Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 30, 2009

'Cantiknye' Pemandangan...





Cane?? cantik x pemandangan tu?? sila abaikan tarikh kat gambar tuh ye.. lokasi pemandangan: padang kota lama, penang..

satu hari di hari raya, aku meronda2 ngan syg aku dan lokasi terakhir ialah kat padang kota lama.. sambil memakan buah2an kami bergambar... tetiba aku menjenguk ke pantai dan inilah pemandangan yg tersaji... cantik ke?? spoil ada la... dok syok2 layan keindahan pulau pinang, tetiba the other part, sgt la menyakitkan mata... nak salahkan sapa?? nak salahkan sampah tu?? xkan kottt... yg tepat skali, salahkan manusia2 yg bertandang ke situ... punya la byk tong sampah ada kat situ, tp disebabkan otak2 manusia yg bertandang ke situ tu cam 'SAMPAH' sbb tu la dorang buang je sampah2 tu sesuka hati. xde kesedaran sivik langsung...

Susah sgt ke nak bangun jalan dua tiga langkah ke tong sampah tu utk buang sampah?? ni x.. kat mana duduk, kat situ la dicampaknye sampah sarap.. aku ada satu ayat power utk manusia2 durjana ini "BODO PUNYA ORANG"....

Sekian bebelan aku di pagi hari rabu ini...

Apa Kata Hati?~ mentang2 la buang sampah tu x kene duit, sesuka suki hati je nak buang merata2... gunalah akal fikiran yg Tuhan kurniakan tu sikit... pk panjang la sikit akibat perbuatan yg x bermoral tuh... (huh.. emosi la pulak aku nih... tp betul kan???)

Tuesday, September 29, 2009

Silap Jalan Kalu, kembalilah ke pangkal jalan..

Panjang pulak tajuk aku kali nih.. cite nye gini, td tghari, aku menghantar syg aku ke tempat keje dier, on the way balik tu, sambil2 aku mendrivekan kete aku dgn ala2 manja gitew, tetiba aku tertengok kat lorong motosikal arah bertentangan tu nampak cam kelam kabut jerr... biasa la kan, org2 Malaysia ni memang prihatin sgt sgt.. pantang nampak apa je yg berhenti tepi jalan, sure nak toleh2 terteleng2 kepala nak tgk apa jadi...

Aku pun toleh2 jugak la.. dan disebabkan aku tgh mendrive ala2 manja, makanya aku nampak la kejadian kat situ dgn jelas... rupa2nya, ada satu kete myvi biru laut telah tersilap jalan dan dia telah masuk jalan utk moto.... hahahahhaha.... aku tergelak terus... dan aku kesian jugak bila tgk dua kete peronda polis berhenti dan salah sorang anggota polis trafik tu dok bebel kat pemandu myvi tu... dan pemandu tu pulak ialah sorang lelaki india yg dah tua.. aku tgk muka dia tersengih2 blur je kat polis tu....

dan terus aku terhairan, cane la dia leh masuk lorong moto tu??... sedangkan lorong moto tu bukan lah besar sgt pun... oppss.. aku lupa nak cite lokasi kejadian, kat Jelutong Expressway... sapa2 yg dok kat penang sure tau... lorong moto yg bermula dari dpn Tesco tu... ha... tau kan... leh bayangkan, cane dia leh masuk ikut lorong tu.... adoiii la....

Tu la... patutnyer, dah tua2 cenggitu, xyah la nak memandu kenderaan lagi.. soh je anak2 tlg hantarkan nak kemana2... ni kan dah menyusahkan.. bukan hanya diri sendiri, malah pengguna jalan raya yang lain...

Tp ok gak la kan, pengajaran kepada penunggang2 motosikal yang lain, "DAH AMPA X MAU GUNA JALAN UTK MOTO, BIAR KETE PULAK YG GUNA"... hahahhahahha.....

Apa Kata Hati?~ lawak di tgh hari...

Monday, September 28, 2009

Ahhhh... Malasnyerr nak keje....

Ni la padahnyer kalau cuti lama2... nak dtg keje dah malas.. ni la first time aku amik cuti tambahan selepas raya... hahahha... xpernah dlm sejarah keje aku amik cuti raya... syok pulak cuti lama2 nih..

Back to cite hari raya tahun ni, bagi aku kureng sikit lah.. sbbnyer aku x balik mana2 kpg pun utk beraya tahun ni.. beraya kat penang jer.. sbbnyer, syg aku kene keje... tahun lepas dia dah cuti, tahun ni dia kene keje la pulak.. so, di pagi raya, aku beraya sorang2 jer kat umah.. baju raya pun x pakai.. dok tgk tv jer... sambil layan makan ketupat ngan kari daging.. aku wat sendirik tau kari daging ikut resipi mak mertua aku.. [syg aku kata dah pass.. sbb dah jadik cam mak dia masak.. huhuhuhuhu... best nyer...]syg aku pagi2 lagi kul 5 dah pegi keje.. kul 11 mlm baru beliau balik umah.. cian dierrr.. kul 11 mlm baru dia leh makan ketupat ngan kari daging aku tu.. dan kul 11 jugak la baru aku dpt beraya ngan dia.. tu pun bersalam bermaaf maafan di atas katil sambil menonton tv... syahdu gitu... hahahhahah..

Tpkan, aku x terasa langsung ketibaan hari raya dan beraya kat umah aku... sbb x meriah langsung.. agaknya majoriti yang dok kat taman tu semua perantau yg dah pulang ke kampung kot... aku je yg setia kat umah.. hehhehe... aku beraya kat umah smpi la raya ke 3. Raya ke 4 ptg, baru berpeluang balik kpg raya. Syg aku request balik Alor Setar dulu.. ok la... aku ikut jerrr... dia kata tido kat AS semlm, pastu balik PB pulak tido semlm.. aku ok jerrr... sbbnyer.........

aku dpt hadiah dr syg aku..... sbb tu aku ok jerrr... dia belikan hp utk aku... xde la mahal.. tp tercapai la cita2 aku nak pakai hp yg 'touch screen' tu... hehehhehe.... tq syg... luv u... muahh...

Tetapi.... tiba hari kedua di AS, dlm dok siap2 nak pegi beraya kat umah kak ipar ku, syg aku mai bisik, dia kata 'kita tidok semlm lg kat sini yer.. bleh??'.... tetiba jugak muka aku dah berubah... dr tersengih2 kerang busuk dah jadi buah cempedak busuk... adoiiii... syg aku nampak perubahan muka aku, terus dia jadi sedih... sambil aku bersiap2 ala Dato' Siti Nurhaliza tuh, aku fikir punya fikir punya fikir, ok la.... bukan slalu pun balik sana... then, aku pegi bisik balik kat syg aku, aku ckp, 'OK'.... terus beliau pulak yg tersengih2 bagai kerang busuk...

OVERALL.... biasa je raya aku tahun ni.... xde best sgt, xde la x best sgt.... tgh2 kot....

Apa Kata Hati?~ tahun dpn nak cuti panjang lg la... best pulak cuti panjang... huhuhuhuhu

Friday, September 18, 2009

Innalillahiwainnailaihirojiun...



Dalam keceriaan nak menyambut Hari Raya Aidilfitri, aku telah menerima khabar pemergian tok aku di kampung di Selama, Perak. Semoga roh beliau ditempat kan bersama-sama org2 yang beriman.. Al-Fatihah untuk tok.




Apa Kata Hati?~ Al-Fatihah..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Di kesempatan ini aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI mohon maaf andai ada terkasar bahasa, tersalah silap di sana sini dan apa saja yang mengguris hati harap dimaafkan..

Kepada kengkawan yang nak travel balik kpg tu, berhati2 di jalan raya, ingatlah insan yang tersayang.. semoga selamat pergi dan balik...


Apa Kata Hati?~ yea yea raya... yea yea raya..

Wednesday, September 9, 2009

Surat utk si mati..

Haaa... korang ngeri x baca tajuk entry aku kali ni??? ha?? x ngeri?? hmmm... xpe la...

Ekceli, kesahnyer, last week camtu, aku ada terima satu email dari sebuah bank di US. antara intipati email tu ialah, mereka email kat aku utk mengesahkan bahawa ada sorang mamat nih, dia p claim kat bank tu kata aku dah MATI. Oleh yg demikian, dia nak claim segala harta benda aku yg aku simpan kat bank situ.. (wahhh.. banyak nya harta benda aku kat situ...) oleh sebab itu jugak la bank pun hantar email utk mengesahkan bahawa aku ni betul2 dah mati ke blum...

Hmmm... pelik x?? aku dah rasa email nih lain macam ja.. sbb dia nak details aku.. i/c la.. bank account la.. ape segala la... ditambah kehairanan aku ialah, kat bank kat malaysia ni pun aku menyimpan x byk mana, mcm mana pulak aku nak menyimpan harta benda aku yg begitu byk kat US nun.. naik eroplane pun aku takut, apatah lagi nak pegi ke US.. pastu yg membuatkan aku bertambah tambah tambah hairan, cane la pihak bank leh hantar email kat org yg konon dah mati?? kalau kata betul la aku dah mati, cane aku nak baca dan jawab email tu kan?? agaknya depa ingat aku mati bawak laptop ngan broadband skali kot... kan??? dan di atas nasihat pakar komputer aku kat sini, makanya aku terus mendelete email tersebut...

Hmmm.. mcm2 la taktik penjenayah zaman sekarang ni kan.......

Apa Kata Hati?~ kalau betul pun aku ada harta byk menggunung tinggi kat US nun, dah sah2 la waris jari hantu ooppsss.. waris aku pun ada kat sini leh claim.. apa hal pulak mamat mat saleh yg aku x kenal tu pulak yg p tuntut harta aku??? kan?? kan??? kan???

Thursday, September 3, 2009

Kisah Sahur tadi...

Pagi tadi, seperti biasa aku bangun sahur cuma minum air je... amik sunat bangun sahur.. dari first posa smpi ke hari ni, aku bangun sahur cuma minum je... x dapek tekak ni nak menelan makanan awal sgt.. so, pagi td pun, bangun minum air dan sambil2 tu syg aku dok siap2 nak pegi keje. aku pun mandi la jugak (hehehehheh... ) dok syok2 layan mandi air panas, tetiba syk aku jerit.. dia dok suruh aku bukak pintu bilik air tgk dia.. heran aku nape la pulak syg aku ni.. rupa2nya ada sesuatu dlm tangan dia... nak tau ape???
|

|

|

|

|

|

|
ni ha
sebijik rupa dier camni... comelkan... aku tanya la kat syg aku, mana dpt si kiut ni? syg aku kata, masa dia kluar tu, si kiut ni mai kat kaki dia.. dia pun amik la.. pastu syg aku dok kelam kabut carik tmpt nak letak si kiut ni, tp at the same time dia takut si ninie (si koceng) aku tu makan pulak. Last2 dia letak dlm beg sandang dia dan dia kata dia bwk gi opis... boleh??? boleh je la... sbb aku xkan pegang si kiut nih, sbbnye aku geli... sekian...

Apa Kata Hati?~ kiut kan???