya pasal... penat ja pilih2 potongan ikan pari yg cun2.. tetiba x dpt makan... dah puas aku membebel2 dlm kete.. aku diam... bukan sbb dah puas mencaci maki, tp sbb aku laparrrrrr.... huhuhuhuhu... tp dek kerana panas hati punya psl.. xnak makan apa2.. terus balik umah... (tp ok gak la kan... xde la menambahkan lemak2 di badan aku sbb makan nasik waktu malam... selamat diet aku... huhuhuhuhu)

tp mcm biasa, aku mcm dah nak PANGKAH je kedai tu... tp syg aku awal2 dah pesan, jgn la pangkah lg ye syg... sbb sambal atas ikan bakar kat situ kene ngan selera dia... hmmm... ok la.. tp next time, aku nak kene kasik highlight kat bangla tu, 'PASTIKAN ODER SY SEMUA SMPI OK... ' hahahhaha... tu la.. ramai org tempatan dok ada, tp nak jugak tugaskan bangla tu amik oder.. camtu la jadinyer... yg org tempatan cuma nak berlagak TOKEY jer.. nak dok kat kaunter amik duit, kira duit..... pastu dok melangut tengok customer.. nak layan customer pun xnak, x standard konon... belagak jadi TOKEY la baru standard... huh!!!! kalau nak letak mat bangla pun kat tmpt amik oder tu, letak la yg FAHAM dan BOLEH berbahasa Melayu.. xpun bahasa Inggeris... ni aku ckp melayu pun dia angguk cam woody woodpecker, aku ckp inggeris pun dia angguk cam tu jugak.. aku pun mcm tertanya2 jugak la "DIA NI FAHAM KE X???"

rupa2nya ternyata dia X FAHAM!!!...

mungkin ada yg ckp "ala.. ko sorang ja yg x dpt, xde rugi nye kedai tu..." iyer... betul.... dlm kes ni aku sorang.. tp x mustahil akan ada lg org2 lain yg ada problem oleh kerana ketidakfahaman pengambil oder tu kan??... tp lantak la.. bukan aku yg rugi.... sok2 dah lingkup, gulung tikar... sape yg rugi???? LU PIKIR LA SENDIRI.... huhuhuhuhu...




Apa Kata Hati?~ hmmmm.... ikan pari bakar... ikan pari bakar...