Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 26, 2012

Peristiwa Ke-3 & Teristimewa..

Peristiwa Ke-3 dalam bulan April dan merupakan yang terindah dan teristimewa ialah: kelahiran PUTERI SARA AMANDA BINTI AHMAD DZAHIR.... puteri sulung kami yang dinanti2 sejak sekian lama... 6 tahun ooo tunggu kehadiran si kecil neh... inilah sbbnya aku katakan peristiwa yg terindah dan teristimewa... bermula pada 3 April - besday syg aku... pastu 9 April - anniversary kawin kami dan 12 April - kelahiran puteri sulung kami.... best kan aturan peristiwa dlm bulan April?? hehheheh... 

Alhamdulillah... walaupun bertarung nyawa agak lama dlm labour room, 10 jam tapi, nasib tidak menyebelahi aku kerana x dpt nak melahirkan secara normal... bukaan selepas 10 jam sakit terhenti setakat 5cm jer.. akhirnya terpaksa dibedah utk keselamatan kedua2 ibu dan baby.. tepat jam 9.30 malam, lahirlah puteri kami... Syukur sgt... 

Aku dok rasa mcm x percaya lg bila tgk si kecil neh... x percaya yg aku dh ada anak... hehhehehe... dok ingat after 6 yrs waiting, dh xde rezeki kami dh nak menimang anak sendiri.. tp tu la.. kuasa Allah... Dia Maha Mengetahui... 




 Apa Kata Hati?~ Syukur... Alhamdulillah... Anugerah x ternilai...

Monday, April 9, 2012

Peristiwa Ke-2.....


Yeay!!! Alhamdulillah.. Syukur.... Hari ni adalah merupakan hari ulangtahun ke-7 pernikahan aku dan suamiku yang tercinta.... Tidak putus2 ku panjatkan kesyukuran pada Yang Maha Esa atas sebuah perjalanan yang sungguh indah selama 7 tahun ni... Dan harapannya keindahan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat... aminnn... 

Tunggukan Peristiwa Ke-3 dan terakhir dan terrrrristimewa....... 





 Apa Kata Hati?~ Alhamdulillah... Syukur....

Wednesday, April 4, 2012

lift... tangga... sabotaj... tgkt 14... arrrgggghhhh....


hah.... tajuk cam pening jerrr.... tp sbnrnya x pening... cumanya kecewa - upset - tensyen - nak marah - semua ada.... 

Ape cer?? kesahnye gini... last week, hari Rabu, aku nak turun lif nk dtg keje neh, tekan2 tgk, lif xde - gelap je - rosak la tu... terpaksa la aku turun tangga... dari tingkat 14 tu... aku pun turun la slow2... mmg x bleh laju pun... smpi aje kat bwh nun, aku pegi la tgk kat lif, rupa2nya mmg rosak... ok la.. dok ingat ptg tu blk keje lif dh ok la.. slalu jugak lif kat apartment aku dok tu rosak (atau dirosakkan?? ntah lerrr..)

Petang nye tu, tgk2 masih mcm tu jugak... rosak lg... tgk2 ada notis kata lif disabotaj, ada org curi moto lif beserta kad lif anggaran kerugian adalah RM30k... aku pun mcm, WHAT????? xpe.. ingat dlm esok camtu ok la kan.. xkan la dorang nak dok diam jer.. panjat le tangga pulak nak naik tingkat 14... smpi kat tgkat 5 dimana office management ada, aku pun dgn termengah2 singgah la kat opis management... tanya mcm mana progress lif tu? sbb tgk siap dorang tampal salinan report dari syarikat lif dgn salinan report polis.. then, mcm2 la dorang bg alasan.. nak tunggu insurans la.. amik masa sebulan la.. tp depa suruh syarikat tu buat dulu then syarikat tu kata amik masa 2 atau 3 hari.. aku pun ckp la elok2 soh dorang push buat cepat skett.. aku ni dh la sarat, naik turun tangga dari/ke tingkat 14 adalah satu perbuatan yg sgt hazab.. tp yg membolehkan mereka2 kat opis management tu dikategorikan dlm kategori yg hampeh lg menghampehkan ialah dorang siap bleh kasik idea kat aku katanya 'u naik tangga slow2 arr.. satu tingkat satu tingkat u berhenti.. jgn naik laju2'.. APAKAH???? ingat aku bodo? tp masalahnyer, kalau dh tiap2 hari, mau terberanak awai aku mcm neh... ok xpe... aku kasik chance, sbb dorang kata 2 atau 3 hari... 

Tgk notis terbaru, katanya hari Isnin dh bleh beroperasi lif tu... tgk2 masih mcm tuuuuuu jugak... jadinya aku amik cuti kecemasan hari tu.. x daya aku nak turun naik tangga lg.. sakit seluruh badan aku smpi nak tido pun sakit.. dgn harapan esoknye tu (hari selasa) dh ok... TAPI... sampaikan ke hari ni, dok mcm tuuuuuu jugak... apartment tu ada 15 tgkt... kerja2 pembaikan haruslah dibuat di tgkt 16 iaitu bumbung dan dh sah2 dgr dr umah aku.. tp satu apa kerja pembaikan pun aku x dgr... tu yg buat aku hangin... kalau bab duit, dorang sanggup bukak meja dpn lif dok dlm keadaan panas tunggu penduduk blk keje nak kutip duit maintenance ngan duit kad lif.. tp bila lif rosak, sekoq pun muka org management tu x nampak.. kalau idak, berkeliaran je kat parking ground floor tu... ada saja la depa punya meeting... 

Semlm blk keje, aku sudah kasik satu surat cinta kat depa... dgn kata2 'jika terjadi apa2 terhadap aku atau kandungan aku, dengan tidak teragak2 aku akan saman ampa semua'. Cuba la bygkan, kalau kata emergency dh nak bersalin ke, ape ke, mcm mana kah itu? dr tingkat 14 nak turun dlm keadaan kecemasan.. kene apa2 jd di pertengahan jalan, sapa nak tanggung??? 

Kawasan apartment tu dh ok.. selesa.. pemandangan cantik.. rumah pun ok.. tuan rumah pun ok.. tp management pulak yg hampeh.. hmmm... nampaknye terpaksa cari umah atas tanah jugak laaaa.... hmmm.. 





 Apa Kata Hati?~ x daya aku.....

Tuesday, April 3, 2012

April - 3 peristiwa...

PERISTIWA PERTAMA


(pinjam kat pakcik Google je.. nmpk sedap kannn??)

Selamat Hari Lahir kepada suamiku yang tercinta dan tersyg... 3 April... Tp tiada hadiah pada peristiwa pertama kerana 'hadiah' nye adalah pada peristiwa ke 3... 

Nak cite skett.. semlm, aku wat donno je... mcm xde tanda2 eksited nak wish ke hape ke kat dia... tp dlm diam2 aku dh sediakan surprise kat dia... dah kul 11 lebih gitu, dia buat2 belek hp... dan tetiba buat2 tanya maxis bg x free call ngan free sms kat dia? aku tanya la blk, 'nape?'.. dia kta 'besday ai..'... aku pun jwb dgn tiada perasaan 'ooooo... ntah.. dpt la kot'... pastu aku jeling2 tgk muka dia, nampak cam frust je... xpe... aku tgk je dia main game.... pastu dh boring agaknya main game, kul 11.45 mcm tu rasanya, dia tukar pulak, bukak laptop nak main poker dlm fb.... dia on je laptop tu, terus dia jerit2 keriangan... hehehhe... aku dh buat kad + besday wish kat dia dan letak sbg wallpaper... sukaaaa diaaaa..... hehehheheh.... tetiba beliau berkata 'xpe... syg senyum pun dh cukup utk kite..'... (ayat ni menjawab wishing dlm kad yg aku buat tu ekceli... ) owhhh.. tacing... tacing.... Luv him soooooo much much... soooo deep deep... sooooo hard hard...

PERISTIWA KEDUA 

........... TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU................. (mana leh cite la ni kan?? sbb blom happen lg..)




 Apa Kata Hati?~ tiada kata dpt menggambarkan perasaan... Syukur Alhamdulillah... dikurniakan dia  sbg peneman hidupku...