Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 16, 2011

Rempit + Xciden = insaf? tak insaf?

Entry ini tidak bergambar ok.... 

weekend ari tu, on the way back from genting, around 1.30 am, area sg dua/sama gagah butterworth, kitorang telah bertembung dengan xciden yg dasattt... ekceli, kete we ollss dok folo this mat2 rempit dok berlumba dari Auto City lagi dah.... gile kooo.... mcm2 aksi... yg paling beraksi sorang mat rempit ni la... dok buat superman gitooo.... dorang ni dok berlumba kat lane tgh2... lane laju utk memotong tu... tetiba dtg sebijik kete dok kasik flash lite kat moto2 nih... lama jugak baru dorang ke tepi... 

si 'superman' nih, ntah mcm mana, dia ketepi dan terus menghentam belakang kete proton saga yg dok tgh layan blues kat lane perlahan (lane tepi skali)... dan menurut my hubby ngan kawan dia yg tgh drive tu, moto dan superman tu berguling2 terpusing2 dan terhempas2 ke jalan raya (sgt aksi superman)... then, my hubby ngan fren tu pun terjerit kata "matilah dia tu... abeh la...".. then, aku pun yg tgh sedap2 tido2 ayam (sbb dr Auto City tu lg dok dgr my hubby ngan fren tu dok bising2.. ye la.. mat2 rempit tu dok merempit mengganggu pengguna jalan yg lain...) elok je aku bukak mata, mmg lalu tepi mat rempit yg dah terjelepok tepi jalan... sempat jugak aku nampak darah sudah serupa kolam di keliling budak tu...

my hubby ngan fren dia turun g menjaga lalu lintas takut nnt kete lain x nmpk then langgar skali lagi pulak si mat rempit tu... my hubby kata, moto tu dah x serupa moto... cuba bygkan, bontot proton saga first model tu bleh jadi mcm kete aeroback... then, kawan2 rempit dia patah balik mai tgk si budak rempit nih... 

dorang bising2 kata kepala member dorang tu dah pecah... sbb darah byk sgt... tp, budak rempit tu still bernafas dan sedar ( x pengsan)... then, kawan dia on torch lite kat hp tu dan suluh kat kepala budak tu.. my hubby's fren tu kata, dia nampak otak budak tu masih berdenyut2... mmg kepala budak tu pecah.. kaki dah jadi cam sayur lemau.. terus dia panggil my hubby ajak masuk kete... blah terus.... ngeri oooo.... elok kitorang jalan dpn sikit, ambulans ngan bomba pun dtg.... 

dah smpi umah, dlm kul 2.30 - 3.00 pagi camtu, my hubby tgk dr balcony umah, dia nampak mat2 rempit dok kene tolak moto sambil diiringi oleh polis... berita ni masuk dlm yesterday's paper... before that, mmg aku dah nampak dorang ni ramaiiii gilerrrr kat dua traffic lite dok tunggu nak lumba ke hapa... mmg ramai... penuh ketiga2 simpang traffic lite nih... tau2 kene tangkap.. ha... padan ngan dorang... 

Yang kene tangkap masuk balik dah ramaiiii... yg mati ngeri pun ramaiiii.... dorang ni x insaf2 lg ke?????  


 

 Apa Kata Hati?~ si rempit yg salah or mak bapak yg salah?

Thursday, May 12, 2011

Foot reflexology

Kaki sakit2.... Badan sakit2.... Byk kali dok niat nk p urut badan.. Tp ada saja aral yg melintang..

Akhirnya td, lepas lunch nasik ayam kat tesco xtra, terus aku ajak mr hubby teman g urut kaki... Aku amik 1 jam urut kaki.. Aku x pernah urut kaki saja selama ni.. Kiranya hari ni pecah rekod la...

Mula2 dia urut... Wahhhh... Bestnya... Pastu, oucchhhh... Sakitnya... Pastu wahhhh again... Igtkan semata2 urut kaki, rupa2nya belakang badan, tangan, bahu ngan tengkuk pun dia urut.. Jenis tekan2, lipat2 badan...

Dipendekkan cite---> SANGAT BEST!! Dan sgt berbaloi2 la.. Dengan hanya RM30 sejam, sy sgt berpuas hati!! Yehaaa...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Apabila 2 ubat bertembung!!


(pening pun harus dlm keadaan yg cantik ok.... )


Al kesahnya.... yesterday pg... masa tgh siap2 nak dtg keje, aku telah meminum sejenis minuman untuk wanita nih... jarang2 pun aku minum ni... pastu dah siap semua, nak kluar keje, aku singgah kat peti ais, aku minum pulak ubat batuk... sbb pagi tu dok menggila pulak batuk tu... 

sampai je kat office, ntah ape semangat meresap di jiwa, x duduk lg kat kerusi terus aku buat filing... berpeluh2 ko.... iye le... aircon baru on... space luas, lambat le nak sejuk.. kan ke skg ni pepagi pun panas x terhengga.... pas abih buat filing, masuk bilik aku dan rehat... tetiba kepala pening pusing2... terus nak muntah... sbb x tahan, terus aku sms kat bos dan terus g landing kat surau... 

sib baik la after 1 jam landing tu, bangun je ok skettt.. hilang la rasa pening nak muntah tu... pastu baru aku teringat yg perut kosong, then, aku minum dua jenis ubat yg berbeza... tu yg jd cenggitu... 

padan muka aku kan??? sape soh g telan dua ubat?? hehehhe... xpe.. xpe.. pengajaran utk aku... 




 Apa Kata Hati?~ hambik aku.... kah kah kah...

Tuesday, May 10, 2011

Moving.... Moving.....

Lepas mission utk final exam dah tamat.... now mission utk pindah umah pulak....  letihnyerrrr.... 



tp atas beberapa faktor dan sebab penyebab yang tersenarai, maka, berpindah la jugak walaupun letih yang meletihkan...

tapi..... we ollsss happy sbb pindah umah baru nih.... sgt selesa... luas (byk brg2 dr rumah lama yg x dibawa skali..) ... nyaman... view pun cantik.... privacy... pendek kata, mmg best la.... (panjang x kata apa2 pulak..)

   




 Apa Kata Hati?~ syukur atas rezekiMu ya Allah.....

Friday, May 6, 2011

HOTEL EQUATORIAL CAREER FAIR 2011

Sape2 yang berminat untuk bekerja di Hotel Equatorial,
datanglah untuk temuduga seperti di bawah:

(kalau x brapa clear, klik gambar untuk larger view)



Apa Kata Hati?~ cuba la... mana tahu kot2 ada rezeki...

Thursday, May 5, 2011

Untuk Dijual!!

Byk benda, brg dan hidupan untuk dijual skg nih.... yang bernyawa... yg x bernyawa... asalkan ada harga, semua UNTUK DIJUAL... (manusia pun diperdagangkan jugak skg nih)

Tp, aku xmo nak story cite yg berat2 sgt... ttg pemerdagangan org la.. bayi la... yg tu semua kerajaan dok buat kempen mcm2 dah.. nak bagi rakyat alert psl tu... yang aku nak cite kat sini ialah PEMERDAGANGAN ANAK KUCING.... hehehhehe... bunyi cam 'alaaahhh... anak kucing je pun.. bkn anak org..'... 

betul... anak kucing je... tp ianya bernyawa kan??? ce tengok ni.... 


ni contoh je... x kesian ke tgk muka si comel kat atas nih??? 

Mcm mana la org tergamak utk menjual anak2 kucing yg dorang bela?? aku nih, kalau bela, sgt attach dgn kucing2 aku... siap bahasakan diri aku 'mama' lg kat kucing2 aku.. x sanggup rasanya nak bg kat org apatah lg nak jual... 

tp org2 yg jual kucing dorg ni rasanya mmg tujuan dorang bela pun sbb nak jual utk dptkan duit kot.. that's why tergamak mendagangkan kucing2 tersebut... aku x kata salah.. . cuma bagi aku, aku x setuju la dgn idea memperdagangkan anak kucing or anak anjing or anak2 ape pun la... 

kalau model kat atas tu x cukup kesian, ce tgk yg ni pulak... kesian x??? 




 

 Apa Kata Hati?~ i luv cats......

Wednesday, May 4, 2011

Kelegaan....


Kelegaan yang teramat sangat....... 

Exam dah abeh.... tunggu result saja skg... 

sudah boleh ENJOY!!!!!

Result nnt mcm mana??? 

huhuhuhu... xmo pk lg..... 

Relax........ 





 Apa Kata Hati?~ rindu pulak nk buat ulangkaji.... hehehhehe....