Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 13, 2012

Sekadar Luahan... Bukan Merungut...


Aku agak stress skett dr yesterday smpi la today.. walopun today agak lapang jugak la dr yesterday tp masih terasa lg keletihan semlm tu.. Paham? ke x paham ape yg aku ckp neh? 

camni.... 

Aku ni, semenjak aku menjadi pekerja di universiti ni, x pernah sekali pun aku cuti masa cuti sekolah.. Ni le masalah aku rasanya, sbb terlalu pkkan keje, dan terlalu pk kan logik dan rasional nak utamakan hal kehidupan sendiri berbanding kerjaya.. Mmg selama ni aku pentingkan dan dahulukan kerjaya dari kehidupan peribadi aku.. aku pk, biarlah org yg ada nak pegi bercuti masa cuti sekolah ni, dan aku akan kerja supaya office xde la kekosongan sgt.. tp aku terlupa kejap yg org yg ada anak tu lg ramai dari org yg xde anak mcm aku.. hehehhe.. jadinya, ......... (buat la kesimpulan sendiri)

Sblm2 neh, aku x kisah sgt walau 98% staf dlm opis bercuti dan tinggal aku sorang dua ja dgn staf lain kat opis... sbb ye la.. badan single mingle mmg la x terasa letih sgt... tp now, dgn keadaan yg sarat mcm ni, mmg aku cepat rasa letih dan stress.. maunye x stress, kejap2 ada org nak jumpa kat kaunter - kene jalan pegi sana.. pastu kejap2 ada benda yg diperlukan dari bilik big boss - kene jalan lg.. pastu kejap2 ada nak faks - kene jalan lg... kiranya semlm, aku terlalu byk sgt kene jalan sana sini... (alangkah bagusnye kalau aku pun bleh buat mcm org lain, bila ada org perlukan apa2 just tunjuk je kat staf lain utk buat.. best kan? tp org lain yg dok buat mcm tu kat aku.. huhuhuhuhu)

Semlm jugak la check up biweekly yg terakhir, kul 7.30 aku dh masuk ofis, prepare ape patut utk seminar kul 10.30, tinggal note kat bos, terus pegi klinik. settle check up dlm kul 9:00 terus blk opis.. dh kelam kabut nak pastikan semua preparation utk seminar tu telah disediakan (kalau idak, nnt aku jugak yg dipersalahkan..).. gedebuk gedebak kul 11 settle urusan pendaftaran seminar semua... masuk blk opis, sambugn keje2 kat workstation sendiri pulak.. tp, dgn kehadiran bos yg 'sorang' tu, ada saja benda urgent yg dia soh buat... semua benda pun terketaq2 soh buat la la tu jugak... ok fine.. tanpa berbunyi walau sepatah kata, aku siapkan dgn seberapa segera.. in the mean time, call pun bykkkk masuk.. 3 line phone yg nak kene cover.. sekejap2 ada call masuk... sekejap2 ada call masuk.. haiyaaa.. tensyen oooo.... 

pastu kene uruskan surat2 masuk pejabat big boss pulak.. punya lama aku spend time kat dlm bilik tu, xde pulak yg nak mencari apa2 kat situ.. elok je aku mai blk kat tmpt aku, adeeeeeee je yg org nak dr bilik big boss.. kene jalan lg p balik p balik ke sana... 

akhir sekali, dah siap2 nak balik, kul 5.09 minit petang, ada call masuk dr bos yg 'sorang' tu... bagi keje soh settle la la tu jugak... yg ni kemuncak stress... y u call me at 5.09 pm dan kasik keje time seminit lg waktu keje tamat? last2 kul 6 pm jugak aku balik... kaki aku toksah ckp la.. bengkak la jawabnye.... berjalan byk... (kalau bleh nampak, rasanya kepala aku pun bengkak jugak sbb stress... huh)

persoalannya: ada ke 'org2' tu nampak yg aku bekerja dan buat keje sbnrnya dlm opis ni? bukan aku dok saja tau... 




 Apa Kata Hati?~ dugaannnn.......