Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 28, 2009

Tengok... Tengok.... Tengok Wayang jadi wayang..




Kesahnye, hari Jumaat (semlm), aku telah dilanda ketensionan akibat keje yg tersgt la byk nye... makanya, aku decide nak pegi tgk cite nih.... dah lama aku dok ajak syg aku pegi tgk, tp akibat kebizian beliau dan skg ni pulak kebizian aku, makanya x dpt p tgk lg...

Tp semlm, during lunch hour, aku nekad nak pegi tgk filem ni yg aku rasakan dapat menghiburkan hati aku.. aku check showtime dlm internet, tgk2 ada show kul 12.10 ngan kul 1 lebih... setelah mendpt keizinan oleh syg aku, makanya aku bersiap2 nak pegi.. memula aku cadang nak pegi sorang jer.. tp bila memikirkan apa pulak kata 'geng pengembaraan' aku kat opis tuh, makanya aku mengajak mereka bersama.. jadinya, kami berempat la nak pegi..

Aku baru melangkah masuk kereta, tetiba aku mendpt satu panggilan dari seseorang yg memerlukan khidmat aku di saat2 akhir.. makanya, aku melangkah semula ke dlm opis.. selesai tugasan aku, terus aku masuk kete dan mengambil ketiga2 geng lagi dan terus menuju ke QB Mall.. kelam kabut jalan ke panggung.. dok agak bley tgk show kul 1 lebih tu la memandangkan yg kul 12.10 tu dah terlepas.. TAPI... alangkah keciwanya, show utk hari tu yg paling awal cuma kul 2 pm.... adoyaiiii.... mana sempat... jadinya, kami mengambik keputusan utk makan aiskrim sundae cornetto dulu sambil2 relax2 kat situ...

Abih je makan aiskrim, terus masuk Jusco... round2 dan terbeli satu sluar pendek ngan satu t-shirt... hehehehhehehh.... xpe la... walaupun keciwa x dpt tgk upin ngan ipin, tp jenjalan kat dlm jusco sambil sembang2 gelak2 pun dah dpt kurangkan tension aku...

Apa Kata Hati?~ Keciwa... tp tetap sevonok...

I'm Back!!!

Bunyi cam baru balik obersee plak kan... hehehhe... actually, di kesempatan aku ada laptop kat umah weekend nih, makanya aku pun teringat la nak mengupdate blog aku yg agak lama terbiar dan dibiar kesepian tanpa sebarang entry.... ini adalah kerana diriku amat sibuk mengalahkan setiausaha menteri..
Byk cite yg nak aku critakan kat korang sumer nih... tp ape yg aku nak cite dulu ekk??? jap nak pk... aku rasa aku nak mulakan crita ttg weekend lepas dan cuti 2 hari aku..
bermula weekend lepas, aku ngan syg aku balik umah mak aku utk tlg mak aku ngemas2 semua brg2 dlm umah utk dipindahkan ke umah sewa.. ini adalah kerana umah mak aku tu nak dirobohkan dan dibina semula.. sedih tu memang la sedih.. sape yg x sedih kan.. disitulah aku dilahirkan dan dibesarkan.. mcm2 kenangan kat umah tu.. tp nak buat mcm mana, keadaan umah tu agak teruk, makanya, abg aku mengambil keputusan utk membina umah yg lebih selesa dan selamat utk mak dan bapak aku..
keputusan ni diambil agak tergesa2, oleh itu adik beradik aku yg lain semua x dpt balik.. hanya aku, syg aku dan mak aku je yg uruskan hal2 perpindahan dan packing barang2.. adoiii.. letih ya amat.. dan amat menyakitkan aku.. nape?? sbb, aku rasa aku dah cukup kuat utk angkat satu cermin lama bapak aku.. sgt la berat cermin tu.. tp aku ingatkan aku terer rupa2nya tak... huhuhuhu... makanya pinggang aku sudah terseliuh.. aku x dpt nak tegakkan badan aku.. aku berjalan sambil berbongkok gaya Yetta dlm cite The Nanny.. mlm tu nak tido sgt la siksa nya.. nak gerakkan badan aku sambil berbaring tu smpi terkeluar air mata..
Isnin tu, aku kene pegi keje jugak... sbb ada keje yg wajib dihantar hari tu jugak.. hari selasa aku mohon cuti.. sambung angkut barang mak aku.. seharian di pejabat, kengkawan semua gelakkan aku sbb cara aku jalan... hmmm... nak wat cane kan.. sengih je la.. kul 2 pm aku pegi klinik, Dr. kasik ubat relaxkan otot dan ponstan je.. Dr. pesan aku x leh angkat barang berat buat seketika, even laptop ngan handbag pun x bleh lg.. tp aku xleh ikut ckp Dr. tu... sbb aku harus tlg mak aku angkut barang lg... aku tahankan aje la sakit tu.. kalau idak teruk la syg aku ngan mak aku nak angkut brg2 tu semua...
Disbbkan urusan blum selesai, hari Rabu aku sambung cuti... selesaila segala urusan perpindahan barang2 dan keje2 menanggalkan bumbung, dinding dan lantai umah telah dilakukan.. masa tu, mcm2 perasaan timbul.. dan yg paling byk, rasa syg dan sedih.. nanti esok2 aku letak gambo kat entry seterusnya ye... skg ni aku x dpt nak upload gambar sbb signal network ni low je...
keadaan pinggang aku? agak ok dr ari tu... tp bila aku nak bangun dari tido atau duduk, masih terasa lg sakit kat pinggang tu.. dan x boleh terus tegakkan badan... nanti2 ok la tu kot kan...
Apa Kata Hati?~ kenangan itu tetap abadi dlm ingatanku.....

Friday, February 20, 2009

AKU BIZI....

BEGINI LAH KEADAAN KEJE AKU SKG NIH.... SATU KEJE X ABIH LAGI DAH TAMBAH LAGI.. DAN LAGI... DAN LAGI... DAN LAGI...

BEGINI JUGAK LA AKU SIBUK BEKERJA... TU KALAU AKU ADA 6 TANGAN, TP AKU NIH ADA DUA JE TANGAN... ADOIIII... PENAT SEH....

AND I REALLY NEED THIS............

Apa Kata Hati?~ bila la nak kurang skeet keje nih... aku nak bercuti... tenangkan fikiran.... rehatkan badan dan minda....

Thursday, February 12, 2009

Luahan Perasaan

Hari nih hari aku nak buat luahan perasaan aku.... kadang2 bila aku fikirkan hal nih, timbul perasaan tension, geram dan sbgnyer.. tp bila pk2kan blk timbul pulak perasaan tak sedar diri (wahhh... kasar nye bahasa aku) perasaan x reti nak bersyukur dan mcm2 la... dan last skali, bila pk kan lg, timbul satu je perasaan, "berdosa aku pk camtu"...

Ni semuanya psl syg aku la.... masa dia keje bawahan dulu, aku rasa mcm x best jer... mcm boring je dia diarah je kan... biasa la.. owg bawahan jer... berkat doa dan usaha bersungguh2 dan tekun bekerja, makanya syg aku telah dinaikkan pangkat.. dia jadi 'peng arah' pulak.... bukan "Pengarah" ye.... hehehhehe... alhamdulillah, usaha syg aku berbaloi dan doaku termakbul..

Tapi.... timbul pulak perasaan lain.. waktu keje dia makin padat dan tak tentu masa.. byk on call.. dah tu lg byk tanggungjawab dia.. dan otomatik la, masa utk kami jenjalan dan makan angin cam dolu2 pun terbatas jugak... makanya, si setan gondol pun dok asyik gayut la kat pale hotak aku nih, dok hasut aku pk mcm2... nak memberontak la kunun... tp sib baik la on the other side aku tu suci murni... aku pkkan yg positive... tp ye la kan... dah nama pun naik pangkat, gaji pun naik makanya tanggungjawab pun byk la kan... aku kene la faham keadaan semasa...

Yang x best nye, bila aku dilanda perasaan yg x nak memahami... mula la nak merajuk la... nak tarik2 muka 14 1/2 la... mcm2 la... tp skg nih, aku rasa kesian sgt kat syg aku.. keje bermati2an utk sape?? utk aku jugak.... segalanya utkku... kenapalah aku susah sgt nak memahami dia setiap masa... kenapa perlu ada pemikiran negative dlm diri aku?? kenapa?? Ya Allah, Kau jauhilah perasaan buruk ini dari diriku ini...

Dua tiga mlm yg lepas, sewaktu menonton tv bersama2, aku dan syg aku bersembang2 dan satu keputusan telah dibuat... Ya! kami telah bersedia utk menimang cahaya mata... dan kami tgh berusaha bersungguh2 demi mencapai matlamat tersebut.... dan dgn adanya anak, mungkin masa utk family lebih la daripada keje kan... sbb skg nih, byk masa dihabiskan utk keje berbanding keluarga.. Ya Allah, Kau kurniakanlah zuriat yg soleh dan solehah utk kami... Aminnnn....

Apa Kata Hati?~ Doakan agar kami dikurniakan baby secepat mungkin ye......

Wednesday, February 11, 2009

Menu Semlm..
















Ni la menu semlm yg aku masak... Chilli crab (resipi aku sendiri) dan crispy chicken wings... wah... bunyi nye cam kat restaurant je kan... hehhehehehehhe... yg ketam tuh xde apa2 komen dari syg aku, tp yg chicken wings tu mendapat pujian... beliau mengatakan yg chicken wing buatan aku tu sedappp.... huhuhuhuhu....


Apa Kata Hati?~ suker benor mokcik nih nak oiiiii

Tuesday, February 10, 2009

My New Hair Cut...




Aku dah potong rambut... ni la rambut baru aku... xde la berfesyen sgt, cumanya, aku dah buang balance2 perm yg ada tuh dan skg tinggal rambut asal aku jer.... dan satu lg, aku dah bosan asyik buat potongan layer je, dan skg aku potong kasik sama jer... dan syg aku kata, muka aku dah nampak cam bebudak pulak.. cam comel... hahahhahahahhahahahahhh (kembang lobang idong mokcik nih.... )

What do u think?? tp apa pun pandangan anda, aku tetap suka keputusan aku... hehehhehehehehhe

Apa Kata Hati?~ I LIKEEEE......

Sunday, February 8, 2009

Tadaaaaa....

Seronok sgt aku nak bgtau kengkorang semua... tgk la... muka aku dah pulih.... walaupun belum 100% pulih, tp dah ok bagi aku..... berbanding sebelum nih... kan entry before this aku ada ckp ape yg dah jadi kat muka aku kan??? and now... aku dah boleh menggedik2 amik gambo aku dah... huhuhuhuhuhu... alhamdulillah....


Apa Kata Hati?~ setuju x? muka aku dah pulih kan???

Alhamdulillah....

Alhamdulillah.... hanya itu yg dpt aku katakan berkat doa aku dan family dan jugak kengkawan yg telah mendoakan yang terbaik dan kesihatan suami aku, makanya, beliau dah sihat.. dah x sakit dah dada ngan belakang dia... alhamdulillah.... Terima kasih semua atas doa kalian.. hanya Allah sahaja yang dpt membalasnya... aminnn....

Apa Kata Hati?~ terima kasih bebanyak...

Wednesday, February 4, 2009

Sygku Xciden!!!

Tgh aku sibuk nak siapkan keje aku tetiba aku dpt call dari syg aku.. dia kata dia baru balik dr klinik.. aku x sangka pun dia pesakitnya, slalunye dia bawak pekerja dia pegi klinik.. aku pun tanya la sape pulak yg sakit? then, dia ckp dia xciden sikit td... aku terus berdebar2... terkejut... xciden?? dia kata sikit jer... x berdarah pun.. cuma calar2 ngan bengkak je... aku pun bertalu2 la soklan... kat mana? ngan apa? kul bape? bla bla bla....

Dia kata pagi ni la.. dia terhimpit antara dua lori.. sbb salah satu lori tuh pekerja nepal tu x tarik handbrake dia elok2.. makanya semasa syg aku tgh berdiri kat lori dpn lori yg x tarik handbrake elok tu, tetiba lori tu menggelungsur dari tmpt nye dan menghimpit syg aku.. makanya dia terhimpit antara dua lori.. then, dorang bawak dia g klinik, doktor kata belakang dia bengkak.. Syg aku kata dia rasa sakit kat tulang belakang ngan tulang selangka dia... adooiiiii.... mintak2 xde kecederaan dalaman yg berlaku... takut pulak aku rasakan saat nih... konsentrasi nak wat keje pun terganggu dah... tp aku amat2 berharap dan berdoa agar tiada sebarang perkara buruk yg berlaku.....


Apa Kata Hati?~ Ya Allah.. Kau lindungilah suamiku... Aminnnnn....

Monday, February 2, 2009

Ku Bersembunyi....

Kalau korang perasan, lately nih, entry aku sumer xde gambo aku kan?? pasan x?? ini adalah kerana, muka aku tidak boleh dipamerkan utk sementara waktu kerana masih dalam 'quarantine'... hehehehhe...

semua nih gara2 kegatalan aku menukar krim muka... aku tgk muka akak yg jaga spa tu mcm licin berseri makanya aku terus membeli krim sebagaimana beliau guna.... pada mulanya, ok jer... tapi bila masuk sebulan aku gunakan krim tuh, mula naik jerawat2 halus kat muka aku, terutama kat dagu... banyak pulak tu... adoiii... aku dah mula runsing, ditambah2 pulak syg aku dok bebel je kat aku sbb aku p gatal tukar krim... kulit aku ni dah la jenis yg sgt sensitif.. tp tu la, nape la aku x terpk pulak masa aku beli tu...

oleh kerana dah x tahan dah tgk muka aku yg teruk tuh, makanya, aku menukar balik ke krim muka yg aku guna dulu... dan skg nih, tgh dlm proses pemulihan, makanya aku masih dlm persembunyian lagik... nanti dah ok baru aku tempek2 gambo aku kat sini yek....


Apa Kata Hati?~ miss me okey... (ada ke yg nak rindu??.. ) huhuhuhuhu....

Feri..

Last week, setelah bertahun rasanya aku x menaiki feri, makanya tergerak hati nak naik feri... aku ajak syg aku naik feri... dia pun okey since kete dia telah dinaiktarafkan..(ditinggikan skett dari kebiasaannya dan rendah sikit dari kete standard) makanya, lepas la nak masuk ke feri tuh... aku pun syok la... dan bertambah2 syok sbb aku dok idam nak naik kat bahagian atas ngan kete dan telah dimakbulkan.... dok dpn sekali pulak tu... tgk syok nak turun dari kete dan bersantai2 di tepian feri tu, tetiba aku telah kecewa kerana, turun la segerombolan manusia dari 3 bijik kete rasanya, yg aku x tau mai dari mana terus penuh berasak dpn skali dan dpn kete aku la...

hancur musnah harapan aku nak bertenggek tepi feri tuh... mereka semua satu family rasanya dan pakat2 dok amik gambar dan riuh mcm nak kenduri.... adoiiii... yg lelaki nye rambut semua ala2 penyanyi taiwan dan ala2 sonic the hedgehock dah.... yg pompuan pulak x tau la ala2 apa... yg paling best aku tgk ada satu couple nih, sgt sehati sejiwa kunun nye dan kedua2 nya berambut BIRU... ya... BIRU.... hehehehhehe... dan yg boleh aku gambarkan ialah "adoiii... bukit nye depa dua nih..."... sbbnye, x kene gaya langsung, tu sbb jadi nampak baru kluar dari bukit je gayanya... tgk la gambar2 nih.. tp x nampak sgt warna rambut depa dua tu dlm gambar nih... sbb pencahayaan kurang memuaskan....

Apa Kata Hati?~ rambut raya kot... hehehheheh... bermacam2 ragam....

Tomyam...


Hari nih aku nak cite skett psl kedai tomyam yg bagi aku tomyam nye sedapp dan harga sgt berpatutan... aku ngan syg aku merupakan antara customer tetap mereka semenjak mereka membuka kedai tepi jalan jer... kedai ini terletak di plaza ivory, jalan bukit gambir... nama kedai tomyam nih ialah Gee Tomyam... sape2 yg kat area penang nih, try la dtg sini... aku kasik gambaran skett, slalu nye aku oder, tomyam campur, kailan goreng, daging merah, telur dadar ,nasik putih dua, nescafe ais ngan teh o limau suam.. harga menu tu baru dlm RM16 - RM17... murah kan???

p/s: yg jejaka berbaju belang putih dan orange tu bukanlah pemilik kedai tomyam tersebut okey.... beliau ialah kesayangan aku.... hehehheheheh....

Apa Kata Hati?~cuba lah.... (aku promosi bukan dpt komisen tau... cuma nak share kedai makan yg best dan harga patut..)