Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 2, 2014

Arjuna Beta


Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

verse 2

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda
,tak jelas mata–ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

chorus

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

Sumber http://www.liriklagumuzika.com/2012/05/lirik-lagu-arjuna-beta-fynn-jamal.html#ixzz3Khbgcp6d


Assalamualaikum & Hello... 

Lagu ni dh lama... tp dh lama jugak me suka lagu ni.. cuma skg ni je nak cite dlm blog yg semakin usang ni... hahahha... 

Setiap kali me dengar lagu ni.... Masyaallah... air mata mudah gugur... rasanya lagu ni boleh mewakili suara hati me dan maybe jugak ibu2 lain.. lagu ni berkisah tentang pesanan ibu kepada anaknya... sgt berkesan & terkesan di hati me.. ada sekali tu lagu ni berkumandang semasa me ada dengan my princess... terus me peluk dan cium dia.. terpinga2 dia sambil tanya "awat mami? awat?" (yesss... my princess ni ada certain words sgt pekat loghat utaranya.. heheheh)

Dan masa semi final Muzik-Muzik ari tu... dr mula Fynn melagukan melodi lagu ni, smpi abeh, aku terdiammmm saja... sambil menahan sebak di dada (sebab Mr Suami dok ada nnt dia suka gelakkan me kalau me nangis tgk tv).. tp masa hujung2 lagu tu, dia tgk muka me lain mcm dan time tu jugak dia nak tanya mcm2... (bukannya nak biarkan me layan perasaan sat.. haishhh).. 

Mr Suami: nape dier nangis2 menyanyi ni? mcm x best ja lagu ni.. 

Me: lagu ni best giler kot.. sebak dh ni.. (ckp sambil tahan air mata)

Mr Suami: ye ke? ape kisahnye?

Me: hanya seorang ibu sahaja yang faham 'perasaan' lagu ni.. seorang abah xkan rasa apa2 pun.. ha, cuba tgk abah? bukannya terasa apa2 pun bila dgr lagu ni.. lagu ni pesanan seorng ibu kepada anak dia kalau2 dia x dpt nak sampaikan pesanan ni bila anak dia dh besar nnt.. 

Mr Suami: eh, abah pun faham laaaa.....  

Me: tiba2......... (sambil jeling)





 Apa Kata Hati?~ tetiba rasa takut x dpt nak bersama anak semasa beliau membesar dan mengenal asam garam kehidupan...

No comments: